Чувствам се като стара мома

• 24 988
  • 857
  •   1
Отговори
# 795
За да разделяш емоция от физическо привличане и всичките там други работи, просто твоите критерии за избор са били такива, че сега отчиташ кое е важното. Разбираемо е, като се омъжваме на 20 плюс, имаме едни приоритети. На 40 - други.
Фигурата е първа грижа, защото е отражение на себеотношението. Не може жената да се мери с мъж и по тези критерии - все ми е тая, щото мъжете видите ли ги, какви са.

# 796
  • София
Жените поне раждат, и имат оправдание за развалянето на фигурата. А мъжете какво раждат? Като ги гледам, само бременеят. Но иначе прИтенциЙ имат всякакви.
Авторката със сигурност ще се сбогува с усещането, че е стара мома, а е по-вероятно да приеме, че е късметлийка, че се е оттървала и няма нужда да се впуска в нови приключения.  Само главоболия с мъжете.

Оправданията на мъжете се оказаха много семпли - те не са болни, не са преяждащи, а задължително преживели спортна травма Simple Smile Спортист до спортиста.
Аз спортувам доста сериозно. И баскетбол, и фитнес, и други неща. С бойни изкуства се занимавам откакто се помня. За разлика от повечето жени Simple Smile, които анорексират.
Даже, не килограмите са важни, а колко оформен е човек, и дали пипаш медузи, или плът.

Фигурата е първа грижа, защото е отражение на себеотношението. Не може жената да се мери с мъж и по тези критерии - все ми е тая, щото мъжете видите ли ги, какви са.
Така е. Въпрос на себеуважение е. А дори и въпрос на любов към живота.

# 797
  • Пловдив
Аз мисля, че когато се събираш с някого е много по-важно да се разбирате на емоционално ниво, да искате едни и същи неща от живота, отколкото да се харесвате физически и да правите добър секс.
Казвам го като човек, който прави страхотен секс със съпруга си, но иначе имаме бая различия за живота.
Така, че фигурата по принцип за мен е последна грижа.
Да, вчера с право обсъждахме, че е много важно двама души да съумеят да се напаснат един-друг и да има нещо основно, което да ги свързва в общуването, защото отвъд физическо привличане излиза наяве и необходимостта от доверие, общуване и подходящите поведенчески черти между двама души.

# 798
  • Агент под прикритие
Оправданията на мъжете се оказаха много семпли - те не са болни, не са преяждащи, а задължително преживели спортна травма Simple Smile Спортист до спортиста.
Със сигурност обаче липсата на такива при жените не може да се компенсира с гледане в чуждата паничка, нито променя фактите.
Ама манталитета е силно нещо де... Grinning

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 09:06 от Phoenix Wright

# 799
  • Пловдив
Скрит текст:
Жените поне раждат, и имат оправдание за развалянето на фигурата. А мъжете какво раждат? Като ги гледам, само бременеят. Но иначе прИтенциЙ имат всякакви.
Авторката със сигурност ще се сбогува с усещането, че е стара мома, а е по-вероятно да приеме, че е късметлийка, че се е оттървала и няма нужда да се впуска в нови приключения.  Само главоболия с мъжете.
Чувал съм за хора, които хем са заявявали, че имат по-бавна обмяна на веществата, хем са имали и травма отгоре на това, хем не се оправдават със здравето си и с уверени действия постигат заякване и сваляне на натрупаните от това килограми. Чувал съм обаче и за други хора, които не спортуват и не се движат дейно, не вземат мярка и за неподходящия си хранителен режим, въпреки наднорменото си тегло. И точно вторите се примиряват с положението и се оплакват най-много, вместо да осъзнаят, че решението не е в търсенето на оправдания, а е в самия им начин на мислене и действия, които зависят изцяло от тях. Разчитането на вълшебни хапчета за отслабване или на диети без движение успоредно с тях е проява на мързел и пряко говори за качествата на личността. Всеки може да напълнее поради различни причини, но отслабването се случва, когато въпросният човек има воля и поема действия в посока подобрение на фигурата си.
 Имам две съседки, едната от които е някъде около възрастта на авторката, а другата е над 45, които сякаш не мислят за фигурата и как това пряко се отразява на здравето им, бъдещия им плод (ако имат дете някой ден) и привлекателността им за мъжкия пол, а си похапват какви ли не калорични неща. По-младата редовно чака пред входа за доставка на поредната пица, което е жалко, тъй като явно отдавна е била отбой. С този подход няма как да са с мъж в близко бъдеще.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 09:15 от Жребчe

# 800

Имам познати момичета, на около 33 след разочарование се затвориха в себе си, не можеш да ги изкараш и с топ. Увещавал съм ги, че после ще е по-зле. На 45 целият свят им е крив, ни мъж, ни дете. Не им се живее.
Тъй че, това са глупости, че няма нужда от мъже. На 30 човек си мисли, че ще е вечен. И вечно ще има внимание от другия пол. Само че на 40-50 и става вече "катастрофа".

За съжаление, самата истина. Същото важи и за много вървежните, които си мислят, че мераклиите винаги ще им се редят на опашка. Е да ама някъде към 40 рязко намаляват и броя на кандидатите, и нивото им.

# 801
Аз спортувам доста сериозно. И баскетбол, и фитнес, и други неща. С бойни изкуства се занимавам откакто се помня. За разлика от повечето жени Simple Smile, които анорексират.
Даже, не килограмите са важни, а колко оформен е човек, и дали пипаш медузи, или плът.

Възможно е твоите познати жени, да са фиксирани върху не храненето, но това в никакъв случай не е масово. Повечето от жените, които виждам, се занимават с някакъв вид спорт - дали индивидуално, дали в група Simple Smile

Със сигурност обаче липсата на такива при жените не може да се компенсира с гледане в чуждата паничка, нито променя фактите.
Ама манталитета е силно нещо де... Grinning

Какви факти и каква паничка? Назад в темата, ако не са изтрити постовете ти, ти драматизираше как можело да има дебели жени, които не са раждали Simple Smile Има, разбира се, но са далеч по-малко от дебелите нераждали мъже.

Когато изобретят начин мъжете да раждат, и на тях ще им признаем раждането за уважителна причина (наред със спортната травма), но дотогава няма как Simple Smile

# 802
  • Пловдив
Просто не ѝ вървете по акъла и пишете това, което желаете по темата на авторката.

# 803
  • София
Възможно е твоите познати жени, да са фиксирани върху не храненето, но това в никакъв случай не е масово. Повечето от жените, които виждам, се занимават с някакъв вид спорт - дали индивидуално, дали в група Simple Smile
Ами не, имам доста познати жени, които са фиксирани върху храненето ... Simple Smile
Жени със спорт почти не срещам.
В София има много организации, където се събират мъже на футбол, баскетбол, волейбол със стотици.
Някаква такава организация за жени има ли? Питам за една прЕателка.
Simple Smile

Какви факти и каква паничка? Назад в темата, ако не са изтрити постовете ти, ти драматизираше как можело да има дебели жени, които не са раждали Simple Smile Има, разбира се, но са далеч по-малко от дебелите нераждали мъже.

Всеки си говори за неговите частни случаи. Вземи мъже и жени на по 30. Какво раждане. Не знам къде ги намирате тия дебели мъже.

# 804
  • Агент под прикритие
Освен ако не е свързано с нелечимо хормонално заболяване или друго заболяване като цяло (потвърдено от съответното компетентно лице), което прави практикуването на спорт противопоказно, всичко друго е оправдания за собствения мързел. Валидно и за мъже, и за жени. Без изключение!

Това писах в темата, Ема, но ти явно си чела друга тема. Grinning
Аз приключих по темата с оправданията.

# 805
Аз държа аз да съм готина, визията на мъжа не ме интересува.
Но от друга страна не мога да си представя какъв ще е тоя мъж, дето ще ме разочарова. Просто като не става тоя, го сменяш. Сега да страдам с години, не е моето.

# 806
Проблемът е в това, че мъжете държат сметка на раждалите си жени за излишните килограми, когато те не гледат себе си, че имат също излишни килограми. Двоен аршин. Шкембета срещу следбременни коремчета.

# 807

Ами не, имам доста познати жени, които са фиксирани върху храненето ... Simple Smile

Всеки си говори за неговите частни случаи. Вземи мъже и жени на по 30. Какво раждане. Не знам къде ги намирате тия дебели мъже.

Да, съгласна съм, че мъжете на 30 г. все още не раждат.
Но за жените е малко по-особено - ако си си направил труда да прочетеш темата от началото, тази възраст при жената масово се смята за Рубикон на фертилността. Тиктакащ часовник, качество на яйцеклетките, това-онова. Съветите са да не чака, да не подбира много-много - за това вече няма време.
В същото време е някакво табу да се говори за мъжки фертилитет и изобщо за проблемите на мъжете със същия тиктакащ часовник и спадащо качество на материала Simple Smile
Това в тема, в която авторката иска семейство и деца Simple Smile

Освен ако не е свързано с нелечимо хормонално заболяване или друго заболяване като цяло (потвърдено от съответното компетентно лице), което прави практикуването на спорт противопоказно, всичко друго е оправдания за собствения мързел. Валидно и за мъже, и за жени. Без изключение!

Това писах в темата, Ема, но ти явно си чела друга тема. Grinning
Аз приключих по темата с оправданията.

Хубаво е, че си изоставил линията "защо нераждали жени са дебели" Simple Smile Сигурна съм, че вече и сам разбираш, че това е аргумент с изключително ниско качество и възможно най-лесен за неутрализиране.

# 808
  • Пловдив
Проблемът е в това, че мъжете държат сметка на раждалите си жени за излишните килограми, когато те не гледат себе си, че имат също излишни килограми. Двоен аршин. Шкембета срещу следбременни коремчета.
Авторката на темата не е писала нито за излишни килограми, нито има дете. Накъде все биете в друга посока от това, по което тя е поставила въпроси с цел допитване? Доколкото помня, нейното бъдеще сега зависи от избора на среда (дори и държава) и как би могла да срещне подходящия мъж.

# 809
Щото в ИТ индустрията е много зле положението Simple Smile

Кое му е злето на IT сферата? Чудничка си е, просто малко мислене с размах трябва. Никой не те кара тая любов на живота да я търсиш на съседното бюро в офиса. Има поне 4 стриктно IT изложения на година и поне още 5, да не кажа 10, които имат допирна точка с IT - технологии, иновации. Там Скръм мастърки, проджект мениджърки, UX дизайнерки, HR-ки бол.
Да не говорим за един куп други събития, които не са лимитирани до сфера - TedTalks, винените събития - ДиВино, Бакхус, Фестивал на балканското вино. Че и директно тема за разговор ти сервират на тепсия. Отделно в Пловдив има няколко, за които идват от цяла България - Капана Фест, Уиски фест, гурмето. Като лайкнеш едно във фейсбук, знаеш ли как започват да изникват и от въздуха. И дори не съм задълбала в нишовите, музикалните и арт изложенията, нито в доста достъпните IT related изложения в чужбина.

Не е трудно, малко проактивност трябва Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 11:00 от bambinnah

Общи условия

Активация на акаунт