COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 997 909
  • 22 282
  •   2
Отговори
# 22 245
  • Bulgaria
2279 нови случая от 5729 теста. 39,78% положителни.
82 125 активни случая /+873/. 68,04% активни от 120 697 потвърдени случая.
96 новозаразени мед. персонал.
6193 хоспитализирани /+251/, 408 в интензивно отделение /+25/.
1364 излекувани.  Общо: 35 752 излекувани.
42 починали.  Общо: 2820 починали.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград – 66; Бургас – 179; Варна – 200; Велико Търново – 52; Видин – 34; Враца – 43; Габрово – 73; Добрич – 154; Кърджали – 5; Кюстендил – 96; Ловеч – 52; Монтана – 81; Пазарджик – 77; Перник – 34; Плевен – 109; Пловдив – 151; Разград – 20; Русе – 39; Силистра – 21; Сливен – 32; Смолян – 15; София област – 86; София град – 432; Стара Загора – 47; Търговище – 8; Хасково – 45; Шумен – 35; Ямбол - 93.

Според Националната информационна система у нас коронавирусна инфекция е потвърдена при 4737 лица-медицински служители. 96 нови случая са регистрирани през изминалите 24 часа. 26 от тях са установени при лекари, 34 - при медицински сестри, 14 - при санитари, 2 - при фелдшери и 20 - при друг медицински персонал.
Починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус, са 2820. През последното денонощие са регистрирани 42 нови случая. Починали са:
Скрит текст:
жена на 69 г. с диабет и сърдечно заболяване;

жена на 51 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 54 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 70 г. със сърдечно заболяване;

жена на 77 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване;

жена на 61 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 86 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 70 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 73 г. със сърдечно и хронично чернодробно заболяване;

мъж на 64 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 85 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

жена на 57 г. с диабет;

жена на 80 г. с диабет;

мъж на 56 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 63 г. със сърдечно, хронично белодробно, хронично неврологично и онкологично заболяване;

мъж на 77 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

жена на 81 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 15 г. с хронично неврологично заболяване;

мъж на 89 г. със сърдечно заболяване и диабет;

жена на 70 г. със сърдечно, хронично белодробно и хронично неврологично заболяване;

жена на 74 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 74 г. със сърдечно и хронично бъбречно заболяване;

мъж на 61 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 51 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 59 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 73 г. със сърдечно заболяване и диабет;

жена на 74 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 69 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

жена на 80 г. със хронично неврологично заболяване;

мъж на 35 г. със сърдечно заболяване;

жена на 79 г. с хронично неврологично заболяване;

мъж на 66 г. със сърдечно заболяване;

жена на 69 г. с диабет, сърдечно и хронично белодробно заболяване;

мъж на 89 г. със сърдечно, хронично белодробно, хронично бъбречно и хронично неврологично заболяване;

жена на 61 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 73 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 71 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 92 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 67 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 68 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 62 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 64 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/2279-sa-novite-s … rusna-infekciya-/

77   M   Варна   Варна
80   F   Варна   Варна
57   F   Варна   Белослав
61   F   София   Годеч
73   M   Сливен   Сливен
85   M   Ловеч   Ловеч
63   M   Велико Търново    Велико Търново
69   M   Видин   Видин
79   F   Хасково   Хасково
59   M   Шумен   Каспичан
64   M   Пловдив   Пловдив
69   F   Варна   Варна
51   M   Враца   Козлодуй
61   M   Пловдив   Марица
56   M   Ловеч   Ловеч
73   M   Пазарджик   Велинград
15   M   Разград     Кубрат
92   M   София   Пирдоп
54   M   Габрово    Трявна
64   M   София   Самоков
89   M   Смолян   Девин
86   M   Ловеч   Ловеч
69   F   Велико Търново    Свищов
51   F   Шумен   Нови пазар
62   M   Шумен   Венец
67   M   Благоевград   Разлог
89   M   Монтана   Монтана
73   M   Благоевград   Разлог
35   M   Варна   Варна
61   F   Велико Търново    Свищов
81   F   Враца   Оряхово
80   F   Хасково   Харманли
71   M   Пловдив   Пловдив
70   M   Благоевград   Разлог
77   F   Ловеч   Тетевен
74   M   Велико Търново    Велико Търново

Всички починали до момента: https://sheet.zoho.com/sheet/officeapi/v1/f91c09eda6e344fc70abd0 … d4446897d9b3f07f1

# 22 246
  • София
Ясно стана, че грижата за здравето ни е поверена на всеки от нас, защото на ония горе не можем да разчитаме. Предвид това, колкото базари и разни други ковидарници да отварят, това дали ще ги посетим, зависи от нас. Аз мисля да пропусна тълпата.

# 22 247
Какво е това изброяване на всичките съпътстващи заболявания на починалите,откъде тази подробна информация?? С цел, който няма такива да ходи спокойно по кръчмите и да обяснява как мерките са пълна глупост, а маските за да мълчимЕ,  защото е безсмъртен?

# 22 248
  • в страната на чудесата
Leika, аз пак ще си повторя въпроса от вчера - как се издава направление за фургоните? Ако имаш PCR, усетиш влошаване, можеш ли да отидеш пак там и да си направиш кръвни, снимка?
Не знам, Таф, аз не съм ДжиПи и не работя във фургон. Предполагам, че можеш. Качи се на колата и отивай щом си зле.
Фургоните пред болниците си имат организация за снимка и кръвен тест.

# 22 249
Какво е това изброяване на всичките съпътстващи заболявания на починалите,откъде тази подробна информация?? С цел, който няма такива да ходи спокойно по кръчмите и да обяснява как мерките са пълна глупост, а маските за да мълчимЕ,  защото е безсмъртен?
Копирах от този сайт и статия за заболяванията на починалите, а те явно от МЗ имат някаква информация, защото последния ред е за съболезнования
Мерките трябва да се спазват и са ни оставили на самосъзнание. Един вид ние казваме, но вие не слушате, не можем нищо да направим, вижте се....Така е удобно. В Гърция министъра на икономиката е казал, че ще се съобрази с лекарите и мнението им докога ще е това и здравето е пред всичко (по памет цитирам) Няма шест-пет.
Няма задушавам се, няма отнемат ми права, ама и те имат нещо на горния етаж гърците, това си го знаем от години.
ето статията , не съм си го дописвала
https://novavest.bg/2020/11/22/covid-19-%d0%bf%d0%be%d0%b3%d1%83 … nXVHGPjPd8oYryAE0

# 22 250
Вчера светнах положителен тест -бърз антигенен, има
ли смисъл да правя ПСР, или да си кютам в къщи 14 дни?

# 22 251
15   M   Разград     Кубрат ?  Дете ли е?

# 22 252
  • Бургас
Тези статистики с починалите са непълни. Няма нито един от Бургас, за беда лично познавам. Вчера следобед  в болница почина приятел на 38. Според лекарите “чист ковид”. Казвам, чист ковид, защото имаше заболяване в ремисия от сума години, което и по време на боледуването му не се “обади”. Не е онкологично. Вероятно ще го запишат и един вид ще е спокоен народа, че видиш ли не бил здрав. Да, ама не. Здрав беше. И придружаващото така и не се “обади”.
Преди два дни пак има мъж, който не са съобщили и е на 38 също.

# 22 253
Стрина Калина, звездите ми говорят, че шефът няма да се съгласи за нищо на света, а дори ще отнесеш голям скандал. Първо, няма да иска да се харчи за тестове и второ, той не иска да знае дали има някой позитивен, защото ако има, ще трябва да промени нещо в работата, а за него това е трупане на загуби. Но ти опитай и после кажи какъв е бил резултатът.
Не мисля, при нас нещата са малко особени. Частна фирма, но работата е на принципа на държавно учреждение. А и той също постоянно е в контакт със служителите. Ще споделя какво е станало.

# 22 254
36-годишният Калин Карапачов е младият мъж, който почина в Бургас след дълго разкарване между няколко болници. Бил с диагноза двустранна пневмония, но след смъртта му се оказал и с коронавирус.
Пациентът е препращан към няколко болници и с часове е чакал да бъде приет, а когато това най-накрая станало, вече било късно и не успели да го спасят, информира БНТ.

# 22 255
  • София
Стрина Калина, звездите ми говорят, че шефът няма да се съгласи за нищо на света, а дори ще отнесеш голям скандал. Първо, няма да иска да се харчи за тестове и второ, той не иска да знае дали има някой позитивен, защото ако има, ще трябва да промени нещо в работата, а за него това е трупане на загуби. Но ти опитай и после кажи какъв е бил резултатът.
Не е сигурно. Нас решиха да ни тестват за антитела и с антиген тестове на всеки 1-2-3 седмици напред. Харчат се пари, но..., хем работим по 1 човек в стая. Тези с антитела ще могат да са си в офиса, поне известно време още, без да са хоум, и с тях да работи още 1 човек.

# 22 256
За по-малко от 24 часа над 1250 студенти от Техническия университет в София са се обявили против заповед на ректора, която задължава учещите да присъстват на занятия в университета, съобщи БНР.

# 22 257
  • В заешката дупка
Индекс “строгост на правителствените мерки”. Базиран на общо 9 индикатора: затваряне на учебни заведения;  затваряне на работни места;  отмяна на публични събития;  ограничения на публичните събирания;  затваряне на обществения транспорт;  изисквания за престой у дома;  кампании за обществена информация;  ограничения на вътрешните движения;  международен контрол на пътуванията.

Колкото по-тъмен е цвтът, толкова по-строги мерките. И понеже Швеция постоянно се коментира, забележете, в Швеция има по-строги мерки от България. В същото време България има повче регистрирани случаи за последните 2 седмици в сравнение с Швеция.

Строгост на правителствените мерки към 19 ноември

Регистрирани случаи за последните 2 седмици на 100 000 към 21 ноември

Последна редакция: нд, 22 ное 2020, 13:05 от ЧеКа

# 22 258

Информацията за придружаващи заболявания  е пунта мара според мен. Ние нямаме електронни здравни карти за да се извади веднага информацията. Повечето хора не пазят документацията като ходят на преглед или лежат в болница. Когато ги приемат не знам дали попълват нещо с болестите им, ако е правено преди, сигурно сега е напълно отхвърлено, кой има време да се занимава с това. Някои от болните не си знаят диагнозите, най-вече старите, някои не помнят нищо.
Вероятно е с целта, която си посочила горе.

ПП Искам да благодаря на МК, редовно й търся сводките, че нямам време да ровя по сайта.

# 22 259
  • Bulgaria
И аз мисля, че е цинично да се говори за страх при положение, че на хората им се отказва достъп и умират опитвайки се да стигнат до болница. И все повече млади хора. Имаме починало дете на 15 г. Най-младата жертва в България до този момент, ако не се лъжа. Само аз вече познавам 4-ма мъже под 50 г., които починаха и оставиха децата си без родител.

Общи условия

Активация на акаунт