Как върви захранването - част 9

• 14 850
  • 390
  •   1
Отговори
# 150
Джойка, ако имаш фризер можес само да приготвиш на пара зеленчуците и да ги пасираш, после охладени ги наливаш във формите за лед и замразяваш. Бучките насипваш в пликчета и готово.

Когато го готвиш, си вадиш бучки (маоже и смесени) и стопляш на котлона, тогава добавяш мазнината. Тя трябва да е растителна, кравето масло е потенциален алерген, далеч не толкова полезно и по-трудно усвоимо. Без сол и захар!

# 151
Извинявайте че се намесвам прекалено рано в темата но смятам да започна захранването към средата на декември месец. Проблемът ми е че доста от пюретата чието съдържание съм разгледала са тип асорти или съдържат нещо което не ми харесва(захар, сметана, извара, нишесте) и ми се струва че ще е добре да замразя някои плодове и зеленчуци. Засега си мислех за круша, сини сливи и пипер какво друго бихте препоръчали и дали е подходящо да се дават замразени продукти около 6-тият месец на бебето.

# 152
Съвсем подходящо е (при отсъствие на пресни) - можеш да замразиш тиквички, домашни моркови ако намериш, зелен боб, а тогава ще имаш в сезон цвекло и пащърнак, тиква. В библиотеката има теми за това.

# 153
Благодаря, Мамо Меца!
Започнах да правя пюре от тиквички и се замислих - тиква съм давала, от готовите пюрета, и е от големите - пюрето е оранжево. Мога ли да дам пюре от тиквички/зелените/?

# 154
Всички видове тиква и тиквички са хипоалергенни и лесно смилаеми, изобщо много добра първа храна.

# 155
Благодаря отново, Мамо Меца!   bouquet  bouquet

# 156
Здравейте отново,
Сашко вече яде и ябълка, в комбинация с тиква. Искам да попитам дали мога да давам и каша, взела съм гречка/елда/ а имам също и ябълкова, с коя е по-добре да почна. И като почна да давам, след обяд да давам ли пак пюре.

# 157
Здравейте може да е малко в страни от темата ,но някой да е дал сок от чушки(червена капия) и магданоз-дмашно приготвен,или да знаете дали може?
Благодаря предварително  bouquet
Също слагате ли чесън и лук в домашно приготвените пюрета?

Последна редакция: вт, 19 сеп 2006, 15:49 от mena

# 158
mena, този сок за първи път го чувам  newsm78 Не съм давала да ти кажа  Whistling

Иначе в домашните зеленчукови пюрета съм слагала лук, чесън не  Peace

Майчета, при нас се получи излагация с нишестето - не го иска нито с плодово пюре, нито без - оплю ме тотално с него и се принудих бързо да й врътна един грис  Joy

Кажете вие какво нишесте давате и как го приготвяте, че да става за ядене  newsm78

# 159
А мога ли да попитам, какъв е смисълът от нишестето изобщо?  Rolling Eyes толкова е преработено, че нищо полезно не е останало в него, а има и чудесни готови каши, и брашно може да си направи човек, от всякакви много полезни зърнени култури. С това вече ако щеш кисел, ако щеш млечна каша...

# 160
Здравейте може да е малко в страни от темата ,но някой да е дал сок от чушки(червена капия) и магданоз-дмашно приготвен,или да знаете дали може?
Благодаря предварително  bouquet
Също слагате ли чесън и лук в домашно приготвените пюрета?
Ами аз още не съм слагала чесън и лук, но и не бързам - лук мисля да дам, ама за чесъна май няма да бързам, но за червената чушка.... newsm78 аз знам че е алерген и трябва да се въведе след 1 г..

# 161
Цитат на: Исайкова
  -Относно това че лекарката го казва,моята от месеци анред ме съветваше за яйца,кис.мляко,масло и др.
-за купешките пюрета-така е-в началото по -добре почни с  тях.По добре обработени са и по щадящи за бебешките стомахчета.

[i]И как се справяш с това newsm78...аз едвам одържам фронта...  #Crazy[/i]

Последна редакция: вт, 19 сеп 2006, 23:46 от Pile

# 162
  • София
Здравейте, и ние мислим да започваме със захранването постепенно, но имам няколко въпроса. Мисля да дам първо оризова каша няколко дни (взех безмлечна на Милупа), а после с какво е по-добре да продължа - с плодова каша, с плодово пюре или със зеленчуково пюре? И има ли някакво значение дали ще се започне с плодово или със зеленчуково, освен това, че плодовото е по-близко на вкус до кърмата? И друдо - до сега сме само на кърма, а повечето каши са млечни, аз не искам да давам каша с АМ (та някои са си и с обикновено сухо мляко - недоумявам защо), има ли някаква алтернатива?
Кога давате кашата и нужно ли е да се добавя в нея рапична мазнина, както пише на опаковката?
Мерси предварително, ще се радвам по-опитните мами да ме ориентират малко в обстановката Simple Smile

# 163
 Здравейте  wavey
 Я кажете оранжевата тиква, газообразуваща ли е? Али от пет сутринта до сега се забърка от пръцкане и то всяко придружено с проплакване. Нали уж била лека храна и подходяща за захранване на бебета  newsm78

Последна редакция: ср, 20 сеп 2006, 08:22 от neli_iv

# 164
cat11, аз захраних с оризова безмлечна каша.Щом кърмиш не е нужно да даваш млечна.Мазнина не се слага.
Кашата я давах към 10-11 часа сутринта.По принцип новата храна се предлага сутрин или обед.
След кашата въведох тиква.
neli_iv, да, тиквата е подходяща за първа храна.При нас се понесе добре.

Общи условия

Активация на акаунт