Как върви захранването - част 9

• 14 854
  • 390
  •   1
Отговори
# 165
  • София
neli_iv,все пак е нова храна!А и мисля, че е разхлабваща по принцип!И въпреки всичко е от най-добрите храни за захранване!

# 166
  • София
Да си кажем  ние : започнахме с картоф, разреден с кърма, но не му се отрази добре - започна да не спи и се изнерви! Прекъснах за 2-3 дни, след това е разболях и така прекъсването продължи около седмица и после поднових с оризова каша на Милупа! Понесе я дбре, но не беше очарован! След 3 дни прибавих и банан, което вече му се стори добре! След още три дни /демек вчера/ дадох Ранни моркови и картофи на Хип и да видите какво хапване става! Уха, такъв кеф ми стана, че едва се удържах да не дам цялото! Днес ще хапнем пак от него, бе бурканчето си е пълно!

# 167
  • София
Вени, според е добре да удължиш периода на въвеждане на нова храна-поне на 5 дни.  newsm78Три дни ми се струват малко, защото понякога реакцията идва малко по-късно и ще се застъпи и със следващата храна и няма да можеш да разбереш от какво е реагирал.

# 168
  • Mediterraneo
neli_iv,все пак е нова храна!А и мисля, че е разхлабваща по принцип!И въпреки всичко е от най-добрите храни за захранване!

Да, тиквата разхлабва  Peace

# 169
Здравейте,
гледам, че има и от априлските мами в този форум  Simple Smile. То и вече ни е време де, да захранваме. Ние с ричона караме на домашни пюренца - в два на обяд и в шест следобяд. През другото време още се кърмим, а понякога давам и кисело мляко с бисквити, кисел или попара. Още не сме заменили обаче сутришното кърмене в десет часа.

Основно пюретата правя с тиквички  Mr. Green Използвам докато има още, понеже нямам фризер, но пък камерката ми е пълна със замразени - тиквички  Laughing. Тиквичка с картоф, тиквичка с тиква, тиквичка с ориз, сега пък съм взела и пилешко месо и ще правя тиквички с пиле, с морков ... и смесено. Следобед пък сме на пасиран банан и кайсии.

# 170
Здравейте!
Чета че въвеждате чушки - от кои давате или няма значение стига да е сладка?
Ние за сега сме само на едно заместено хранене - обедното, но в зависимост от това кога се събуждаме сутрин, става и следобедно - абе третото хранене за деня? Кърмата ми намаля значително. Вече имам чувството, че не му стига и мисля да заменя и още едно хранене.  newsm78 По една схема която имам - в 10,00ч. се дава плодово, а в 13,00 ч. - зеленчуково. До сега давах както само плодово и зеленчуково, така и смесени.
Каша за сега не давам по съвет на педито, че много напомпвала бебетата, а ние се развиваме твърде добре. Но следващата седмица сме на консултация и не знам ... може би друг акъл ще ни дойде.

# 171
Здравейте може да е малко в страни от темата ,но някой да е дал сок от чушки(червена капия) и магданоз-дмашно приготвен,или да знаете дали може?
Благодаря предварително  bouquet
Също слагате ли чесън и лук в домашно приготвените пюрета?
Ами аз още не съм слагала чесън и лук, но и не бързам - лук мисля да дам, ама за чесъна май няма да бързам, но за червената чушка.... newsm78 аз знам че е алерген и трябва да се въведе след 1 г..
Лук слагам по малко в пюретата - някъде от средата на седмия месец, магданоз също. Чесън не съм добавяла и не мисля засега. А червена чушка преди месец също въведох, за пръв път чувам, че трябвало след годинката.

# 172
Здравейте! Hug

neli_iv, Алекса също имаше газове от тиквата - забравила съм да ти кажа  ooooh! Не се тревожи - ще отминат  Peace

Cat11, добре дошла при захранващите мами  Hug Аз започнах захранването с плодови пюрета (но това не е най-правилния ход разбира се, чак сега го осъзнах).Някои деца (като моето например) когато усетят сладкия вкус на плодовите пюрета и каши след това не искат да помиришат зеленчукови... Ти си преценяваш как и с какво да започнеш, но имай едно на ум  Peace Поздрави и гушки на Ради! Hug

Мацки, аз се отказвам от нишестето - днес й направих бананово и го смесих с бананово пюре и малко обикновена бисквита - е по-вкусно от това нямаше как да го докарам, но мойта луда дъщеря не го иска и това си е  ooooh! Няма смисъл изобщо да й правя повече. За следобедна закуска ще редувам грис с АМ, плодово пюре, плодово пюре с бисквитка и примерно каша знам ли вече  newsm78

А за червената чушка - и аз съм давала - не сме имали лоша реакция (даже никаква реакция нямаше) и също за първи път чувам, че трябва да се дава късно и т.н.  Mr. Green

Поздрави на всички!

# 173
И аз дадох чушка вече- червена.Дори бях попитала в предишната тема от кога може да се дава.При нас също се понесе добре.

# 174
Здравейте,
хайде и ние да се отчетем при захранващите.
Вероника е на 4 и седмица, вече похапва домашно приготвена каша от ориз и ябълка, от вчера и круша.Приготвям кашата от сварен ориз и парченца плодове, които после разбивам с пасатор. Много и се услаждат и е страшно приятно да даваш разни интересни
нови папота. Със закъснение прочетох в една дебела американска книга, че било добре да се започне с неподсладена оризова каша, като 2ро да се вкарат зеленчуците и чак тогава плодове, за да не свиква бебока със сладкия вкус. За чушката не пишеше да е алерген, пишеше да изчакаш до годинка с пшеницата, цитрусовите плодове, кравето мляко, доматите и шоколада. Също, че бебето само показва кога е готово за захранване,
ако когато яде семейството не откъсва очи от чиниите, ако ти дърпа хляба от ръката, значи давай.

# 175
Кърмата ми намаля значително. Вече имам чувството, че не му стига и мисля да заменя и още едно хранене. 

Мила, естествено че ти е намаляла щом си заместила хранене. Като заместиш още едно, пак ще ти намалее. Логиката е обратна - махни и едното хранене, давай само по мъничко след кърмене и кърмата пак ще ти се увеличи.

Вземи попрочети малко в библиотеката, защото жал ми става как постепенно вървите към отбиване за едното нищо, а струва ми се, че ти самата не го искаш още... ако нарочно искаш да си намалиш кърмата и да отбиеш, това вече си е твоя работа  Thinking

# 176
  • Букурещ
Кърмата ми намаля значително. Вече имам чувството, че не му стига и мисля да заменя и още едно хранене. 

Мила, естествено че ти е намаляла щом си заместила хранене. Като заместиш още едно, пак ще ти намалее. Логиката е обратна - махни и едното хранене, давай само по мъничко след кърмене и кърмата пак ще ти се увеличи.

Вземи попрочети малко в библиотеката, защото жал ми става как постепенно вървите към отбиване за едното нищо, а струва ми се, че ти самата не го искаш още... ако нарочно искаш да си намалиш кърмата и да отбиеш, това вече си е твоя работа  Thinking

Напълно подкрепям mama meca.

# 177

Вземи попрочети малко в библиотеката, защото жал ми става как постепенно вървите към отбиване за едното нищо, а струва ми се, че ти самата не го искаш още... ако нарочно искаш да си намалиш кърмата и да отбиеш, това вече си е твоя работа  Thinking

Напълно подкрепям mama meca.

Не искам да си намалявам кърмата, не сме имали кой знае какъв недостиг. Но понеже спрях да се изцеждам през ноща /даже бях пуснала тема тук/ и сега си ги усещам по-меки гърдите, за това да ми се струва че е намаляла. А пък тя да си е достатъчно. И вечер си спи, та чак до сутринта/8,00ч/. Но понякога ми се струва, че има повече, понякога че не стига.
Казвате да давам по-малко количество пюре и след това да кърмя, за да не се отбие?
Благодаря!!

# 178
Джойка, най-общо за да не се отбие детето, принципа е да не се замества кърмене, т.е. да кърмиш първо и половин-един час после да даваш пюрето. Така се процедира до годинка, оа след това вече е първо твърда храна, после кърмене. Това е съвета който ще чуеш от майките на по-големи кърмачета тук, а те са минали по нашия път  Peace

Ако имаш притеснения с кърмата може да ги обсъдим в друга тема, а може би и ти вече си го направила. Просто от постинга ти изглеждаше, че си заместила напълно едно хранене, кърмата ти я усещаш намяляла и вместо да увеличиш кърменето, смяташ да го намалиш още като заместиш още едно кърмене с пюре. Затова се обадих, понеже много майчета се объркват и мислят че кърмата "си спира" ей-така от само себе си в един момент и трябва да предлагат все повече друга храна. А това не е така. В общи линии колкото по-често кърмиш, толкова повече кърма ще имаш.  Hug

Извинявам се на всички че се отклонихме малко, но всъщност тов аси е съвсем по темата за захранването - колко често, кога и как да се дава, а не само какво да се дава.

Последна редакция: чт, 21 сеп 2006, 10:00 от mama meca

# 179
Извинявам се на всички че се отклонихме малко, но всъщност тов аси е съвсем по темата за захранването - колко често, кога и как да се дава, а не само какво да се дава.
Точно така си е - съвсем сме си по темата! Защото наистина сериозно се бях замислила да заместя още едно хранене. Гледам  тук във форумите, пък и майки извън, вече заместват 3 хранения и се чудех не ни ли е време и на нас. И виж, човек като си каже какво му е намерението, се намира Мама Меца    bouquet  да те посъветваааа.  love001 Повече глави - по-добре мислят!  lalalala Нали за това се включваме тук - "Форум за всичко свързано с кърменето - подготовка, първите дни на кърменето, животът с кърмачето, често срещани проблеми и разрешения за тях, захранване и др. Място, където да обменяме информация, да споделяме опит и да получим подкрепа!"

Общи условия

Активация на акаунт