COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 003 095
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 14 025

И ги поставяме в патова ситуация: ако спаднат случаите - заради тях е, ако скочат - ами не може да отворите - скачат.
Че даже и сигурно било как те носели заразата. Чудесна солидарност и взаимна подкрепа имаме в обществото.
Знам за семейство, в което първа проявява симптоми жената (учителка в ДГ). След няколко дена и мъжът. Правят си тестове, включително и на по-малкото дете - и тримата са положителни. На по-голямото дете ПСР не са правили, но пък гаджето му проявява симптоми,и то също излиза положително. И двете деца са в перфектно здраве, но явно по-голямото е успяло да предаде на гаджето си заразата. Аз само от този частен случай си правя изводи, че децата са идеалните разпространители:
1. Майката се заразява от ДГ;
2. Едното дете е пренесло заразата извън семейството, както си се чувства съвсем добре.
Надявам се и от РЗИ да проучват подобни случаи, и да стигат до верните заключения.
Друг случай: жената е в болница, двете й деца са абсолютно безсимптомни. На мъжа й и на малкото й дете РЗИ прави тест. Малкото също е положително. На голямото дете, което също ходи на училище като малкото, РЗИ не прави тест. Съответно, класът на малкото е в карантина, а класът на голямото - не е.
Сега, РЗИ отпуска безплатни тестове само на симптомните. А деца и ученици в повечето случаи са безсимптомни. Тогава, как да се спре заразата?

# 14 026
  • Там,където се събуждам щастлива.
В Нидерландия няма грипни ваканции..
Даже винаги съм се чудела в кои държави има, защото само за България съм чувала.

# 14 027
В някои държави няма грип или е съвсем малко разпространен.
В България болшинството от хората се хранят с некачествена храна, стоят на студено през зимата, няма никакви нормални профилактични прегледи!
Ето някои от разликите!

# 14 028
  • Немция
По информация на посолството ни в Берлин за всички, които пристигат в Германия от „рисков регион“ и през последните 14 дни са имали престой в такъв, е в сила задължително изискване за тест за коронавирус. Само наличието на отрицателен тест е основание за освобождаване от 14-дневна домашна карантина.
Не знам дали ви интересува, но от 08.11. карантината в Германия след пребиваване в рисков регион става 10 дни, но тестът може да се направи най-рано на 5-ия ден след завръщането. Отрицателният резултат освобождава от карантина.
https://www.bundesregierung.de/breg-de/aktuelles/musterquarantae … rordnung--1798178

# 14 029
Че даже и сигурно било как те носели заразата. Чудесна солидарност и взаимна подкрепа имаме в обществото.
Aбсолютно сигурно е. Където има събиране на много хора за дълго време е неизбежно, децата не са изключение, последното мащабно научно изследване в Индия доказва това.
Така ти отърва да смяташ.
Колкото децата разнасят, толкова и всички други. Няма изследване, че училищата генерират повече заразени. Ако има покажи ми го. "Децата не са изключение" не е еквивалетно на "пикът на заразени е заради децата в училище, които разнасят най-много вируси". Хайде холан.
Омръзна ми да се нарочват все определени групи, че са виновни за всичко. Особено пък деца.

# 14 030
И като стана дума за Иран, попаднах на материал, който се споделя в туитър. Преведох го с гугъл транслейт, но се разбира и описва обстановката в Иран, която никак не е розова. В Техеран в момента има трета вълна, като третата вълна е дошла по-рано от очакваното. Като част от причините се посочва умората на хората да спазват мерките. Но ето този пасаж го оставям без корекции на превода.

Ръководителят на централата на короната в провинция Техеран, заявявайки, че сега голям брой пренасочвания и хоспитализации за корона в страната и Техеран в медицински центрове са хора, които са били заразени веднъж и са се преинфектирали, каза: Следователно дискусията, която имахме за обществената безопасност, трябва да бъде Погрешно е схващането, че е погрешно да се казва, че ако 60 до 70% от хората в Техеран или Иран са заразени, ще има безопасност.

Той продължи: "Сега опитът на Кум и други градове в Иран показва, че хората, които преди това са били изложени на болестта, сега се заразяват повторно, така че единственият начин е ваксината, която все още не е ефективна, налична е окончателна и ефективна ваксина и единственият начин да се използва редовно маската." И спазване на здравните процедури.

https://www.isna.ir/news/99063022830/%D8%B4%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8 … D8%A7%D8%B1%DB%8C
Ломбардия показва същото в момента, отново са най тежко засегнатият регион в Италия. Същото става и в Иран където вируса първи обиколи де що има живо, и това никак не ги предазва в момента. И това не е случайно. Защото имунитет срещу вируса явно е само половин година, и там където и вилнял преди повече от половин година, започва за 2-и път да се вихри. Забележете това,
https://tass.com/science/1216987
http://www.bta.bg/bg/c/OP/id/2300838

Руски професор по вирусология, прави експерименти със себе си, като нарочно опитва да се зарази с вируса  като контактува с Ковид болни, за да види възможно ли е да се зарази за 2-и път, като периодично се изследва за антитела за да види и с тях какво се случва след 1-вото си заразяване. 1-вият път изкарва Ковид като се заразява в началото на пандемията в самолет по време на полет от Франция до Русия. Установява че антителата изчезват след 3 месеца, но след тяхното изчезване не успява да се зарази (явно тогава все още го пази т-клетъчният имунитет). Установява че имунитета изчезва напълно след 6 месеца когато се заразява за 2-и път.

Иначе аз затова уважавам много руската наука, защото тя освен че има огромни успехи, техните учени и показват какво е да си отдаден на науката. Този учен използва собственото си тяло като инструмент в изследванията пренебравайки риска за здравето си, защото той не е първа младост, на 69 е.

Заключението му е че човечеството не може да се справи с вируса чрез изграждане на стаден имунитет, защото имунитета изчезва само след половин година.

# 14 031
Аз нямам против да тестват децата.... Само че някои мамчета не мислят така по необясними за мен причини... Въпреки че помня когато записва за първи клас сина ми една майка искаше на умивалник а батерията да е със сензор, че детето й не може да си пуска водата...
Ама няма пари за тестове.... Щото пък нали трябва да се обезпечат фермерите за Ковид... Нямам обяснение защо...

# 14 032

Колкото децата разнасят, толкова и всички други. Няма изследване, че училищата генерират повече заразени. Ако има покажи ми го. "Децата не са изключение" не е еквивалетно на "пикът на заразени е заради децата в училище, които разнасят най-много вируси". Хайде холан.
Омръзна ми да се нарочват все определени групи, че са виновни за всичко. Особено пък деца.
Врабчо, точно така! Децата разнасят, колкото и всички други, но за разлика от всички други, само те са по 30 човека 7 часа непрекъснато в съмнително проветрено помещение.
И какво доказателство искаш повече освен вида на кривата на новозаразени 1 месец след началото на учебната година. Какво друго се промени през този период?
И в никакъв случай децата не са виновни! Те са по-разбрани, разумни и дисциплинирани от възрастните по тази тема, защото все още не са предубедени към информацията от официален източник. Освен ако в къщи не им натъпчат главите с конспиративни теории. Много по-адаптивни и кооперативни и заради тях най-много ме е яд, че не можем да се справим. Не заслужават това да се проточи до безкрай.

# 14 033
За витамин Д съм чувал, че е 1 от 2-та витамина които не бива да се предозират тъй като може да доведе до здравословни проблеми.
Така ти отърва да смяташ.
Нищо не ми "отърва" а понеже си скарана принципно с науката дори няма да ти дам линк да се ограмотяваш какво точно са разкрили учените

# 14 034
Корнелия Нинова е приета във ВМА- положителна.

# 14 035
Днес била на работа в Парламента, днес дала положителна проба и днес приета във ВМА!

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 19:55 от bubanka

# 14 036
Мхм, а обикновения гражданин обикаля и измира в линейките.

# 14 037
горката, как ли се е уплашила.
А защо е приета знае ли се? Стотици българи тези дни се лекуват у дома с риск да се влошат, със задух, с незнайни рецепти издадени от некомпетентни лекари, без достъп до диагностика  или въобще се самолекуват ...

# 14 038
  • София
Скрит текст:
горката, как ли се е уплашила.
А защо е приета знае ли се? Стотици българи тези дни се лекуват у дома с риск да се влошат, със задух, с незнайни рецепти издадени от некомпетентни лекари или въобще се самолекуват ...

Не й пожелавам злото, но не пише да е била в критично състояние. От "24 часа" пишат, че имала симптоми и си направила тест, който е положителен, толкоз.

# 14 039
  • на пъпа на Златията
Е то тия  260 дози  , ремдисивър ли беше  , тъкмо ще стигнат за НС. .

А ,  да  и се дават  само да кихнеш още в началото .

Общи условия

Активация на акаунт