Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)-9

• 65 886
  • 767
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте , нова съм тук , ще се опитам да разкажа набързо за моя проблем и ще помоля за мнения . На 27 години съм и от 15-16 годишна имам ужасно упорито акне по гърба .По лицето също ми излизат пъпки от време на време предимно по брадичката и челото .Ходила съм на дерматолог , пробвах какво ли не Акне аут , Зинерит , Скинорен , крем Ретин А и т.н  , билки , витамини и нищо не помага ...има ли някоя от вас с такъв проблем акне предимно по гърба и как се справяте с него .Също така тъй , като никога досега не са казвали да си изследвам хормоните чудя се дали да не си пусна изследвания сама , но не знам на кои точно хормони .Моля за съвет, благодаря предварително.

На мен ми помогна содата,търках си хубаво гърба при всяко къпане и гледах хубаво да отмивам балсама и гърба ми  да е чист.

# 121
Здравейте , нова съм тук , ще се опитам да разкажа набързо за моя проблем и ще помоля за мнения . На 27 години съм и от 15-16 годишна имам ужасно упорито акне по гърба .По лицето също ми излизат пъпки от време на време предимно по брадичката и челото .Ходила съм на дерматолог , пробвах какво ли не Акне аут , Зинерит , Скинорен , крем Ретин А и т.н  , билки , витамини и нищо не помага ...има ли някоя от вас с такъв проблем акне предимно по гърба и как се справяте с него .Също така тъй , като никога досега не са казвали да си изследвам хормоните чудя се дали да не си пусна изследвания сама , но не знам на кои точно хормони .Моля за съвет, благодаря предварително.

посети ендокринолог,изследват се хормоните,при дъщеря ми е завишен DHEA-s и е със същите оплаквания. Кремове не помагат.

# 122
Душ гел Алгопикс ползвала ли си?

# 123
Благодаря за отговорите , чудех се ендокринолог или гинеколог да посетя .Досега съм изследвала само хормоните на щитовидната жлеза и са в норма .Като алтернативни методи съм пила билки , но няма ефект .

# 124
Аз си взех един антипигментен серум със слънцезещита на юзерин, както и серум с ретинол. Мога да кажа, че след месец употреба вече виждам значителна разлика. Може би ще опитам и метода със сода, за който пише малко по нагоре.
Видях, че в салоните се предлагат лазерни процедури. Някой опитал ли е и веднага ли се повлиява петното?

# 125
Аз си взех един антипигментен серум със слънцезещита на юзерин, както и серум с ретинол. Мога да кажа, че след месец употреба вече виждам значителна разлика. Може би ще опитам и метода със сода, за който пише малко по нагоре.
Видях, че в салоните се предлагат лазерни процедури. Някой опитал ли е и веднага ли се повлиява петното?

Каква разлика наблюдавате?

# 126

Каква разлика наблюдавате?
Значително поизбледня, но още не се е заличило напълно. Не мога да кажа все още на този етап дали разликата идва само от продуктите или е в комбинация със смяна на климата, тъй като и по принцип през зимата избледнява, а след се попека пигментацията става много по- забележима.
Чета и че кислородните терапии повлияват пигментните петна. Моля ви, ако някой е правил процедури или лазер, нека сподели опита си. Много се чудя какво още да предприема за проблема. Другата седмица имам и час за дерматолог, ако имам някаква по- съществена информация, ще я споделя. Simple Smile

# 127
Здравейте,

Някой скоро правил ли си е пилинг Амелан? Аз имам опит с него от преди и имаше голям ефект за известно време. Към днешна дата искам да си направя пак, но салоните, в които уж го предлагат, го нямат в момента. Знаете ли салон, където го правят все още?
Здравейте, аз си правих преди 2 дни при Др Лекова в София. При вас от колко процедури се махна петното?

# 128
Здравейте,

Някой скоро правил ли си е пилинг Амелан? Аз имам опит с него от преди и имаше голям ефект за известно време. Към днешна дата искам да си направя пак, но салоните, в които уж го предлагат, го нямат в момента. Знаете ли салон, където го правят все още?
Здравейте, аз си правих преди 2 дни при Др Лекова в София. При вас от колко процедури се махна петното?
Здравейте, еднократно ли се прави пилинга, лющенето силно ли е, вкъщи използва ли се някаква допълнителна грижа и каква му е цената при д-р Лекова?

# 129
Здравейте,

Здравейте, еднократно ли се прави пилинга, лющенето силно ли е, вкъщи използва ли се някаква допълнителна грижа и каква му е цената при д-р Лекова?
На мен ми направи два пилинга, единият на бузите където имам малко пъпки и петна от тях, имаше леко пощипване. След това ме намаза с Амелан на челото, където е мелазмата, прилича на кафява паста, с която се стои 8 часа, след което отмивам.Цената на всичко беше 200 лв. Вкъщи се мажа с крем на LA roche posay с пантенол. От днес започна лекичко белене. Стои кафяво червено петното. Все едно съм изгоряла от слънцето. Преди това ме подготви за месец с един крем с ретинол и хидрохинон, който се прави по рецепта. Седмица след пилинга каза да продължа да го мажа. Не ми дава гаранция за петната, но каза, че АМЕЛАН е най доброто в момента. Иначе се бях засилила за лазер или Venus Viva, но знам, че доста боли, влияе повече на белези от акне, струва между 500 и 600 лв и трябва да стоя поне 10 дни вкъщи, а работата не ми го позволява. Много се надявам да имам резултат.

# 130
А знаете ли уредите за домашна мезотерапия дали биха навредили на петната? За цялостна поддръжка на кожата ще го ползвам. Не за петна. Но после пък се зачудих дали няма да влошат петната пък. Аман вече. Едно се оправя, друго на никъде.

# 131
rgold ,  8 часа си седяла намазана с кафява паста Амелан? Докторката те маже и после? Връщаш се вкъщи и седиш 8 часа ли?
Защо с лазер да боли?
До колкото разбрах, според описанията, може да се зачерви/ възпали,  но се слага АБ- крем и всичко минава безпроблемно.

# 132
Здравейте,

Здравей!

Аз бях правила пилинга за цялостна лека пигментация в следствие на слънцето и малко белези от пъпки. След като го направих кожата ми се беше изчистила много, правех го веднъж годишно няколко години подред, но това беше преди 10 години. За съжаление, сега пак имам проблем с пигментация и затова търсех доктор, който прави Амелан. Благодаря за инфото, ще се свържа с Д-р Лекова.

# 133
Здравейте,

Здравей!

Аз бях правила пилинга за цялостна лека пигментация в следствие на слънцето и малко белези от пъпки. След като го направих кожата ми се беше изчистила много, правех го веднъж годишно няколко години подред, но това беше преди 10 години. За съжаление, сега пак имам проблем с пигментация и затова търсех доктор, който прави Амелан. Благодаря за инфото, ще се свържа с Д-р Лекова.
При мен не е просто пигментация от пъпки, а мелазма, която за съжаление много често се възвръща, дори и да изчезне... Желая ви успех!

# 134
rgold ,  8 часа си седяла намазана с кафява паста Амелан? Докторката те маже и после? Връщаш се вкъщи и седиш 8 часа ли?
Защо с лазер да боли?
До колкото разбрах, според описанията, може да се зачерви/ възпали,  но се слага АБ- крем и всичко минава безпроблемно.
Да намазва ме с пилинга и си тръгвам, измивам го вкъщи. Нищо не усещам през тези 8 часа, все едно нямам нищо на лицето. За лазерът си писах с една жена, която е правила в Хил Клиник за белези от акне, показа ми снимки след процедурата и каза, че няколко дни много й парело на лицето и не можела да спи, непрекъснато пръскала с Розова вода и мажела с крем от клиниката. Подобни мнения срещнах на още две места.
Не съм против лазерът, но искам да пробвам други методи преди това. А и както казах, за мелазма няма толкова мнения. По добри резултати има при пигментация от пъпки и белези. Има една група в ФБ за мелазма, в която повече от половината жени са си правели Лазер и петната не само не са се повлиявали, а ставали по зле. Та така... Ще изтърпя болката, ще дам парите, но кой ми дава гаранция... Слънцезащитата и пазенето от слънце няма да коментирам,там е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт