Чувствам се като стара мома

• 25 573
  • 857
  •   1
Отговори
# 690
Бел, като кажеш, че не искаш и няма да поискаш деца, хората се стряскат. Права си за себе си, но създава такова впечатление.
А трябва ли чувствителността да се определя само от (не)желанието на човек да се възпроизвежда? Не се заяждам, наистина ми стана интересна тази гледна точка.

# 691
Това за "супер заетите" е вярно.
Вече колко са "заети" е отделен въпрос.
Честно казано 2-3 пъти опитвам, ако постоянно ми се прави, не се занимавам.
Като подчертавам, че не винаги тук "причината" е в харесването, или не.
Защото има много, които не могат да изкажат точно какво искат.

# 692
Много хора, които не ме познават добре, ме смятат за студена, свикнала съм. Колкото до това какво разбирам под чувствителност, на предната страница обясних, няма да се повтарям.
Аз смятам емпатията за черта, която ни отличава от бездушните хора. Докато чувствителността смятам за фина черта, която много лесно се чупи от жестокия свят около нас.
Емпатичните хора сме и чувствителни. Чувствителността е по-широкото понятие, базата.

# 693
Майчинското чувство е най-силният инстинкт на жената. Аз с това те запомних, Бел, че си сигурна, че не искаш деца. Значи направило ми е много силно впечатление. Но пак ти казвам, въобще не те осъждам, ти ИМАШ право да решаваш за себе си.

# 694
Защото и много, които "харесват", не могат да изкажат точно какво искат.
И те самите не знаят. Има колебливи, не са наясно със себе си, не са намерили себе си още. Очакват отсрещният да има достатъчно време и търпение да ги чака да решат, но не е честно да ставаш причина другият да пропуска добри възможности, докато те чака.

# 695
От мечки ги е страх мъжете, чиято жена до тях се е запуснала душевно и физически и посредством това е станала мечка. Това се случва при адски много двойки (далеч преди да си помислят за дете или преди да се разделят), така че нека не дълбаем пак в посока болести, защото те покосяват и двата пола. В този форум има два типа изказвания относно напълняването:
а) Ако мъжът лежи на дивана, напълнее и пусне бирен корем, е "мързеливо говедо" и "муньо".
б) Ако обаче муньовица напълнее от преяждане и мързел, е "горката болна женица".
 Двойният аршин никога не е бил мерило за обективност.

Двоен аршин е самият ти да си затлъстял с над 20 излишни килограма без да си раждал, но във всяко мнение да пишеш за физическо отпускане на жената. Ало, събуди се, смешно е.

# 696
Бел, като кажеш, че не искаш и няма да поискаш деца, хората се стряскат. Права си за себе си, но създава такова впечатление.
А трябва ли чувствителността да се определя само от (не)желанието на човек да се възпроизвежда? Не се заяждам, наистина ми стана интересна тази гледна точка.
Не. То си зависи от човека. Забелязала съм, че има хора, които се раждат човечни и умеещи да обичат, има такива, на които им е необходимо да станат родители, за да се научат да обичат, да добият някака човечност, а има и такива, които и децата не ги научават.

# 697
Много хора, които не ме познават добре, ме смятат за студена, свикнала съм. Колкото до това какво разбирам под чувствителност, на предната страница обясних, няма да се повтарям.
Аз смятам емпатията за черта, която ни отличава от бездушните хора. Докато чувствителността смятам за фина черта, която много лесно се чупи от жестокия свят около нас.
Емпатичните хора сме и чувствителни. Чувствителността е по-широкото понятие, базата.
Аз смятам обратното, затова ми скочиха за чувствителността.
Емоцията за мен е базата, докато чувството е по-детайлно понятие.

# 698
FF , много интересно и полезно пишеше в темата за застраховките, четях те с удоволствие, интересувам се.Пиши нещо.

# 699
Ако чувствителност е равно на лабилност, да, разбира се, че е недостатък и води до проблеми.
Да не си лабилен не значи да не си чувствителен, тоест да си обръгнал от живота, претръпнал, не можещ да усеща и да създава емоции. Правете разлика Simple Smile

Скрит текст:
Аз съм само с 3-4 кг. + от сватбата преди 15 г. Но в емоционален план съм съвсем различен човек, такъв който се харесва много повече от преди, интересното е, че преди бях по-харесвана като душевност, но аз самата не се чувствах добре.
Дори леля ми ми каза, ама ти не беще такава, като момиче, сега какво ти става. Ами пораснах.
Твоето е развитие на личността и си станала по-изискваща към себе си и желаеща да надграждаш над някогашното си Аз, което е обратното на това някой да се запусне духом и тялом и да се самоуспокоява, че половинката ще търпи всякак. Simple Smile Точно в последното е проблемът при много двойки. Приемат човека до себе си за даденост и не полагат дори елементарни грижи нито за себе си, нито за него.

Това, което удобно се забравя, е, че когато някой стане по-изискващ към себе си, е твъъърде лесно да стане по-изискващ и към хората около себе си, в частност партньора. И оп, вече имаме "ама тя иска да го промени" и "появиха се нови претенции". Ами да, ти нали не си мислеше, че ще минеш метър, хаха. Просто има цена, която трябва да платиш, за да си с мацка, която с годините става все пО във всяко отношение. Simple Smile Не знам защо се забравя.

А какви абсурдни примери съм чувала за тезата "тя се опитва да ме промени". Eто един: необичането да планираш. Ако е било ок като гадженца да се излежавате в събота сутрин и тепърва да планирате деня, от един момент нататък (дете, възрастен родител, който има нужда от помощ, заета работа и т.н., тоест уикендите трябва да се планират напред, за да има помощ за всички нуждаещи се и адекватно време за почивка) вече спира да е. И "Ама ти и в началото знаеше, че не обичам да планирам" някак не върши работа. Никой не се опитва да го променя такъв, опитва се да се го накара да порасне и да е адаптивен към естествените амплитуди на живота.

Цитат
а) Ако мъжът лежи на дивана, напълнее и пусне бирен корем, е "мързеливо говедо" и "муньо".
б) Ако обаче муньовица напълнее от преяждане и мързел, е "горката болна женица".

Абсолютно съм съгласна, че затлъстяването се толерира повече от нужното и мнението ми по темата рядко е политически коректно, така да се каже. НО нека да не си затваряме очите и за един друг "двоен аршин", а именно:
Скрит текст:
Заболяванията на щитовидната жлеза са много (в пъти) по-характерни за жените отколкото за мъжете. Статистически доказано е, не е наблюдение, предположение и "една жена каза". А голяма част от жените не знаят, че ги имат, тъй като неходенето на лекар дори за профилактични изследвания и леки, отложими във времето проблеми, е част от българския ни манталитет. Да не се лъжем.
Друг "двоен аршин": Поради разликите в обмяната на веществата, един мъж може да си позволи да се отпусне с ядене и спорт МНОГО повече преди да му проличи отколкото една жена. А културата "на маса" е много по-характерна за мъжете, отколкото за жените, и си личи точно в по-малките населени места. Не си единственият, който е бил в такива.
Така че да, нормално е да има някаква лека разлика в отношението към дебел мъж и дебела жена. Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 10:05 от bambinnah

# 700
Аз смятам обратното, затова ми скочиха за чувствителността.
Емоциите за мен са базата, докато чувствата са по-детайлно понятие.
Бъркаш емоциите с емпатия.

# 701
  • Агент под прикритие
Двоен аршин е самият ти да си затлъстял с над 20 излишни килограма без да си раждал, но във всяко мнение да пишеш за физическо отпускане на жената. Ало, събуди се, смешно е.
Интересно, всички затлъстели жени ли са раждали? Защото такава статистика не съм виждал някой да се качил някъде. Simple Smile

# 702
  • Paris, France
Скрит текст:
Който го е страх от мечки не ходи в гората, седи си сам , защото другия може да се промени към нещо си, да надебелее😂, не дай боже да се разболее и ще ти създаде дискомфотрт, пък ти си си толкова важен да ти е спокойно на душичката.
От мечки ги е страх мъжете, чиято жена до тях се е запуснала душевно и физически и посредством това е станала мечка. Това се случва при адски много двойки (далеч преди да си помислят за дете или преди да се разделят), така че нека не дълбаем пак в посока болести, защото те покосяват и двата пола. В този форум има два типа изказвания относно напълняването:

И Муньо и Муньовица са болни ако качат килограми в шкембето. Излишните килограми при Муньовица, ако са складирани по задника и бедра са позитив за костната и плътност, сексапил. При Муньо излишните килограми свалят тестостерон, качват рискове за инфаркти и инсулти и  го правят женствен.

При рязко качване на килограми трябва да се тича при ендокринолог, защото ако почакаме може да не доживеем.

И да, когато Муньовица качи кила, много кила, извън някакви разумни тя е болна. Качвала съм рязко 15 кила за 6 месеца и ядях по-малко, отколкото ям сега, а спортувах повече. Е, свалих ги за 2 месеца, но беше гадно. И да, болна се оказах. Мъжът ми е мил човек, но живя почти година с вечно болна, гнусна, заразна свиня. Добре, че не лепна нещо, горкия. Ако ме беше напуснал щях да го разбера. Ако нямахме общи деца сигурно щеше да си събере багажа. Преди това 60кг бях минавала само в късна бременност.

Аз само не разбрах, защо в почти всяка тема все се намира някой виден мислител от неназован пол да натъртва как необвързаните в момента и/или тези без деца (независимо дали са жени или мъже) са едва ли не нещастници и живи да ги оплачеш, а пък бракуваните и/или с деца биват давани за пример колко всичко им е наред в живота и бита. Обаче като се огледаш сред обществото, не изглежда като последните да са все щастливи и доволни от живота си. Smiley

Не знам кого визираш, но е ясно, че щастието няма връзка с брой деца и бракуване.

# 703
  • София
Скрит текст:
Въобще не говоря за форума, а за обществото, като цяло, навсякъде е така.
В какъв смисъл да казвам, или не казвам, че търся и/или не търся нещо/нищо?
Лафим си.
Въобще не се впрягам. С който намирам общ език, идеално, с който не, ясно е.
И какво толкова пък съм споделял?
Коментирам общи постановки, а това, че някой се припознава, или, не, или че иска нещо, не е мой проблем.
Аз проблем нямам. Simple Smile
Няма как да съм с жена +10 г. Как си го представяш това?
На 45 тепърва, какво?
Обратното е много много различно.
Аз съм казвал, че "никоя не ме искала"?
Чел си някой друг. Simple Smile
Такова нещо не съм казвал никога и никъде.
По-скоро аз не ги искам, има разлика.
Не казвам, че ти си казвал. Казвам, че за всеки ерген, който е взет на мушка, презумцпията е, "никоя не го е искала, никоя не се е излъгала, затова е сам. Никога не би им хрумнало е, че защото ти не си ги искал", незавсимо ти какво им казваш.

Между другото, като четох твоя постинг се сетих за още един силен 2ен аршин.
Ако мъжът си хареса с 10-15г по-млада, той е повърхностен, използвач, комплексар, криза на средната възраст, не знае какво иска, не гледа духовните качества и тн и тн и тн.
А ако жена си хареса с 10-15г по-млад, то "любовта е сляпа" и "било романтично девойчето".
Същото и за мускулест, и тн.

Кой тва!? Аз не познавам хора, напълняли 20+. 2ен аршин е, да вадите супер крайни примери, за които имат вина 1% от мъжете, и да замеряте всички с тях, наред. И ние в темата да сме кошче за душевни отпадъци, и да поемем вината на всички.

Друг 2ен аршин. Ако мъж е сам, той е обратен, смотаняк, психопат, никоя не го иска, виновен е и заслужава да го разпънем на кръст.
Ако жена е сама, то тя е излъгана, измамена, без късмет, романтична, чувствителна, депресирана, и нейде там са виновни 1-2-3-5 мъже, които заслужават да ги разпънем на кръст.
Simple Smile

# 704
  • Агент под прикритие
Танга, това с "любовта е сляпа" и "романтично било момичето" е за пред тях. Зад гърба им се приказва друго.
True story! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт