Как върви захранването - част 9

• 14 858
  • 390
  •   1
Отговори
# 180
аз не знам тук ли да си размишлявам или другаде  Sunglasses обаче сега трябва полека да минем към обща храна, а не знам как точно. Вкъщи се готви  всеки ден месо, запържвам, слагам подправки и не става за бебе. А лека-полека трябва да махна пюретата. На кухня няма да ходим. Пасирам вече по-едро, той дъвче, но всичко е варено.
Та да питам "дъртите":
1. Дайте идеи кои манджи от тези за големи хора мога да му предлагам за начало. Сещам се само пълнени чушки/и то ако са с телешко, че свинско не съм давала, ако са без чубрица, без сос и сол/. Супи рядко готвя.
2. Да пробвам ли вече обикновен хляб?/попара си яде охотно, със сухари/.
3. Жълтък още не е ял, но все тая - в никоя манджа не употребявам само жълтък, така че не върши работа. И кисело мляко не е ял.
4. Някакви хитрости има ли при повторното захранване с манджи за големи?
5. Може ли да му дам задушено, а при печените продукти трябва ли нещо да внимавам?

# 181
  • София
Значи един въпрос - бъркам ли като захранвам два дни с новата храна, почивам третия и после нова храна? Малко ли е времето между едната нова и другата нова храна?

# 182
аз правя така-сварявам пиле,слагам малко морков,картоф,лук,или ориз или всичките,сварявам и изваждам за малкия,мачкам,пасирам или там каквото правя за него,след което използвам другите неща за нашето ядене
вчера например сварих пилешки гърди с картофи,извадих колкото за малкия за 2 дни,и 2-3 бурканчета за фризера,и след това направих сосче от лук,брашно,червен пипер и домати,сипах пилето и картофите и се получи манджа за нас....правя и пилешка супа,като отделям за малкия преди да сложа фиде,сол ,домати и застройка,а ако слагам ориз вместо фиде,му давам с ориз...можеш да свариш месо и да отделиш за детето и после да го ползваш за др ядене,а за малкия да си свариш няколко картофа,и въобще има разни варианти...задушено мисля че може да се даде спокойно,стига да е с малко сол и мазнини и т.н.,а за печеното-мисля че става по-твърдо например месото и картофите,иначе е ок,нали не е пържено Wink
хляб аз дадох -коричка-малкия получи екземи по лицето-бузки и брадичка Cry,а от сухара-не получава newsm78

# 183
joyka не се води по другите мами колко са заместили, а по детето си. Това, че някои
Цитат
вече заместват 3 хранения
хич да не ти е водач. Ето на, ние още не сме заместили хранене, а сме на почти 14 месеца   Grinning Бебчето ти е малко и не е нужно да заместваш хранене.
Цитат
Вече имам чувството, че не му стига и мисля да заменя и още едно хранене.
и от "чувството, че не му стига " до "не му стига" има мнооогоо разлика  Simple Smile Почти всяка майка минава през няколко такива периода на "не му стига"  Hug

тити

1. Дайте идеи кои манджи от тези за големи хора мога да му предлагам за начало.- които нямат запръжка /пържено, силни/ люти подправки, не са солени...
Аз не запържвам манджите и преди да сложа сол/ подправки/ застройка вадя за бебата.
2. Да пробвам ли вече обикновен хляб?/попара си яде охотно, със сухари/.- дай малко коричка и виж реакция.
3. Жълтък още не е ял, но все тая - в никоя манджа не употребявам само жълтък, така че не върши работа. И кисело мляко не е ял.- Моята беба само ги е опитвала, но не и давам нито жълтък (мисля да започна полека лека да давам) , нито кисело мляко. Като кърмиш, това киселото излишно идва.
4. Някакви хитрости има ли при повторното захранване с манджи за големи?- ми не. Само внимаваш какво даваш. Моята беба я "почерпиха" зад гърба ми с Помбер (пържени картофени мечета) и се смля да повръща  Confused
5. Може ли да му дам задушено, а при печените продукти трябва ли нещо да внимавам?- Може мисля.

Вени* добре е да се изчака поне 3 дни (при някои храни, които се водят алерген, е препоръчително и 5 дни).

Много дълго стана, но съм си  Jes Подробната  Mr. Green

# 184
И аз да питам опитните мами  Embarassed . Синът ми е на близо 7 месеца. Захраних като навърши шест. Давам му безмлечна каша. Днес обаче взех млечна с череши и банани на Хумана за след 6 месец. Въпросът ми има ли проблем да му дам от тази каша, при условие, че на етикета пише, че съдържа обезмаслено прясно мляко. Нали прясно мляко не се дава до годинка  newsm78  ooooh!.

# 185
  • София
Джес, то аз три дни изчаквам, но реших да ги увелича на 5-6 вече!

# 186
merrymom като кърмиш, защо ти е млечна каша  Simple Smile Можеш да изчакаш още малко. Ако си решила да дадеш  все пак, започни със съвсем малко количество и изчакай дали ще има реакция.

# 187
Здравейте момичета, все се каня да питам и аз за тези млечни каши. Аз захраних на 6 месеца, но с кашите без глутен и без мляко избора на каши хич го няма Confused Кажете според вас откога могат да се дават млечни каши? Осен това съм чела, че не е добре да се дава обезмаслено мляко въобще. Има ли млечни каши, които са с АМ и как да разбера, пише ли го? newsm78
Другото, което искам да ви питам е на нашата възраст колко пъти и какво количество твърда храна трябва да се приеме според вас, ориентировъчно?
Ние се кърмим на поискване и хапваме сутрин каша с плод, обяд/следобяд както дойде зеленчуково пюре, преди няколко дни въведох и месо.
Благодаря ви предварително, темичката е много полезна Hug

# 188
 И аз имам въпрос. От кога мога да давам царевичен грис?

# 189
Здравейте момичета,
на мен ми предстои захранване съвсем скоричко и аз уж все чета и се просвещавам,но малко и се обърквам.Сигурна съм обаче,че с времето ще се наредят нещата.Наясно съм с първите стъпки,решила съм да захраня с оризова каша,която ще приготвя сама.После ще видим плод ли ще е,зеленчук ли.Няма смисъл отсега да го мисля.

Въпросът ми е друг.
Имам желание да готвя сама на бръмбара.Тук няколко пъти попаднах на негативно мнение към плодове и зеленчуци купени от пазара.За съжаление моите родители са далечко и няма как да се възполвам от проиведените от тях продукти.

Искам да попитам какви точно рискове носят домашните пюрета с плодове и зеленчуци с несигурен производител:
Простете ме за негативизма,но мен силно ме съмнява колко проверяват плодовете и зеленчуците ,от които се правят купешките пюрета.Ако ги правя аз поне ще ги измивам и почиствам внимателно.Освен това слушак някаква специалистка(от ХЕИ май) по Хоризонт и тя обясняваше,че данните от проверките,които правят на пазара   са далеч под нормата.Каза също,че най-опасните изскуствени торове са твърде скъпи и в повечето случаи не си заслужават... newsm78 и един вид ососбено малките производители не използват.

Та съм се замислила дали да не си купя сега сезонни зеленчуци,които да замразя и използвам зимъска.
Какво ще кажете?
Благодаря   bouquet

# 190
Здравейте, имам няколко въпроса, по които се колебая. Започнах да захранвам малката на 5 м и 3 седмици /педито искаше на 3 м, аз се колебаех и вие, форумките ме вкарахте в пътя  Laughing/. Досега съм давала каша, плодово и зеленчуково пюре, от около месец и месно-зеленчуково /пиле и теле/. Не съм давала суров плод и зеленчук - трябва ли да давам или не? Кога да въведа кисело мляко - на една година или преди това. Малката се храни с АМ

# 191
Здравейте момичета,
на мен ми предстои захранване съвсем скоричко и аз уж все чета и се просвещавам,но малко и се обърквам.Сигурна съм обаче,че с времето ще се наредят нещата.Наясно съм с първите стъпки,решила съм да захраня с оризова каша,която ще приготвя сама.После ще видим плод ли ще е,зеленчук ли.Няма смисъл отсега да го мисля.

Въпросът ми е друг.
Имам желание да готвя сама на бръмбара.Тук няколко пъти попаднах на негативно мнение към плодове и зеленчуци купени от пазара.За съжаление моите родители са далечко и няма как да се възполвам от проиведените от тях продукти.

Искам да попитам какви точно рискове носят домашните пюрета с плодове и зеленчуци с несигурен производител:
Простете ме за негативизма,но мен силно ме съмнява колко проверяват плодовете и зеленчуците ,от които се правят купешките пюрета.Ако ги правя аз поне ще ги измивам и почиствам внимателно.Освен това слушак някаква специалистка(от ХЕИ май) по Хоризонт и тя обясняваше,че данните от проверките,които правят на пазара   са далеч под нормата.Каза също,че най-опасните изскуствени торове са твърде скъпи и в повечето случаи не си заслужават... newsm78 и един вид ососбено малките производители не използват.

Та съм се замислила дали да не си купя сега сезонни зеленчуци,които да замразя и използвам зимъска.
Какво ще кажете?
Благодаря   bouquet
Извинявам се,пуснах направо нова тема.Предполагам ще се види от повечко хора

# 192
Май влязох във форум за кърмещи, вместо за хранещи с АМ, но ми се струва ,че въпросите са ми актуални и при вас   bouquet

# 193
по въпроса за дом пюрета аз правя така-плодови купувам,сокове не давам,но на каката давах доста и ги правех сама,повечето от купени плодове и от време на време ако се намери някоя домашна ябълка,зеленчуковите ги правя-картоф,тиква,тиквичка,морков,орзи,чушка,лук-може и с пиле,понякога купувам готови,на хип,сънвал,алете и нестле(мисля че тези марки са доста сигурни),иначе готвя с нормални купени зеленчуци,повечето от големите вериги супермаркети Wink
живея близо до ситняково,където има еко магазинче,но никога не го заварвам отворено,а и там обикновенно има само моркови!според мен също не е сигурно колко ги мият,белят зеленчуците ,ама карай!

# 194
Мамчета,
Сигурно вече сте дискутирали за соковете, но попрочетох това-онова, а не намерих каквото търся.
Бебчето ми е почти на 3 месеца и е само на кърмене на поискване. Педито ме съветваше преди месец да започна да давам сокчета, но аз не го послушах. На големия си син съм давала сок от моркови още на 1 месец, а сега след като попрочетох из форума съвсем се обърках.

Моля ви, посъветвайте ме кога и с какво да започна. Или ми пратете линк към подобна тема.
10х

Общи условия

Активация на акаунт