Чувствам се като стара мома

• 24 983
  • 857
  •   1
Отговори
# 825
Аз съм заинтригувана от израза “ да търси мъж” . Какви действия седят зад този израз? Как се търси мъж за връзка, семейство.

# 826
  • Пловдив
Скрит текст:
Жена не може ли да надебелее след спортна травма или това е запазена марка за мъжете?
Човек може да не спортува, но да ходи на танци, да катери планини, да копае градина, да цепи дърва и пак да е перфектна форма.
Много "травмирани" нераждали жени се виждат сред обществото. Още от ученички.

Колкото до въпроса на авторката, то тя би могла да си помогне много, ако се замисли каква среда на общуване има, какви хобита обича, в каква област на работа би се развивала в България (нали си е дошла от Англия вече и има изгледи да остане трайно в Родината). Последното всъщност обуславя и много от възможностите за срещане на нови хора, тъй като работещите хора обикновено са заети с тази дейност в повече от 50% от времето, в което не спят. Ако имат и съратници, това е още една възможност, макар че не е задължително да е някой от службата. И по време на пътуването до нея може да се срещне подходящия човек. Много случайности има и никога не може да се каже "Няма да е това или онова".
Ясно, патентовал си го и на жените не им е позволено. Бившият ми така коментираше, че з****ка на някаква бил станал декар, а не виждаше, че неговият е два декара.
В по-горено мнение бях писал (и поне още двама човека също), че и при двата пола може да се стигне до нарушена обмяна на веществата. Как ти ще си го преиначиш по той си начин, засяга само теб.
 А колко декара било четирибуквието на бившия ти, също касае пряко теб. Въпросната, която е обсъждал, едва ли е била с неговия ръст и с подобно количество мускулатура. Забравяш в каква тема пишеш и постоянно съскаш по нечий адрес.

# 827
Една зловеща, но иначе вярна фраза: „В концлагерите е нямало дебели.” съм чувала. Не че е по темата, ама то темата стана и за кг.

# 828
  • София
Още преди много години ми бяха обърнали внимание на следното.
Като вървиш по улицата, видиш дебел човек, почти винаги гъчи нещо. Дали е баница, дали геврек. Дали солети. Запасил/а се с нещо и гъчи ли гъчи.
Та оправдания, оправдания, но всичко се трупа на твоя гъз. Няма как комшията да е ял вместо тебе.

# 829
То и на чудж гръб сто тояги са малко. Виждала съм спортист след катастрофа да се залежи и да качи 30 кила, ама някои тук си мислят, че са застраховани.

# 830
Да, добре, че големината на гъза ти зависи от мускулатурата и височината и те я оправдават. (Не, не ми обяснявай за трите глутеус мускула, мерси)
Като шкембелиите, които се възхищават на бицепсите си, покъртително е колко сте далеч от реалността.
Ето, разбрахме логиката на мъжете, които са много далеч от добра форма, но критикуват чуждата. Те имали право, защото били с повече мускулатура, О-М-Г.

Цитат
Докато мъжът харесва по обективни критерии. Външният вид се преценя за секунди. За характер, още известно време.

E, хайде де, на такъв хубав пост такъв кофти завършек. Разбира се, че преценяте субективно. Външният вид е субективен, има всепризнати красавици, идеално симетрични черти и т.н. - да, но 90% от хората не са в тази категория Simple Smile За характер да не говорим. За един ще съм нахакана, за друг - just right. За един гадно шумна, за друг - енергична и заразителна. За някои мила, за друг - безинтересна изтривалка. Нищо обективно няма Simple Smile
Лични предпочитания и reference point (майка, бивша, близка приятелка, като цяло женско обкръжение), това е.

Иначе на останалия пост... по ред причини просто е така. Мъжът се доказва, жената избира. Така е, съжалявам. Привидно нечестен, но всички знаем защо е така. Не можеш да се сърдиш, че имаш конкуренция, биологично заложено ти е да искаш да се докажеш и да я надминеш.
В IT може би е по-ясно изразено, да, но като цяло е така. Дори в Русия с около милион повече жени отколкото мъже, пак жените избират Simple Smile Да, не са прекалено пасивни, хвалят се доста открито и си описват предимствата в прав текст (в Тиндър например е пълно със снимки на почти моделки с описания като "Обичам да готвя"), но накрая пак те избират дали ще е точно този конкретен мъж.

# 831
Не знам защо го избихме на дискусия на тема килограми - всеки има различен вкус. Например, аз бих предпочела пълен мъж пред кльощав. Същото е и с мъжете - едни харесват един тип жени, други - друг тип. Никой никого не може да задължи да излезе с жена/мъж, която/когото не харесва от гледна точка на физика, така че не схващам необходимо ли е изобщо се обсъжда.

# 832
  • Пловдив
Явно не само в София и Пловдив е така - тук навсякъде ученици и от двата пола нагъват мощно пици и дюнери, каквито заведения за бързо хранене има до всяко училище поне по 2-3 броя. Е, то има и други храни за продажба в близост, но рядко някой избира тях. От скорошно ходене в Бургас, Несебър и Слънчев бряг останах с впечатлението, че и там не е по-различно. Почти винаги пълни хора и от двата пола нагъваха дюнери, пици, палачинки (ама едни такива огромни по 40 см), кебапчета, пържени картофи, баници и т.н.. Вярно, че там повечето бяха туристи на почивка, но едва ли във всичките останали дни от годината пердашат салати и диетични рани, предвид фигурата им, подсказваща обратното. Затова и не бива с лека ръка да се пренебрегва факторът "Личен избор кой с какво да пълни бузите", след като това се вижда навсякъде на улицата.

Същото касае и средата на общуване и доколко в нея бихме могли да намерим подходящ човек за себе си. Ако някой се събира предимно с несериозни хора, няма как да очаква да срещне там сериозен човек за връзка. Не, че е невъзможно, но е едно на милион. А сред твърде сериозните също може да не намери подходящ човек, защото не всички такива са усмихнати и отворени към нови запознанства.

То и на чудж гръб сто тояги са малко. Виждала съм спортист след катастрофа да се залежи и да качи 30 кила, ама някои тук си мислят, че са застраховани.
Определено никой не е застрахован от това. Едно почти пълно обездвижване след травма е равносилно на почти никакви изразходвани калории, и при спортуващите усилено до онзи момент е още по-изразено, тъй като техният организъм е свикнал да изразходва по-голямо количество калории от този на редовия човек без навици да спортува.

# 833
Огладнях, потече ми лигичка. Нагъвам същите неща( без дюнер- гадни са ми).Дано скоро не ми се наложи диета, лакомията е голямо нещо.

# 834
Тангра, много са ти точни коментарите. Simple Smile
Същите са ми наблюденията.
Списвай по-често, има какво да се каже.

По тема за килограмите : никой не говори за крайности.
Говорим затова човек да се грижи за себе си, да се уважава, и да предприема действия да е здрав.
Дебел здрав човек, аз не познавам.
Причината са хормони разбрицани, вредни навици, липса на движение, и тъпчене с храна, в повечето случаи вредна.
Тялото ни няма нужда от много храна, за да поддържа здравословните си кг.
Тук вече се намесват предпочитанията и вкусовете кой, как иска да изглежда.
Аз не се влияя от "тенденции", не ме интересуват влогъри, блогъри и тем подобни глупости.
Имам акъл, и слушам тялото си. Знам кога да се движа повече, кога да седна и почина, кога да си направя някакви раздвижващи упражнения, и в същото време си имам някаква рутина на фитнес и силови, по-скоро поддържащи упражнения, защото не съм на принципа да вдигам килограми, и маса, а със собствено тегло и малки кг. Което ми напомня, че привечер трябва да си мина през лоста за коремните. Hands Metal

А че масата се тъпче, като за последно, консумира и потребява, не само храна, това е повече от видно.

# 835
  • Агент под прикритие
FF, няма спор за това, което пишеш, само че както стана видно в темата, когато кажеш на някои хора истината, те предпочитат да я завъртят обратно срещу теб и да я ползват за оправдание, вместо да се замислят дали е вярно или не. Simple Smile
Те такива токсични изпълнения са по-страшни от това, че някой си бил напълнял.

# 836
  • Пловдив
Да, добре, че големината на гъза ти зависи от мускулатурата и височината и те я оправдават. (Не, не ми обяснявай за трите глутеус мускула, мерси)
Като шкембелиите, които се възхищават на бицепсите си, покъртително е колко сте далеч от реалността.
Ето, разбрахме логиката на мъжете, които са много далеч от добра форма, но критикуват чуждата. Те имали право, защото били с повече мускулатура, О-М-Г.
Явно не правиш разлика между мъж 180 см/100 кг и жена 160 см/100 кг. Естествено, че общата фигура има огромно значение, защото теглото само по себе си нищо не значи, ако е еднакво при двама човека с коренно различен ръст. Още повече, че например жена с моя ръст и моето тегло би била поне 50% по-широка от мен. Жени с моя ръст, за да са с подобна широчина на тялото, са около 65-75 кг.
 Затова е добре и при избор на половинка да сме преди всичко наясно със себе си и да не се вглъбяваме в сухите цифри, а да имаме очи и за същинското. Важи и за възрастта. Едни хора на 30 години изглеждат почти като ученици, а други на 30 изглеждат като на 50. И ген, и начин на живот влияят.

(... в Тиндър например е пълно със снимки на почти моделки с описания като "Обичам да готвя"), но накрая пак те избират дали ще е точно този конкретен мъж.
Почти всички жени в Тиндър, ако изобщо са благоволили да напишат и един ред (много там разчитат само на снимките си от внимателно подбран ъгъл), в полето за описание на себе си пишат само "I like vine, traveling and restaurants" (почти винаги на английски). За 2 години там съм виждал само една жена да пише, че обича да готви, като тя не беше никак слаба или красива.

# 837
Няма спор и в последния ти коментар, Агенте.
Именно в това е въпросът и един от проблемите на социума - не може ли да се водят нормални разговори, всеки да си казва стинките, с каквото може да помогне, да сподели опит, наблюдения, да се опита да каже на някой, ако греши с нещо, без намилане и четене на морал, клонящи към личностни обиди кой какъв е.
Спокойното, балансирано и приятелско списване си личи, само да добавя.
"Характерчетата" също.
Защото в реала "смелите" са много малко.
Под смел имам предвид да си отстояваш позициите и мнението, приципите, не да скачаш скандалджийски и бабаитски, защото си на една ръка от "прангите", а много това не го осъзнават.
Виж какво става по улиците.
Повечето са комплексари.
Това някой да се държи нормално, да е себе си, спокоен, трезв, вече е много рядко срещано, мъж, жена, все едно.
То не са стойки, чупки, претенции, на мен отдавна ми е писнало, и вече ми е все едно, гледам си спокойствието.

# 838
Чакайте да ви кажа нещо смешно от личен опит:
Имах една колежка, която мъжът и много я обичаше. Ходеше само където тя иска, угаждаше и и на майка й също /баща и беше починал/. Изкарваше пари абе мъж мечта. Колежката далеч от моите представи за красота.
Веднъж обзета от злоба и завист, казах на една друга: -
-Абе тая чума, как го е намерила тоя. Аз съм такава красавица, пък само смотаняци намирам.
Та толкова с претенциите, дали е въпрос на късмет, на качества, това е положението.
Или свиквате със статуквото, семейто положение, килограми или се борите да го промените. Няма два варианта.

# 839
  • София
Скрит текст:

Цитат
Докато мъжът харесва по обективни критерии. Външният вид се преценя за секунди. За характер, още известно време.

E, хайде де, на такъв хубав пост такъв кофти завършек. Разбира се, че преценяте субективно. Външният вид е субективен, има всепризнати красавици, идеално симетрични черти и т.н. - да, но 90% от хората не са в тази категория Simple Smile За характер да не говорим. За един ще съм нахакана, за друг - just right. За един гадно шумна, за друг - енергична и заразителна. За някои мила, за друг - безинтересна изтривалка. Нищо обективно няма Simple Smile
Лични предпочитания и reference point (майка, бивша, близка приятелка, като цяло женско обкръжение), това е.

Иначе на останалия пост... по ред причини просто е така. Мъжът се доказва, жената избира. Така е, съжалявам. Привидно нечестен, но всички знаем защо е така. Не можеш да се сърдиш, че имаш конкуренция, биологично заложено ти е да искаш да се докажеш и да я надминеш.
В IT може би е по-ясно изразено, да, но като цяло е така. Дори в Русия с около милион повече жени отколкото мъже, пак жените избират Simple Smile Да, не са прекалено пасивни, хвалят се доста открито и си описват предимствата в прав текст (в Тиндър например е пълно със снимки на почти моделки с описания като "Обичам да готвя"), но накрая пак те избират дали ще е точно този конкретен мъж.
Аз не се оплаквам, просто искам да си повиша шансовете. В ИТ не са добри шансовете. Главата си режа.
Да играеш срещу шансовете си е глупаво, а не смело. Нямам време за това. Не че изключвам и там. Но не мога само там да разчитам. Пак ти казвам, не е до "конкуренцията". Предлагането никакво го няма. Изискванията ми са по-високи. Иначе е гот да си имаш дружка от работа. 1-2 пъти бая се замислих. Дойде тая година една стажантка, която бая ме хареса. Красива и добричка, но точно обратното на моя тип. Аз харесвам мургави, тъмнооки. А тя е руса, бяла и синеока.

Потребителка беше писала, "изберете си професия, в която има подходящи хора". Рекох да запитам Simple Smile Не че ми е идея фикс да сменям професията.

Знам, че 2та част на постинга няма да ви хареса. Това е табу, за което никой не говори. Само си го мисли. Съзнателно или не. Принципно тези работи не се пишат. Може би и аз не трябваше. Беше като отговор на друг постинг. Но, повтарям се. Мъжете повече знаят какво искат. И го знаят от 1я момент (освен когато лъжат).
Крайности на красиви и кухи няма смисъл да даваме. Достатъчно е пъстър света. Има всякакви нюанси. И на външност и на интелект.

Общи условия

Активация на акаунт