Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)-9

• 65 628
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
Ааа и с дермапена у дома пак като драна котка се докарах. Не мога да сравня с лазер, че не стигнах до такъв. Но и с дермапена пак може да се действа грубо в домашни условия. Точно ме боля на другия ден, 3-4 дена не бях за излизане. После чак заприличах на човек. Но съм се правила само 2 пъти и нямам много да кажа за ефект върху петна.

# 706
Аделина., нямам дермапен у дома.
Прекалено съм несръчна за такива домашни процедури.
Предпочитам да си платя и да отида при специалист, отколкото да се самоунищожа.,

Ама във Варна няма толкова адекватни ....

Ния, значи правилно съм запомнила, че беше доволна от това!
Ти при Денкова ли го прави? Ще чакам снимки, а също и за каузата, ако има нещо останало Flowers Four Leaf Clover
Уф и тук я има тая клиника, ама изобщо не съм сигурна, че могат да се справят с тези неща.....
Просто, както казах, тук сме мноооого назад от разбиращи, можещи и гледащи не на теб като ходещ портфейл, ами наистина да си свършат качествено работата инжектори и дерматолози.

Ще отида на консултация и на двете места, които съм набелязала, но ще е към края на септември със сигурност.
Макар че средата на октомври имам повод, едва ли ще е много подходящо да се прави каквото и да било, като че ли?

# 707
Ооо покрай поводи не се прави нищо. Не се знае на кое как ще ти реагира кожата, за колко време ще се възстанови. Щом повода е октомври, действай от сега до не по късно последната седмица на септември.

# 708
Никой ли няма опит с лазерни процедури?
Ох, кауза пердута ли е?
В темата по- напред бях споделила моя личен опит с преглед при кожни доктори, които правят лазерни депигментации.
Бях се обърнала към такава опция заради колежка, която успешно си махна пигментация от лицето и ръката.
И за колежката съм писала подробно.
За себе си също писах, че за сега се отказах от опцията лазер и съм пояснила защо. Дори и снимка на своето петно бях публикувала.
Каквото и да предприемеш като избор за себе си- успех!
Моето петно се държи доста добре през лятото. Безпокоях се, че ще потъмнее покрай плажа и силното слънце, но не. Седи си изсветлено, мажа го със слънцезащита и така покрай тена, който придобих от лятото,  съвсем се сля с общия ми тен.

# 709
Имам хормонално акне, повишени мъжки хормони. Понеже не съм запозната, има ли лекарства освен противозачатъчните, които нормализират хормоните? Приемам съвети и за билки, за сега съм се насочила към женско биле, но не съм чела отзиви за него.

# 710
Здравейте момичета , записала съм си час в атадерма за 15 септември , да видя с какво ще ми предложат да лекуваме това на снимките. Пия противозачатъчни от две години , но това ми се получи преди няколко месеца , според мен от солариум , а впоследствие и от слънцето и плажовете . На челото не му обръщах много много внимание , но това над горната устна е като мустак и ме побърква . Най - лошото е , че като се гримирам става още по тъмно и няма скриване или поне аз не мога да го направя да не се вижда .

По принцип от малка си имах доста лунички по носа и бузите и си ги харесвах , но сега взеха , че се обединиха и станаха на огромни петна както се вижда ...

# 711
На колко години си? Видимо нямаш бръчки, но слънце и солариум не прощават 😳
Замисли се кое е приоритетно за теб. Мен не ме притесняват луни, а по-скоро дългосрочни последици.
Не съм специалист, но пак дългосрочно кожата ти изглежда дехидратирана и обгорена.
Нека кажат по-опитните

# 712
Аз пак се включвам с предложение - един неотворен Експигмент 4 процента някой да иска? Купих го преди месец, но няма да го ползвам..

# 713
Ния,аз съм си много доволна от дермапена ,точно защото мога да си тормозя кожата точно колкото аз преценя,а не да ме зачатка някой с микронийдлинг и да ме направи на решето щото така е по протокол. Аз си щадя петдесет годишната кожа,която е бяла,суха,тънка и не й причинявам тормоз зорлем.

# 714
Окей, просто ефектът не е същия.
Вероятно зависи наистина и кой го прави, с какво. С дермапен съм доста далеч от постигнатата с микронийдлинг далеч по-плътна, избистрена и някак по-опъната кожа. Моята кожа също е ужасно, ужасно суха и тънка.
Alethea, извинявай, че не писах. Ще ти пиша. Павел почина, днес беше погребението и не се събират повече средства за лечение, но все още предлагам всичко налично срещу платежно на същите цени към съпругата му, за децата. Ще ти метна снимка утре.

# 715
Мили дами, имам следния проблем. При премахване на космите в зоната над устната,излезнах навън без защита и останаха петна. Въпросът е че мислех ,че ще се махнат ,но 1 година по късно си стоят. От далече изглежда сякаш са косми и е много гадно. Сега съм в 9 месец бременна и се чудя дали да започна да го третирам петното с юсерин анти спот и ако не подейства по-късно с експигмент. Понеже ще кърмя не знам дали е позволено ?

# 716
Ето това е един сайт, в който може да проверяваш всяко едно лекарство(козметика) дали е съвместимо с кърменето като въведеш активната съставка. Специално за експигмента дава нисък риск, но виж и описанието.
https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/hydroquinone/product/

# 717
Здравейте момичета ,

Включвам се с ъпдейт по моя случай . Вчера бях на преглед в Ата Дерма при др. Мария Генова относно моята мелазма .Направи ми горната устна с лазер PicoSure и ми изписа освен всичко с което се мажа , за вечер преди лягане серума на юсерин с двойно действие за пигментации . Разбрахме се да отида след две седмици и за челото , понеже не исках всичко на куп , за да видя въобще ще имам ли ефект , а и доста болеше на устната , не знам дали щях да издържа и челото наведнъж да ми направи . Нямах почти никакво зачервяване веднага след процедурата и до  2-3 часа ми мина и паренето . Вечерта леко ми потъмня , но тя си ме предупреди , че така действа и до 14 ден това ще изчезне и трябва да се види ефекта на избледняване . Каза , че се правят между 2 и 3 процедури . За прегледа и за горната устна платих 100 лв . Много съм обнадеждена , ще споделям резултати. Казаха ми снимки да правя на 3,5,7,10 ден след процедурата .

Radi_fit - на 28 съм

# 718
И моите петна изчезнаха след СО2, но псоле пак си цъфнаха по места.Контролирам ги с козметика с активни съставки и толкова.

# 719
Хубаво е, че си предприела лечение и ти желая успех! Помисли за слънцезащита. Млада си и след 10 г ще съжаляваш, ако я караш така. Не визирам пигметацията, аз харесвам хора с лунички 😊

Общи условия

Активация на акаунт