АПРИЛСКИТЕ И МАЙСКИТЕ ДЕЦА ПОСРЕЩАТ ЕСЕНТА

• 14 953
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
Лелеее, колко сте изписали, от къде да започна newsm78
jen, добре дошла отново при нас Hug
Еми, на мен първата ми мисъл беше настинка (струва ми се, че е по-малкият дявол), но може да е просто инцидент. Дано случките да нямат продължение Praynig А случката на балкона Joy Confused, а ако на нас ни се случи newsm78 няма кой да ни отвори, нямаме съседи-роднини (ние още не си познаваме съседите)... и ще чупим стълкла...
Сарсарилке, мила, помисли от добрата страна, че дългите мокри панталони са много по-неприятни и може мълчуганчо по-бързо да започне да обажда и ще забравите и памперса, и чуждите дрехи... Ние миналата година точно в началото на октомври се сдобрихме с гърнето, поради неприятното мокро усещане от дългите крачоли. Успех! Heart Eyes
Все още не ми е правило впечатление Дария да отговаря, но въпросите са повече от безкрайни #Crazy, направо на моменти се чудя, какво да отговарям, но трябва да давам адекватни обяснения, защото всичко попива и го преразказва в удобен и неудобен момент, пред когото трябва и нетрябва Embarassed

# 91
По въпроса с въпросите  ooooh!.
Как  бихте обяснили  въпроса : Какво е утре? (тъй като и обяснявам, че утре ще ходим на село, или утре ще довършиме книжката или утре ще....)

# 92
Зори, бъди сигурна, че те е разбрала след обясненията от сорта - след като се наспим и станем... ще бъде утре, просто това е поредният въпрос. Определено вече имат някаква ориентация във времето, въпреки че им е трудно да осъзнаят завчера, вдруги ден..., но знаят, че утре е в бъдещето, а вчера е минало. Това го четох някъде, но малко доказателство за ориентацията с обстоятелствата по време е ситуацията, разиграла се преди седмица: сестра ми моли Дария да яде ..., а тя заявява:
 - Аз това не го ям! Crossing Arms
 - И от кога? ooooh!
 - От сряда. Outta Joint
 Joy само, че не знаем от коя сряда hahaha
Когато нещо си украси или се опита да пробута някоя невинна (за сега)  лъжа, следва въпросът
 - Ти, кога си родена? - и тя с гордост заявява:
 - Първи април Grinning
Дайте съвет за лъжите! Вие как се справяте?

# 93
  • Варна
 ooooh! Кога и аз ще давам обяснения?? Ех, скукота!

# 94
Дайте съвет за лъжите! Вие как се справяте?
Ама и аз я забелязвам, че започва да  послъгва. Доста ми е смешна. И всичко извърта в нейна полза.  Лъжите й саот сорта,че дядо й е напикал канала на банята, защото аз не давам  там да се пишка, ама кой да ме чуе. Как реагирам ли? Ами за сега са толкова смешни, че общо взетоотговарям нещо от рода. Така ли, аз ще се скарам на дядо ти, защото там нали знаеш, че не се пишка?

За утре и аз го обяснявах. Казахй, че сега е светло, нали? тя отговаря ДА. После ще стане тъмно и ние ще си легнем да спим, нали? и тя ДА. И когато се събудим слънчицето ще  е изграяло и тогава ще  е вече утре.  Не знам колко е разбрала, но много често използва после ще гонаправя и ли утре ще го направя. А и сутринтакато се събуди почнадавика, че има слънчице и е утре. А сегаде какдаобясня, че сега не е утре....., а е днес

Небесна, не знаешкакво си спестяваш. А и представям си ти как готино ще обясняваш. Няма да е скукота Grinning

# 95
  • Добрич
Много сладка приказка сте позаформили Wink

# 96
  • Варна
Их! Пък Майчо яде сандвич с баба си, ограбва от 3-4 хапки шунката и сочи към остатъците с думите "скука, скука!". Според майка ми, това означавало шунка, но според мен си е жива скукота - липсата на шунката.

# 97
Небесна, страхотен танц прави любимия ти, ама за песента... равен няма. rotfImbo

# 98
За лъжите - лъже като за световно.
Пример - настъпва майка ми и тя:
- Защо ме настъпи? Боли ме и сега ще плача.
Боян идва при мен и казва "Мамо, баба ме настъпи".

Друг пример - удари ме много силно и аз почвам да "плача". Той ми казва "Мамо, извинявай, че ме удари, мамо". После ме прегръща: "Мамо, аз те обичам! Ти си ми приятел. Няма страшно! Не пачи!"

За въпросите - чак до такива теми не сме стигали. Нашите въпроси са по-прости, но пък ги повтаря до припадък, независимо че му отговарям всеки път. Най-честите са:
- Кой чука, мамо?
- Кой звъни, мамо?
Така е, защото от известно време много се страхува, особено от тъмното и вечер при лягане е кошмар. Аз не искам да го уча да заспива на светната лампа, защото съм чела някъде, че било вредно за незнам какви си процеси в мозъка, а и всеки път не мога да го гушкам и да спи при мен, понеже е много тежък за пренасяне и по-лесно се буди като искам да го преместя.

На въпроса "Кога ще почнеш да слушаш?" отговаря: "В 9 и половина"

# 99
Жени, точно по същият начин и го обясних и опряхме до днес   Laughing. Обаче това че съм и го обяснила, не значи че е спряла да ме пита 100 пъти " Ко е утре?
По въпроса с лъжите сме незаменими. Два примера :
Излизаме със снаха ми и племенницата (9м.) и дребното само се опитва да се докопа до косата на Ева. Наскуба я няколко пъти  Laughing. Прибираме се вкъщи и нашата се присеща по едно време и: "Мамо, вуйна скубе"  #Crazy
Ако не съм била свидител на случките, ще си помисля нещо за снаха ми.

Втори случай:
Готвя си аз в кухнята, тя се е затишила в детската. Отивам да я видя какви ги твори, а нашата наредила всичките си обувки на леглото.
- Ти защо си нахвърляла тези обувки на чистите чаршафи"
- Не мамо, баба  Shocked
- Как баба ти, тя не е идвала днес в къщи!
- Вуйна!
- И вуйна ти не е идвала!
- Тати, тати
 hahaha
Айде сега, да се смееш ли или да плачеш.

Небесна моя, нали знаеш, че що се отнася до дечурлигата, а и не само, всичко върви напред, връщане назад няма. Ще видиш, как след няколко дни само ще използваш тази иконка  ooooh! ooooh! ooooh! по въпроса с въпросите  Grinning. Тя Май още малко и остава да се усети как чудесно може да те дразти по този начин  Mr. Green.

# 100
Вашите деца поне задават интелигентни въпроси. Ирина разговаря с нас като съвсем нормално голямо дете, почти няма дума, която да не може да произнесе и доста време вече водим напълно смислени разговори. И като си говорим, аз нещо съм й казала и тя ме поглещда и ми вика "А?". Аз решавам, че не ме е чула и повтарям. И тя пак "А?". Тогава решавам, че някоя дума не й е ясна и почвам да обяснявам със синоними. Като изприказвам една кофа приказки, тя ме поглежда пак невинно и вика "А?". И така, до пълно побъркване.

# 101
А моят: "Какво казваш, мамо?"
И вече използва съвсем на място "нали" и "нали така", като даже натъртва малко.

# 102
Небесничке, радвай се още малко на скукотата, че каква веселба те чака Mr. Green Ама то си е скука, да остане хлебче без шунка, почти като Май и мама на очни Sad

А тази Иринка, равна няма Joy А? hahaha

"Какво казваш?" е любимият въпрос на Дария, когато я питаме нещо неудобно или я караме да направи нещо, което не смята за необходимо. Интонацията е просто влудяваща.

А каква телефонистка е...  phoneuu Тази седмица нали е на бабин санаториум всяка вечер се чуваме по 2 пъти:
 - Здравей, Дари! Как си?
 - Как си, мамо?
......................
 - Какво правиш?
...........................
 - Ние............................. - пълен отчет в детайли, добре че чува, когато й кажа да даде слушалката на баба си.

# 103
  • Варна
Абе не знам.. Тя се интересува само от външния си вид, червисана и лакирана да е. Днес вече съвсем успешно се самолакира, което мен ме изуми и се потресох, а сетне се скарахме и забраних тия глезотии. А тя ми натяква "всеки ден, всеки ден.." И каквой туй всекидневие и какво се прави не обяснява?! Crossing Arms
Хората разправят, че съм я гевезила и разглезила съвършено. Май са прави. Ананасов я гледа, докато ходя да стюдентствам и с него се държи доста по-почтено и говорящо. Явно трябва да се стягам и да не я мачкам и цалувувам.  Crazy
Ох, съдба!  ooooh!

# 104
Абе не знам.. Тя се интересува само от външния си вид, червисана и лакирана да е.
О госпоица Май ни бие тук. Ние позабравихме малко помадите. Макар, че днес като влезна в един магазин за шнолки....  ooooh! Излязохме с една  диадема, една шнолка, ластичета и пръстенче. Ако не бях  се скарала щеше дапродължи да пазарува.
Като Ви чета какво правят дечковците, все едно за Кети съм писала.
Кети напоследък си задава въпроси и сама си отговаря и накрая завършва изречението си с нали така мамо?

Общи условия

Активация на акаунт