Чувствам се като стара мома

• 25 585
  • 857
  •   1
Отговори
# 720
Не е лично, знам, нямай ядове.

Затлъстяването или липсата му не е черно-бяла тема. Има нюанси, не е толкова лесно да кажеш дали е вярно или не. В началните фази, разбира се. Това, което се опитвам да ти кажа, е, че има много повече мъже, чувствителни към женските килограми и забравящи, че самите те са в кофти форма, отколкото обратното. Случва се, и се случва много често мъже с излишни 15-килограма от 10 години да казват на жени, качили 5 напоследък: "Почнала си да се отпускаш". И е гадно, и нечестно. Само това казвам. Просто човек трябва да знае за какви реплики има морален ценз. Твърдо не съм съгласна, че всеки може или трябва да може да каже всичко.

# 721
  • Пловдив
Скрит текст:
Хайде хора, които не правят разлика между теза и аргументи и смятат, че десетократното повтаряне на теза я прави аргумент, да не говорят за доводи, че е смешно.

Phoenix Wright,
Цитат
Това не променя нито въпроса, който зададох, нито отговора, който всички знаем какъв е.
Не, разбира се, че не всички дебели жени са раждали.
Разбира се, че има такива, които използват раждането, състояло се преди 7 години, като оправдание.*
Разбира се, че има такива, които "ядат за двама" - ама не двойно витамини и минерали, от каквито реално има нужда, а двойно тортички, толумбички, вафли и т.н.
Разбира се, че има такива, които се оправдават с ген.
Разбира се, че има такива, които търсят чай за отслабване вместо да приложат адекватни мерки.
Разбира се, че има такива, които ядат от скука, мъка, липса на воля.
Разбира се, че има такива, които откровено злобеят по адрес на слабите жени и си съчиняват как всички слаби са злобни, вечно на диета, как мъжете обичали да има какво да се пипне.
Разбира се, че има такива, които си обясняват как имали извивки и не правят разлика между извивка и гънка.
Всякакви има. Е?

*Освен примерите от реалния живот, аз лично цветно си спомням темата, в която един мъж дръзна да каже, че жена му е надебеляла жестоко и той няма желание да прави секс с нея. Имали близнаци, които бяха или на 5, или на 7 години към момента. Жив го изядоха човека. Какво очаквал, той да не бил фиданка, как можело да е такъв, манекенка ли искал, а дали помагал вкъщи, жена му сигурно преуморена била и т.н., сигурно му личало, че не я намира за атрактивна и жената се сдухвала още повече. От 10 кладенци вода извадиха.

Казвам този пример като disclaimer да видиш, че съм максимално обективна. Също така няма да обяснявам в детайли, но по никакъв начин не съм засегната лично от темата за килограмите и атрактивността + изключително харесвам мъжете като пол, не съм мъжемразка, нито имам кой знае какъв лош опит и хиляди истории. И на този фон ти казвам абсолютно честно и непредубедено:

Много, много по-често се случва мъже в неособена (да не кажа лоша) физическа форма да държат сметка на жените за килограми и да ги "окуражават" да спортуват и да ядат по-малко, отколкото обратното. В пъти по-често.
И говорим за видими разлики в атрактивността между двамата, в полза на жената. Не са някакви 2 см мекичко около талията на мъжа. На мен ми става откровено гадно да чуя или да разбера за такива подмятания.
Знаеш ли кое е лошото на плажа и морето? Че категорично опровергават твърденията ти от последния ти абзац относно кой от двата пола е по-затлъстял. Там, където няма няма прикриващи паласките и стриите дрехи, повдигащи сутиени, обувки с високи токове и в повечето случаи няма и грим, защото морската вода има лошия навик да показва истинския облик на хорските лица...
 Преди 2 седмици нямаше как да не направят впечатление адски многото на брой (сигурно към 90% от всички) затлъстели млади жени, включително и много на възраст като ученички и студентки. Беше крайна рядкост да се види момиче или жена между 15-30 години без паласки, корем на няколко "етажа" и бричове. Имаше и мъже с наднормено тегло, но основно тези над 40-50 години, докато сред младите мъже рядко имаше шкембелии. Просто трябваше да си на живо и да видиш с очите си разни двойки на средна възраст, при които почти без изключение мъжът беше по-слаб от жената до него.

Единствените изключения бяха танцуващите или излегналите се пред "Cacao beach" и още няколко много скъпи хотели и барове общо около стотина изпънати млади жени, до които се навъртаха дядовците и чичовците, които плащат "баницата". Сред нормалните плажуващи извън обхвата на луксозните хотели просто се набиваше едно сериозно затлъстяване при младите жени. Щеше да е добре положението да не бе такова, но такава е действителността.

# 722
Имаше и мъже с наднормено тегло, но основно тези над 40-50 години, докато сред младите мъже рядко имаше шкембелии.

Laughing моля?

Пак да напомня: Една теза, повторена 10 пъти, не става аргумент/доказателство.
Твоето "ясно се вижда" е като слабо съчинение на ученик без реални аргументи. Напомня ми на първото ми доказателство по геометрия в 6-ти клас (още не бях схванала концепцията), когато бях написала "С просто око се вижда, че триъгълникът е равнобедрен" Laughing

Тази година обиколих цялото - без преувеличение, Южно Черноморие. Категорично не съм съгласна.
Иначе да, има слаби мъже. От онези с фигура на момченце преди пубертета. Няма да водя спора от другата тема за атрактивността на половете и мъжкия еквивалент на "нормалната" жена с бразилско дупе и изваяни бедра Laughing Включих се, за да споделя научнодоказани факти и статистики, които обуславят така наречения двоен аршин в отношението към дебела жена и дебел мъж. Вече установихме, че такива или ги пропускаш (многократна справка в съседната тема), или с абсурдни източници като mila.bg, или им отговаряш с твои си впечатления и наблюдения, които набеждаваш за действителност и факти. Безпредметно е.

Говорих с Phoenix Wright, дори не знам как намеси плажа като тема и като доказателство за отношението на мъже към жени и техните килограми. Не беше това фокусът въобще.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 11:13 от bambinnah

# 723
  • Агент под прикритие
Жребчо, плажът не е извадка. Истината е, че народа тенденциозно затлъстява. Мъже, жени, наред. Кофти храна, напрежение, стрес....

# 724
Мъжете избират жените по хубост, жените тях - по други качества.
Да изчезне хубостта е все едно той да фалира. Разочарование... JoyJoyJoy
Хаха, да, спор няма, че основното сякаш е това - визията те привлича, мимики, жестове, походка, чар, изразяване, писане, грамотност, ако сте в чата, или в "платформа". Smile

Сега за финансите нещата са много много относителни.
Сякаш сега е по-трудно, като имаш, защото не искаш да "купуваш", а да споделяш и получаваш човешки преживявания, емоция, страст, любов, чувства, а знаеш, че 95% по материалното съдят и заключват.
Само да не чувам, че и те се купуват, че ще почнем отново да въртим в кръг. Sweat Smile

Някои забравят, че за крайности никой не говори, и трябва да се научим наративът да е балансиран.
Тук няма безработни, клошари, малоумници и от двата пола.
Нивата на доходите и стандартът нямат значение, защото са преходно нещо.
След 3-5-10 г. може и да съм милионер, и какво?
Аз знам откъде съм тръгнал и какъв съм.
Но да седне някаква пикла, без извинение в начало на отношенията и връзка да ми "претенцичи", няма да стане. Simple Smile
Въпреки че съм споделял, че последните особено 3 г. излизам все с независими и самостоятелни жени, и сякаш това ми е "таргетът", но не е задължително. Изключения винаги има, може и да се влюбя в "обикновено" момиче.
Не съдя хората, не правя прибързани изводи. Може пък с "обикновеното" да ми е спокойно и по-добре, отколкото с "меркантилната-феминистка".

Стояна, ок. Hands Plus1
Благодаря за оценката. Simple Smile

Ааа, кака ми Невена ми е любимка от "каките", и други има, ама тя е несравнима, хаха.
Така ме забавлява, а и е енциклопедия.
Има и други дами в други раздели, които много харесвам.
Всеки случай през годините съм си отварял ушите и очите, че от каките се учи много. Simple Smile

Постпандемично мога да оргазнизирам едно събиране на "старите" муцуни, ще поканя и някои от сингълките от темите, ако желаят, ще падне голяма забава.
Има 10-на хора, с които с удоволствие бих се видял, и поддържал контакт.

Приятен лаф, и готин, макар и мрачен ден на всички засега. Simple Smile

# 725
Аз предлагам някои първо да стигнат до намирането на жена, пък после да се главоболят за евентуално нейно отпускане и затлъстяване, не ли?

На 20+ е лесно да изглеждаш добре, след определена възраст това изисква определен начин на живот, а именно: добра храна, свободно време и средства за спорт, добра козметика, процедури, хранителни добавки, време за сън и релакс. Тоест, семейството трябва да има добър, дори много добър стандарт на живот. Аз бих се замислила, ако съм мъж, жена ми има ли достатъчно време и средства да поддържа определен външен вид и тогава да критикувам как изглежда.

Разбира се, има си и просто жени с невероятен ген, слаби, младолики и красиви без никакви усилия.

# 726
Каква изненада, че луксозните жени са по-хубави и привлекателни от беднячките по плажа. Ама и не може с билет за икономичната класа да те пуснат да се возиш в първа, няма как. Ако не можеш да плащаш за какао бийч, отиваш на общинския плаж и се гмурваш в морето от паласки и целулит, просто защото толкова можеш да си позволиш, ако въобще имаш право на избор и не се надяваш на милостиня.

# 727
  • Paris, France
Скрит текст:
Танграта, двоен аршин спрямо възрастови разлики в двойката и дали мъж е сам или жена е сама има навсякъде и доскоро в България беше с обратен знак. Във форума сме събрани предимно женоря и разпускаме. Обръщането на палачинката се дължи на демографски процеси и това, че вече работим, печелим колкото вас, пътуваме.
Така или иначе, еснафщината, и упоритото самоцелно коментиране на другите и живота им е изключително присъщо за българите (е, може би и някои ориенталски култури, не съм много сигурен). За арабите и иранците съм почти сигурен.
Аз лично упорито защитавам българското и оплюването колко било зле българското, пък колко добро "западното". Но не мога да си изкривя душата по горното. При българите (в България и по света) е на светлинни години напред клюкаренето, одумването и ровенето в паницата и живота на другите, непознати, далечни познати, познати, приятели и роднини.
Сега, ако си роднина 1ва линия, брат, сестра, майка, баща, нормално е да имаш по-тежка дума и глас за съвет (разбира се, не те да решават вместо човека). Но одумване и клюкарене на съседи, далечни познати, това не го приемам. Безпричинната злоба и завист към непознати, също.
Това няма пряка връзка със форума и дискусията, принципно наблюдение е. Макар че, тук там се прокрадва и тук, както и навсякъде другаде.

Според мен 2ният аршин е последица от горното. Някак, не съм се сблъсквал с такова нещо, докато живеех в чужбина. Може и да си мислели нещо хората, но външно няма да го кажат и са били учтиви.
Това също важи и за колективите на работа. А съм работил в доста сериозни фирми и тук и в чужбина.
Одумване, двоен аршин, възрастова, расова, етническа дискримимация има навсякъде, където съм живяла, само че ти и аз не го усещаме на запад, защото нямаме много близки, живеем в големи градове и така.

Не сме само българите. За алжирците Франция е болест и всичко френско е най най. И на мене някои аспекти от живота на запад ми харесват повече и го признавам. А българското да е зле - не е зле. Единственото, което малко ме дразни е, че като се каже чужбина се разбира Англия, Германия и Америка.

Жребче, с гирички и лицеви опори няма да свалиш кила качествено, особено качени след травма. Ще свалиш тегло, да, но не от вътрешни органи. И аз затлъстях след травма и стероиди и залесяване, но спортът след това ме влоши. Трябва диета и разни витамини и минерали, а понякога и лекарство. При наличие на мазнина над 30% тялото само може да сваля мускулна маса и мазнина и да качва мазнина. Затова силови упражнения са загуба на време и могат да влошат положението.

И един неискан съвет - след като толкова те дразним българките с наднормено тегло, иди в Етиопия, примерно. Безумно млади, слаби, елегантни и красиви са жените. Поне ще четем за красота. Сега във всеки пост пишеш за дебели, разплути жени, чак на мене, раждалата, дърта лелка ми става гадно.

Не знам къде ги намираш твоите бивши, дето стават по 75 и 140 кила от пици и дюнери. Оня ден излизах с бивши български съученички, всичките на около 50г и само една от.нас тежи в момента повече от 60кг и оревава орталъка по този повод. Много тежащи 45-50 кила бяха на диета и си показваха пълнотата в несъществуващите паласки и кореми, а аз кимах умно, за да не помисли някой, че съм нещо тъпа или сляпа. Следващият път ще си взема една лупа.

Каква изненада, че луксозните жени са по-хубави и привлекателни от беднячките по плажа. Ама и не може с билет за икономичната класа да те пуснат да се возиш в първа, няма как. Ако не можеш да плащаш за какао бийч, отиваш на общинския плаж и се гмурваш в морето от паласки и целулит, просто защото толкова можеш да си позволиш, ако въобще имаш право на избор и не се надяваш на милостиня.

Не ме изненадва, но не е съвсем вярно. Преди 30г по плажовете на Куба и Ямайка не можеше да се види тлъста местна жена, а сега е оле мале. В Куба по време на кризата и липсата на бензин процентът диабетици намалял, а наличните си подобрили състоянието,но след излизането от нея всичко тръгнало пак нагоре.

А луксозните жени често са бедни 🤩.

# 728
  • Агент под прикритие
Така написано, излиза, че само "луксозните" жени се поддържат, а останалите не.
Сякаш е въпрос на.... лукс. Joy

А луксозните жени често са бедни 🤩.
Хахахаха, право в десятката! Joy
Бедни (или поне като другите), които са се издигали от трамплин на трамплин (да не употребявам други думи). Grinning

# 729

Ема, не четеш. Не това питах. Ако имаш проблеми с четенето и разбирането на постовете, не мога да ти помогна. В основното училище се учи. Simple Smile
Ако това е единственото, което имаш да кажеш, то приключих с теб. Благодаря за участието, свободна си! Grinning

Аз чета, но както виждам тук се опитвате да водите някакъв съвсем елементарен диалог с единствено признати отговори да и не, и се опитвате да натикате останалите в калъпа Simple Smile Възможно най-семпло, нали... Затова не ви върви комуникацията.

Жените били такива, онакива, не го харесвали, подминавали го - ами да, така се получава. Други мъже жените не ги подминават - даже бедни мъже Simple Smile Ама с други предимства Simple Smile

# 730
  • Paris, France
Скрит текст:
Включването му отново не беше по темата. Два примера за жени, които са се усетили сами, че дебелеят здраво, по никакъв начин няма връзка с идеята дали мъжете държат сметка на жените повече отколкото на самите себе си.

Но искам пак да подчертая обективността си: извънредно забавно ми се видя как да надебелееш с 35% от теглото си се тълкува като "видя накъде отиват нещата" и "не си затваря очите за проблема". А ние, простосмъртните, се притесняваме от 2 кг отгоре, когато не са в седмицата преди цикъл. Будали, бе. Laughing

Цитат
Жребче, с гирички и лицеви опори няма да свалиш кила качествено, особено качени след травма. Ще свалиш тегло, да, но не от вътрешни органи. И аз затлъстях след травма и стероиди и залесяване, но спортът след това ме влоши. Трябва диета и разни витамини и минерали, а понякога и лекарство. При наличие на мазнина над 30% тялото само може да сваля мускулна маса и мазнина и да качва мазнина. Затова силови упражнения са загуба на време и могат да влошат положението.
Моля ти се, и разходчиците забравяш. Също така, че той без хранителен режим успява да качи мускулна маса и да свали мазнини едновременно.

Не съм ги забравила разходките, бързото ходене  му е от полза при сваляне на мазнини, а гиричките и лицевите опори не са.

Ако яде правилните храни, повече от 2-3 грама протеин на килограм тегло и процентът телесни мазнини измерен,не изчислен по BMI е под 25-30% може да сваля мазнини и да слага мускул. Тогава теглото не се променя, на повечето места сантиметрите намаляват.

А себе си отдавна не тегля, освен веднъж годишно. Меря талията със сантиметър. Сантиметрите са важни, не теглото.

Искате ли да си отворим тема за килограми и сантиметри и да не спамим повече темата на авторката?

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 12:04 от Nevena Virolan

# 731
  • Агент под прикритие
Аз чета, но както виждам тук се опитвате да водите някакъв съвсем елементарен диалог с единствено признати отговори да и не, и се опитвате да натикате останалите в калъпа Simple Smile Възможно най-семпло, нали... Затова не ви върви комуникацията.

Жените били такива, онакива, не го харесвали, подминавали го - ами да, така се получава. Други мъже жените не ги подминават - даже бедни мъже Simple Smile Ама с други предимства Simple Smile
Ами.... семпло е. Въпрос на осъзнаване и желание е да се поддържаш. Ако нещото е на хормонално ниво, търсиш лекарска помощ. Ако не може да помогне и/или е противопоказно да спортуваш по една или друга причина, това пак лекар го казва.
Всичко друго е оправдания.
Валидно И за двата пола!

Калъпа е много прост, ама първото, осъзнаването е най-важното. Оттам следват действията.

# 732
  • на пъпа на Златията
Възгледите за нещата изказани тук от мъжете дано да е полезно за авторката.
Щото като аз ги чета , имам чувството че ще и донесат  депресия .
Толкова изисквания от мъжете  как жената трябва да се старае  да е интересна за мъжа .Питам се , мъжете наясно ли са , че  жената  която е решила да бъде оплодена има нужда да бъде подкрепена а не със страници  изписани за собствените очаквания от жените .
Да не му иска кола ,  да не му иска пари , да му е интересна ,  проблем са му няколкото килограми , ......  а нещо за подкрепата на жената че прекъсва собствения си живот в името на  това  да "строи дом" за децата си  , да ги гледа ,  да прекъсне кариера , ...
Къде е подкрепата и разбирането  от страна на мъжа?
Пък после защо жените оставали  "стари моми: .
Жената е по склонна да се променя от мъжа . Защото това е  нов начин на живот .Мъжът си знае неговата .
Тя се старае , пък после се отпускала .
Ми не е вярно . Тя си е същата с нейните особености , просто мъжът си фантазира и после  фантазиите му изчезват

П,С.

Полезно е изказването на мъжете тук .  И писаниците  не се отнасят лично  до мъжете тук а просто са мнения  на жените за осоеностите на мъжете  по принцип , а не конкретно .  .

# 733
Ако е вярно това, дето разправя Жребчо, жена му я чака постоянна преумора от секс. Затова и не се наема никоя. Няма да й остава време за друго... Grinning
Хвалещите се, че са супер сексуални са гола вода.

Обикновено се знае кои са качествените екземпляри в тази област. Жените си говорят, а населените места и съответните среди в тях са толкова малки, че добрите новини се разпространяват светкавично Simple Smile Съответно се знае и кои не стават. Така че, ако няма опашка от кандидатки особено при свободен мъж... няма точно там да му е силата.

# 734
Жребче, не знам имаш ли, нямаш ли апартамент, но за мен това е абсолютен must.
Сега кой дебел, кой слаб, кой какъв и аз съм ги слушала такива от един ерген, дето като ходише по спа с разни гаджета и все ми разправяше какви дебели били другите жени и как може другите мъже да са с тях. Това може би го казваше, понеже той плащаше и си мислеше, че и другите плащат, та какво качество получават срещу тия 200 лв. за хотела. Накрая завършваше - е, те може и да си ги обичат /имаше предивд мъжете, може и да си обичат дебелите жени/.
Аз съм слаба, но според мен прекаляваше.
Най-интересното е, че и той като фф, не искаше жена с ремаркета, но в крайна сметка, според клюкарките се е обзавел с жена с дете и дебела. Аз не съм я виждала и не мога да потвърдя, но така говорят.
Хехехе! Добър пример, всеки си намира майстора! Човек е хубаво да пробира, но трябва да си дава сметка какво предлага, колко търсени са качествата, които предлага и къде се котират.
Ако е вярно това, дето разправя Жребчо, жена му я чака постоянна преумора от секс. Затова и не се наема никоя. Няма да й остава време за друго... Grinning
Хвалещите се, че са супер сексуални са гола вода.

Обикновено се знае кои са качествените екземпляри в тази област. Жените си говорят, а населените места и съответните среди в тях са толкова малки, че добрите новини се разпространяват светкавично Simple Smile Съответно се знае и кои не стават. Така че, ако няма опашка от кандидатки особено при свободен мъж... няма точно там да му е силата.
Не съм се движила в среди, където жените споделят уменията и слабостите на мъжете си в леглото, а там, където се е споделяло все пак нещо или е идело реч за непознати, или героят е бил анонимизиран.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 12:47 от +-123

Общи условия

Активация на акаунт