Чувствам се като стара мома

• 24 965
  • 857
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Проблемът е в това, че мъжете държат сметка на раждалите си жени за излишните килограми, когато те не гледат себе си, че имат също излишни килограми. Двоен аршин. Шкембета срещу следбременни коремчета.
Със сигурност не е проблем на темата. Тук няма такива мъже. Така че кой да отговаря. Дали има такива жени в темата, не знам. Но неправилно се генерализира "мъжете". Това е явно някаква минимална извадка. Съжалявам, ако сте попаднали на такива.

# 811
Жена не може ли да надебелее след спортна травма или това е запазена марка за мъжете?
Човек може да не спортува, но да ходи на танци, да катери планини, да копае градина, да цепи дърва и пак да е перфектна форма.

# 812
  • София
Щото в ИТ индустрията е много зле положението Simple Smile

Кое му е злето на IT сферата? Чудничка си е, просто малко мислене с размах трябва. Никой не те кара тая любов на живота да я търсиш на съседното бюро в офиса. Има поне 4 стриктно IT изложения на година и поне още 5, да не кажа 10, които имат допирна точка с IT - технологии, иновации. Там Скръм мастърки, проджект мениджърки, UX дизайнерки, HR-ки бол.
Да не говорим за един куп други събития, които не са лимитирани до сфера - TedTalks, винените събития - ДиВино, Бакхус, Фестивал на балканското вино. Че и директно тема за разговор ти сервират на тепсия. Отделно в Пловдив има няколко, за които идват от цяла българия - Капана Фест, Уиски фест, гурмето. Като лайкнеш едно във фейсбук, знаеш ли как започват да изникват и от въздуха. И дори не съм задълбала в нишовите, музикалните и арт изложенията, нито в доста достъпните IT related изложения в чужбина.

Не е трудно, малко проактивност трябва Simple Smile
Аз не казах "трудно", казах "зле" ...
Simple Smile
Ако сравняваме с УНСС-то ...
Simple Smile

# 813
  • Пловдив
Жена не може ли да надебелее след спортна травма или това е запазена марка за мъжете?
Човек може да не спортува, но да ходи на танци, да катери планини, да копае градина, да цепи дърва и пак да е перфектна форма.
Много "травмирани" нераждали жени се виждат сред обществото. Още от ученички.

Колкото до въпроса на авторката, то тя би могла да си помогне много, ако се замисли каква среда на общуване има, какви хобита обича, в каква област на работа би се развивала в България (нали си е дошла от Англия вече и има изгледи да остане трайно в Родината). Последното всъщност обуславя и много от възможностите за срещане на нови хора, тъй като работещите хора обикновено са заети с тази дейност в повече от 50% от времето, в което не спят. Ако имат и съратници, това е още една възможност, макар че не е задължително да е някой от службата. И по време на пътуването до нея може да се срещне подходящия човек. Много случайности има и никога не може да се каже "Няма да е това или онова".

# 814
  • Агент под прикритие
Хубаво е, че си изоставил линията "защо нераждали жени са дебели" Simple Smile Сигурна съм, че вече и сам разбираш, че това е аргумент с изключително ниско качество и възможно най-лесен за неутрализиране.
Горното, освен за всички мъже, е валидно за всички жени - и раждали, и нераждали. Simple Smile
А оправданията са като гъза - всеки си го носи, без значение от пол, религия и дали е раждал или не.

# 815
Ма добре де, защо не оставите хората да се харесват дебели, грозни и прости.
Сега вие какво искате и не го намирате е друг въпрос.
Към авторката: има много групи във фейсбука за сродни души, има изложения, има ваканции за необвързани. Хората изграждат бизнес от търсенето на половинка.
Най-важно е да разговаряте, да кажеш какво искаш. Аз се омъжих млада и не разговарях, не казах какво искам, може би и не съм знаела, беше отдавна.
Хубаво е да си пишете, да си споделяте, а не от вратата за кревата, както аз правя.

# 816
Хубаво е, че си изоставил линията "защо нераждали жени са дебели" Simple Smile Сигурна съм, че вече и сам разбираш, че това е аргумент с изключително ниско качество и възможно най-лесен за неутрализиране.
Горното, освен за всички мъже, е валидно за всички жени - и раждали, и нераждали. Simple Smile
А оправданията са като гъза - всеки си го носи, без значение от пол, религия и дали е раждал или не.

За оправданията не знам - ти пишеш, че се оправдаваш Simple Smile На мен не ми  се налага, не влизам в нито една от хипотезите - това, че си правя труда да пиша по темата с килограмите и неражданията, не означава, че съм от пряко засегнатите.

Помагам на авторката с различна гледна точка - нейният външен вид има значение, но и мъжкият дава информация. И да не се подвежда по спортни травми Simple Smile

# 817
Мъжете-спористи от спортна травма, тъй като се залежават, а продължават да ядат същото количество храна.
А жените от хормонални проблеми. Сякаш мъжете нямат хормони. Ако оставят една жена с хормонални проблеми в пустиня да яде само корени и бръмбари, дали след 2 месеца ще я намерят 120кг?

# 818
Човек не трябва да допуска да дебелее доколкото това ще навреди на здравето му. Всичко останало е излишно, който иска да спортува, който иска да не го прави. Не може всички да бъдат Аполоновци и Афродити. Спортът е здраве, но в днешно време е и някаква мода, все се говори за здравословно хранене, за фитнес или нещо подобно-интернет е залян от такива теми, по телевизията гостуват по различни предавания тренирани мъже и жени, включително и жени, които едва ли не скоро след раждане бързо са възстановили фигурата си. Това влияе на хората. Някои държат да са слаби, защото така се чувстват добре, но има и такива, които робуват на това, идентифицират любовта към себе си и одобрението от другите чрез тялото си. Всеки да бъде какъвто си иска, за всеки влак си има пътници.

# 819
Копане на градина 3 пъти годишно и цепенето на дърва няма и толкова не се брои за спорт. И в интерес на истината, точно така се правят най-лесно травми - някакъв, дето лежи на дивана или стои на стол по 8 часа, решава да стане и да се направи на мъж. Спортът е редовно, целенасочено действие, което освен естетическа цел, има и здравословна. Укрепване, засилване или поддържане на мускулна маса (това става все по-важно с напредването на годините), увеличаване мобилността на ставите, тренировка за сърце и т.н.

Щото в ИТ индустрията е много зле положението Simple Smile

Кое му е злето на IT сферата? Чудничка си е, просто малко мислене с размах трябва. Никой не те кара тая любов на живота да я търсиш на съседното бюро в офиса. Има поне 4 стриктно IT изложения на година и поне още 5, да не кажа 10, които имат допирна точка с IT - технологии, иновации. Там Скръм мастърки, проджект мениджърки, UX дизайнерки, HR-ки бол.
Да не говорим за един куп други събития, които не са лимитирани до сфера - TedTalks, винените събития - ДиВино, Бакхус, Фестивал на балканското вино. Че и директно тема за разговор ти сервират на тепсия. Отделно в Пловдив има няколко, за които идват от цяла българия - Капана Фест, Уиски фест, гурмето. Като лайкнеш едно във фейсбук, знаеш ли как започват да изникват и от въздуха. И дори не съм задълбала в нишовите, музикалните и арт изложенията, нито в доста достъпните IT related изложения в чужбина.

Не е трудно, малко проактивност трябва Simple Smile
Аз не казах "трудно", казах "зле" ...
Simple Smile
Ако сравняваме с УНСС-то ...
Simple Smile

Хм, защо? Не зная какво търсиш, аз виждам доста готини жени в/около IT, но ето логиката ми:
Най-бързо развиващата се сфера е, съответно за да си on top, се иска постоянен интерес, проактивност, здрава работа и контакти. (Ся, wannabe-тата ги има, но в коя сфера ги няма). Всичко това изисква или поне поощрява определени лични качества. Няма да давам примери с изключения като убийствено яка програмистка в топ форма, супер мила и разговорлива, че и умееща да готви, но като цяло има мегдан - жена в този бранш може да бачка като изоглавена, може обаче и да има обаче добре платена, интересна, но не отвратително натоварваща работа. Работата в големи фирми тип IBM е сигурна, добре платена, със социалните му там бенефити, никакъв проблем за майчинство, отпуски, бг шефско отношение. Доста по-добре от това да си вземеш някоя вечно преуморена от The big 4 или някоя вечно отегчена от администрация или по-"бавна" сфера.  Та, като цяло, умен ход си е като мъж да си търсиш жена от IT, бих казала. Wink
Дори само защото не е в кокоша професия, в която дори да не иска, постоянно е изложена на клюки, обсъждане на мъжа на колежката и на разни риалитита, си заслужава опитът.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 09:57 от bambinnah

# 820
  • France
Интересно, всеки в тази тема си казва личните впечатления, давайки им статистическа тежест. Thinking
Това, че не виждаш нещо, не значи, че не съществува

# 821
Много "травмирани" нераждали жени се виждат сред обществото. Още от ученички.

Колкото до въпроса на авторката, то тя би могла да си помогне много, ако се замисли каква среда на общуване има, какви хобита обича, в каква област на работа би се развивала в България (нали си е дошла от Англия вече и има изгледи да остане трайно в Родината). Последното всъщност обуславя и много от възможностите за срещане на нови хора, тъй като работещите хора обикновено са заети с тази дейност в повече от 50% от времето, в което не спят. Ако имат и съратници, това е още една възможност, макар че не е задължително да е някой от службата. И по време на пътуването до нея може да се срещне подходящия човек. Много случайности има и никога не може да се каже "Няма да е това или онова".
Ясно, патентовал си го и на жените не им е позволено. Бившият ми така коментираше, че з****ка на някаква бил станал декар, а не виждаше, че неговият е два декара.
Мъжете-спористи от спортна травма, тъй като се залежават, а продължават да ядат същото количество храна.
А жените от хормонални проблеми. Сякаш мъжете нямат хормони. Ако оставят една жена с хормонални проблеми в пустиня да яде корени и бръмбари, дали след 2 месеца ще я намерят 120кг?
За мъжете спортисти ми е ясно, в такава среда раснах. Най-тежко е при тези, които „минават кантара”'.
Колкото до хормоните, за себе си мога да кажа, че бях с тегло под нормата до около шест месеца преди да започна процедурните ин витро. Единият ми лекар много държеше да кача малко и голям зор видях, за да вляза в норма. С последващото блъскане с хомони, добавки го докарах около горната граница на нормата, а на моменти вероятно съм я прехвърляла. Ако някоя се е сетила да съчетае процедури и глад, да сподели.

# 822
  • София
Интересно, всеки в тази тема си казва личните впечатления, давайки им статистическа тежест. Thinking
Това, че не виждаш нещо, не значи, че не съществува
Точно така е. Но една част сме със доста повече лични впечатления, с доста повече тежест. И освен това, се стараем (системно) да разсъждаваме обективно, а не как на нас ни изглежда. Което адски много променя картинката.

# 823
  • France
Какво ще рече доста повече впечатления? 100 - 200 човека, с различен социо економически статус, различна възраст и местоживеене?
Например ако ти спортуваш много и различни спортове, може и да си мислиш, че имаш широк поглед към нещата, но ако всичките ти спортове са силови, всъщност гледната ти точка остава много ограничена

# 824
  • София
Копане на градина 3 пъти годишно и цепенето на дърва няма и толкова не се брои за спорт. И в интерес на истината, точно така се правят най-лесно травми - някакъв, дето лежи на дивана или стои на стол по 8 часа, решава да стане и да се направи на мъж. Спортът е редовно, целенасочено действие, което освен естетическа цел, има и здравословна. Укрепване, засилване или поддържане на мускулна маса (това става все по-важно с напредването на годините), увеличаване мобилността на ставите, тренировка за сърце и т.н.
...
Хм, защо? Не зная какво търсиш, аз виждам доста готини жени в/около IT, но ето логиката ми:
Най-бързо развиващата се сфера е, съответно за да си on top, се иска постоянен интерес, проактивност, здрава работа и контакти. (Ся, wannabe-тата ги има, но в коя сфера ги няма). Всичко това изисква или поне поощрява определени лични качества. Няма да давам примери с изключения като убийствено яка програмистка в топ форма, супер мила и разговорлива, че и умееща да готви, но като цяло има мегдан - жена в този бранш може да бачка като изоглавена, може обаче и да има обаче добре платена, интересна, но не отвратително натоварваща работа. Работата в големи фирми тип IBM е сигурна, добре платена, със социалните му там бенефити, никакъв проблем за майчинство, отпуски, бг шефско отношение. Доста по-добре от това да си вземеш някоя вечно преуморена от The big 4 или някоя вечно отегчена от администрация или по-"бавна" сфера.  Та, като цяло, умен ход си е като мъж да си търсиш жена от IT, бих казала. Wink
Дори само защото не е в кокоша професия, в която дори да не иска, постоянно е изложена на клюки, обсъждане на мъжа на колежката и на разни риалитита, си заслужава опитът.
За спорта съм напълно съгласен. Много подробно и смислено обяснено.
За ИТ-тата. Вярно е само отчасти. Или по-скоро за някои хора.
Въпрос на числа е. А числата са много определящи кой колко и как те харесва и се харесвате.
За характера и интелекта. Да, в ИТ може да срещнеш момичета, които много ти пасват. Като изключим "гийк" типа, не съвсем нормалните, има доста, които са нормални, и разсъждават добре, за да ти е приятно с тях. Едновременно с това и не се взимат на сериозно. Има и 3ти тип, който е всъщност е доста масов и това са надутите. По някаква причина си мислят, че като са влезли ИТ,  и вече светът трябва да им целува краката.

За външния вид. Зависи много кой търси. Много от хората имат по-малко критерии. Ако са около средното, просто търсят други около средното. Да нямат някакви колосални негативи и тн.
За други, ако си в топ 3-5% по повечето показатели, включително външен вид, ти се иска поне малко от малко някаква реципрочност. Сега, ясно че топ 5% са достатъчно повърхностни. Но поне да са в топ 20%. В ИТ, трудно. Не че не е възможно. Но опираме до числата.
А в ИТ числата са, че след всяко средно изглеждащо момиче, по коридорите на фирмата и кафетата вървят като стадо 10ина млади колеги. Винаги. Вкупом! Без преувеличения. Дори и тя да те хареса теб, отношението ѝ е повлияно. Започва да се взима прекалено насериозно.
Не знам дали е тайна за някои, но харесването пряко се влияе от микросредата. Ако сложиш в една стая 20 момичета и 2 момчета, изведнъж момчетата стават прекалено харесвани. А момичетата много по-малко намират кусури. Ако сложиш 20 момчета и 2 момичета, става точно обратното. Е, в ИТ е така. Няма какво да се лъжем. И нещата не опират до "ами толкова ли една не можеш да си намериш!?" Една мога. И 20 мога. Но тази, която е за мен, не!

Какво ще рече доста повече впечатления? 100 - 200 човека, с различен социо економически статус, различна възраст и местоживеене?
Например ако ти спортуваш много и различни спортове, може и да си мислиш, че имаш широк поглед към нещата, но ако всичките ти спортове са силови, всъщност гледната ти точка остава много ограничена
Общи приказки. А кои са несиловите спортове? Народна топка?
Дай някой твой пример.
Не знам дали е тайна, но харесването у жената е изцяло субективно. Чрез генерализация на шаблони. Самият инстинкт е устроен така.
Затова жената има нужда от много по-дълго време, часове, дни, за да разбере дали харесва мъжа.
Затова, ако питаш жена харесва ли някой, отговорът може да бъде "не го познавам".
Затова и "любовта е сляпа". Затова и много често се оказва, че е било едно, после се оказало друго. Харесването работи по "поведенчески модели", какво изглежда, какво прилича.
Не се гледа дали е умен, гледа се да изглежда умен.
Не се гледа дали е богат, гледа се да изглежда богат.
Не се гледа дали е добър и честен, гледа се да изглежда добър и честен.
Не се гледа дали е смел и уверен, гледа се да изглежда смел и уверен.
И тн и тн, до безкрай.
Докато мъжът харесва по обективни критерии. Външният вид се преценя за секунди. За характер, още известно време. Но той е за сериозни отношения. За секс може да решиш за 2 секунди става ли, не става ли.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 10:28 от Танграта

Общи условия

Активация на акаунт