"Bay Yanlış“ с Джан Яман и Йозге Гюрел и „Dogdugun Ev Kaderindir“ с Демет Йоздемир Тема 54

• 80 349
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
И целият епизод - https://www.youtube.com/watch?v=YIpKytjj20w

# 271
❥ Первый фраг к 14-ой серии сериала «Мистер ошибка» с русскими субтитрами
https://vk.com/dizimedya?z=video-132999259_456246810%2Facab65c4f … l_wall_-132999259

Благодаря за компанията и коментарите! HugHugHug

Накрая Езги караше и затънаха,а Йози се озова в калта! Simple Smile

Лека нощ!

========================================================

============================================================

Никой не се сети да пусне пост,дори и с едно изречение или снимка.

Добро утро! Hug

🛑МИСТЕР ОШИБКА🛑....13 СЕРИЯ....СУБТИТРЫ...
https://vk.com/feed?q=%23BayYanlis&section=search&z=vide … t_452922949_58943
и тук,който няма регистрация във ВК
https://uteta.tv/movies/serialy/71283-mister-oshibka-13-serija-r … kie-subtitry.html

и с озвучка.....
https://uteta.tv/movies/serialy/71293-mister-oshibka-13-serija-r … aja-ozvuchka.html

Желая ви приятна събота! Flowers Four Leaf CloverFlowers Hibiscus

=========================================================

и рейтинга....

Total / 9 /3.29   
Ab / 8 /2.41   
Abc1 / 8 /2.91

как е при останалите сериали от снощи....

▪TOTAL:

1. #КраснаяКомната - 7.21% (+0.46)

2. #Рамо - 5.28% (+0.26)

3. #ОпасныеПереулки

7. #Ветреный - 3.80% (-0.17)

9. #МистерОшибка - 3.29% (-0.29)

25. #Вавилон - 1.48% (+0.03)

▪АВ:

1. #КраснаяКомната - 10.45% (+1.42)

4. Рамо - 4.23% (+0.13)

6. #ОпасныеПепеулки

7. #Вавилон - 2.70% (-0.69)

8. #МистерОшибка - 2.41% (-0.44)

19. #Ветреный - 1.67% (-0.18)

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 10:28 от Zlatina3

# 272
Здравейте, момичета!
Как е настроението в темата спрямо сериала?
Членувам в няколко групи за Джан във фейсбук, но това, което чета изобщо не ми харесва. Не съм изгледала епизода още, но направо се притеснявам да си го пусна. Не искам да свършва, но масово фенове по групите коментират, че е по-добре да свърши скоро, вместо да го разводняват още и още. Може би съдят по ниския рейтинг на сериала, но докато се купува в чужбина уж сериала ще го бъде. Може би и са прави, някак си изчезна тръпката на сериала. Аслъ Зенгин е много силна в първите епизоди, всичко е много обещаващо, но после изведнъж издиша. Също като РП, хем избута 51 епизода, ама с много мъка накрая сякаш, въпреки че много ми хареса. Приятно ми е да гледам Джан и то много, не е натоварващо сериалчето, но с нищо не грабва вече. Преди нямах търпение да гледам епизода още преди превода, а сега си чакам кротичко. Може би няма да се хареса на много от вас, че говоря за финал, но според мен е добре да имат нещо измислено за завършек подобаващ, защото сериала го заслужава, за да не завърши като Любов на инат.
Според мен, Джан играе с лекота, истински майстор на актьорското изкуство, но явно петък не е денят на този сериал, или не е по вкуса на турския зрител, който гледа телевизия. Все пак те са определена възрастова група, а младите, които всъщност харесват сериала, са пред социалните мрежи и статистките (все пак съм икономист) го доказват.
Всички играят идеално, но проблема е в сценаристите, имат много пропуски, а имаха много потенциал за много комични и романтични ситуации. Гледам сериала само заради Джан и Йозге, но в мен остава една неудоволетвореност. Вярвам във възможностите им, но според мен това не е техния проект. 20ина епизода са достатъчни, според мен. Един красив финал и напред към по - добри проекти. Heart
Няма да ми харесате мнението, но е искрено.

# 273
Епизодът не съм го гледала още, но има много позитивни отзиви сред турците, които го следят. Като цяло макар че сега е с леко по-нисък рейтинг всъщност било по-добре, че си има твърда фен база.  Което, в условия на такава жестока конкуренция е супер. Преди един епизод говореха, че ще го спират, но факта, че започва втори минисезон говори друго.
Ще го бъде, и ако трябва да прогнозирам, ще го бъде много повече от други сериали с по-висок рейтинг. А в чужбина се очертава да ги разбие, интересът е голям. Като цяло скрита лимонка се оказа този сериал, и аз го бях отписала, ама вижте какво стана. И как завъртяха сюжета, това говори, че са уверени, че ще има серии.  Браво, само така!
ПП> Есенна магия, страхотен аватар имаш,  да взема да се впиша и аз в темата на Почукай на вратата ми. Само такива смислени коментари като твоите ще пускам Simple Smile Целувки, сладурка такава.

# 274
Скрит текст:
Пролет, пиша в тази тема много преди да пиша и за вратата, ако искаш можеш и да провериш. Аватарът си го сложих, защото си ми харесва и не пиша тук, за да дразня, а за да коментирам сериал, който си следя, съпоставки не съм правила. Не мисля, че е необходимо да се обяснявам, не съм обиждала сериала, а споделям виждане, или нямам право?! Да се връщат целувките. Wink

А като започне ДЕК и него ще си коментирам с удоволствие, аз като си пиша мнението си пиша и негативно и позитивно. (За който и сериал да следя Simple Smile )
За мен всичко е идеално, просто нещо куца в сценария. Всички играят великолепно и Джан, и Йозге, няма нужда да изброявам. Играта на всички ми допада, дори Левент, който ме дразнеше ми стана симпатичен. Толга, както наскоро казах, не ми хареса от самото начало, което значи, че актьора си върши много добре работата. Същото важи за Сердар и майките. Стайлингът на всички е на ниво, модерен и разчупен. Локациите, неведнъж съм казвала, че просто те карат да идеш до Гьоджек или до Истанбул, толкова красиви, спиращи дъха. И мислейки си за това, което днес прочетох (може да е било грешка, че чета изобщо преди да гледам епизода, но видях много бурни коментари) се замислих, че някъде нещо куца и реших за мен си, че това е сценария. За мен, сериалът е предназначен за чужбина, но се опитват да зарадват и турския зрител и в стремежа си да се хареса на всички нещо се обърка в сценария. Защото в началото беше набрал много голяма скорост, но се пусна по инерцията. Не съм запозната с киноиндустрията до толкова, че да правя задълбочен анализ, това са моите чувства за сериала и не ми се иска Джан да има незавършен проект, а поне да завърши както трябва, смислено и достойно. И не го казвам, защото следя и двата летни сериала. Аз много си харесвам Джан, нямам времето постоянно да пиша из темите за него, но със сигурност не се изказвам изцяло негативно или да пиша, за да провокирам. Все пак идеята е да има дискусия, а тя се поражда само като има различни мнения. Това е от мен, като изгледам епизода пак ще се включа.

# 275
Здравейтее!
Присъединявам се към дискусията за сериала. Следя сериалът от почти самото начало и да си призная след като започнах да гледам SCK започна много да ми омръзва, но понеже съм започнала да го гледам не искам да го изоставям сега.
За съжаление последните 1-2 епизода ми дойдоха в повече и аз смятам, че вече леко разводняват нещата, за да има повече епизоди. Днес като видях снимка с рейтинга ми стана толкова гадно, защото актьорите полагат огромни усилия за сериала. В сравнение с миналата седмица, вчерашният епизод беше много по-интересен. Личи си, че сценаристката се опитва да вкара малко повече драма, но смятам че за този сериал е леко излишна тази драма.
И относно трейлъра на следващия епизод, абсолютно нищо не ми стана ясно, такава каша настана в моята глава.

Напълно съм съгласна с Есенна магия*, чакането на сериала не е същото като в началото, но ще продължа с гледането на сериала.

# 276
Здравейте и от мен на всички, сериалът е приятен по мое скромно мнение, но наистина на моменти сякаш малко почнаха да разводняват и да има излишни разтегнати сцени.
Според мен всички много се стараят и са много талантливи, но на мен лично повече ми допадат като двойка и като химия, стояща на екрана Дениз и Озан, отколкото тази на Йозгур и Езги.
Истината е, че за мен някак си химията между Джан и Йозге не се получава толкова, защото е просто игра. Е все пак аз правя и паралел с РП, и играта на Джан, и Демет там, погледите, усещането, всичко беше истинско, просто винаги си личи, когато го има, и привличането извън екрана. ( Гледала съм и други сериали, в които погледите и докосванията не са просто, защото това е сценарият и винаги си личи, и винаги оставят много силно усещане, и симпатия у мен.) Това е моето скромно мнение. А и за мое съжаление тук смешните моменти не са чак толкова много, колкото в РП. Иска ми се пак да гледаме такъв сериал, дано скоро заснемат нещо толкова приятно и разпускащо, пък макар и сапунка с нотки на драма.
И все пак и Джан, и Йозге са много талантливи млади актьори, с обещаваща засега кариера, харесвам и двамата поотделно, но не и като двойка на екрана, гледала съм ги и в Пълнолуние, и там не ми допадаха особено. Но това си е мое лично мнение, не искам да обидя никого.

# 277
Привет! Hug

Да пусна нещо и за ДЕК,тъй като сутринта поста ми беше дълъг.
МГ няма да коментирам.Искам колкото се може повече да продължи за да си гледам Джан! Wink
Вратата не го започнах,въпреки,че съм гледала много сериали с Ханде и Керим.
Просто не ми стига времето.Продължавам с новите сезони на 5 сериала + МГ.

От официалния акаунт на сериала....
Какво преживя Зейнеп при терапевта? Последните 4 дни, за да получите отговор на този въпрос!
#DogdugunEvKaderindir, с първия епизод от новия сезон в сряда, на @ tv8

🆕 В ​​първия епизод от втория сезон на поредицата „ДЕК“ зрителите най-накрая ще се срещнат с психотерапевта на героинята на Демет Йоздемир. Както се предполагаше по-рано, той ще бъде изигран от Биннур Кая, която играе главната роля в телевизионния сериал "Червената стая". По този начин двата сериала ще бъдат свързани/ кръстосани .

и с режисьорите на двата сериала

И една много хубава новина за ДЕК! Hands Plus1Hands Clap
На фестивала за кино и изкуство @izmirfilmfestivali, проведен в Измир от 22 до 26 септември 2020 г.,
поредицата "DogdugunEvKaderindir" спечели следните номинации:

1.Най-добър режиссер  Trophy Чааръ Байрак Nature Dizzy
2.Най-добър сценарист TrophyЕйлем Джанполат Nature Dizzy

Кои са били номинираните....

и спечелилите....

# 278
Здравейте, момичета!
Как е настроението в темата спрямо сериала?
Членувам в няколко групи за Джан във фейсбук, но това, което чета изобщо не ми харесва. Не съм изгледала епизода още, но направо се притеснявам да си го пусна. Не искам да свършва, но масово фенове по групите коментират, че е по-добре да свърши скоро, вместо да го разводняват още и още. Може би съдят по ниския рейтинг на сериала, но докато се купува в чужбина уж сериала ще го бъде. Може би и са прави, някак си изчезна тръпката на сериала. Аслъ Зенгин е много силна в първите епизоди, всичко е много обещаващо, но после изведнъж издиша. Също като РП, хем избута 51 епизода, ама с много мъка накрая сякаш, въпреки че много ми хареса. Приятно ми е да гледам Джан и то много, не е натоварващо сериалчето, но с нищо не грабва вече. Преди нямах търпение да гледам епизода още преди превода, а сега си чакам кротичко. Може би няма да се хареса на много от вас, че говоря за финал, но според мен е добре да имат нещо измислено за завършек подобаващ, защото сериала го заслужава, за да не завърши като Любов на инат.
Според мен, Джан играе с лекота, истински майстор на актьорското изкуство, но явно петък не е денят на този сериал, или не е по вкуса на турския зрител, който гледа телевизия. Все пак те са определена възрастова група, а младите, които всъщност харесват сериала, са пред социалните мрежи и статистките (все пак съм икономист) го доказват.
Всички играят идеално, но проблема е в сценаристите, имат много пропуски, а имаха много потенциал за много комични и романтични ситуации. Гледам сериала само заради Джан и Йозге, но в мен остава една неудоволетвореност. Вярвам във възможностите им, но според мен това не е техния проект. 20ина епизода са достатъчни, според мен. Един красив финал и напред към по - добри проекти. Heart
Няма да ми харесате мнението, но е искрено.

Епизодът не е по-тъп от много от епизодите на Птичката например. Това си е практика в турските сериали да има сцени и епизоди които са само за пълнеж. Но за мен е логично по-нисък рейтингът. Не виждам как с елементарна сцена с хлебарки ще заинтересуваш зрителя да гледа епизода при такава огромна конкуренция. Направо си е подигравка към интелигентността на публиката и го пуснали точно това във фрагман Simple Smile Още преди 3 епизода споделих, че сценария е много скокоопразен и започва да липсва логика. Озгюр и Езги се сдобриха и започнаха да се държат като дългогодишно влюбена двойка. Бързи погледи и  целувки, няма го онзи характерен за турското кино подход с дългите погледи ,камерата следяща в близък план лицата, очите , устните и караща зрителя да усеща химията между персонажите. Така както беше примерно в серията с тангото и преди това.По съвсем друг начин е примерно със сцените с Дениз и Озан. Даже си мислех ,че под натиска на турската публика са решили да преместят фокуса върху второстепенната двойка

Сестрите Зенгин не са избутали сами Птичката, 25 от епизодите са писани от сценаристката на Вратата. Явно вече идеите им започват да се изчерпват.  

Факт е и огромната конкуренция, няма как да има много висок рейтинг при състезание с 5 други сериала. Вратата и тази седмица имаше само един сериал като конкуренция. Така че рейтингът на епизода не е катастрофален .Вавилон например(който е със супер кастинг) преди карантината беше с рейтинг 8-9. Сега не може да стигне и 2.00. а е продаден на 70 страни. Вятърничавия и той беше 8-9  а имаше и епизоди с 13.ХХ, сега е малко преди МГ с 3.ХХ а в АВ групата е с 1.ХХ. Така че , сценаристи, режисьори и продуценти трябва да си сверят часовниците  и да видят какво е това което сега би заинтересувало зрителя, зщото старите рецепти явно не стават.

Веднъж се разговорих с една туркиня в един от форумите , тя не харесваше нито Джан ,нито сериала , но не беше просто хейтърка която плюе, беше интелигентно момиче и ми беше интересно да разбера защо. И тя каза че на Турците им са омръзнали романтичните комедии защото сценариите им са почти еднакви и много често са клишета, и затова не Гледат и МГ. Питах я за Вратата, защото и той си е клише откъдето и да погледнеш, тя каза, че основната публика на романтични комедии  в Турция са тийнеджърките и че Вратата се харесва именно затова, защото героите са на възраст близка до тяхната и сюжетът им е по-близък. Не трябва и да се забравя и факта ,че Хандето е също идолката на тийнеджърките, това е и причината да я слагат и в главните роли , защото сериалът веднага си осигурява стабилна фенска база.  

МГ е създаден за по-зряла публика, т.е героите са доста над тийнеджърската, проблемите които се третират за различни, явно от самото начало сериалът е правен с идеята да привлече международната публика любителка на ромкоми( виждаме че чуждестранните фенки на Джан са доста далече от тийнеджърки Simple Smile ) .Само дето явно не са отчели факта, че с традиционния клиширан турски хумор, няма да е достатъчен за да я задържат много дълго.
Джан и Йозге не могат сами да спасят сериала.За мен те имат прекрасна химия, но за да бъде показана както трябва , трябва камерата да е на правилното място, сцените трябва да се интересни и най-вече диалозите трябва да са незабравими .За мен това е най-големия прблем засега. диалозите са банални.

Ето излезе и новина за финал на 14 епизод Sad

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 16:59 от nikolexa

# 279
https://ok.ru/video/3711827839559  английски субтитри

# 280
Екип, в който участва и Айше Кутлу ( сега сценарист на Вратата) пише до 17 еп.на Птичката и от 40 нататък. Може да се каже - серии с високи рейтинги. Останалото, вкл забатлачването на сериала след 25 - 26 еп., (сцената с пълзенето на Санем под бюрото докато Джан говори с хубавата си  отдавнашна позната) са все дело на Зенгин. Тези жени мисля не харесват собствения си пол.

Туркинята от форума, която се е изказвала за двата конкуретни сериала май не ги е гледала особено старателно.
Вратата: Серкан Болат е на 30 г., Еда Йълдъз е прекъснала университета в последната си година и когато се среща с ГГ вече е работила поне година в магазина на леля си - т.е. е на около  23 г
Грешния: Йози е на 30, Езги скоро е завършила университет - също около 23 г.
На практика в нито един от двата сериала ГГ не са  тийнеджъри и проблемите им не са  гимназиални.

След Дъщерите на Гюнеш и Любовта не разбира от думи Ханде е играла в Черната перла, Халка и Азизе.
На нито един от трите сериала не е  успяла да донесе гледаемост с популярността си.
Относно конкурентните сериали в деня на излъчване предстои да се види как Вратата ще се справи с ДЕК.
Но е факт, че и преди завръщане на есенниците, рейтинга на Мистър Грешен вървеше стабилно надолу, а на Вратата нагоре.
Мисля, че освен пристрастни е добре да сме и малко обективни, като потърсим причините да не се харесва сериала вътре в него, а не само отвън.

# 281

Туркинята от форума, която се е изказвала за двата конкуретни сериала май не ги е гледала особено старателно.
Вратата: Серкан Болат е на 30 г., Еда Йълдъз е прекъснала университета в последната си година и когато се среща с ГГ вече е работила поне година в магазина на леля си - т.е. е на около  23 г
Грешния: Йози е на 30, Езги скоро е завършила университет - също около 23 г.
На практика в нито един от двата сериала ГГ не са  тийнеджъри и проблемите им не са  гимназиални.

Нито Езги, нито Дениз нито пък братовчедката са 23 годишни, П-скоро са над 30-те. Завършили са университет и вече имат успешна кариера( Езги беше работила в предишната фирма доста години, Дениз също затова чакаше да има промоция в кабинета) . Не говорим за гимназиални проблеми никъде. Говорим ,че девойка дето сега завъшва колеж като Еда е по-близка по възраст до тиийнеджърите, отколкото 30 годишна жена  с много неуспешни опити с мъжете.(или пък за тиктакащият биологичен часовник и замразяването на яйциклетки за което се безпокоеше майката на Езги Simple Smile  )

Но е факт, че и преди завръщане на есенниците, рейтинга на Мистър Грешен вървеше стабилно надолу, а на Вратата нагоре.

Това също не е вярно. Епизодът в седмицата преди завръщането на другите сериали, беше с най-висок рейтинг.

Както казах по-горе, последните 3 епизода за мен са най-слаби и личи липсата на идеи в сценаристите. Даже
 още  след серията със сдобряването казах че като гледам как се развиват бързо събитията нищо чудно да го приключат набързо.Може пък  наистина да са го замислили само като летен сериал. Отдавна се знаеше че "Сираци" ще бъде в петък след МГ. Има вече 3 фрагмана на този сериал на канала на ФОКС. Т.е нищо случайно не е случайно Simple Smile

След Дъщерите на Гюнеш и Любовта не разбира от думи Ханде е играла в Черната перла, Халка и Азизе.
На нито един от трите сериала не е  успяла да донесе гледаемост с популярността си.
Относно конкурентните сериали в деня на излъчване предстои да се види как Вратата ще се справи с ДЕК.

За това също има много логично обяснение, но темата не е за Ханде и актьорските и качества в драматични роли затова ще се въздържа Simple Smile Пък и това само потвърждава казаното от мен. Тийнеджърките са главният зрител на ромком  а не на драми  като гореизброените.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 19:53 от nikolexa

# 282
Здравейте,
престраших се да направя своя прощъпулник в коментиране на турски сериали тук, защото това е третият сериал, който гледам с удоволствие без да препускам с мишката. Дано не съм каръка, защото вторият "Кузгун" също го приключиха набързо, а третият "AFK" за негово щастие беше направил финален епизод преди да попадне в полезрението ми.  Simple Smile
Свеж, забавен, сниман на неупотребени многократно в други сериали места. Лично мое мнение е, че задълбаха прекалено много с "пислиците" . За романтична комедия е излишно да са толкова много и успешно създаващи проблеми, достатъчни са майките + леля и понякога някой предизвикващ ревност свободен електрон, за да могат Йозгюр и Езге да се развихрят / ако е възможно, без до степен на самоунижаване/.   
    Надявам се новината за приключване да не се потвърди.

Здравейтее!
Присъединявам се към дискусията за сериала. Следя сериалът от почти самото начало и да си призная след като започнах да гледам SCK започна много да ми омръзва, но понеже съм започнала да го гледам не искам да го изоставям сега.
За съжаление последните 1-2 епизода ми дойдоха в повече и аз смятам, че вече леко разводняват нещата, за да има повече епизоди. Днес като видях снимка с рейтинга ми стана толкова гадно, защото актьорите полагат огромни усилия за сериала. В сравнение с миналата седмица, вчерашният епизод беше много по-интересен. Личи си, че сценаристката се опитва да вкара малко повече драма, но смятам че за този сериал е леко излишна тази драма.
И относно трейлъра на следващия епизод, абсолютно нищо не ми стана ясно, такава каша настана в моята глава.

Напълно съм съгласна с Есенна магия*, чакането на сериала не е същото като в началото, но ще продължа с гледането на сериала.

Аз също започнах и двата сериала, SCK успя да ме откаже изключително бързо поради ред причини и го приключих тихо, без да обявявам в темата за него каква боза е. Няма и да губя ценни минути от живота си, за да се напъвам да гледам нещо само защото съм го започнала.

# 283
Привет!
Да си кажа и аз мнението за сценаристите. Неминуемо е да се прави сравнение с Птичката.
Образите в Птичката бяха плътни, страстни, оригинални, цветни и Джан и Демет просто бяха във вихъра си. Признанието беше страхотно, на поляната, бавно, страстно, спиращо дъха.
За сравнение - Йози и Езги си признаха на пейката, вярно на страхотен фон, седнали, дори не станаха да се прегърнат, статично и кратко.
Харесвам сериала МГ, чакам го с нетърпение, но с този сценарий и двамата ни прелестни Йози и Езги не могат да го спасят.
Ако наистина финалът е на 14 епизод, ясни са факторите за това - затихващ сценарий, позиция в петъчния ден, предопределяща рейтинта, който според не е нисък, ама ...

# 284
Ето и малко статистика. Рейтинга в TOTAL по епизоди, дати и числа. От излъчени 13 епизода, само 4 са с рейтинг по-висок от предходния. Ако това не е тенденция, то не знам кое е.

1 еп   26.06.   2.92
2 еп   03.07.   4.62
3 еп   10.07.   5.45
4 еп   17.07.   5.17
5 еп   24.07.   5.04
6 еп   07.08.   4.76
7 еп   14.08.   4.69
8 еп   21.08.   5.45
9 еп   28.08.   4.69
10 еп   04.09.   5.26
11 еп   11.09.   4.88
12 еп   18.09.   3.58
13 еп   25.09.   3.29

Не коментирам как се измерват, дали се манипулират, дали са справедливи.
Факт е, че към настоящия момент са от най-важните фактори за задържане сериала на екран.

Общи условия

Активация на акаунт