COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 003 775
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 14 340
лекар ...раздавали нещо за пречистване на водата
Нашата зъболекарка дава да правим гаргара с един разтвор преди да влезем, може би е това. Една минута, пречиствало от вируси и бактерии в някаква степен. Иначе в нормалните домове нямаме нищо. Аз профилактично пия сребърна вода, това е разпространено тук, но срещу настинка и хрема и всяка година.

ПП В началото на пандемията в Австрия казаха, че не може да има зараза в питейната вода. Оказа се, че в началото през март много хора, преживели ВСВ, са се запасили с вода и затова обясниха, че не е нужно.

# 14 341
  • Брюксел / София
Братът на Тони Димитрова с ковид и в тежко състояние:
https://lifebg.eu/300628/?fbclid=IwAR1FO1d2UsgObE3pAoqXNUZ4NdBNp … gzQ_bIZPcq7r0pqlA

# 14 342
  • София
Аз исках да попитам какво става, ако някой има нужда от направление N7. На едно място прочетох, че може да се даде и от неличен лекар. А то на практика хоспитализация няма да има с преспиване, но пак трябва направление.
И ако за абсолютно всичко искат тест, как да отиде човек, който не може сам да се придвижи, да се изследва? Изобщо, много парадоксално. Излиза, че за да се излекуваш от едно, ще трябва да се обречеш на заразата?

# 14 343
лекар ...раздавали нещо за пречистване на водата
Нашата зъболекарка дава да правим гаргара с един разтвор преди да влезем, може би е това. Една минута, пречиствало от вируси и бактерии в някаква степен. Иначе в нормалните домове нямаме нищо. Аз профилактично пия сребърна вода, това е разпространено тук, но срещу настинка и хрема и всяка година.

Благодаря!
Написа ми буквално това
Цитат
Раздават ни пакети с някакъв калк за пречистване на вода
и аз се изненадах какво ви дават, тук дори не се говори нещо подобно.

# 14 344
пакети с някакъв калк за пречистване на вода
Хеликаза може да знае повече, на нас досега не са ни казали. Тя работи в по-специални условия.

# 14 345
Скрит текст:
Скрит текст:
Но се видя , че без ПСР не те взимат в болница ако се влошиш- затворен кръг.

Ако си спешен, няма как да не те приемат. Тия глупости пред мен точно няма да минат.

Няма да те приемат.
Вчера бях в болница, по спешност, защото планово не може. С тест, за сметка на болницата обаче.

Ами да де. Отиваш в спешното. Има състояния, при които няма как да се откаже хоспитализация.

# 14 346
Където видя такива индивиди без маски поне ще викам и крещя , та да ме чуят всички. Може и луда да съм, ама ми писна.
Постът ти ме подсети за вчерашна случка. Бях се качила току- що в превозно средство и нв си сложих маска. Не защото не искам или не спазвам мерките, винаги си слагам, просто забравих, имам си и други грижи на главата.
Една особа на слизане вместо да ми направи забележка, на която аз нямаше да реагирам, защото щеше да ми стане неудобно, че не съм я сложила, ми изкрещя "слагай си маска, кучко".

Да, в нарушение съм била, но както ми е до гуша от всичко, на такова отношение имаше късмет, че го каза, слизайки. Та хората невинаги правят неща от наглост и безочие и свирепото отношение на никого няма да помогне.

Далеч съм да те нападам и обвинявам, но мисля, че много хора имаме сериозни проблеми, не само ти. Това не може да ни оправдава, че не сме сложили маска. Бъди малко смирена. Заслужила си си поведението, защото си представи, ти сигурно си 100-ния човек, на който тази жена казва въпросния ден да си сложи маска. Изнервящо е да правиш постоянно забележки и да виждаш оправдания или агресия.
Писнало ми е да не знам на какъв човек ще попадна, когато отправям молба да си сложат маската, въпреки че винаги съм много любезна и учтива. Страхувам се и за моето здраве и съществуване дори, защото не знам как ще реагира човека.

Следващият път като се качваш на автобуса, ще се сетиш за тази случка. Защото заради твоите проблеми, ти можеш да заразиш някой, който да си почине.

Не съм очаквала, че точно ти ще напишеш подобно нещо, защото от 2 години чета и пиша във форума и съм виждала твои коментари, и имах по-различно мнение.

fanfanito, + за мненията!

# 14 347
Ама ние не искаме да спазваме никакви правила  а искаме болница . Много е лесно да хвърлиш  някой от семейството си  в болница .
Точно така. "Няма смисъл от маските", "няма смисъл да се носят на открито", "не искам да ги нося правилно", "не искам да спра да ходя по заведения", "не искам да спра да се срещам с хора". Е сега болниците казват "ние пък не искаме да ви приемем".

# 14 348
The_Third, обаче проблемът е, че нуждаещите се от болнична помощ не са същите, които не искат и не спазват мерки. И за арогантността и егоизма на едни, плащат други.

# 14 349
  • на пъпа на Златията
The_Third, обаче проблемът е, че нуждаещите се от болнична помощ не са същите, които не искат и не спазват мерки. И за арогантността и егоизма на едни, плащат други.

Не е точно така . Някой си  повтаря всекидневно - не , не , не  и си го прави и точно тоя попада в болница .

Ама ние не искаме да спазваме никакви правила  а искаме болница . Много е лесно да хвърлиш  някой от семейството си  в болница .
Точно така. "Няма смисъл от маските", "няма смисъл да се носят на открито", "не искам да ги нося правилно", "не искам да спра да ходя по заведения", "не искам да спра да се срещам с хора". Е сега болниците казват "ние пък не искаме да ви приемем".

Е ББ молеше  да се спазват мерките . Погледнах днес интервюто му .
И той не иска да забранява , да командва.

# 14 350
Прочетох за лекаря от Спешна помощ, дето заминавал за Щутгарт.
Няма как да го спрат за съжаление. В София дори и да му дават по 3-4 хиляди лева заплата, а това няма как да стане в Щутгарт ще получава по 5 хиляди евро.
Същото е и с медицинските сестри , дори да им вдигнат заплатите те ще са поне 3-4 пъти по ниски от тези в Германия, Австрия, Белгия ...
Просто стандарта на живот е такъв.
Всичко свършва в момента в който почти завършат безплатно в България и я напускат. Използват евтиното обучение тук и заминават.
Сега погледнах таксите в Медицинския университет за българите са по 800-900 ЛЕВА , а за чуждестранните студенти са по 7-8 хиляди ЕВРО, но това не се оценява.
https://www.mu-sofia.bg/priem/ksk/uchebni-taksi/
Предоставя им се евтино обучение и после бегом на хубавите заплати.

# 14 351
Днес по-рано,излизам от входа,и пред него,един човек стои,но не му минава явно наум да се отдръпне,нали,дистанция...Аз само ходих да хвърля боклука и след няколко минути се върнах,той пак беше там,и пак едва се отдръпна,да ми направи път да мина.Сякаш дотолкова беше погълнат в рекламната листовка,която гледаше,че последната му грижа беше дали спазва дистанция с други хора.Но редно ли е заради нехайни индивиди тук и там,които не мога и нямам желание да превъзпитавам,а и не е моя грижа,да се психясвам дотолкова,че да забравям какво аз мога да променя?

# 14 352
Цялата идея на маската като символ на борбата срещу вируса и натягането на напрежението между носещи и неносещи маски е да се прикрива, че нищо не се прави от държавата, а да се вменява вина на хората, че те са си виновни и понеже държавата за пореден път не си  е на мястото да следи за изпълнението на мерки, които е наложила оставят умишлено да се ескалира напрежение по този въпрос, за да се не занимават с нещата, които администрациите трябва да правят, но не правят.
Хората, че са виновни виновни са. За деца и тийнове е простимо да нямат достатъчно акъл да се пазят, но за зрели хора какво е оправданието? От друга страна държавата няма топки за да наложи спазването на правила, а опозицията вместо да атакува управляващите по този въпрос тя или мълчи или открито поощрява неспазването на мерки.

# 14 353
Не мога да копирам написаното , но накратко....
Проф. Раул казва, че в момента това било нов щам на вируса, нарича го "вариант 4"
Бил пренесен от Скандинавия и Великобритания. По-важното и неприятно е, че антителата при преболедувалите вече не действат на новия щам и не предпазвали. Не се знаело кога ще приключи всичко и дали ваксината ще работи с този нов щам. Песимист е. Статията мисля е интересна, особено за хора с мед. образование може да кажат дали е прав , нещо чува ли се такова и изобщо...ако е прав , това е много, много лошо, защото този вирус може все да мутира нанякъде и лекарство точно намерено да е вече без полза си мисля.
Кой ни снесе това чудо, бре, не вярвам в прилепи и глупости. Много "изпипан" този вирус
ето статията, пише и че нещо спори за протокола на лечение във Франция. Правил е проучване, изследвал е много хора, може и да е прав за новия щам((
https://skafeto.com/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/svjat/% … %83%d0%bb/113271/

# 14 354
  • София
Скрит текст:
Всичко е на принципа, който оцелее.
В началото казваха стойте си вкъщи докато не получите задух. Нали, да не се претовари системата.
Сега лятото и септември казваха: не чакайте да се стигне до задух и влошаване, защото вече лечението е трудно и се стига до лош изход.
А сега??
Стоиш вкъщи, никой никога не те е прегледал реално (защото разбираш, че си контактен и се свързваш с лл и той те лекува по телефона) и чакаш и ти не знаеш какво? Да си от късметлиите.
Защото не може да идеш на лекар, не можеш да излизаш защото си под карантина. Чувстваш, че искаш да си направиш рентгенова снимка, но не може да излизаш. Спешна помощ трябва да те закара, а то няма да дойде докато не береш душа.
А ти искаш да не стигаш до там да не можеш да дишаш и да се погрижиш за здравето си. А реално това право ти е отнето. Човешко право на достъп до лечение.
Реално седиш затворен под карантина и се молиш да не си “суха клечка” ли казваше онзи мерзавец спомогнал да стане буен огъня.
И така. Даже пари да имаш не може да стигнеш до частна болница, защото трябва да те закара спешна помощ (а те няма да дойдат, камо ли пък да им казваш къде искаш да те возят все едно са такси!), защото частната нямали екип за транспортиране с линейка.
Лудост.
Не мога да повярвам, че стигнахме дотук. И въпроси явно се задават, но не виждам сериозен натиск как е възможно да се оставя човек да не може да получи лечение.
А да. Има и по-тежки случаи, хората не могат да дишат, губят живота си обикаляйки напред-назад.. съжалявам безкрайно и пак не искам да бъде чакано до дупка. Да не можеш да се погрижиш да не се влошиш и да играеш руска рулетка с лечение по телефона.
И по-зле ще е. Знам.

Мда... Затова и PCR е последното, което бих направила при симптоми.

Май така се оказва. Какъв абсурд!
Става малко или ти или другите (защото нали като си под карантина пазиш останалия народ, но не можеш да опазиш себе си реално!)

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 14:57 от silver birch

Общи условия

Активация на акаунт