COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 001 323
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 22 020
  • София
Скрит текст:
Кой ги е говорил тия неща за грипа?
Не за друго, а защото се сещам, че Фаучи в едно интервю предвиждаше, че около 2025-2030 г. е възможна тежка мутация на грипа, която ще доведе до много смъртоносна вълна. Логиката му беше, че на 50-70 години се наблюдавали такива мутации и даде пример с Испанския и Хонконгския грип... Надявам се да са просто хипотези.
Иначе ми е любопитно американската Агенция по храните и лекарствата колко бързо ще отреагира на молбата на Pfizer и BioNTech за спешно одобрение на ваксината. И колко бързо след това ЕС ще отреагира. Предстоят ни интересни времена.

П.П.: Аз конспираторите вече ги чета за удоволствие. И във "Властелинът..." не съм чела толкова измислици.
И мен ми е интересно. Според мен ЕС последни ще реагират, и предвидените 1,3 млрд дози за догодина ще бъдат изкупени предимно от Англия, САЩ и останалия пазар (не подценявайте Азия, Австралия, Южна Америка, дори и Африка). 1, 3 млрд дози са ок. 650 милиона ваксини. Ще бъдат бързо разпродадени, ако ЕС вземе 50-70 милиона дози ще е цяло щастие!
Например Канада вече са купили ваксини колкото 2,5 пъти тяхното население. искат да даряват ваксини на нуждаещите се страни, в Африка да речем.
Това по повод оптимистите, че ЕС още декември 2020 едва ли не ще има количества да ваксинира цялото си население, нали.... Едно, че няма да са произведени, второ, че ще са предварително продадени до края на 2021 според мен, не само на Файзер, но и на другите, които Евентуално ще одобрят.

Хм... гледам, че само от Pfizer имаме поръчани 300 млн. дози, с CureVac - за поне 225 млн., с Moderna - 160 млн. дози. Посочва се, че имаме договори и с AstraZeneca и Sanofi. С други думи - не виждам причина да се забавим с ваксинирането, още повече, че вирусът парализира икономиката - нещо, което дори и най-богатите държави в ЕС не могат да си позволят до безкрай.
Все си мисля, че няма да ни оставят на опашката, особено след като България и Румъния осигуряват берачите на ягоди и портокали за цяла Европа...

# 22 021
Ето още нещо за разведряване на обстановката.
Съжалявам, ако сте го пуснали предните дни, на мен ми попадна днес и ме развесели.

Германското правителство излиза със серия от клипчета, наподобяващи документалните разговори и интервюта с оцелели от войната. Темата е "Специалните герой от зимата на 2020"

https://www.facebook.com/104000711492622/posts/123295019563191/?sfnsn=mo

А това е малко черен хумор, с песен на уста.
"Огънят гори, сърцето мига
И засега това ни стига..."

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10226163722665800&id=1420773121

# 22 022
Помните ли посещението на ББ в болницата при кмета на Пловдив и разговора им на стълбите?
Премиерът Бойко Борисов бе на свиждане от разстояние на кмета на Пловдив Здравко Димитров, който се
Ама човекът е бил трогнат, че Кралят Слънце дошъл лично да го види! Не, не мога повече, хора!
Що не отиде да види ония двамата мъже дето лежаха по стълбите!
+1000 Ама клипчето и снимката на онези несретници /че май няма и да са последните/ ще са на предизборните плакати на опонентите им! И с право! Ние сме дъното в момента, хич не ми пука за Западни Балкани, какво казала Меркел, Байдън какви планове има, и дали е гладък пътят до Ниш, както и имаме ли диверсификация на газовите доставки, също така - госпожо Фандъкова, дали заведенията в София работят до "двадесет и три и тридесет". Важно ми е, че хората лежат по каменните мръсни стълби на болниците и дори не могат да умрат с достойнство, докато се подготвят коледните базари. Срам!

# 22 023
  • София
O, чудо, дали не започваме най-накрая да правим това, което трябва, а именно да прилагаме контрол - https://bntnews.bg/news/zadarzhaha-mazh-i-zhena-bez-maski-v-metr … -1084035news.html

# 22 024
Ох, хора - вече не мога. От сутринта ни звъннаха за още двама познати, които са починали. Единият е на 46 години с две непълнолетни деца и съпруга, която е с много сериозно заболяване. С тях станаха общо 10. Направо се побърквам вече. Това е някакъв кошмар.

# 22 025
https://www.facebook.com/1393613997338689/posts/3877546802278717/

159 медици с коронавирус само за последните 24 часа‼️ С тях общо заразените медици от началото са почти 4500‼️
Общо в страната има 32 000 лекари, като не малка част от тях вече са се пенсионирали, а други не успяха да преборят вируса...
Нека всеки добре се замисли в какви условия и в какво напрежение работят здравните работници ежедневно, 24/7‼️
Нека се замисли как те рискуват собствено си здраве и здравето на семейството си‼️
Нека се замисли, че на пациент му се налага да чака защото 1 лекар и 1 сестра трябва са се грижат за 20-30, а понякога и 40 тежко болни пациенти‼️
Нека се замисли, че когато лекарите предупреждаваха, че този момент ще дойде и умоляваха да се носят ЛПС, заведенията и баровете бяха пълни‼️
Нека се замисли, че "в мизерните условия в болницата" пациентите прекарват 3-4 седмици, а лекарите 30-40 години‼️
Нека се замисли дали "уважението" което получават от голяма част от хора и медии е каквото трябва да бъде‼️
Ако някой мисли, че може да се справи по-добре от тях - нека пробва! Така или иначе здравните работници са на привършване...

# 22 026
  • в страната на чудесата
Защо гледате телевизия?
Райчевци и всякакви други са супер вредни елементи десетилетия. Не си го причинявайте зорлем.

# 22 027
Лейка, до известна степен съм съгласна, че ни заливат с пропаганда от телевизията, но променят коридори и взимат важни решения час по час, искам да съм информирана все пак

# 22 028
Лейка, до известна степен съм съгласна, че ни заливат с пропаганда от телевизията, но променят коридори и взимат важни решения час по час, искам да съм информирана все пак
Аз вече си мисля, че никакви важни решения няма да вземат... Вземат разни дребни решенийца, колкото да имитират дейност, иначе чакаме всички да го минем и който оцелее...

# 22 029
И в това време още една изнемогваща болница  https://nova.bg/news/view/2020/11/21/306220/%D0%BA%D1%80%D0%B8%D … 0%B6%D0%B8%D0%BA/

# 22 030
  • София
То това може и да се прочете, няма нужда да се гледат часове новини и предавания. Ето аз не гледам телевизия, пък научих за Райчев, дори няма нужда да знам всичко, което е казал и да се ядосвам повече. Наистина не си го причинявайте, пуснете си хубав филм, например. Реалността е доволно гадна и без това. Да пазим психиката, че в следващите няколко месеца няма да станат по-добре нещата.

# 22 031
  • София
На ме са ми интересни да ги слушам, може да се каже, че почти следя изявите им поне дотолкова, доколкото като ги видя по телевизията или нещо по радиото, ги слушам доста внимателно.

# 22 032
  • София
Не знам дали съм права, но активното мозъкопромиване по медиите последните дни на тема: "всичко е наред, важното е да не се плашим" ме кара да мисля, че се готви предколедно разпускане на мерките, най-вече по отношение на заведенията. Ще се радвам, ако не съм права, но се опасявам, че натискът там е голям и май през декември ще отворят всичко - уж там при спазване на всички мерки, бла-бла-бла, но в крайна сметка лозунгът е ясен: "Работим здраво, ама и се веселим яко, щото иначе психиката не издържа!". Пък ако някой боледува - най-добре е това да става тихо, за да не пречи, по възможност - в къщи, за да не товари здравната система. А който пък го е страх - да носи маска, нали така?
Новите антиген тестове дотук само помагат да се скрие истинската картинка с разпространението на вируса у нас. Хората с положителни тестове нито са с болните - болни, с всички права и задължения, нито със здравите - здрави. Тъй де, сами да си знаят и да се оправят, както намерят за добре...

# 22 033
Проблема не е, че аз съм го гледала и се ядосвам.
А че много хора са податливи на манипулации, конспирации и вярват на такива неща, а това е голяма вреда за общественото здраве.

# 22 034
  • Пловдив
Аз телевизия гледам от Коледа, на Велекден, т.е горе-долу два пъти в годината. Но тоз почерпен господин който се клатеше на стола и ръкомахаше, аха да го превключа и той като почна .....Чудех се да се смея ли, да плача ли или да го споделя с вас.

Последна редакция: сб, 21 ное 2020, 13:38 от dazel

Общи условия

Активация на акаунт