COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 002 950
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 14 310
Странни са ми разсъжденията в темата - "в Швеция е геноцит, когато не се приемат за интензивно лечение 80+ годишни"
а пък за България едва ли не е нормално 30годишни да не могат да стигнат до болница, а камо ли до интензивно лечение......

# 14 311
Странни са ми разсъжденията в темата - "в Швеция е геноцит, когато не се приемат за интензивно лечение 80+ годишни"
а пък за България едва ли не е нормално 30годишни да не могат да стигнат до болница, а камо ли до интензивно лечение......
Ladybird и двете са нехуманни и са следствие от липсата на грижа на властите за живота и здравето на хората ПРЕДИ ескалацията на вируса. Аз не виждам някой да приема за нормално случващото се тук и да обвинява шведите. Обикновено поддръжниците на естествения подбор намират за нормални и двете. В Швеция сгрешиха със стратегията си и някой там трябваше да поеме отговорност. Но смениха курса и сега са със строги препоръки, които със сигурност се спазват много повече. Тук също трябва, но няма да се случи. Ще чакаме обществото да уври, че е лично заплашено. Дотогава нищо съществено няма да се случи у нас.

# 14 312
Ето това страшно много ми хареса. "Къде е сега Бенатова?"

https://pik.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%82%D1%83%D0%BA%D0%BB%D0%B8% … -73JzrOLO4rLBaYDE

# 14 313
Незабравяйте и че в Швеция е узаконена евтаназията....
В Швеция никой не е останал без медицински грижи, дори и те да са палеативни....

# 14 314
Ами да, защо Корнелия не вика М на домашно посещение, срещу 200 лв. да я лекува, ами се е намърдала при Генерала?

Да, Лейдибърд, дори и палиативни, пак са имали грижи.
Решението е било за интензивни. Честно казано, за мен също е безсмислено.

# 14 315
Австриците ни  взеха един самолет мед.сестри . Сега им трябват ,  после пак ще ги изхвърлят.
Няма да ги изхвърлят, защото тук винаги им трябват, не само сега.
Скрит текст:
Както навсякъде по света, лекарите и медицинските сестри недостигат от години. Отношението към лекари и сестри в България е лошо, видя се и в тази тема. Чела съм и разкази от хора, които го оправдават, защото казват, че са груби и алчни. Аз не познавам такива, сигурно обаче има. Казвала съм, че имам лекари в семейството, те са вече много много възрастни, едно време са вярвали в нещо; не са станали лекари, защото са искали да са богати, а по убеждение...
Както и да е, темата е обширна. Исках само да кажа, че и в Австрия има постоянен недостиг.

Ние се готвим за Хелоуин - и буквално и в преносен смисъл. Вчера ни казаха в едно заведение, че от понеделник гастрономията щяла да е затворена. Днес вечерта - подходящо за празника на ужаса - ще има пресконференция. Явно Австрия трябва да последва Германия и да затвори мероприятията. Слуховете са, че може да се излиза вечер, но не можело да се сяда в парковете. Училища и градинни остават отворени.
Скрит текст:
Отсега ви казвам, че каквито и глоби да измислят, ще паднат пред конституционния съд. Това се случи и предния път. Иначе упорито приемам заявки за срещи в задния двор, така изкарахме и предния път - физическа дистанция, не социална. Ако човек чете правилно забраните, вижда, че реално всичко е възможно, но под определени напътствия.

ПП Върви и слухът, че днес инфекциите са минали 6.000. Вчера са били 4.704.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 13:15 от Анонимен

# 14 316
За пръв път нещо написано в пик да ми хареса

# 14 317
И на мен.
Малко предубедено отворих линка, но съм напълно съгласна.

# 14 318
Скрит текст:
Всичко е на принципа, който оцелее.
В началото казваха стойте си вкъщи докато не получите задух. Нали, да не се претовари системата.
Сега лятото и септември казваха: не чакайте да се стигне до задух и влошаване, защото вече лечението е трудно и се стига до лош изход.
А сега??
Стоиш вкъщи, никой никога не те е прегледал реално (защото разбираш, че си контактен и се свързваш с лл и той те лекува по телефона) и чакаш и ти не знаеш какво? Да си от късметлиите.
Защото не може да идеш на лекар, не можеш да излизаш защото си под карантина. Чувстваш, че искаш да си направиш рентгенова снимка, но не може да излизаш. Спешна помощ трябва да те закара, а то няма да дойде докато не береш душа.
А ти искаш да не стигаш до там да не можеш да дишаш и да се погрижиш за здравето си. А реално това право ти е отнето. Човешко право на достъп до лечение.
Реално седиш затворен под карантина и се молиш да не си “суха клечка” ли казваше онзи мерзавец спомогнал да стане буен огъня.
И така. Даже пари да имаш не може да стигнеш до частна болница, защото трябва да те закара спешна помощ (а те няма да дойдат, камо ли пък да им казваш къде искаш да те возят все едно са такси!), защото частната нямали екип за транспортиране с линейка.
Лудост.
Не мога да повярвам, че стигнахме дотук. И въпроси явно се задават, но не виждам сериозен натиск как е възможно да се оставя човек да не може да получи лечение.
А да. Има и по-тежки случаи, хората не могат да дишат, губят живота си обикаляйки напред-назад.. съжалявам безкрайно и пак не искам да бъде чакано до дупка. Да не можеш да се погрижиш да не се влошиш и да играеш руска рулетка с лечение по телефона.
И по-зле ще е. Знам.

Мда... Затова и PCR е последното, което бих направила при симптоми.

# 14 319
  • Брюксел / София
За пръв път нещо написано в пик да ми хареса
Не съм вярвала, че за нещо бих била съгласна със Сончето, но е права.

# 14 320
Но се видя , че без ПСР не те взимат в болница ако се влошиш- затворен кръг.

# 14 321
Ами ей-на къде е Бенатова. Тази жена срам няма май. А преди дори ми харесваше за журналист. Много хора ще гледаме по различен начин си мисля покрай този вирус. Други ще оценим с учудване.
Искала била да помогне ...искала доброволец да става. Да се обади на Мангъров , безочие направо.
https://www.168chasa.bg/article/9167329?fbclid=IwAR3NeWTbQdJqKGA … TnoEJY9ffaMstn3mU

# 14 322
докато ние тук борим разпространението с вечерен час 23,30 за масови събирания по ресторанти, Гърция ги затваря изцяло в по-големите населени места, включително и обикновени кафенета, за един месец, и въвежда забрана да си навън между полунощ и 5 сутринта

https://in.reuters.com/article/us-health-coronavirus-greece-idINKBN27G0FX

# 14 323
  • в ябълковата градина
Разбирам,но вожда да звъни на нато и приятелите му от Европата да му пратят персонал.Нали сме едно цяло
Като дойде бурята Вожда се скри! Като протестираха медицинските сестри за нормални заплати и условия на работа, той и Караянчева им се смееха в лицето. Защо не си го спомните това?
Младите лекари бягат, защото взимат по 1000-1500 лева. Голямата пара отива при шефовете на болниците, дето не помирисват работа и се чудят с кой майбах в коя от н-тите си вили на Халкидики да отидат.

# 14 324
Ами ей-на къде е Бенатова. Тази жена срам няма май. А преди дори ми харесваше за журналист. Много хора ще гледаме по различен начин си мисля покрай този вирус. Други ще оценим с учудване.
Искала била да помогне ...искала доброволец да става. Да се обади на Мангъров , безочие направо.
https://www.168chasa.bg/article/9167329?fbclid=IwAR3NeWTbQdJqKGA … TnoEJY9ffaMstn3mU

Записала се за доброволец, но никой не й се е обаждал. Че кой ще й се обади на нея точно след това, което сътвори? Сега какво - опитва се измия простотията, която сътвори ли? Пълни глупости

Общи условия

Активация на акаунт