За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 480
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
  • Русе
  • Мнения: 6 120
Скрит текст:
Здравейте! Искам да опека тиквички на фурна Инса станат сравнително хрупкави, въпреки че ми се получават едни размекнати. В какво да ги овалям ( като изключим яйце) преди да сложа брашно, тъй като са сухи и не полепва добре по тях?

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/05/blog-post_17.html

# 601
  • Мнения: 9 443
Момичета, влизам с едно бързо питане. Много бързо хапнахме 3 литровото бидонче с царска туршия, сега мога ли да използвам останалата марина (сок) като сложа наличните ми зеленчуци (зеле, зеленини домати, моркови, чушки) или да направя нова марина?
ще ти трябват още сол, оцет, захар, защото зеленчуците са поели от предната марината Simple Smile Или бих я нагласила на око, но ако искаш да е точно същата - направи си нова.

Станислава5642, синьото принципно е тръпчиво Simple Smile и миризливо. Ще стане запеканка, но не слагай бялото саламурено сирене, сложи от това синьото малко, така или иначе трябва да го разкараш - примерно на 5-6 порции не повече от 100г от него

# 602
  • Мнения: 934
Така, след патешките бутчета реших да се хвърля на цяла патица Simple Smile
Ще дадете ли насоки как да я направя на фурна сполучливо? От рецептите, които прочетох разбрах, че е добре да направя прорези в кожата и да внимавам да не са в месото, да втрия подправките и отвън, и отвътре. Като цяло добре ли е така, има ли някакви други специфики?

# 603
  • Русе
  • Мнения: 6 120
Скрит текст:
Така, след патешките бутчета реших да се хвърля на цяла патица Simple Smile
Ще дадете ли насоки как да я направя на фурна сполучливо? От рецептите, които прочетох разбрах, че е добре да направя прорези в кожата и да внимавам да не са в месото, да втрия подправките и отвън, и отвътре. Като цяло добре ли е така, има ли някакви други специфики?

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/10/blog-post_18.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2015/04/blog-post_3.html

# 604
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Здравейте! Искам да опека тиквички на фурна Инса станат сравнително хрупкави, въпреки че ми се получават едни размекнати. В какво да ги овалям ( като изключим яйце) преди да сложа брашно, тъй като са сухи и не полепва добре по тях?
Аз ги овалвам само в галета или само в грис , нареждам като керемидки, поръсвам копър, олио напред-назад и пека.

# 605
  • Мнения: 35 645
Моите след като ги нарязах не ги посолих и не пуснаха вода, за това ги топнах във вода и после в галетата със сол и чесън на прах. Станаха добре.

# 606
  • София
  • Мнения: 12 645
Станислава5642 ,

Скрит текст:

За 1 път взимам от това синьо сирене и за 1 път опитвам такова въобще, досега не съм яла точно синьо..... Не ми харесва, мирише ми много гадно! За сметка на това съм взела обикновенно, сметана, топено сирене, кашкавал та въпроса ми е ще стане ли само с тези продукти (+бекон и картофи) запеканка с 4 сирена?
Прилагам снимка с продуктите


Ето рецепти, но не със всички продукти:

Картофен огретен с хрупкава заливка

Зеленчукова запеканка с кашкавал и сирене

А за синьото сирене ти препоръчвам тази рецепта: Пилешко бон филе със сос *Рокфор*. Тъкмо ще използваш и сметаната. Синьото сирене като се разтопи има съвсем различен вкус. Тази рецепта ми е любима!

# 607
  • Русе
  • Мнения: 6 120
Скрит текст:

За 1 път взимам от това синьо сирене и за 1 път опитвам такова въобще, досега не съм яла точно синьо..... Не ми харесва, мирише ми много гадно! За сметка на това съм взела обикновенно, сметана, топено сирене, кашкавал та въпроса ми е ще стане ли само с тези продукти (+бекон и картофи) запеканка с 4 сирена?
Прилагам снимка с продуктите


За  синьото сирене рецепта


Можеш да направиш тази запеканка, като добавиш и бекона, а обикновеното сирене замениш със синьо и топено. Отгоре две яйца и кашкавал.
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/09/blog-post_9.html

# 608
  • Плевен
  • Мнения: 584
Купих едно сирене, което накиселява. Ако го сложа да кисне във вода дали ще се оправи? Или направо да го изхвърля.

# 609
  • Мнения: 9 443
няма да се оправи. Ако ти е жал, смеси го с нещо друго,  като пълнеж. Такова го изкисвам, изстисквам и правя тиганици, или в пъленни чушки с друго сирене и яйца..

# 610
  • Пловдив
  • Мнения: 44 122
Да знаете защо не работи сайта/блога "Кулинарен еликсир??

да питам за лесна рецепта с пил.филе, суш.домати, закв.сметана...?

# 611
  • Мнения: 253
За пръв път пека цяло пиле в плик, нормално ли е че плика е прилепнал към него и изглежда черен?

# 612
# 613
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 501
Обикновено пликът се раздува много, тъкмо пекох ребра в плик. Издува се до степен да се пръсне, тогава си намалявам фурната и го оставам да се до сготви.

# 614
  • Мнения: X
Вчера правих леща за днес, но явно от доматите се стегна и така и не се свари добре, а я варих към час. Дали мога да я досваря днес? И ако я хапваме по-твърда има ли проблем?

Общи условия

Активация на акаунт