Модни тенденции в прическите и всичко за косата Тема 16 Есенна

• 37 540
  • 767
  •   1
Отговори
# 120
Аз пробвах боята Лакме, между другото по препоръка на Мис Каролин Бингли днес и нямам проблем със скалпа. Обаче една боя сякаш не ми стигна Grinning
До сега все 100 мл. съм ползвала и с мъки покрих дължините, а не трябваше да става така, защото намазах върху супер изсветлялото ми розово по косата... И на места не е покрило добре, пусто розово още се вижда Grinning
Вече беше тъмно, но трябва да ви снимам утре да видите, малко като ефект седи Grinning

# 121
Можете ли да ми препоръчате хидратиращ шампоан , който добре да измива скалпа, защото много се омазнява. Да не е 3в1 с балсам на елсев.
Също и продукт за оформяме на леки къдрици (до 20лв) за чуплива коса.
Благодаря ви!

# 122
А защо хидратиращ шампоан за омазняващ се скалп? Вземи си шампоан за обем например, хидратиращите при мен омазняват..
Аз правих корени и освежих цвета и си оставам с тая боя и това е, много съм доволна.
Мама, лакмето нали го смесваш 1:1,5?
Аз за дължините добавям и вода към боята, за да не горят толкова, а така става и повече сместа.
Не разбирам на Мис защо и препоръчвате по-силен оксидант от нужното, тя не трябва да изсветлява или покрива бели коси, а се бори и за състоянието на дължините си. 3%, няма смисъл да отваряш косъма повече от това, а и един непоискан съвет - сложи зелен коректор или боя, която се води “мат”, за да убиеш червеното.
Трябва да отида и да се подстрижа, че за месец много дръпна, а и си пролича кофти подстрижката - започна да излиза и да се показва коса от всякъде.. чудя се дали да не резна до средата на врата или ще е много късо

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 21:27 от Хибискус

# 123
  • BG-DE
Защото 3% се използва само за тониране, главно на русите нюанси, колкото да се активира боята или с блондор, ако сложи в нормална боя 3% при нейната тъмна коса все едно не прави нищо ще се получи нюанс, който ще падне и на второто миене все едно не се е боядисвала.

# 124
Защо да е само за тониране? Не съм съгласна. 3% е за боядисване тон в тон и потъмняване, тя мис това прави-близък до натуралния и цвят. Оксидантът е достатъчен, за да отвори косъма и да насложи желания цвят, а за тъмни цветове няма смисъл да де натиска толкова косата.
6 % изсветлява с до два тона, отваря се косъма, дърпат се пигменти(изтощаване) и после наслагване на изкуствени от боята, защо да го прави?
За тониране безамонячни бои или такива с активатор 1,5%, а 3% са си достатъчни, аз дори се правя с 3%, а изсветлявам с два тона, но моята  коса много лесно вдига.

# 125
  • BG-DE
Ако ще прави тон в тон нека пробва с 3%, най-много по-бързо да падне боята но дори при потъмняване е добре да се сложи 6%, това от личен опит 😊, миналата година от блондинка правих опит да се потъмня с 3% и цветът падна буквално на първото измиване, след месец втори опит с 6% всичко стана перфектно 😊 а и изтеглянето на собствения пигмент не е равносилно на изтощаване, защото се замества с друг (желания) и колкото повече нов пигмент се вкара в косъма толкова по-траен ще е цветът.

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 02:03 от Menerva

# 126
  • София
Можете ли да ми препоръчате хидратиращ шампоан , който добре да измива скалпа, защото много се омазнява. Да не е 3в1 с балсам на елсев.
Също и продукт за оформяме на леки къдрици (до 20лв) за чуплива коса.
Благодаря ви!
Според мен попитай в темата за Профи козметика за коса. Много е писана за бързо омазняват се скалп. Но да, скалпа произвежда повече себум, когато е сух и компенсира, за да се хидратира. Ползвайки агресивен Ш се влошава положението. Помня, че се коментираше преуош с масла по скалпа, които възстановяват баланса, но нямам този проблем и не съм задълбочавала.
Къдрокоса съм, кажи какъв стилизант търсиш - гел, крем, мус, пяна? Как си харесваш косата, дефинирани къдрици, или само обран фриз, т.к пя ите например клечкосват но правят къдрици, и има хора които харесват това.

# 127
Мишчица Flowers Hibiscus ,
Не търся силна фиксация тип пяна, а леко оформени къдрици. Косата е чуплива и леко се къдри.

Хибискус, ще пробвам и за обем, да. Чудесен цвят на косата!

# 128
Много хубави цветове сте показали, благодаря за снимките Heart Eyes

# 129
Момичета много ви благодаря за съветите. Аз ще се боядисвам средата на октомври, ще изчакам да пооправя себореята.Сега виждам в ЗР че на падащото меню за оксидантите няма възможност да се избере 2броя. Аз ще поръчвам 2 бои това значи ли че ще ми пратят и 2оксиданта. Малко тъп въпрос но преди не беше така и да не остана само с 1оксидант. Дали ме разбрахте, не знам.
Иначе аз знам че за тъмните коси и ако не променяш много цвета е 3 оксидант. Може би ще взема 6 ца пък защото целта ми е да задържа цвят повече време и да разред боядисванията на около 2месеца. Ще е или Permesse или Compania del colore. Като цвят съм харесала 2 ката-darkest Brown - в италианските бои 3 ката е 2 ка това съм го забелязала.

# 130
И аз с питане за стилизант за оформяне на къдрици - нещо, което да става за дете, да не е лепкаво и да не замърсява бързо косата. Косата е леко чуплива и дори само с мокри ръце, без разресване, се оформят хубави къдри, но не са много трайни.

# 131
Хибискус да смесих го, както си трябва, виж за номера с водата не се сетих... Но бях чувала от приятелка за добавяне на балсам в боята и сложих с надеждата да стане повече сместа, но не ми стигна да покрия хубаво дължините, пък и аз имам много коса 😁

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 11:21 от Mamma_knows_best

# 132
  • Някъде там
Мис, с този чувствителен скалп те съветвам наистина да погледнеш боята на oway в арлен.
100 мл е. Имат богат избор на цветове.
2 ка та са направо черни.
Двете бои към които си се насочила са хубави, но може да ти докарат проблеми на скала.

# 133
  • София
Мис, аз също съм за оксиданд 6%, като ще се боядисваш и ще дадеш 30лв за боя поне да е трайно и като хората.

Снощи заспах с мисълта, че ще се потъмнявам, не драстично към черно, по скоро нещо такова като от тези две снимки. Знам че са различни индвет ми харесват. Сутринта обаче установих, че си се харесвам и още не съм го решила Joy

# 134
И аз с питане за стилизант за оформяне на къдрици - нещо, което да става за дете, да не е лепкаво и да не замърсява бързо косата. Косата е леко чуплива и дори само с мокри ръце, без разресване, се оформят хубави къдри, но не са много трайни.
Много съм доволна от това.
Дъщеря ми е къдрава и го ползваме всеки ден. Понеже не й реша на сухо косата всеки ден я пръскам с този спрей и до 15минти къдриците й са оформени. След къпане също го използваме. Косата е тъничка и се оплита. Като балсам без изплакване се ползва за оформяне на прическата. Без този спрйне мога да я оформя, защото сутрин е винаги рошава и сплъстена от спането.
Къдравите и чупливите коси са така-без стилизиране си като разплетена кошница в главата.
Нито омазнява нито утежнява. Ползвала съм и Бочко и още един ама от този съм най-доволна. И е безвреден като състав.

Общи условия

Активация на акаунт