Паническо разстройство - 46

• 31 539
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте,
следя си ви и аз в новата тема.
Пожелавам на всички неразположенията  да отминават бързо.
Новостите при мен са, че се коментира от ендокринолог хипо функция на щитовидната (TSH 3.9, нямам ги пред мен в момента и останалите, но и те изглеждаха уж в норма) и ми препоръча да започна прием на л-тироксин.
Продължават си екстрасистолите ми, два вида различно сърцебиене също периодично и направих един холтера за 4 дни.
Ще посетя кардиолог. Ако все пак някой има идея какво са тези описани неща, ще бъда благодарна на коментар. За първи път чувам такова чудо като циркаден индекс и нямам идея какво е? Прикачвам снимка на заключението.

Всичко е в нормите. Циркадния индекс е съотношението на сърдечен ритъм по време на сън към сърдечен ритъм в будно състояние. Иначе казано 24 часов ритъм на промяната на сърдечния ритъм според цикъла на организма. HRV e свързано с това. Впрочем сърцето е доста здраво, аз също имам такива флуктуации в циркадния СР. Това е общо взето адаптивността на сърцето. Доктора обаче е модерен и читав, щом е отчел и това. Систолите изглеждат безобидни.
Георги, има ли поне по едно нещо да не знаеш и да не си вещ. Ти си по-добър от Гугъл, братче.
Признах те.
И аз днес не съм добре. Може би защото спах само 4-5 часа снощи, но и аз днес предъвквам че полудявам. На моменти все едно изобщо не съм в състояние да мисля и да говоря. Ако от утре почват изригванията, защо още от днес ни е зле масово. Какво ли ще е от утре. Атаки нямам, но ми става едно страшно на моменти от прочетена дума или обстановката и си мисля цял ден че всеки момент ще откача. Някакви сценарий в главата ми, че ще започна да крещя и агресирам без да го искам и ще дойдат белите престилки да ме приберат. Отделно имам нещо като бъркане на думите при четене. Чета друга дума, близка до написаната, озъртам се при разни шумове и гласове. От недоспиването ли е, полудявам ли, от ЩЖ ли е, не знам вече. На някой случвало ли му се е това, шашкам се мн.

# 226
  • София
И аз се включвам, днес не ми е добре и на мен. Изтръпва ми лицето и главата, ходилата ми горят, трепти ми отвътре, от време на време потрепва някой мускул, зле ми е на главата - като замаяно и изтръпнало. В корема едно такова пърхане. Абе цял букет неща. Пих 1/2 Ксанакс, ама не минава нищо. Имам чувството, че нито Есцитила, нито Флуанксола ми действат кой знае колко добре. Преди да пия лекарства бях по - добре с епизоди на кризи и понякога влошаване, а сега имам и силни кризи и по цял ден гадни симтоми. Ще говоря отново с пси. Не ми харесва тази схема.

# 227
Днес е топ
Пак ми лупка тва сърце и пак атаки
Да се посмеете
Изпрах пердетата
Седа и гледам и се чудя как да ги закача. Ще припадна и ще умра на стълбата
Качвам се на едно стъпало сърцето залупква веднага
Слизам, успокоява се
Пак се доближавам, пак свят ми се вие.
Три пъти се качвам, три пъти слизам
Как може да получавам паник атака от стълба??
Накрая си казах след 1ч ако ще да умра и се качих и си ги закачих
Реших да послушам Георги и да започна гимнастика, за да свикне сърцето и аз с бързия пулс. Направих малко гимнастика, от нищо пулса 130.
Май прекалих с дългия пост
Айде чао
Сядам да пия една чаша. Розе

# 228
Е що бе, аз не разбирам от ЩЖ проблеми. Не разбирам и от женски проблеми. Не разбирам и от нормални изменения при жените. От доста неща не разбирам. Но пък и не трябва, аз съм икономист, не лекар. Свиквайте, 7 дена напред предстои ужасно вълнение на магнитните полета. Аз днес имам крампи. Ужасно е, защото бях задържал вода. И ми е криво. До тук изпих половин бутилка Смирноф и даже не ме замайва. Време е за чай и да си лягам освен.

# 229
Георги, кажи моля те, тези неща дето ги описах имаш ли представа на какво се дължат. Някой?

# 230
Мария, на собствен гръб съм изпитвала последиците от претренирането психически и физически. Трудно е да се намери границата! Но с годините я нацелваш!

Сара, аз за това бутам маса или бюро! То на таз' къща 2 етажа докато ги сваля, закача после! Стълба даже не доближавам!

Ел, то флуанксолът само ще задълбочи положението. Нали го пиеш редовно! Не когато ти стане зле?

И к'во тези седем дни, дето едвам преживях до понеделник ще трябва пак ли да ги преживявам!?
Аааа, отивам пак да си се влюбвам нещастно, това поне малко ще замаскира положението Simple Smile

# 231
Георги, кажи моля те, тези неща дето ги описах имаш ли представа на какво се дължат. Някой?
Е нищо ти няма това са са нормални неща. Не виждам нещо притеснително. Аз често бърках думи и имах нещо като дислексия. Отмина самичко. Може да вземеш гингко Билоба, помага. Без майтап - пробвала ли си да се надъхаш с по млад мъж. Ако скочи кръвно, пулс и адреналин от надъхване, значи нещата са наред и ще си по добре. А ако твърде много се надъхаш, ще има тревожност от положителни емоции и бягство от стандартното. Не че бутам към такива неща, ама човек трябва да разчупва стандартното. Говоря даже и за обикновен разговор с неревнив партньор.

# 232
  • Перник
Елдорадо, ако не си пускала на гладно инсулин и захар, пусни ги. Изчисляват т.н.НОМА индекс/за ИР/.

# 233
Здравейте,и аз не съм добре днес.Тресе ме тревожност и едно вътрешно треперене...
Ще изследвам хормони пак,с хиперфункция на ЩЖ съм и много висок тестостерон.Възможно ли е това да предизвиква тревожността?
Тестостерона не мога да го коментирам, че не съм наясно, но с хиперфункцията на ЩЗ сме стари познайници. Не само тревожност и вътрешно треперене, паник атаки имах, да не говорим каква тежка агорафобия ме тресна. Имах и една камара физически гадости, но сега тук нали говорим за психическите. Не само че е възможно , а напълно гарантирано от това да ти е тревожността.
Аз съм с ПМС. Аман, всеки месец едно и също, лошо ми е и нервно. Че и магнитни бури чакаме , а в петък ми предстои дълго пътуване , САМА ! Но все си казвам като премина и това препятствие, после следващото и така ще ставам все по-силна. Дай боже🙂

# 234
Следя ви, нищо че не пиша. Аз съм добре, ходя си на фитнес, на аеробика, работа, не се спирам. Но ме успива флуанксола,. Когато да легна съм готова заспала. Иначе медикаментът е много хубав Джери, аз съм доволна, що не го харесваш. Откакто го пия нямам нужда от ксанакс.
Днес като огладнях и усетих слабост и тремор. И друг път ми е ставало така. Някой има ли с подобно усещания при глад?

# 235
  • Перник
Следя ви, нищо че не пиша. Аз съм добре, ходя си на фитнес, на аеробика, работа, не се спирам. Но ме успива флуанксола,. Когато да легна съм готова заспала. Иначе медикаментът е много хубав Джери, аз съм доволна, що не го харесваш. Откакто го пия нямам нужда от ксанакс.
Днес като огладнях и усетих слабост и тремор. И друг път ми е ставало така. Някой има ли с подобно усещания при глад?
Да не правиш хипогликимии? Виж и ти инсулин и захар на гладно.

# 236
Защото е енергизиращ антипсихотик! На по-меланхолични натури действа добре! Но на с увеличена нервност и енергия ги повишава допълнително. Аз бях луднала от лечение 3х2. Тресях се, не можех на работа да стоя на едно място. Минаха ме на успокоителни да се стабилизирам от действието му.
На фитнесче, а!
Аз почнах да нямам нерви да ходя в града на фитнес и си го спретнах у нас! Ще се излагаме, нали съм и фитнес интруктор Simple Smile

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 23:34 от Jerry F

# 237
Аз ги имам, получава се от спад на КЗ рязко. Лошото е, че понякога и след ядене имам като гадене. Пак е от КЗ, ама щото инсулина е в повече и докато тоя организъм се усети, е кофти.

# 238
Аз ще ви питам малко интимен въпрос.Абе хора от както приемам АД секса не ми е пълноценен.Аз ли си втълпих,че от АД не стигам до края или наистина е от тях.Преди такива проблеми не съм имала.Извинявам се за неудобния въпрос,но се чудя само при мен ли е така.

# 239
Винаги като прегладнея ми става лошо. Никога не съм го свързвала с КЗ. Но си знам и почти не допускам да ми се случи. Научила съм се винаги да имам в чантата си солети, бисквитки, ядки...каквото и да е, защото ми става лошо. Сестра ми все казва " всичко е от мозъка". Може и така да е, но аз като бабичките, гледам да имам нещо за хапване и шише с вода винаги. Не го мисля за нещо кой знае какво, приемам го за нормално.

Рали, няма нищо неудобно във въпроса ти. Липсата на оргазъм , а при някои и липса на всякакво желание за секс е един от страничните ефекти на АД. Аз бях същата и много пъти съм го споделяла тук. Незнам при тези които пият АД с години как е. Може да се преодолява, защото в противен случай е кофти работа. Аз пих ципралекс една година и нямах търпение да го спра, даже малко ускорих нещата точно заради секса. За мен пълноценния полов живот е много важен. Около месец след спирането на АД и до сега вече нямам този проблем. Така че не си внушаваш. От друга страна като се замислиш, когато си в тежко психическо състояние с физически симптоми отгоре на всичко, едва ли ти е до секс... Така че човек трябва да сложи на кантара кое му е по-важно. Стабилизирай се, успокой се, излекувай се и постепенно като спреш АД всичко ще се оправи.🙂

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 23:46 от Salii

Общи условия

Активация на акаунт