За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 519
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
  • под тепетата
Доколкото знам, mariat е при кестените. Може би е добре да се бланшират и вакумират в буркани. Иначе сурови няма гаранция как ще пристигнат.

# 496
Бърз въпрос:
Правя на фурната зеленчуци с кюфтенца, обаче и яйца ми се хапват...чудя се дали да не чукна 2-3 яйца, но не искам да остават цели като на очи, а и не искам да се мешат много...абе не знам точно как, върти ми се нещо в главата от рода на като в супа..но кога и как да ги сложа тия яйца не знам. Някой да е правил такава манджа с грозде?

# 497
Така е, момичета. Обградена съм от 2 планини с кестени. Проблемът е, че те си имат влага. Ако ги оставите в затворено пликче ще видите, че почва да се отделя вода на капчици. Търся някаква хитринка- примерно дали да не ги овалям в пшенично или царевично нишесте, дали да ги опаковам в платнена чанта и допълнително памук да сложа, който да попива....

# 498
Не знам ориз ако сложиш дали няма да дърпа влагата.

# 499
О, да, ето, за ориз не се бях сетила, а май е по добър вариант от нишестето, което 100% ще полепне за кестена от дръпната влага.

# 500
  • София
Бърз въпрос:
Правя на фурната зеленчуци с кюфтенца, обаче и яйца ми се хапват...чудя се дали да не чукна 2-3 яйца, но не искам да остават цели като на очи, а и не искам да се мешат много...абе не знам точно как, върти ми се нещо в главата от рода на като в супа..но кога и как да ги сложа тия яйца не знам. Някой да е правил такава манджа с грозде?

Кюфтенца в сметанов сос на фурна

# 501
Момичета, кажете ми благополучна и много вкусна рецепта за пържени филийки

# 502
  • here and now
А ако ги вакуумираш в пликове кестените?

# 503
  • Бургас
Аз ги топвам леко от двете страни в прясно мляко, а после само в разбито яйце и пържа. Но все пак, колкото хора-два пъти повече различни вкусове.....

# 504
  • София
Моите пържени филийки - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/03/blog-post_10.html

# 505
Аз разбивам яйцата с прясно мляко. Слагам понякога малко канела и настъргана портокалова кора в яйцата.

# 506
  • София

Аз забърквам смес като за палачинки от яйца, прясно млако и брашно.

# 507
Аз разбивам 2 яйца добавям малко прясно мляко, т.е. разбърканите яйца като течност и прясното мляко е еднакво. Аз добавям 1 ч.л.  амонячна сода. Стават много пухкави.

# 508
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_21.html

# 509
Бърз въпрос:

Кюфтенца в сметанов сос на фурна
Благодаря, на аз имах вече сложени картоф, морков и тиквичка..и докато се чудех и ММ извади тавата и така ги ядохме, добре че не сложих яйца..

Общи условия

Активация на акаунт