Паническо разстройство - 46

• 31 412
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Каква ашваганда пиеш?

# 136
Винаги съм казвал как да се разграничи ПА от хипогликемия от стандартна ПА. Вечерта се пият 150-200 грама водка (или скоч или джин) на екс на гладно и се заспива. Това са алкохоли без захар, които свалят още захарта. На другия ден не се яде до към 11-11:30. Ако сме здрави, би трябвало да настъпи хипогликемия и да започне потене и слабост. След това да ескалира ПА. Това е най добрия вариант. Тогава проблема е лесно решим с регулиране на храненето. Обаче ако няма хипогликемия , а има паники, си е чисто ПР.
Елдорадо, в момента си в някаква екстремна фаза. Това се минава със стискане на зъби и самообучение. Хапчетата са безполезни. Аз пък откак подкарах новата ашваганда, другите добавки и значително увеличените тренировки съм чук. Цял ден съм със 110/70 и пулс 60. И в някаква нирвана. Все едно 2 ксанакса съм праснал. Вчера дори с жената прекалихме 5 пъти като пубертетите, пулса по едно време според гривната беше 175 и нищо. После ми се спеше и ми беше уморено, но нямаше паники. Изобщо да чукна на дърво съм много доволен.

Мммм ми ние с щитовидната какво да пием като не можем да вземем ашваганда.
Георги я кажи какво ти е мнението. Уж лекаря каза че след известно време ще намаля бета блокера, като ми се натрупа метизола, пък аз нямам спадане на пулса под 80, в покой. Като спя дълбоко и гривната показва до 72 макс да спадне. Има дни, като днес ,в които цял ден пулс 100. Кардиолога каза, че нищо не вижда, което да ми е проблем в сърцето. Днес дигам вече до 160 пулс. Как да се натряскам довечера с водка, като трябва да стана в 5 да храня бебока. Почвам да съм в манията за невероятната скрита болест, която не откривам. Такъв пулс постоянно не уврежда ли сърцето.

# 137
Здравейте, подарявам опаковка Дуксет 30мг 2 блистера (липсват 2 таблетки). Ще ги изпратя по еконт. Пишете ми на лично.

# 138
Винаги съм казвал как да се разграничи ПА от хипогликемия от стандартна ПА. Вечерта се пият 150-200 грама водка (или скоч или джин) на екс на гладно и се заспива. Това са алкохоли без захар, които свалят още захарта. На другия ден не се яде до към 11-11:30. Ако сме здрави, би трябвало да настъпи хипогликемия и да започне потене и слабост. След това да ескалира ПА. Това е най добрия вариант. Тогава проблема е лесно решим с регулиране на храненето. Обаче ако няма хипогликемия , а има паники, си е чисто ПР.
Елдорадо, в момента си в някаква екстремна фаза. Това се минава със стискане на зъби и самообучение. Хапчетата са безполезни. Аз пък откак подкарах новата ашваганда, другите добавки и значително увеличените тренировки съм чук. Цял ден съм със 110/70 и пулс 60. И в някаква нирвана. Все едно 2 ксанакса съм праснал. Вчера дори с жената прекалихме 5 пъти като пубертетите, пулса по едно време според гривната беше 175 и нищо. После ми се спеше и ми беше уморено, но нямаше паники. Изобщо да чукна на дърво съм много доволен.

Георги я кажи какво ти е мнението. Уж лекаря каза че след известно време ще намаля бета блокера, като ми се натрупа метизола, пък аз нямам спадане на пулса под 80, в покой. Като спя дълбоко и гривната показва до 72 макс да спадне. Има дни, като днес ,в които цял ден пулс 100. Кардиолога каза, че нищо не вижда, което да ми е проблем в сърцето. Днес дигам вече до 160 пулс. Как да се натряскам довечера с водка, като трябва да стана в 5 да храня бебока. Почвам да съм в манията за невероятната скрита болест, която не откривам. Такъв пулс постоянно не уврежда ли сърцето.
Пулс над 110 уврежда сърцето наистина, но ако това е средна стойност, а не моментна. Средна за 24 часа. Аз имам среден пулс на 24 часа 65 горе долу. Повече от 73 не съм имал. Даже и в тежките периоди. Днес цял ден съм с 50-55. Но то като подкарам спорта винаги така става. Ако вляза някога в топ форма ще слезе на 46-50. По време на сън 40. В момента по време на сън ми е около 45-50. Така, ашвагандата , която пия и смело казвам че е най добрата до момента е Jarrow Formula Ashwagandha. KSM 66 e. Отлично работи, особено от ден 4 нататък. А след 25-30 дена се разгръща максимално. А който е с ЩЖ проблем, няма да пие алкохол. Там е ясен проблема къде е. Аз визирам като не е ясен и се смята, че реактивна или обикновена хипогликемия е проблема.

# 139
Георги, какво искаш да кажеш с това, че който има проблем с ЩЖ, няма да пие алкохол? По принцип или докато пие Ашваганда? Ашваганда може ли при хипер или хипо функция? Аз лично пия два пръста бяло вино с две бучки лед и то не всяка вечер. Това проблем ли е? То цял живот  толкова ми е било пиенето...

# 140
  • София
Георги, не една 200 гр. на гладно, ами ми идва едно шише да обърна. Ама не смея, заради лекарствата.
От силата ли си взимаш ашвагандата? Искам и аз да пробвам.
И аз пак съм с нисък пулс тия дни - 49 - 59. Даже и при криза не го вдигах повече от 85.

# 141
Джери и аз се разписах с децата из Балкана, тръгнахме от някаква махала до Плачковци, както винаги не бях сигурна за пътя. В началото и яко катерене, после олекна, общо навъртяхме 10 км, имаше си и зор обаче такава красива есен, гора уф разкош! Само ме доядя че последната хижа не успяхме да качим но 2/3 е ок. Странно никоя не работеше. Аз така си набелязвам хижи и качваме, но работещи намираме много рядко, все се надявам по един чай да изпием но уви!
Навръщане за награда им купих торти от Трявна разкошно градче, само много хора имаше и тоя път ( в Трявна в гората не)

# 142

Пулс над 110 уврежда сърцето наистина, но ако това е средна стойност, а не моментна. Средна за 24 часа. Аз имам среден пулс на 24 часа 65 горе долу. Повече от 73 не съм имал. Даже и в тежките периоди. Днес цял ден съм с 50-55. Но то като подкарам спорта винаги така става. Ако вляза някога в топ форма ще слезе на 46-50. По време на сън 40. В момента по време на сън ми е около 45-50. Така, ашвагандата , която пия и смело казвам че е най добрата до момента е Jarrow Formula Ashwagandha. KSM 66 e. Отлично работи, особено от ден 4 нататък. А след 25-30 дена се разгръща максимално. А който е с ЩЖ проблем, няма да пие алкохол. Там е ясен проблема къде е. Аз визирам като не е ясен и се смята, че реактивна или обикновена хипогликемия е проблема.

Моля те препоръчай спорт за такива дами като нас да намалим пулса. Аз съм супер обездвижена заради бременноста. Преди тренирах доста често

# 143
Георги, какво искаш да кажеш с това, че който има проблем с ЩЖ, няма да пие алкохол? По принцип или докато пие Ашваганда? Ашваганда може ли при хипер или хипо функция? Аз лично пия два пръста бяло вино с две бучки лед и то не всяка вечер. Това проблем ли е? То цял живот  толкова ми е било пиенето...
Не не, имам предвид експерименти с 200 грама водка ексове. Скоча и водката покачват пулса, и при хипер жлеза още повече в повечето случаи. Аз не казвам да се порка, а да се пробва. Ашваганда увеличава според проучванията функцията на ЩЖ на теория. На практика не толкова. Но се пие със специално внимание, а нашите лекари повечето не я знаят. Лошото на родната медицина е, че се работи на конвейер, стандартно, и не се мисли. Както и повечето лекари са прекалено тесни специалисти и не виждат по далеч от носа си. Лошо няма, обаче комисионните от лекарствата са големи и съответно те нямат интерес да е по друг начин. Съответно всичко непознато за тях е твърдо не.

Какво препоръчвам аз - писал съм кардио дейност как и по какъв начин. Писал съм и с тежести. Писал съм и времена. В началото е АД. Истински ад. С времето се подобряват нещата. След 5-6 седмици вече организма е адаптиран към повишения пулс, почва да изгражда допълнителни кръвоносни съдове и се успокоява. Съответно и сваля пулса. Не че ще изчезне нещо, нещата са си пак с тревожност и чат пат някоя атака. Но не се усеща, не и се обръща внимание. Говоря на база личен опит, при жените е по сложно защото има много хормонни бури. Но спорта е нещо, без което просто не става. Лежането е много вредно. А когато ти е най-зле е време за разходка навън или на бягаща пътека, както и с тежести. Парадоксално, но факт.

# 144
Георги всичко което пишеш е много полезно, благодаря!
Може ли да споделиш колко време си пил АД? Знам че сега не приемаш. И аз се надявам да остана някой ден само на психотерапия.
На фитнес ходя от седмица и мисля да съм редовна, има няколко вида аеробики също които ще посетя..

# 145
Аз пък да ви кажа, след като изгледах почти целия канал на dr. Berg, реших да започна да пия бирена мая(чиста, прах или люспи). Това по повод няколко видеа с проблеми, сходни на моите, заболявания, които имам и вероятен дефицит на б витамини и по-специално В1. И не знам внушение ли е, що е, но я приемам от 5 дни и смятам че има ефект👀🤔

# 146
Нещо се обърках и аз с тая Ашваганда. Аз съм с Базед, но съм в ремисия. Ако Ашвагандата увеличава функцията на щитовидната жлеза, това означава че ускорява метаболизма. Което като цяло никак не е лошо за хора със здрави ЩЖ. При ускорен метаболизъм човек се чувства супер енергичен, има сила, освен това се отслабва. А за тези които сте с Хашимото ще е чудесна добавка. Нали ми е правилна логиката Георги? Аз съм в ремисия , с хормони в норма, така че ще я пия. Не се притеснявам изобщо.

Бирената мая е много полезна. При всички случаи няма да навреди , а напротив.

И помнете че тези дни започват мощни магнитни бури. Мисля че бяха между 22 и 29 септември. Пазете се. Повече спорт и лека храна.

# 147
Георги всичко което пишеш е много полезно, благодаря!
Може ли да споделиш колко време си пил АД? Знам че сега не приемаш. И аз се надявам да остана някой ден само на психотерапия.
На фитнес ходя от седмица и мисля да съм редовна, има няколко вида аеробики също които ще посетя..
Пих 7 месеца Коаксил. Но аз нямах кой знае колко ефект, при мен беше физическа изявата. Нямах толкова психически натиск. Лошото е, че и аз като всички си имах много кофти дните. За радост нещата се подобриха. И гледам още да подобрявам. Сали, ашваганда е адаптоген. Самостоятелно не прави почти нищо.

# 148
Мен по-скоро ме притеснява тремора. Маникюристка съм и не е възможно да работя с него. А с АД почти изчезва 🤔 май няма да мина без..? Уф, болна тема ми е този хап.

# 149
Опелче, със Стара планина, след Розино и от Южната страна не съм запозната. Но ще питам. Аз съм по Рила и Пирин!

Сара, йога за бременни не ти препоръчвам много. Виж пилатеса от Фитнес блендер!

Ако нещо изпускам, извинете ме!
Не очаквах да съм толкова психически силна и борбена, след един случай преди час! Дори не усещам и рязкото спадане на адреналина!

Общи условия

Активация на акаунт