Студенти в UK - 12 и 3/4

• 69 863
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Чудесно, браво на дъщеря ти Залп!

# 646
  • Варна
За таксите в Шотландия от тази година- от 1800 до 13000 паунда. Дъщеря ми завършва бакалавър в Абърдийнски университет през тази година бизнес и френски. През изминалите години участва в 3 програми на унито и общината , като преподаваше френски, като помощник учител в класове от най-малките до най-голямите деца.Отделно 1 семестър преподаваше английски във Франция. Реши да се насочи към педагогика и кандидатства за следдипломна квалификация PGDE през UCAS. Интересен е въпросът с таксите. От 1820 до 13000паунда. Първо получи покана за интервю от университета на Глазгоу, но още няма представа за таксата, по мои спомени от разговори май, че обявената такса е 9300 паунда. Поискали са и обаче да предостави информация за статуса си на пребиваване. Вчера беше приятно изненадана от Единбургския университет, от където получи безусловна оферта , със съобщението, че я третират като шотландка , таксата ще е 1820 паунда и начало на обучение 24 август. Очаква отговори от университетите на Абърдийн и Западна Шотландия.

Хич да не се чуди и направо да поема към Единбург Simple Smile Браво Flowers Hibiscus

# 647
Залп, чудесна новина.

# 648
Залп, Дъщеря ви с присетълт статус ли е или вече е получила сетълт?

# 649
Залп, Дъщеря ви с присетълт статус ли е или вече е получила сетълт?
Присетълт

# 650
От 15.02.2021 “Пристигащите в Шотландия, включително и от България, също трябва да се изолират в хотел за 10 дни, като изключение ще се прилага само за пристигащите от Ирландия.

Прочетено в МВнР
https://www.mfa.bg/embassies/uk/news/28358?fbclid=IwAR2EYoyIwRO1 … jsLlXrKo4p1vS3Nrk

# 651
Тая лудост край няма. I_nenova,  мярката ще хване твоето момиче, нали? Дано Унито организира нещо.

# 652
Моята дъщеря е в Гилфорд, Англия. За сега имат само нови два РCR теста на 2 и 8 ден, след като се прибере. В Англия не искат за сега да остават на хотел за 10 дни. Обаждах се в Посолството на България в Лондон, за да уточня точно какво искат.
Ето какво ми казаха да се чете, преди да тръгнат децата да се връщат
http://bulgarianembassy-london.org/covid-19/covid-19_patuvania/

# 653
  • Варна
Наистина няма край.
Моето момиче лети в неделя, на 14ти. Полета е от тук, вечерта и затова си взе стая в хотел на летището. Пътуването до Бат през нощта е неудобно и дълго.
Тя се надява на 4тия ден да си направи тест и ако е отрицателен да и прекратят карантината. Не знам дали още стои това като вариант или е отменено.
Аз от друга страна втора нощ не мога да спя, стряскам се, чувствам се ужасно. Почнаха болежки тук там и знам, че причината е заминаването и.
Та знам, че ще ми мине като свикна отново с мисълта, че е там и всичко е наред.
Шантава работа.
Искам и аз като баща и да се държа, да мисля само рационално и емоциите да не ми командват състоянието и ежедневието. Опитвам обаче успех за сега няма.

# 654
Сега видях, че България не е в червения списък, та хотелски затвор ни се разминава. Иначе и антиген тест се признава, нали така?

# 655
Сега видях, че България не е в червения списък, та хотелски затвор ни се разминава. Иначе и антиген тест се признава, нали така?
Да.
"The test must meet performance standards of ≥97% specificity, ≥80% sensitivity at viral loads above 100,000 copies/ml.
This could include tests such as:
 - a nucleic acid test, including a polymerase chain reaction (PCR) test or derivative technologies, including loop-mediated isothermal amplification (LAMP) tests
 - an antigen test, such as a test from a lateral flow device"

Това е информацията конкретно за Англия.

# 656
Flash, и аз се почувствах като теб онзи ден, когато прочетох новите ограничения ; чудех се кое е по-правилно- да замине преди 15.02 или да остане, докато започнат присъствено. Обаждах се в посолство, писах имейли... Накрая си казах- в тази пандемия няма правилен ход. Дано има късмет и като тръгне, да няма по-строги ограничения. Ние искаме всичко да предвидим и да помогнем, за да са добре децата. Но точно сега не става. Дано имат късмет вече и този кошмар да започне да свършва.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 10:37 от i_nenova

# 657
Аз от няколко седмици, проверявам по 3-4 пъти дневно с надеждата да отменят и този полет, но няма никакъв шанс вече.. пак ще се циври Sad

# 658
Нейният полет беше за 17.02, но когато унито написа, че ще започват присъствено не на 01.03, а най-рано на 08.03, сменихме полета за 24.02/ добре, че беше безплатно/. Проблемът най-вече е, че в кампуса няма почти никой, трябва да стои сама, в ограничения за излизане, разходки...

# 659
Flash, може да се освободи от карантина, но не и на четвъртия ден:
"You cannot take a test until you have been in England for 5 full days."
Ние поръчахме такъв за едната ни дъщеря, когато трябваше да се върне на училище в началото на януари, но така и не го използва. Вписва се и в задължителната онлайн форма, която се попълва преди заминаване. Може, разбира се, и по-късно, ако реши да се тества, но трябва да я попълни отново.
Coronavirus (COVID-19): Test to Release for international travel

Общи условия

Активация на акаунт