COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 000 699
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 15 375

Ами всъщност си е точно така. Те кръчмите и моловете могат да си работят колкото си искат, но ако хората имат достатъчно акъл, няма да ги посещават.

Това е точно така. Но! Отново проблемът с невярващите. Ти и твоето семейство може да де посещавате молове и барове, но все някой от обкръжението ти ще е от невярващите и ще ги посещава. И този някой ще постави други хора в риск с поведението си.
Много добре казано. Аз точно след досег с човек, който каза, че уж не държал на маските се почувствах не ок. Приканваше ме да сваля и моята, ако ми пречи. Три дни после бях с дразнене в гърлото, запушване на носа. Вече съм ок, но занапред ще съм даже още по-стрикна от преди.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 10:05 от daisy12

# 15 376

Ами всъщност си е точно така. Те кръчмите и моловете могат да си работят колкото си искат, но ако хората имат достатъчно акъл, няма да ги посещават.

Това е точно така. Но! Отново проблемът с невярващите. Ти и твоето семейство може да де посещавате молове и барове, но все някой от обкръжението ти ще е от невярващите и ще ги посещава. И този някой ще постави други хора в риск с поведението си.
.
 Точно така! Проблемът в момента у нас е, че аз пазя теб защото съм отговорна, но ти не пазиш мен, защото не вярваш. А хората започват са вярват само, когато техен близък се разболее и го изкара тежко. Ако го кара леко още повече се настройват, че няма нищо страшно и стават още по-безотговорни.

# 15 377
  • Бургас
До седмица-две ще трябва да свикваме с цифра на починалите над 100 на ден, при 3000 новозаразени и около 5% процента смъртност към края на месеца ще има над 150 починали на ден, дано това е пикът и да почне някакво снижение

# 15 378
  • София

На база "хванатите" активни случаи. Според мен, те са много повече, но не са тествани, и затова бройката хоспитализирани изглежда "ниска". Не знам дали ми е правилна логиката, де, може и да бъркам някъде.
ако болните са повече, 20 процента ще са още повече
Всъщност, прави сте, ноторно е, че математиката ми куца. Нямам идея как и защо са така нещата.

# 15 379
Ще има снижение, когато затворят заведенията, моловете и училищата.
За две седмици поне.
Трябва нещо да се направи, за да дръпнем назад. Спешно.

# 15 380
  • София
Те другите отделения в болниците може и да са празни, но стои и въпросът доколко са подготвени лекарите от тях за Ковид. Вчера моя приятелка (лекар в болница, но в област нямаща нищо общо с Ковид) се ядосваше на министъра и т.н., че сега хубаво им се кара, но за толкова време не са се сетили по едно обучение да им направят. Тя каза, че самата няма против да работи в Ковид отделение, но няма опит нито с дихателна недостатъчност, нито с васкулит или други сърдечно-съдови проблеми, за да е от реална полза и да се чувства на място. Иначе, в тяхната болница нейното отделение миналата седмица са го свили, за да може да отделят още един етаж за Ковид.

# 15 381
Да, и така хората, които ще го карат тежко, всъщност ще го изкарат 100 пъти по-тежко. А някои няма и да го изкарат.

# 15 382
  • Пловдив
Данните от днес са много тревожнни. Никога не е имало толкова голям процент заразени. Според мен това означава, че вървим нагоре, за жалост. Аз продължавам да смятам, че се налагат по-строги и твърди мерки. Даже мисля, че никакви събирания на закрито не трябва да има поне до пролетта.

# 15 383
На мен ми е интересно какво ще се реши за училищата. ББ каза, че след изтичането на 14- те дена всички деца си се връщат в училище и ще се действа локално. Обаче учителите са изпратили отворено писмо, с което искат преминаване към ДО за абсолютно всички ученици във всички училища. Та да видим чия молба ще се уважи - на родителите или на учителите

# 15 384
Тези 51 жертви за деня. Като при война...Това прочетох днес. Доста тъжно: "Мили ми другарчета ковидиотчета, само тази нощ и само в нашето отделение са починали трима пациенти с разгъната клинична картина на ковид инфекция. А ние сме хирургично,  а не ковид отделение. 90 процента от пациентите ни са ковид позитивни. Целият болничен персонал се тества. 
Болницата излиза от строя. Като огнище на зараза. И ще помоля всеки, който продължава да си мисли, че това е безобидно, или че е конспирация,  да се гръмне, преди да коментира. И не става дума за страх, нито за паника. А за реалност. А на практика всичко можеше да е много по-различно, ако наистина нямаше самозабравяне след първите положителни резултати.  И да, прекъсване на веригата е решението.  А за малко да забравя: коментари от сорта на: а колко хора умряха от други причини,  са леко кретенски. Защото аз не мога да направя нищо за починалите в автомобилни катастрофи. Мога обаче да помогна за ковид болните, макар и косвено. Просто защото съм един прост хирург."
Ако това е написано от лекар-жална ни майка... Когато взема по 1000 лева да те оперира беше ОК с пациента, сега пациента е идиот и т. н.

# 15 385
План няма, поне адекватен такъв. Единствено виждам тарикатлъци и случайни хрумки на един самозабравил се човек.

# 15 386
Айде пак вменяване на вина У хората.
Хората са такива, каквито са правилата и управата. Хората могат да бъдат управлявани, а не оставени да бъдат "такива" или "онакива".
Хората трябва и да мислят. Достатъчно примери имахме с другите държави. Знаем си положението, без да сме политици. Особено здравеопазването. Още в първата тема тук се пишеше и очакваше това да стане.
В другите страни имат "топки" политиците, имат следствена журналистика, има много неща. Тук всеки се бори за кокал. Народът, вижда се настроението му, желанията му и изобщо интелекта му дори. Да не искате във всеки магазин полицай , във всеки блок РЗИ, във всяко училище инспектор. Това е добре дошло за политиците и те лавират, усвояват си едни средства и народът пасе трева , те това става за мен. Нищо няма да се направи и оправи.
Липсва ми Мутафчийски и към него имаше заплахи, обиди, цинизми. Дано се появи, имаше вид на човек с твърда ръка. Тук си мисля армията и да излезе, пак няма да се оправим.

Скрит текст:
Вчера в аптека искам нещо да купя. Има вътре майка с момиченце на към 12г. Детето с маска правилна, майката я дръпнала под устата да говори с аптекарката. Стояха дълго време и излизайки я попитах защо не носи маската, аз сега като влезна може и да се заразя. Тя беше вече вдигнала маската, защото аптека и магазин са заедно някак и я сваля да ми говори и заплашва-гъска, ще прави каквото искам, ти ще ми кажеш, ходи се скрии в дупката... това пред детето, а не беше от малцинствата. Влизам в аптеката и питам защо я е обслужила. Отговорът-"ами какво да направя, аз съм с маска, пък тя...да си прави сметка, ами днес още 3-ма с ковид дойдоха и те не носеха маска на устата, какво да кажа. Ама ТИ как пътуваш в ГТ, та тук си седнала да ми държиш сметка". Това след като платих прилична сума и накрая завърши "разкарай се ". Това, политиците ли са виновни, кой е виновен....Мислех да не пиша случката, ама...такива много и навсякъде. Вкъщи ми забраниха да правя забележки, щели да ме бият и да си кротувам. Та виновни сме с безразличието си , с примирението си. Но с такива не можеш да се справиш сам, трябва да сме повече, а на хората не им се разправя, всеки се е свил и затова минава номера на другите, те и ще издрапат после такива и ще ни управляват (то и сега е така) Отнесох се... ама ме е яд.

# 15 387
  • София
Хм, а Бразилия защо така пада? Президентът им е по-голям неверник и от Тръмп, уж изкара коронавирус за три дена, а и като знам какви фавели имат...

# 15 388
  • София
Barsa, това е от лекар, работещ в Германия (не е Борис Таблов, който често се цитира тук, а друг). Аз не видях да нарича пациентите "ковидидиоти", а обръщението е към ФБ приятелите му, сред чиито коментари явно често има "Стига сте ни лъгали" и "Колко пари взе?".

# 15 389
  • София
От моите познати всеки който не вярваше че изобщо има вирус и обясняваше колко голяма конспирация е това, така се случи че го удари вируса, него или близък негов човек. Сега всички пеят друга песен вече. Но късно. Скъсаха се да спорят с мен, че нямало нужда от мерки и ограничения

Най- безумен е един мой познат Доктор, който се скъса да хейти мерките, защото му бръкнаха в джоба, още пролетта му спряха.намалиха плановите операции, от които той печели яко. Сега се заразил самият той, положителен бил както и други доктори в болницата му, обажда ми се , реве в слушалката. Тоя вирус бил ужасен.... не можел да диша... плаче. Пак плюе,  че никой не бил взел мерки Fearful
Слава Богу , оправи се Доктора, вече върви на излекуване. Звъни ми, почва пак да плюе, че му спрели плановите операции и какви са тези мерки? Grinning
Ето, това ни е случая на българите. Фурнаджийска лопата, според собствения ни хал.
Ама хала на другите около нас не ни интересува явно. Днес така, утре другояче.

Общи условия

Активация на акаунт