Чувствам се като стара мома

• 25 864
  • 857
  •   1
Отговори
# 285
Ами то и аз като нещо не ме устройва си го постигам сама, като европейците. Това съветвам и другите, да нямат очаквания, да не изискват, да не тропат по масата. Ама не намирам много съмишленици.

# 286
Съгласна.
Ами то и аз като нещо не ме устройва си го постигам сама, като европейците. Това съветвам и другите, да нямат очаквания, да не изискват, да не тропат по масата. Ама не намирам много съмишленици.
  На  внимание на съфорумките, които много обичат да анализират и да дават съвети на хората как да живеят - щом не се е развела и не ще да го прави, положението я устройва или си намира как да компенсира Simple Smile

# 287
Ако са видяли, че новите жени масово в началото уж приемат детето, а като родят собствено го ритват като мръсен парцал и все им пречи, могат да имат връзка, но не и дете.
Чакай сега, какво ритане - момата родила свое дете, нормално на него да му обърне внимание. Това ритане ли е? Дори родни деца не се гледали еднакво и равно, поне тука едно 70% от майките го твърдят.
А и на разведения детето в общия случай има майка, баби, дядовци, баща. Новата тогава що да не гледа повече нейното си, вместо доведеното - то ако не е тя, кой да го гледа нейното родно тогава?

# 288
А, давам ѝ друга гледна точка, нямам енергия и сили да карам хората да живеят по определен начин. Камо ли по моя. Понеже хем пише постоянно колко я дразни мъжа ѝ, хем не ще да прави нищо друго с друг мъж. Затуй, викам, да потърси в себе си. Иначе кот-такоа. Аз проблем с Кристи нямам, даже ми е симпатична.

# 289
  • Paris, France
Гал, не да го гледа повече или по-малко, а изобщо не ги искат, измислят си причини да не искат детето да ходи у тях. Имаше няколко култови теми на Даскалка. Трябва да се прочетат от всеки, отглеждащ детето си сам, баща.

Родни деца може да не се гледат еднакво, но са си родни и гледаме да им осигурим потребностите, а при чуждо не е така.

Съгласна.
  На  внимание на съфорумките, които много обичат да анализират и да дават съвети на хората как да живеят - щом не се е развела и не ще да го прави, положението я устройва или си намира как да компенсира Simple Smile

Старите си я знаем, че все търси под вола теле. Новите не разбират как е хем доволна, хем все за разводи, заминаване и други мъже плямпа.

Тя е от хората, за които когато нещо е добре признава, че е добре, но защо да не сравним и да се оплачем, че може да е много по-добре? Râleurs  им казват на френски на такива хора, вечно се оплакват и намилат. Много французи са такива.

В Кристина ми харесва това, че не боклучи близките си и не ги вини за нищо, а признава, че става дума за несходства и нейни си желания.

# 290
  • някъде в орбита...
Аз нямах нищо против родителите ми да си имат гаджета, но нямаше да ми е приятно да се оженят и да имат други деца. Също нямаше да ми е приятно да не мога да излизам от банята гола, в стаята до моята да има щъкащо малко дете, да нацапва бялата, колосана покривка с малките, гнусни, омазани в пюре ръчета, да ми пипа личните вещи.
Предполагам си единствено дете. Никога, ама никога, в живота си преди да се изнеса от нашите, не съм могла да изляза от банята гола, в стаята до моята имаше ревящо бебе, цапаше се навсякъде (и все аз го чистех), и "лични вещи" беше разтегливо понятие когато срещу теб са или прекалено малки да схванат, или прекалено ги тресе пубертета да им пука. Та те така...

# 291
Невена, нямам време да участвам активно, и да отговарям, но ти прочетох коментарите след "часовника", и направо се спуках от хилеж и аз. JoySmile

Криста, общуваме съвсем приятелски вече, мисля, че ми свикна, но искам да ти задам един въпрос, защото аз не бих си се представил в такава конфигурация, а той е - защо от самото начало на създаване на семейство, не сте се отделили, и да бъдете самостоятелно домакинство?
Не ти се занимава с хамалогиите ли, какво?

Другото, което е, сякаш изтръпвайки да си със статут "разведена", не живееш пълноценно.
Нямаш любов и истински партньорски отношения.
Мъжът ти е притурка.

Не бих живял с жена, с която нямаме страст, не сме самостоятелни и независими, съобразяващи се само с нас си, и евентуалното поколение.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 18:58 от FragranceFanatic

# 292
  • София
Кристи, говоря ти за вътрешно състояние. Когато вечер легнеш, затвориш очи и останеш сама със себе си. Спокоен не значи да си оспан, заспал, да бягаш от реалността, а вътрешно да ти е спокойно, с теб самата – с мислите ти, чувствата, изборите, решенията.

Андариел, успокой топката и стига подскача. Прескачай, не те кара никой да четеш.

моята топка е спокойна, но ти напираш да се правиш на Фройд. Няма нужда от любителски псиоанализи. Кристина е зряла жена и няма нужда някой, който на всичко отгоре не е в час с нещата, а вероятно е прочел пет-шест книжки по популярна психология, да й се набърква в мислите и да й обяснява дали била на център, дали била спокойна или не. А и както ще да е, няма какво да я подкокоросваш. Коментираме си някакви неща тук, а не си правим анализа на другарчето. Кристина не е искала съвет. Субективните ти усещания за теб са си твои - не я натоварвай с тях, едва ли си й терапевт.

# 293
Фф, да не ти говоря само за любовите. Да не дава Господ повече любови. Сега пък от друга страна, ако срещна някъде тая истинската  дето е по филмите, ще го мисля. Честно казано аз от работа съм вкъщи, така че няма къде да я срещна и слава богу.
Това е форум бе, вие какво толкова го взехте навътре. Просто едно младо момиче исках да посъветвам.
Вие, дето го разбирате живота, на вас акъл не давам.
Моят мъж си е изключително щастлив и стабилен по неговия начин. Имали сме достатъчно разговори, неговата теза е това предлагам, това искам, ти ако не си съгласна си свободна, така да се каже. Така да се разстрой не съм го видяла. Той никога не е казал, че не ме обича, че не ме иска, напротив казва, че и след 15 години брак получава ерекция от мен, на първата минута. Той иска да живее с мен, но само ако е по неговите правила. Отчитам факта, че е отраснал в задружно семейство и винаги се е чувствал обичан. За това смятам, че е дълг на всеки родител да се опита да създаде такова семейство, като първо да прецени какъв мъж ще ползва за баща на детето. Защото според мен силното семейство създава силни личности, готови да отстояват своето.
Аз бих търсила да не пие, да не пуши, да не е комарджия, както и да е склонен на компромиси относно жилището. Смятам, че ако един мъж е склонен на компромиси, живота е по-лесен.
Честно казано повече по темата нямам какво да кажа.

# 294
Викаш неговите правила?
А къде отиде "независимата" Кристина, можещата, самоиздържаща се?
Абе, ти си някакво изключение на хем имаща и изкарваща, хем навряна в миша дупка.
Криста, такава адвокатка не познавам, повечето са бръмчалки и мъжемелачки, някои много прости, чак да се чудиш кой им дал дипломата, може би някой е платил за нея.
Това питах. Викаш той те е "изкомандорил" и заврял със свекъри?
В къща ли живеете, или в апартамент, защото ако сте 4-5 човека в апартамент, честно съм така? CloseNo Mouth
Еми, ще получава ерекция, жена си, а той явно е нормален.

Не пия, и не пуша, това всеки знае, и много други неща са "не", но друго ме интересува - какви компромиси с жилището?
Ако е да се натресем с принцесата при техните, няма как да стане. Joy

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 19:58 от FragranceFanatic

# 295
Айде стига ме разпитва.
Имаме голяма къща и огромен двор
 Това достатъчно ли ти е. На пазара е много скъпа, но не се продава.
Тоя въпрос вече съм го надживяла, защото децата пораснаха и вече не правят бели. Имаше един период беше ме страх да се прибера, ама мина. Повече няма да женя, но за тия които тепърва ще го правят, да внимават.

# 296
Достатъчно е.
Виждам колко сме различни хората.
Аз не бих се заврял със свекъри, това казвам, дори и в дву-триетажна къща.
Това за скъпо, евтино, пазар, и че не се продава, е ирелевантно.
Съвсем други неща те питам и ме интересуват.
Родители далеч, всеки самосиндикално.

# 297
Другите неща, които аз искам са екзотични пътувания, готвене на разни странни манджи, обикаляне по планините. Тия неща също не се споделят. Къде по финансови причини, къде от липса на интерес, къде от това, аз такива гадости не ям.
Така че както виждаш не е толкова лесно да си женен. Повечето хора се разделят.
Иначе аз теб те разбирам, но както виждаш и ти не можеш да намериш това, което търсиш.
При жените или поне при мен, водещия фактор е бил фертилността.
Иначе миналата година срещнах точно такъв мъж, какъвто искам. Но няма как да се получи на тоя етап. Така, че намират се мъже, не е като да няма. Това към авторката, не съм теб.

# 298
  • Paris, France
Ina V,единствено дете и единствено внуче съм и от двете страни. Единият ми дядо работеше далеч, а и с баба ми имаха по-сегрегиран живот, а другата ми баба беше разведена и живееше сама или с бездетната си дъщеря. Затова ми е необходимо лично пространство и време. Мисля, че и при Кристина е така, но не го осъзнава.

Fragrance, кристина е перфекционист, а и не е растнала с баща и явно и е трудно да жонглира в различията с партньор. Също е и импулсивна. Мисля, че фактът, че първото и дете е било трудно и проблемно също е допринесъл да не е особено доволна от семейната реалност.

Забелязах, че единствените деца, растнали с един родител сме мекушави и не знаем как да наложим нашето. При нас в съжителството с родители всичко е било еднопосочно. Родителят ни е казвал какво да правим. Само сме приемали. Когато трябва да предаваме, издишаме.

Другото е, че родителите много изискват от единственото дете, а и влагат всичките си усилия в него. При нас има страх да не разочароваме, но и желание да си изживеем своето.

Като четеш Кристина е все едно не е излязла от Долно Нанагорнище, а на практика е обиколила света. Точно понеже е пътувала много и се иска да пътува още повече.

Другото е, че е прекарала младостта си в един от най-богатите и уредени градове в света, където над 10% от населението са били милионери още тогава. Като махнеш многобройната им прислуга и бачкаторите, остават доста голям процент от местните мъже. Кристина е работила във високо платена индустрия от млада. Затова и летвите и са много, много високо и българският и мъж с огромната, скъпа къща в тузарското предградие и се вижда неуспял.

Кристина, като сравнява българските мъже ги сравнява все с мъже от Лондон, Дубай, Кувейт сити и подобни. Не е обективна и забравя, че 50% от населението на света има по-нисък капитал от българина и че освен гореизброените места има и Лагос, Исламабад, Кабул, молдовски селца итн.

# 299
Nevena, ти прекали с розето май.
Спука ме от смях. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт