А заминаващите доктори не ги чакат с отворени обятия. Обикновено работят на по ниско ниво като позиция и им скъсват от работа и правила. Голяма част от тях след 2 год се прибират тук с мотива "може да са малко парите но поне е по спокойно", купуват си апартамент или правят ремонт и до тук със спестяванията.
Няма такова нещо. Пишете непроверена информация.
За справка дъщеря ми в МУ плаща 900 лв такса за обучение. Чужденците от ЕС плащат 7 хиляди евро за медицина на български!!!! и 8 хиляди евро за медицина на английски!!!
Коя такса е еднаква?
И чужденците не са от Африка!
В потока на дъщеря ми (5 курс, МУ-София) са предимно италианци и гърци.
Твоята дъщеря е държала кандидатсудентски изпити, италианците и гърците не са. И аз имам приятелка (българка), която беше платено обучение, защото не можа да изкара добри оценки на кандидатсрудентските.
По Нова казаха, че в случай, че се задушаваме например, трябва да използваме личния си автомобил, за да стигнем до болница, защото линейките са малко.

Не се заяждам, но не обичам когато някой пише нещо в пространството без да е проверил информацията, която пише дали е актуална!
Чужденците държат конкурсен изпит по английски език, химия и биология.
И за да не съм съвсем offtopic, от потока на дъщеря ми половината чуждестранни медици ще останат да лекуват в България!
И ги подкрепям, защото виждам и с дъщеря ми какво отношение имат и искат да останат в България да лекуват пациенти!

Хубаво, явно и те държат изпити, не знам защо съм останала с впечатлението, че нямат. Но техните оценки със сигурност са доста по-ниски от тези на дъщеря ти. Приятелката, която съм споменала, имаше ниска оценка по химия в дипломата и изобщо не можеше да става дума за държавна поръчка, твърде нисък бал се получаваш, дори и да беше изкарала две пълни шестици на изпитите.
Иначе много се радвам, че ще останат в България, значи няма нужда да се притесняваме, че след известно време няма да има лекари. Мога ли да попитам от кои държави са желаещите да останат?