COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 999 135
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 15 300
Някой по-горе се беше притеснил, че ваксините ще се одобряват от СЗО. Това къде го прочетохте? Защото по принцип ваксините се одобряват от регулаторите в съответната държава (за Европа в момента се се разглеждат две по централизираната  процедура от EMA).
СЗО нямат никаква роля в този процес. Така че не се притеснявайте. В България, като членка на ЕС, ваксината ще е одобрена от EMA.

# 15 301
В Германия ваксините със сигурност няма да се одобряват от СЗО. Това даже ми звучи комично.

# 15 302
Онзиден тук някой ми обясняваше, че няма как да те сложат в карантина, ако не си се подписал, че ти е връчен положителния резултат. Това по повод на чуденката ми защо се връчват резултати срещу подпис, а сега браво на Словакия.
Специално за тези документи не знам, но Българското законодателство си има процедура ако получателя отказва да подпише че е получил документ. Малко ще затрудните РЗИ-то, няма да се отвъртете като не подписвате.

# 15 303
  • София
2427 нови случая  от 7910 теста - 30,7 %
51 починали

....

# 15 304
  • Варна
2427 нови случая
51 починали

....
Аз лично очаквах повече заразени към 3500, добре че не се сбъдна.
Иначе това за починалите не е ли рекорд....

# 15 305
А на мен ми прави впечатление, че много бързо расте броят на заразените в групата 30-39 и 40-49. Потребителката Биляна пуска такава статистика. Вчера беше пуснала много подробна справка за последните седмици. Всъщност може ли да се приеме, че това са родители на деца в училищна възраст, които не ги тестване?

# 15 306
2427 нови случая  от 7910 теста - 30,7 %
51 починали

....
Никак не изглеждат добре нещата. Confused

Днешната статистика за Ирландия:
767 нови и 2 смъртни случая. 322 са хоспитализираните, от които 44 в интензивно. Графиката:

# 15 307
И аз очаквах повече нови случаи, но пък и тестовете не са толкова много, колкото бяха предишни дни.
Имаме вече 180 в интензивно! А и броя на хоспитализираните нараства бързо и вероятно до няколко дни ще са 3000.
51 починали, обаче е най-лошия ни антирекорд от началото на пандемията.
Междувременно, Борисов продължава да настоява, че нямал да затваря нищо, а във социалните мрежи е пълно със снимки от уикенда с големи компании в препълнени ресторанти. Хубаво е да се тупаш в гърдите "ето, благодарение на мен, мерките ни са най-леки", но хората УМИРАТ и е време да се вземат някакви мерки.

# 15 308
  • Bulgaria
2427 нови случая от 7910 теста. 30,68% положителни.
34 110 активни случая /+1869/.  56 496 потвърдени случая. 60,38% от всички потвърдени случаи са активни.
71 новозаразени мед. персонал.
2841 хоспитализирани /+161/, 180 в интензивно отделение /+11/.
507 излекувани.  Общо: 21 037 излекувани.
51 починали.  Общо: 1349 починали.

София град - 979, Пловдив - 255, Варна - 148, Благоевград - 136, Шумен - 93, Русе - 86, Монтана - 60, Перник - 60, Бургас - 57, София област - 56, Враца - 55, Стара Загора - 53, Плевен - 45, Пазарджик - 37, Хасково - 36, Габрово - 34, Кърджали - 34, Кюстендил - 30, Ловеч - 29, Разград - 27, останалите области:

https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 15 309
Ти да не искаш да сравняваш България с Германия или с Австрия в икономически аспект? Също така предполагам, че няма и да си много доволен да ти се вдигнат данъци и осигуровки след няколко месеца?
Значи според теб здравето могат да си пазят само богатите иокономики, другите не трябва нали?
И откъде го измисли това, че половината население ще се тръшне болно? С новата корона това няма как да се случи, както и да го смяташ.
И 10% да е пак ще е огромна щета да не говорим за човешките загуби. Както върви планът за "помангърчване" на населението от май месец досега няма пропуски, явно това е било скритият замисъл. Както лично каза премиерът се е зарадвал, че лятото е имало зараза, имаме един идеален пандемичен възход без шанс да слезе до поносимо ниво.

# 15 310
https://www.hln.be/buitenland/gezaghebbende-duitse-viroloog-coro … t-pasen~a06d8480/

Авторитетния германски вирусолог: "Корона вълната със сигурност ще продължи до Великден"

Корона вълната със сигурност ще продължи до Великден. Нормалният живот ще се върне постепенно до следващото лято, очаква авторитетният немски вирусолог Кристиан Дростен.

Епидемията от корона със сигурност няма да е приключила до Великден, според ръководителя на известния Институт по вирусология в академичната болница "Шарите" в германската столица Берлин.

В борбата срещу вируса Дростен се застъпва, наред с други неща, за по-нататъшното разпространение на тестове за корона, които бързо показват резултатите. Ако такива бързи тестове са достатъчно достъпни, рисковите групи могат да се тестват много редовно и лесно.

По-бързо получавате яснота дали някой е позитивен и дали някой все още е заразен за другите. Това прави справянето с карантините и забраните за контакт по-лесно, казва вирусолога пред германските медии.

Засега Дростен препоръчва на всички да се държат така, сякаш вие самите сте заразени и другите също са положителни. Защото тогава възниква отношение, което защитава всички, казва вирусологът.

# 15 311
Скрит текст:
Ти да не искаш да сравняваш България с Германия или с Австрия в икономически аспект? Също така предполагам, че няма и да си много доволен да ти се вдигнат данъци и осигуровки след няколко месеца?
Значи според теб здравето могат да си пазят само богатите иокономики, другите не трябва нали?
И откъде го измисли това, че половината население ще се тръшне болно? С новата корона това няма как да се случи, както и да го смяташ.
И 10% да е пак ще е огромна щета да не говорим за човешките загуби. Както върви планът за "помангърчване" на населението от май месец досега няма пропуски, явно това е било скритият замисъл. Както лично каза премиерът се е зарадвал, че лятото е имало зараза, имаме един идеален пандемичен възход без шанс да слезе до поносимо ниво.

Не, не съм казвала подобно нещо.

Иначе поне разбрахме, че премиерът имал план. Проблемът е, че е пропуснал да организира втората част от плана. Тоест организацията е... кръгла нула.

# 15 312
Иначе поне разбрахме, че премиерът имал план. Проблемът е, че е пропуснал да организира втората част от плана. Тоест организацията е... кръгла нула.
Аз не намирам друг план освен "поетапна зараза" на населението. Ако някой вижда друг план то моля да ни просвети.

# 15 313
  • София
С тазвечерния резултат по показател кумулативна смъртност стигнахме 195/1 милион и сме на 53-то място в света  ( според https://www.worldometers.info/coronavirus/ ). По всичко личи, че още утре вечер ще сме в "топ 50" , уви !
Въпросът е къде / на какви нива ще се кротнем и за мое съжаление цифрите на някои близки комшии въобще вече не ми се виждат непостижими :  Босна - 391/1млн , Македония - 492/1млн , Черна Гора - 509/1млн .
Жалко е че пропиляхме лятото в тъпизми - политически ританици, надценяване-надменност, откровено безхаберие.. Никой не може да каже на 100% , че шяхме да сме много по-добре сега, но наистина не се искаше чак толкова много.
 Очевидно е поне едно нещо обаче - че е трябвало да си платиме тази цена !

# 15 314

Общи условия

Активация на акаунт