Студенти в UK - 12 и 3/4

• 69 769
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Verdad, не знаех, ще и кажа, макар, че тя чете и предполагам знае. В поликлиниката на университета  тестват който пожелае, и мислех, че няма да е проблем.

Снощи попълни искане към yourguarantor за наемането на къща за втората година. Мислех, че с един, двама познати няма да има проблем да се намери гарант и да не се прибягва до фирма, но явно в тези времена никой не смее. Както и да е.
Радвам се поне, че има с кого и че намериха не лоша къща да наемат.

# 661
Нека да прочете внимателно горния линк. Схемата за освобождаване от карантина е доброволна и за ваша сметка, като задължително се избира от списъка на лабораториите, одобрени от правителството.

Здраве и късмет на децата!

# 662
"What you must do before you travel
Everyone must:

-take a coronavirus (COVID-19) test and get a negative result during the 3 days before you travel
-book and pay for a travel test package, which will include COVID-19 tests to be taken on or before day 2 and on or after day 8 of your quarantine
-complete a passenger locator form with details of where you will home quarantine when you arrive and the travel test package booking reference number
от 11.02.2021
https://www.gov.uk/guidance/how-to-quarantine-when-you-arrive-in-england

Май трябва предварително да се платят тестовете за 2 и 8 ден, поне така пише в сайта на gov.uk

# 663
"Everyone must book a travel test package – this costs £210. You must take a COVID-19 test on or before day 2 for variant surveillance and a test on or after day 8 to check that you do not have COVID-19."
"You will be able to leave quarantine when you have received both a negative result from your day 8 test and have quarantined for 10 full days.

Обаче:
"You can also leave quarantine if you opt into (and pay for) an additional test at day 5 through the Test to Release scheme."
А де?

Тестът за "петия" ден, който поръчахме преди време, струваше £100. С оглед логистиката около пращането на пробата и чакането за резултата (някои предлагат куриер срещу допълнително заплащане, при други пускаш в специални пощенски кутии, ако наблизо има пункт - може да "прецапаш" и лично за пробовземането и т.н.), пак отиваше към седми-осми ден, та... не знам вече.

Кураж за Flash, нейното момиче май заминава най-скоро.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 19:02 от Verdad

# 664
Здравейте
Трябва синът ми да върне ключовете от стаята в общежитието в Шотландия,тъй като няма да се връща за сега там,въпроса ми е ,коя куриерска служба да ползвам от България според вас? Благодаря и се надявам всички да сте здрави!

# 665
Здравейте
Трябва синът ми да върне ключовете от стаята в общежитието в Шотландия,тъй като няма да се връща за сега там,въпроса ми е ,коя куриерска служба да ползвам от България според вас? Благодаря и се надявам всички да сте здрави!
Трябва да проверите кои фирми доставят сега. Аз съм пращал колети със Спиди и не съм имал проблеми. Но покрай нова година и брекзита, много тук се оплакаха,че са им върнали пратките , не са ги доставили. Хаос е

# 666
Спиди не доставяли вече пратки до Шотландия.А цените на DHL за връзка ключове до Шотландия е 113 лева!!!

# 667
Спиди не доставяли вече пратки до Шотландия.А цените на DHL за връзка ключове до Шотландия е 113 лева!!!
В Български пощи опитахте ли

# 668
  • Пловдив
Български пощи имат вариант за документи с обратна разписка. Не съм го пробвала, но ми изглежда надежден за ключове.

# 669
  • Русе
В момента обичайно използваните куриерски фирми отказват доставка до UK. Точно по тази причина вчера изпратих малка пратка към Англия, с възможност за проследяване, именно чрез "Български пощи".

# 670
  • Варна
Момичета, от лабораторията дадоха тази бланка и резултат за пътуването. Дали е ок в условието си да е на английски?
Скрит текст:
...

Виждам проблеми навсякъде вече, не се търпя просто.
Този "Служебен лекар" на латиница ме побърква.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 15:33 от Flash*

# 671
Flash, документа е преведен на английски, има си и печат. Изглежда според изизскванията на UK.
Мисля, че на мястото , където на латиница пише “служебен лекар”, трябва да е името на лекаря, който я изпраща за изследване. В случая няма такъв. Вероятно са го приели така да се изписва, когато се прави тест за пътуване или по собствено желание.
/ погледни, ако имате др.изследвания, да видиш, че на това място изписват името на лекаря, назначил дадени изследвания/

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 13:27 от i_nenova

# 672
  • София
Служебен лекар е тогава, когато изследването не е по направление от личен лекар или друг специалист.

# 673
  • Варна
Благодаря ви момичета.
А за служебния лекар ... ок, ама така е ни на български, ни на английски.

# 674
  • София
Здравейте, момичета, моето момиче замина на 31 януари и пътува с България Ер за Манчестър с прекачване в Лондон.
Документите които беше подготвила PCR тест, декларация и беше си подготвила на хартия документа за уседналост. На летището проверката е била обстойна с въпроси за колко време идва, къде учи какво учи и т.н., каза че преди никой не я е разпитвал толкова подробно. Карантината си я изкара в квартирата, не се е тествала, защото и без това няма къде да излиза.
Аз искам да питам дали някое от децата в Англия си е правило тест за количествено броене на антитела за Ковид. Края на декември началото на януари го изкарахме с мъжа ми и през цялото време децата бяха с нас, но не проявиха симптоми. В лабораторията ми казаха, че този тест се прави след 40-ят ден, а тя пътува по-рано и сега ми се иска да си го направи там

Общи условия

Активация на акаунт