Студенти в UK - 12 и 3/4

• 69 862
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Възможно ли е да правят просто извадкова сверка на оригинала и ние да сме попаднали в тази извадка и затова да му изискват оригинала по пощата?!

Благодаря ви предварително!

# 121
  • София
Когато дъщеря ми кандидатсва го направи с задграничнияпаспорт, защото каза, че има чип със биометрични данни (каквото и да значи) и с телефона поставен върху паспорта успя да си сканира каквото е необходимо. А по отношение на изпращане на лични документи съм чувала, че е честа практика, но нека да каже някой който си ги е изпращал. По принцип и на нея може да и се наложи да си изпраща личната карта, но с други документи.

# 122
  • софия
И моята дъщеря използва зад.   паспорт по същата причина.

# 123
Пепита, вероятно си притеснена. Ето тук прочети има вариантите за кандидатстване:
http://www.bghelp.co.uk/forums/threads/71661-A%D0%BF%D0%BB%D0%B8 … D1%82%D1%83%D1%82)

Това намерих - линия за помощ 03001237379

# 124
В началото нямаше възможност за кандидатстване с лична карта. Можеше само с паспорт. Тъй като изтичаше тази година и си извади нов, влезна в системата да го регистрира. Тогава получи указания да го изпрати и след това му го върнаха.  Първия път при регистрирането не са го искали.
Не съм чела как е с лични карти. Може би искат да се изпращат, ако се кандидатства с тях.
Допълвам се. Сега погледнах. Ако личната карта не е биометрична, се изпраща за проверка.

# 125
  • Варна
Тук е описано всичко :

https://www.gov.uk/settled-status-eu-citizens-families/what-youll-need-to-apply

Скрит текст:
"When you apply, you can either:

--scan your document and upload your photo using the ‘EU Exit: ID Document Check’ app using an Android phone, or an iPhone 7 or above
--send your document in the post and upload your photo using the online application (you can take this yourself)
Scan your document
You can use the ‘EU Exit: ID Document Check’ app on:

--an Android phone
--an iPhone 7 or above
To scan your documents using a phone, you’ll need one of the following:

--a valid EU, EEA or Swiss passport or ID card, if it’s biometric
--a UK-issued biometric residence card
You can use someone else’s phone to prove your identity.
Send your document by post
You must send your document by post if you have a:

-non-EU or EEA passport
-biometric residence permit
-non-biometric ID card
You can send other types of document in the post if you cannot use the ‘ID Document Check’ app. "

# 126
Как стоят нещата с лекциите на живо при вашите деца?
Колко от тях са онлайн и колко реални?
При моето едва два пъти седмично по един час,  останалите онлайн .
Очакваше да са повече .

# 127
И при моето дете е така.

# 128
В Глазгоуския университет всичко е онлайн. Единствено и само. И няма изгледи в обозримо бъдеще да се променят нещата.
Моят се прибира след 10 дни. Няма нужда да виси там - квартира, която плащаме напразно от март до сега. Напуска, багажът на сторидж и - у дома.

# 129
  • Варна
При моята дъщеря офф е един ден от седмицата, вторник, 4 астрономични часа, няма други онлайн за деня. Четвъртъка и е свободен, там си е записала френския.
Останалите 3 дни са онлайн.
Аз не искам да я връщам у дома ако минат изцяло онлайн. Мисля, че това няма да е в неин плюс и живота и там би и донесъл само позитиви в бъдеще.
Всичко това няма значение разбира се, ако тя не се чувства добре и наистина иска да се върне. Казвам наистина, защото трябва да е добре обмислено, не само емоционално мотивирано.
Финансовия аспект не го коментирам, той е индивидуален и личен и не е работа на някой извън семейството.

# 130
При нас едва няколко часа седмично са присъствени. Синът ми е там заради преподавателите си и личния контакт. Беше споделил, че ако минат онлайн просто ще направи Гап иър. Те обаче ги приветстваха за новата академична с присъствено, което не се случва.. Да не говорим за малоумната карантина, на която са подложени, без да има реална полза.

# 131
Да тази карантина ...ако се тества някой, с когато си в едно домакинство и е положителен си отново под карантина Добре, че на синът ми му се размина, ден и половина очаквахме резултатите на съквартирант.
  Пристига момче с багаж и на рецепцията казва  че има съквартирант който е положителен и ще се изолира и той.
  Това е безумно!   В Германия си учат нормално мисля, обаче с маски.
  И моят син заради личния контакт замина и обещанията за малки групи на живо, но...

# 132
  • Варна
А упражнения присъствено, не им ли правят ? Ще е една изгубена учебна година май Sad

Тегаво ще е, ако студентите нямат присъствени занятия , не знам дали е възможно, поне почасова работа да си намерят. Разбрах, че бюрата за издаване на НИНо още не са отворили , а без осигурителен номер, май само до месец може да се работи, после го искат.

mst,
Скрит текст:
Синът ми беше  скоро на гости в Глазгоу  и каза ,че около Университета на Глазгоу било една огромна строителна площадка, явно вместо да осигуряват присъствено обучение , използват времето за строителство и реновация на някои сгради .

# 133
Сега пък при подаване на документи за уседналост при поставяне на телефона върху чипа  на паспорта не чете информацията.С друго приложение става ,но с тяхното не.Някой с някакъв съвет?

# 134
  • софия
Малко е трики, пробвайте пак и пак.

Общи условия

Активация на акаунт