Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)-9

• 65 868
  • 767
  •   1
Отговори
# 105
От 4 месеца пия Диане 35,заради завишен тестостерон. Имам и спирала от 5г.

Здравей,

Аз пиех Дианe 35 с години, точно защото при мен регулираше повишения тестостерон....след кат ородих преминах на по-лекия Ясмин, но го спрях от няколко месеца и кожата ми буквално - светна. Е, вярно, че ползвам козметика на The Ordinery, но пък докато пиех хормоналните хапчета - ефекта беше почти нулев ....
Моят съвет е да направите консултация с еднокринолог.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 10:28 от JuDi_82

# 106
От 4 месеца пия Диане 35,заради завишен тестостерон. Имам и спирала от 5г.

Здравей,

Аз пиех Диан 35 с години, точно защото при мен регулираше повишения тестостерон....след кат ородих преминах на по-лекия Ясмин, но го спрях от няколко месеца и кожата ми буквално - светна. Е, вярно, че ползвам козметика на The Ordinery, но пък докато пиех хормоналните хапчета - ефекта беше почти нулев ....
Моят съвет е да направите консултация с еднокринолог.
За постоянното излизане на бенки ли?
Предписа ми го гинеколога преди 4м, на 6 трябва да отида да пусне хормони.
Но наистина не знам при какъв специалист да отида.
На теб какво ти имаше на кожата, ще се изчисти?

# 107

На теб какво ти имаше на кожата, ще се изчисти?
[/quote]

Имах ужасно много петна по лицето, направо си беше мелазма. Голямо третиране падна с хидрохинон, ретинол, The Ordinery, на Eucerin - anti pigment, но резултата от всичко това, което изредих го видях едва след като спрях противозачатъчните.
Затова и според мен от хормоналните хапчета става по-зле. При мен помагаха първо - против забременяване, второ - изчистваха ми поликистозните яйчници, които ми образуваха изключително неприятно акне и окосмяване ....
Но пък сега с правилната козметика и без хормонални хапчета (да не чува дявола) - всичко е наред, включително петната избледняват доста Simple Smile

# 108
Здравейте, при мен положението е плачевно и прилагам снимки да видите за какво става дума. Моите петна са вследствие на акне, което НЕ съм стискала и чоплила, а просто дълбоки пъпки, които стоят по 2 месеца и след това стават на петна.Ходила съм по много дерматолози, но само излишни пари на вятъра. От 2 години насам се колебая за химичен пилинг, но така и не се решавам,затова ако някой си е правил, нека да сподели опита си,как се прави, колко процедури, и др подробности.За лазер съм против,тъй като ми идва много скъпо. А за кремове сега мисля да започна с Мелабел форте, скинорен, и дори си поръчах този крем от турция expigment

# 109
Експигмент избелва кафяви петна, не такива от пъпки - няма да ти помогне с нищо. Твоите са тип белези, няма хиперпигментация. Ще ти помогне повече някакъв продукт с ретиноиди (третиноин или по-сериозен ретинол).

# 110
Аз мисля, че е по-добре да се търси лазер на добра цена, иначе пилингите, като сложат няколло процедури, пак ще дойде като лазер.
Проверете IPL при Каляшева в София

# 111
Експигмент избелва кафяви петна, не такива от пъпки - няма да ти помогне с нищо. Твоите са тип белези, няма хиперпигментация. Ще ти помогне повече някакъв продукт с ретиноиди (третиноин или по-сериозен ретинол).
От един месец насам ползвам Аирол 0,05% , но за сега не виждам резултат, мисля че трябва нещо по-силно

# 112
1 месец е крайно недостатъчно време.

# 113
Здравейте, при мен положението е плачевно и прилагам снимки да видите за какво става дума. Моите петна са вследствие на акне, което НЕ съм стискала и чоплила, а просто дълбоки пъпки, които стоят по 2 месеца и след това стават на петна.Ходила съм по много дерматолози, но само излишни пари на вятъра. От 2 години насам се колебая за химичен пилинг, но така и не се решавам,затова ако някой си е правил, нека да сподели опита си,как се прави, колко процедури, и др подробности.За лазер съм против,тъй като ми идва много скъпо. А за кремове сега мисля да започна с Мелабел форте, скинорен, и дори си поръчах този крем от турция expigment

Здравейте, защо не пробвате с микрониделинг? Виждала съм доста добри резултати и не е толкова инванзивно, както е химическия пилинг.

# 114
  • Los Angeles CA

Мисли в посока лазер и събирай пари и търси промоции, е моето мнение  С кремове може, но ще ти трябват много години да работиш само в тази посока.

# 115

Мисли в посока лазер и събирай пари и търси промоции, е моето мнение  С кремове може, но ще ти трябват много години да работиш само в тази посока.

Да, но като чета отзивите на някои хора във форума, виждам , че няма кой знае какви резултати,а не ми се ще да рискувам, а и съм от малък град и не знам при кой лекар да се ориентирам..Ако някой знае нека да ми препоръча от Пловдив или Стара загора

# 116
Здравейте.
Искам да попитам дали някой има подобен случей на моя с тези пигментни петна.. Имам едно на лицето от дясно отстрани от няколко години е, не разбрах от какво се появи не съм го третитала до сега но ми се иска да започна с нещо.. Забелязвам че се появява още едно около него по малко е. Въпроса ми е някой има ли такива отделни петънца и как  е редно да се третира само на мястото или някакви процедури на цялото лице евентуално? 🤔

# 117
Здравейте , нова съм тук , ще се опитам да разкажа набързо за моя проблем и ще помоля за мнения . На 27 години съм и от 15-16 годишна имам ужасно упорито акне по гърба .По лицето също ми излизат пъпки от време на време предимно по брадичката и челото .Ходила съм на дерматолог , пробвах какво ли не Акне аут , Зинерит , Скинорен , крем Ретин А и т.н  , билки , витамини и нищо не помага ...има ли някоя от вас с такъв проблем акне предимно по гърба и как се справяте с него .Също така тъй , като никога досега не са казвали да си изследвам хормоните чудя се дали да не си пусна изследвания сама , но не знам на кои точно хормони .Моля за съвет, благодаря предварително.

# 118
Нямам подобен проблем и не мога да дам кой знае какъв съвет, само един малък, може да помогне до някъде. Като си миеш косата, изплаквай продуктите, така че косата ти да не е на гърба и гледай да не остават следи от балсами и маски по кожата.

# 119
Здравейте , нова съм тук , ще се опитам да разкажа набързо за моя проблем и ще помоля за мнения . На 27 години съм и от 15-16 годишна имам ужасно упорито акне по гърба .По лицето също ми излизат пъпки от време на време предимно по брадичката и челото .Ходила съм на дерматолог , пробвах какво ли не Акне аут , Зинерит , Скинорен , крем Ретин А и т.н  , билки , витамини и нищо не помага ...има ли някоя от вас с такъв проблем акне предимно по гърба и как се справяте с него .Също така тъй , като никога досега не са казвали да си изследвам хормоните чудя се дали да не си пусна изследвания сама , но не знам на кои точно хормони .Моля за съвет, благодаря предварително.

Здравей, нямам конкретно с акне опит, но с друг кожен проблем имам. На мен ми помогна "алтернативен" подход.
Пробвала ли си да се консултираш например с аюрведа специалист?

Общи условия

Активация на акаунт