НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 136

• 37 730
  • 781
  •   1
Отговори
# 105
Само да вметна, едно уточнение, че аз въобще не правя/ям "заместители" на хляб/тесто всеки ден, нито дори през ден или през няколко дни. Blush Хванах се за горното мнение, че по-добре веднъж в месеца истински сладолед/питка/други, отколкото всеки ден заместители- ами, нещата не са на двете крайности...или всеки ден, или веднъж месечно. Може 2-3 пъти в месеца да искам заместител и пак да не ми е ок да е стандартен хляб. Wink Със сладоледите- ако не ми се прави, избирам някой по-приемлив от магазина, за вкъщи количества не поддържам. За сладкишите- подбирам вида и размера на парчето, често на тях не ми се занимава да им правя заместители (освен ако не е нещо от типа на брауни и шоко лава които се адаптират супер лесно към режима). Но ги ям рядко и ми заместват цяло хранене.

# 106
  • В полите на Пирин планина
Аз минах през периода на режимните печива отдавна. Онзи ден ми беше щукнало нещо и правих подобно на брауни, като в рецептата имаше само яйца, хуск, масло и черен шоколад. В интерес на истината стана приятно на вкус. Даже децата и мъжът ми ядоха. Обичам много заквасена сметана с боровинки / ягоди / нектарини / праскови. Но аз плодове си позволявам чат-пат.

# 107
И аз съм в периода на изпробване на режимни печива. Хляб не ям от 15 години, че и повече. Но като видях някои рецепти за режимен хляб и реших да опитам, като разнообразие от другото ми хранене. Или като си нося храна на планина, а ние сега всяка седмица ходим някъде в неделя. Днес си носих яйца с масло, че правя яйчен фаст. Но миналата седмица правих един с ленено брашно, преди това един с бадемово и яйца. На мен ми е интересно да изследвам вкусове, да опитвам нещо ново. Правя нещо подобно веднъж на две седмици и го изяждам в рамките на 4 дни. Още ме помързява да опитам режимен десерт. Освен един с вишни преди 2 месеца, който толкова ми хареса, че още си го представям. Но вече няма вишни, аз си набрах тогава от едно дърво в градината ни.

# 108
Тук с тия коментари на режимни хлебчета, се полакомих и си забърках едно тестенце с 2 яйца, бадемово брашно (плюс малко просено), сирене на око, кашкавал на око, заквасена сметана с малко сода и масло. Добавих една лъжица овесени ядки и счукано ленено семе. Обърках и изпекох, много вкусно стана.

# 109
Може ли да се получи сполучлив кето хляб без да се разбиват яйцата? Много ме мързи да се занимавам с миксери. Особено ако ще го ям само аз.
Режимно сладко не съм правила скоро, но преди бременността имах повече време да експериментирам. С пектин се получава перфектно и може да се стерилизира. Слагам плодове по избор, малко вода и пектин, предварително разтворен в студена вода. Вари се не повече от 10 минути.

# 110
Не разбивам яйцата с миксер, а с вилица за  половин минута.

# 111
Лимонче, аз никога не съм използвала миксер за режимните печива Grinning Само за опалянките където белтъците трябва да са на сняг разбити, иначе не.

# 112
Разбивах аз веднъж за таханов хляб, ама така или иначе не повторих занимавката, ядох ден-два и останалото не го и доизядох... Начесах си крастата тогава де, голям зор да пробвам. Ама би трябвало да стане и с вилица или поне с тел за разбиване. На мен са си ми кекави ръцете, а миксерът ми е компактен, та си помагам където мога, не че е толкова фатално.

# 113
Значи тези дни може да забъркам някакъв кето хляб. Може да пробвам да пробутам и на малкото дете и на мъжа от него. Каката от сега ми заяви, че няма да пробва 😀

# 114
Вкусни са като цяло, може и да ги харесат. Една от колежките ми пробва тахановия хляб и остана очарована, пак щяла да си направи... което е повече отколкото аз си правя Grinning
Скрит текст:
Друг е въпросът че това си е високомазнинна храна и не съм убедена че някой дето яде и много въглехидрати трябва да я яде и нея често. Не ми звучи здравословно да се набляга и на двете.
Гофрети бях правила няколко пъти, половинката ми каза че нямало да разбере че са фалшиви ако не знаел, само дето се изненадал че само двечки го заситили.
90-секундното ми допадна че става за нула време и е колкото за едно ядене когато ми скимне. Не е често и ако направя нещо по-голямо после се чудя как да го изям, а така ми е добре като количество. Ако се направи в чиния, а не в чаша става по-удобно за сандвич или веднъж даже го ползвах като основа за пица. За разнообразие става. За всеки ден по-скоро бих яла яйца във всякакъв вид отколкото хлебоподобни, не ми липсват толкова.

# 115
Вкъщи никой не яде много въглехидрати. Мама е мързелива и готви печено месо 😂 По едно време им готвех отделно, но се отказах.Плодове ядат само.

# 116
Май съм бременна. Посъветвайте ме моля ви към колко грама въглехидрати на ден трябва да достигна... Сега съм някъде на между 40 и 80 г. Така ми е добре, но май е малко?

# 117
  • В полите на Пирин планина
Орион (честито тихичко, докато не е сигурно Simple Smile ) и според мен, ако се чувстваш добре не е нужно нищо да променяш. Може просто да не ограничаваш количества, т.е. да се храниш донасита и без фастове.
Стискам палци!

# 118
Орион, тихичко честито и от мен Blush И аз мисля, че не е нужно да променяш нещо драстично, ако се чувстваш добре. Това което помня е, че бременна жена има нужда от около едва 300 калории повече спрямо небременна (макар че и това е относително). Наблягай на качеството на храната и на хранителните вещества.

# 119
Чистито и от мен 👍 Още едно мнение, да не променяш нищо докато се чувстваш добре. Разбира се никакви фастове, но и ядене за двама не е нужно, карай според апетита.

Общи условия

Активация на акаунт