За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 480
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте! Искам да опека тиквички на фурна Инса станат сравнително хрупкави, въпреки че ми се получават едни размекнати. В какво да ги овалям ( като изключим яйце) преди да сложа брашно, тъй като са сухи и не полепва добре по тях?

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/05/blog-post_17.html

# 601
Момичета, влизам с едно бързо питане. Много бързо хапнахме 3 литровото бидонче с царска туршия, сега мога ли да използвам останалата марина (сок) като сложа наличните ми зеленчуци (зеле, зеленини домати, моркови, чушки) или да направя нова марина?
ще ти трябват още сол, оцет, захар, защото зеленчуците са поели от предната марината Simple Smile Или бих я нагласила на око, но ако искаш да е точно същата - направи си нова.

Станислава5642, синьото принципно е тръпчиво Simple Smile и миризливо. Ще стане запеканка, но не слагай бялото саламурено сирене, сложи от това синьото малко, така или иначе трябва да го разкараш - примерно на 5-6 порции не повече от 100г от него

# 602
Така, след патешките бутчета реших да се хвърля на цяла патица Simple Smile
Ще дадете ли насоки как да я направя на фурна сполучливо? От рецептите, които прочетох разбрах, че е добре да направя прорези в кожата и да внимавам да не са в месото, да втрия подправките и отвън, и отвътре. Като цяло добре ли е така, има ли някакви други специфики?

# 603
  • Русе
Скрит текст:
Така, след патешките бутчета реших да се хвърля на цяла патица Simple Smile
Ще дадете ли насоки как да я направя на фурна сполучливо? От рецептите, които прочетох разбрах, че е добре да направя прорези в кожата и да внимавам да не са в месото, да втрия подправките и отвън, и отвътре. Като цяло добре ли е така, има ли някакви други специфики?

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/10/blog-post_18.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/04/blog-post_3.html

# 604
  • Бургас
Здравейте! Искам да опека тиквички на фурна Инса станат сравнително хрупкави, въпреки че ми се получават едни размекнати. В какво да ги овалям ( като изключим яйце) преди да сложа брашно, тъй като са сухи и не полепва добре по тях?
Аз ги овалвам само в галета или само в грис , нареждам като керемидки, поръсвам копър, олио напред-назад и пека.

# 605
Моите след като ги нарязах не ги посолих и не пуснаха вода, за това ги топнах във вода и после в галетата със сол и чесън на прах. Станаха добре.

# 606
  • София
Станислава5642 ,

Скрит текст:

За 1 път взимам от това синьо сирене и за 1 път опитвам такова въобще, досега не съм яла точно синьо..... Не ми харесва, мирише ми много гадно! За сметка на това съм взела обикновенно, сметана, топено сирене, кашкавал та въпроса ми е ще стане ли само с тези продукти (+бекон и картофи) запеканка с 4 сирена?
Прилагам снимка с продуктите

Ето рецепти, но не със всички продукти:

Картофен огретен с хрупкава заливка

Зеленчукова запеканка с кашкавал и сирене

А за синьото сирене ти препоръчвам тази рецепта: Пилешко бон филе със сос *Рокфор*. Тъкмо ще използваш и сметаната. Синьото сирене като се разтопи има съвсем различен вкус. Тази рецепта ми е любима!

# 607
  • Русе
Скрит текст:

За 1 път взимам от това синьо сирене и за 1 път опитвам такова въобще, досега не съм яла точно синьо..... Не ми харесва, мирише ми много гадно! За сметка на това съм взела обикновенно, сметана, топено сирене, кашкавал та въпроса ми е ще стане ли само с тези продукти (+бекон и картофи) запеканка с 4 сирена?
Прилагам снимка с продуктите

За  синьото сирене рецепта

Можеш да направиш тази запеканка, като добавиш и бекона, а обикновеното сирене замениш със синьо и топено. Отгоре две яйца и кашкавал.
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/09/blog-post_9.html

# 608
  • Плевен
Купих едно сирене, което накиселява. Ако го сложа да кисне във вода дали ще се оправи? Или направо да го изхвърля.

# 609
няма да се оправи. Ако ти е жал, смеси го с нещо друго,  като пълнеж. Такова го изкисвам, изстисквам и правя тиганици, или в пъленни чушки с друго сирене и яйца..

# 610
  • Пловдив
Да знаете защо не работи сайта/блога "Кулинарен еликсир??

да питам за лесна рецепта с пил.филе, суш.домати, закв.сметана...?

# 611
За пръв път пека цяло пиле в плик, нормално ли е че плика е прилепнал към него и изглежда черен?

# 612
# 613
  • Mediterraneo
Обикновено пликът се раздува много, тъкмо пекох ребра в плик. Издува се до степен да се пръсне, тогава си намалявам фурната и го оставам да се до сготви.

# 614
Вчера правих леща за днес, но явно от доматите се стегна и така и не се свари добре, а я варих към час. Дали мога да я досваря днес? И ако я хапваме по-твърда има ли проблем?

Общи условия

Активация на акаунт