Страшки от форума - 2

• 79 668
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Да попаднеш на насилник е едно. Да избереш да останеш с него е съвсем друго.

# 706
В определени моменти от живота на човек може да не е избор, а принуда. То затова се нарича насилие. На насилниците в началото не им го пише на челото, а после вече става късно и далеч по-трудно да се измъкнеш. Но това човек, който не е попадал в такава ситуация няма как да го разбере.
Не казвам, че случаят на авторката е такъв, но животът не е черно-бял.

# 707
Чета и се чудя..нима сексът е движещата сила в оцеляването на един брак?!
Толкова често да се акцентира на него, или просто само във форума е така?

# 708
  • София
Какво чудно има? Сексът е интимност, желание, потвърждаване на факта, че двама души се харесват и желаят. В дълга връзка може и да не е на дневен ред, но е хубаво да го има.

# 709
Не съм чела темата, но от това, което чета тук, този мъж е точно като някое разглезено дете. Непрекъснато иска нещо ново и когато го получи, го захвърля на секундата и е готово със следващата претенция. Колкото повече му угаждаш, толкова по-невъзможно става. Едва ли, колкото и да се усъвършенства съфорумката, ще срещне разбиране. Би трябвало да го стресе по някакъв начин и пред перспективата да загуби завинаги жена и дете, да си седне на четирибуквието.

# 710
Какво чудно има? Сексът е интимност, желание, потвърждаване на факта, че двама души се харесват и желаят. В дълга връзка може и да не е на дневен ред, но е хубаво да го има.
Какво е сексът, нека не характеризираме, всеки има своите лични осъзнавания за това.

Чудното е това, което съм написала. Нещо за движеща сила споменах, за оцеляване.....ама явно не си ме разбрала.😊

# 711
  • France
Цитат
Аз съм в 7-ми месец + 1г.с, все още не сме чували сърце докторката просто е некадърна, а се преместихме в малко градче и е единственната тук. Както казаха по горе плащаш като луд, за нищо. Единственно ми мери корем и килограми, в началото едни изследвания и ме кара да плащам, че ми попълва картона, но обмислям сега на консултацията да си взема картона и да ѝ кажа, че ще си взема един кантар и една рулетка и вкъщи ще се меря сама... 😃 Grinning
Завиждам ù на спокойствието.

# 712
"Кокоши канибализъм" - толкова точен термин за някои от мненията във форума. С радост бих научила ника на авторката.
Како Сийке, мнението ти е право в целта! На Янтра разсъжденията са правилни, но тясно приложими. Определено не се е сблъсквала с насилник.
Fearnot Hug
В определени моменти от живота на човек може да не е избор, а принуда. То затова се нарича насилие. На насилниците в началото не им го пише на челото, а после вече става късно и далеч по-трудно да се измъкнеш.

Не е достатъчно само да искаш да помогнеш (ако приемем, че форумът е за взаимопомощ). Важно е и как ще го направиш.

# 713
  • Пловдив
Наистина ли мислиш, че не съм се сблъсквала? Ама никога? Че аз да не съм на 5. Животът ми е шарен. Няма шанс да търпя насилник. И да, мъжът ми не е насилник. Ако беше нямаше да съм с него.

# 714
Янтра, сблъсквала, но не отстрани, а във връзка?! Щото и аз съм се сблъсквала с катастрофа, но лично не съм участвала. Съвети мога да давам, но недай Боже да ми се случи, може и да не мога да се кача повече да шофирам.

# 715
То и от насилник до насилник има разлика. Както и да е, може само да ме радва, че много хора не знаят за какво става въпрос.

# 716
И в други теми съм писала, ама хайде и тук - не е въпрос на смелост дали ще стоиш с насилник или не. До момента, в който те заключи на терасата или те бие има много други малки стъпки, които не се усещат. Като жабата, дето я варят на бавен огън е общо взето. Понякога помага, ако има насилие над децата, на майката да се събуди инстинкта, но понякога не. Ако насилието е само над жената е почти невъзможно без външна подкрепа и помощ.
Има финансово обезпечени жени, жертва на домашно насилие. Темата е всеобхватна и не е добре да раздава критика към жертвите с лека ръка.

# 717
Тези дни гледаме документалния филм “Да преживееш R.Kelli”, той е чудовище - насилник и педофил, който е държал много момичета и жени в пълно подчинение. Много от жертвите му са се съгласили да разкажат пред камера как точно ги е “закачил” и подчинил, потресаващо е и повечето от нас наистина трябва да са благодарни, че животът не ни е сблъсквал с истински насилник и психопат.

# 718
  • Пловдив
Колкото жени закача психопата, има и да не може да закачи. Има и да се откачат на различна степен. Не знам пък вие как не го схващате.

# 719
Може и да няма откачили се. Психопатите не са идиоти – много добре си подбират жертвите и прекрасно знаят с кой тип ще им мине номерът и с кой – не.

Общи условия

Активация на акаунт