Не за друго, а защото се сещам, че Фаучи в едно интервю предвиждаше, че около 2025-2030 г. е възможна тежка мутация на грипа, която ще доведе до много смъртоносна вълна. Логиката му беше, че на 50-70 години се наблюдавали такива мутации и даде пример с Испанския и Хонконгския грип... Надявам се да са просто хипотези.
Иначе ми е любопитно американската Агенция по храните и лекарствата колко бързо ще отреагира на молбата на Pfizer и BioNTech за спешно одобрение на ваксината. И колко бързо след това ЕС ще отреагира. Предстоят ни интересни времена.
П.П.: Аз конспираторите вече ги чета за удоволствие. И във "Властелинът..." не съм чела толкова измислици.
Например Канада вече са купили ваксини колкото 2,5 пъти тяхното население. искат да даряват ваксини на нуждаещите се страни, в Африка да речем.
Това по повод оптимистите, че ЕС още декември 2020 едва ли не ще има количества да ваксинира цялото си население, нали.... Едно, че няма да са произведени, второ, че ще са предварително продадени до края на 2021 според мен, не само на Файзер, но и на другите, които Евентуално ще одобрят.
Хм... гледам, че само от Pfizer имаме поръчани 300 млн. дози, с CureVac - за поне 225 млн., с Moderna - 160 млн. дози. Посочва се, че имаме договори и с AstraZeneca и Sanofi. С други думи - не виждам причина да се забавим с ваксинирането, още повече, че вирусът парализира икономиката - нещо, което дори и най-богатите държави в ЕС не могат да си позволят до безкрай.
Все си мисля, че няма да ни оставят на опашката, особено след като България и Румъния осигуряват берачите на ягоди и портокали за цяла Европа...