Стилът ни според възрастта - тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 2)

• 56 368
  • 832
  •   1
Отговори
# 120
Много добре Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 17:23 от Barsa

# 121
  • Русе
Кога ли ще реша да разчистя и аз от неносещи се дрехи! Относно чантите, не ги сменям особено. И тук ще трябва да се поправя! Косата си поддържам руса последните години с дължина около средата на гърба. Много трудно се решавам на промяна.
Днес пак съм с топ на цветя!
Скрит текст:

# 122
  • София
Аз съм на черта - вижда се назад на снимката. Лятото подкъсявам, зимата оставям да израсте.

# 123
  • Виена
Рошава с Бретон, и аз се показвам за кратко. Изправям я след всяко миене, иначе е много къдрава, също силно побелява и слагам кичури през няколко месеца.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 13:13 от bombolino

# 124
  • София
Много болна тема ми е косата! Тънка, чуплива, вече доста побеляваща и много суха от боядисването. Отгоре на всичко съм с голямо и квадратно лице и въобще не ми отиват къси прически, но съм ок с вързана коса. Харесвам се с нещо близо до естествения ми цвят, който не мога да постигна за дълго, защото е студено тъмно русо. Предадох се и боядисвам в топлата гама.

*sve*, много женствена днес! Хубава фигура имаш Yellow Heart

# 125
Миоки и аз съм като теб. Какво е капсул гардероб, искам да го постигна.
Освен да подарявам на някои приятни потребителки от темата нещо, което ми е ново и излишно, защото аз имам много такива избухвания  -  купувам нещо, само защото искам да го притежавам, а не за да го нося.
Може и да си разменяме ненужни вещи хахахах
Аз съм с дъъълго каре, естествено руса боя отгоре, отдолу естествен кестеняв цвят.
Не мога да случа на фризьор и това си му е.Ще полудея.
Рисуваните Шалове от коприна, които поръчах с кауза, днес ми пристигнаха  - рисувани са от онкоболни в техните арт работилници. Много са изящни.

# 126
  • Пловдив
Аз поне с косата съществени проблеми нямам, да се похваля. Wink За разлика от бръчките, килата и каквото още там мислеше изтритата потребителка, че не си го виждаме. Малко за възрастта бели косми (единици) и нелошо качество на косъма. Не боядисвам, не къдря. Не че не бих искала малко по-къдрава коса, но не на цена да се занимавам постоянно с нея. Wink
Днес или следващите дни мисля да отида до един салон близо до работата, където ми казаха, че обслужват без часове, да се подстрижа.
И аз съм на нещо като каре, или черта, както още му викат. Като порасне до дължина да е досадно - режа.

Цитат
...и въобще не ми отиват къси прически, но съм ок с вързана коса.
И аз така - не се харесвам с къса коса, с вързана - да. Но пък вързаната не е много удобна - скубе, особено като е дълга и вързана на два ката. Освен това мисля, че от постоянното връзване ме сърби кожата на главата.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 14:06 от Магдена

# 127
  • В полите на Пирин планина
Мен ме видяхте. Косата ми е чуплива, даже къдрава и къса не ми е добре. Малко под раменете е, на етажи. Боядисвам във възможно най-близък цвят до естествения - светло кестеняво, към русоляво през лятото.
Трябва да си разчистя гардероба от дрехи, които не нося вече.
Чанти сменям рядко. Имам само 3-4... Simple Smile Но обувки... виж там имам доста.

# 128
gerda1, в общи линии, сбор от дрехи, всяка от които може да се комбинира с почти всяка друга. Основната част е базови цветове - бяло/крем, тъмно синьо, сиво, черно и кафяво (не е задължително да включва всички) + обикновено един или два акцентентни цвята.
Залага се на по-малко бройки за сметка на по-високо качество материи.
Някои крайни случаи на които съм попадала е до 30 - 40 броя дрехи общо, включително връхни дрехи (без белъо, чорапи, долни блузи, спортни екипи и от този сорт). Нямам фиксирана бройка аз, просто искам всичко което имам да е функционално и да не виси в гардероба неизползвано с години.

Целта на упражнението е, да се елиминира проблема "няма какво да облека" при наличен пълен гардероб с дрехи, по-устойчиво използване на ресурси (намаляване на генерирания боклук) и по-разумно разпределение на финансиите похарчени за облекло. С други думи, извличане на максимално оптимизирана пропорция, брой носене спрямо цена.

И аз съм с "гладни очи", ама трупането на неупотребявани вещи в един момент започна да ме задушава и да ми тежи, отделно пръснатите на вятъра пари. Сега поръчвам каквото ми грабне окото, идва, оглеждам го, премислям и в повечето случаи връщам. Така хем не задържам излишни неща, хем съм си взела "дозата" да пипна и пробвам нещо ново. В повечето случаи нямам желание да го задържа, освен ако не е нещо което наистина ми трябва. Имам и залитания де, но определено има значително подобрение в сферата на трупането, пък и е процес, от сравнително скоро практикувам тази тактика.

# 129
  • Пловдив
Ако питаш мъжа ми, сигурно ще каже, че 30-40 броя дрехи общо си е нормалната бройка.
Според него е мой проблем, че гардеробът (мебел, не дрехи) не ми стига. Wink
Добре, че имам и друг апартамент.

# 130
Основният ми проблем са импулсивни покупки, често от разни разпродажби, които няма с какво да съчетая. После, ако имам муза купувам нужното, ако не , стават почти недвижима част към закачалките. След определен период от време животът им продължава в благотворителни магазини.

# 131
  • София
Не знам. Хем е така, хем като се появиш с нещо ефектно, дори и рядко сложено, е невъобразим кеф.

# 132
Ако питаш мъжа ми, сигурно ще каже, че 30-40 броя дрехи общо си е нормалната бройка.
Добре че никой не ги пита Satisfied

Не става въпрос да не си купуваш никога нищо ефектно, о изобщо не, но рядко, с цел и да се връзва на останалата част от гардероба.
Гледам да не гледам разпродажби вече, ако не търся нещо конкретно.

# 133
Какви са тези благотворителни магазини?

Миоки,  и аз искам капсул гардероб, от възрастта е. Искам да има място за малкото, да има по много, за да му омръзне.

# 134
Gerda, charity shops (за UK говоря). Редовно нося в един. Синът ми работи тм като доброволец малко след като стана на 16г. Познавам персонала и са ми много на сърце.

Общи условия

Активация на акаунт