COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 999 473
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 22 050
Аз знам, че и преди не хващаха всички, но според мен вече е тотално изкривена картината, която ни се представя и заради това, че много хора не се тестват, и заради антигенните тестове, които не влизат в статистиката и изобщо не може да й се вярва. Но ето че на брифингите и в интервюта всички официално ангажирани с епидемията ни цитират намаляващите бройки едва ли не като сигнал, че се оправяме супер и ме е страх, че ще ги използват, за да отворят всичко... да върнат децата в училище, да отворят заведенията, базарите...
Бойко днес пак се изказал, че навсякъде е много зле, и в Европа било зле, те затваряли всичко, ама нямало полза, а ние поне работим и няма безработица и хората изкарвали пари... нещо в тоя дух, че не мога точно да го цитирам...

# 22 051
За София според мен положението дневно е около 1000 положителни от ПСР, още толкова - от антигенни тестове и още 2-3 пъти по толкова със симптоми, които не се тестват изобщо. Безсимптомните отделно.

# 22 052
Това пък що за тъпотия е? Служителите в Била коментираха, че по цял ден се бутали стари хора и нямали самосъзнание. Казаха, че би трябвало охраната да ги спира.

"Мярката ограничава правата на работещите хора над 65 години, които не биха могли да се възползват от възможността да пазаруват в предвидения коридор"
Значи от тук разбирам, че все пак възрастните не могат да пазаруват извън коридора.

Това е заповедта.
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/11/13/zapov … _20_rd-01-655.pdf

15. Магазините за хранителни стоки организират работата си, като не допускат лица
под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 13.30 и 16.30 часа. В
посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст

Неко, честито! Здраве и късмет на цялото ви семейство.

# 22 053
Цитат
Аз не мисля, че сме под 4000 на ден. Изобщо не вярвам на статистиката вече от това, което виждам сред моите роднини и познати. В момента има 3 семейства целите изпонатръшкани, в които само 1 от семейството си е направил тест, но за няколко дни почват да окапват всички 3-4 души. Те са под карантина, лекуват ги по телефона... на тях не им трябва да плащат по още 300-400 лв. да се тестват, защото знаят какво им е и тестът никаква полза не им носи. Тоест от 3 семейства само сред моите познати в статистиката влизат 3-ма, но реално болните са 12.
Щом на обикновен човек като мен това е ясно, не знам тези умници, които ни управляват не могат ли да го видят наистина или се правят на тъпи! Какво ще ми вика Фандъкова мерките давали резултат... Къде точно?

Ако гледаме стат. на новозаразените сегашните мерки са достатъчни и те спират вируса, защото от 3 дни насам стоим под 4 000 и не се връщанме отново над 4 000. А дори и по дълготрайно ако погледнем новите, сме в по дълготрайно плато с граница 4 000+ и даже вече има наченки че започваме да слизаме и се връщаме на 3 000+. Въпроса е дали наистина е така, вируса спрял ли е да расте, защото е ясно че ако е така, интензивните и хоспитализираните трябва да спрат да растат, те обаче не спират да растат, непрекъснато са все повече и повече. ако наистина вируса е спрял растежа си според новозаразените, а интензивните и хоспитализираните продължават да растат, те защо не спират да растат. Просто защото явно не сме в плато и вируса продължава да расте, а заради антиген тестовете пср тестването вече ще охваща все по малка част от реално заразените и така ще може да изглежда че сме в плато, докато починалите които показват истинската картина макар и със закъснение ще продължават да растат и така.

# 22 054
  • Варна
Не можах да разбера точно, ако някой е разбрал да коментира.
Преди два дни професор Радка Аргирова прогнозира, че към средата или края на декември заразени и починали щели да почнат да намаляват. Какво имаше предвид, това ще се случи ей така от нищото, или след знам ли рано е но ваксини или нещо друго.

# 22 055
Майка ми е с положителен антигенен тест. Докато са чакали резултат са минали около 10 човека и всички са били положителни. Колко от тях ще се изолират или ще направят ПСР не е много ясно, а по- леките случаи е твърде вероятно и на работа да продължат да ходят. Изобщо нямам надежда вече, че ситуацията е обратима.
Смешното е, че на база положителни ПСР тестове разни светила правят математически модели на вируса и говорят за пик и плато. А тъжното е, че вероятно има хора пред малкия екран, които им вярват и мислят, че краят му се вижда.

# 22 056
Това пък що за тъпотия е? Служителите в Била коментираха, че по цял ден се бутали стари хора и нямали самосъзнание. Казаха, че би трябвало охраната да ги спира.

"Мярката ограничава правата на работещите хора над 65 години, които не биха могли да се възползват от възможността да пазаруват в предвидения коридор"
Значи от тук разбирам, че все пак възрастните не могат да пазаруват извън коридора.
Вчера в 12 часа, в Кауфланд имаше много хора. Голяма част бяха над 65, разбирайте едвам ходещи, без да се съобразяват с разстояние, много от тях с маски проформа. Към 14 часа всичко утихна, мъртвило. После в 16 часа се събраха много възрастни, а към 17 часа вече беше хаос. Живея срещу Кауфланд. Не пазарувам вече от там, защото си имаме малко магазинче. Спокойно е в него, заради Кауфланд. Има строителни обекти наоколо, цехчета, хората искат да купуват наобед от там, но няма как.
За тийновете ще кажа, че колкото повече ги изолираме един от друг, толкова по-зле ще става. Май закъсняхме от всякъде за всичко. Трябваше всичко да се спре за седмица-две - включително и детските градини. Така мисля, сега само агонизираме.

# 22 057
  • София
Тесла, защо мислиш, че до 1 месец отсамосебе си ще почне да стихва епидемията, без допълнителни мерки?
Не, числата просто ще се удвояват и утрояват, ако го караме по същия начин. Спомнете си март, далеч не толкова студено време, какъв бум беле в някои страни.... че ние може до юни да си откара е с тия числа в болницата, ако има кой да работи там

# 22 058
Майка ми е с положителен антигенен тест. Докато са чакали резултат са минали около 10 човека и всички са били положителни. Колко от тях ще се изолират или ще направят ПСР не е много ясно, а по- леките случаи е твърде вероятно и на работа да продължат да ходят. Изобщо нямам надежда вече, че ситуацията е обратима.
Смешното е, че на база положителни ПСР тестове разни светила правят математически модели на вируса и говорят за пик и плато. А тъжното е, че вероятно има хора пред малкия екран, които им вярват и мислят, че краят му се вижда.
Благодаря! Точно това мисля и аз, но ти по-ясно го обясни!

# 22 059
  • на пистата
И аз си мисля,че до 2-3 месеца ще започнат да спадат.Защото просто повечето хора или ще са го минали или болни в момента.Вкъщи се тръшнахме от 10дни.Първо детето, после аз(не сме се тествали).Всеки втори с който се чувам или пиша е болен в момента или е бил болен.Та явно зимните месеци просто ще се изпонатръшкаме всички Sad

# 22 060
Възрастните над 65 годишни могат да щъкат и пазарят денонощно. Ограничението е за младите.
Забелязах, че точно възрастните се навират и стоят продължително време в магазините, не спазват никаква дистанция. Нали те ореваха света при първата заповед, когато можеха само от 8-10ч. да купуват и затова я смени заповедта министърът на другия ден. Магданоза бил изсъхнал в хипермаркета сутринта. Сякаш всеки ден купуват магданоз. Такова гевезене ми е непонятно. Явно имат пари бол, и време много, ровят в моркови, тътрят топ матраци с количките, сутринта правят опашка за банички и боза.
Работещите хора почти нямат време за пазаруване, и цялата тежест на кризата е върху тях. Деца гледат, домашни пишат, работят, и пак не мрънкат.
Вече си мисля тези мрънкащите да не са членове на групи тип "Напред с президента" или подобни и да правят нарочно така.
Но във време на здравна криза и пандемия, управляващите стига са угаждали на вечно недоволните, с да затварят за поне 2 седмици. С болни млади хора икономика не се прави.
В Канада пълен локдаун от вчера, 20.11.

# 22 061
  • София
Скрит текст:
Не можах да разбера точно, ако някой е разбрал да коментира.
Преди два дни професор Радка Аргирова прогнозира, че към средата или края на декември заразени и починали щели да почнат да намаляват. Какво имаше предвид, това ще се случи ей така от нищото, или след знам ли рано е но ваксини или нещо друго.

Доколкото разбрах от приказките на Аргирова, тя смята, че вирусът ще достигне до едни стойности, след което ще започне да се самоограничава. Може и да има известно право, знам ли... То това е логиката за "стадния имунитет", ама в по-мек вариант - много ще са го минали, ще имат някакъв имунитет, който пък ще пази незаразените.
Аз така и не разбрах какво е толкова сложното да съобщават не само колко PCR положителни има, но и колко от антигенните. Иначе ние тук можем и по 2 да умножаваме, и по 20 - пак ще сме далеч от истината. Не се вършат някакви тотално елементарни неща - от мързел ли, от безхаберие ли.
Сега пък гледам, Фейсбук либертарианците се разкрякали за ареста на "Сердика". Ама такива арести трябваше да почнат още есента бе, джанъм. Без маска или с маска под носа - заповядай в най-близкото районно да си поприказваме. Много бързо щяхме да се научим как и къде се носи маската.

# 22 062
Тесла, защо мислиш, че до 1 месец отсамосебе си ще почне да стихва епидемията, без допълнителни мерки?
Не, числата просто ще се удвояват и утрояват, ако го караме по същия начин. Спомнете си март, далеч не толкова студено време, какъв бум беле в някои страни.... че ние може до юни да си откара е с тия числа в болницата, ако има кой да работи там
Аз не мисля че ще започне да затихва, разумът ми, логиката ми, всичко което знам за вируса след 5 теми и 10 месеца ми казва че Мангъров отново греши, защото всичко което знам за вируса след 5 теми, ми говори че в момента заразени с него са около 500 000, а общо с него са се срещнали максимум до 800 000, в най добрият случай, което показва че имунитет имат и ще имат, малко над 10% от населението, това няма как да спре вируса, че ще удари на камък при средно на 1 от 9, 10 човека, но при останалите 8 до 9 няма, имунен вал ще почне да бави значително вируса въпреки идеалните есенно-зимни условия за разпространение чак при 30, 40% имунитет в населението, защото имунитета дори и да е нетраен е силен в началото и ако в кратки срокове такъв голям процент от населението се срещне с него, вируса ще започне да се свива, ама какво става със здравната с-ма, с починалите при такъв сценарий, аз имам усещането че ще бъдем най големите Ковид-идиоти на планетата, защото ще въведем строги мерки след деня с 300 починали, когато вече няма да има смисъл да ги въвеждаме.

# 22 063
А, нали днес А.Райчев обясни, че тези умрелите били с инфаркти и инсулти, не били с Ковид. Повече го било страх от обедняването. Мен повече ме е страх да не умрем аз или близките ми. Приоритети.....

# 22 064
Страхът е полезен, ние по добре като о-во, ще се справим със ситуацията ако повече хора се страхуват, а не само 20%, защото страхът мотивира хората да нямат рисково поведение.  Въпреки че отговорните и интелигентни хора би трябвало да правят всичко възможно с поведението си да ограничават вируса и без да се страхуват от него, защото и за о-вото и за държавата не е добре вируса да покаже пълната си сила, а дори и някой да не е в рисковите групи, млад и здрав, би трябвало да мисли кой може да зарази, (познати и непознати хора, на които това може да им коства живота) ако той е заразен.

Общи условия

Активация на акаунт