Идва есен с шарени листа и ни носи втората черта. ~бебеправене 379~

• 31 860
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
Аз да попитам, не че искам лошо да кажа, нооо има ли момичета изследвали НК клетки в Малинов и да са отрицателни??? Вече започвам сериозно да се замислям дали не си правят бизнес... Дано не съм права де. Извинявам се пак за написаното не ме разбирайте погрешно, моля.

# 256
  • София
MrsAlwayssRight, значи и при теб е било точно като при мен. Калчев е много против тези вливки с Интралипид, честно казано мисля, че и аз съм вече. Само се моля да нямам проблеми, ако забременея.

# 257
Lira81, това с НК клетките вече ми става съмнително. Два пъти правих в Малинов - завишени, после направих в Надежда - в норма. Не знам на кое да вярвам. Според мен, ако си се притеснила много, пусни и някъде другаде.
Честит първи Октомври, и честита започваща есен Flowers Jack O Lantern Flowers Fallen Leaf Flowers Leaves Нека ни е на късмет и ни донесе много + тестчета!

И моите  в Малинов бяха завишени, а на следващия ден при повторение в Надежда - в норма. Мен това ме накара да се замисля и отказах вливане на интралипид. Което не означава, че на много хора не е помогнало, а и би трябвало да има значение колко са повишени. Чисто лаишки си разсъждавам, че това са клетки, свързани с имунитета , и без явна необходимост, не би следвало да се пипа там, особено в сегашната пандемична обстановка.
Освен това играят основна роля в борбата срещу лоши клетки.

# 258
MrsAlwayssRight, значи и при теб е било точно като при мен. Калчев е много против тези вливки с Интралипид, честно казано мисля, че и аз съм вече. Само се моля да нямам проблеми, ако забременея.

Дамм. Доцентът тогава ми каза, че повишените НК клетки повишават риска от спонтанен А. до 12 г.с. (не само за имплантацията). Аз отидох към 6 г.с. Вливката струва ок. 100 лв. и не исках да мисля в тази насока - че се прави заигравка със здравето ни за 100 лв. Е, после говорих с различни доктори, неофициално разбира се, та някои подметнаха , че ниската цена на интралипида не е причина да не се прави бизнес. Ама то в крайна сметка всичко е и бизнес в репродуктивната медицина и аз съм го приела и бях готова на всякакви експерименти, само да е успешен резултата. Имунологичният аспект все пак трябва да се вземе под внимание при неизяснен стерилитет особено, там са много сложни нещата. Просто аз не бих се доверила само на един специалист, а за жалост в Бг в момента май се броят на пръсти репродуктивните имунолози, и важно е човек сам да изгради мнение на база консултации и прегледи от поне няколко източника, според мен. В много държави отричат имунологията като фактор.
Не направих вливката, защото беше точно началото на ИП и всичко беше настръхнало от неизвестността, не ми се ходеше в клиниката да ми наливат нещо си, свързано с имунитета ми, па макар и да се води уж безвредно.
Само че колко хора биха повторили изследването,  според теб ,при положение че 300 лв. оставих в Малинов и още толкова за повторните изследвания в Надежда...

# 259
Моите НК клетки в Малинов на фона на всички други момичета изглеждаха нормално, само на единия ред където пише "НК клетъчна активност" ми е 12.2 при норма под 10%, което според мен не е кой знае какво на фона на приключилата ми Б точно тогава, но Русев все пак ми е изписал 10мл Интралипид. Знам, че Калчев в против и затова го отлагах и аз , но тоя месец май вече ще се хвърлям в боя щото само това остана от всичко дето може да направя, а не съм. При мутация като моята 4г/4г има по-логичен смисъл заради имплантацията, за другите не мога да взема отношение. Но като цяло до сега не съм срещната някоя жена с негативен ефект от вливката. Може да не е помогнала ама не е и навредила.
Аз май ще си имам цикъл днес, има надежда да не ме мота.
Решихме, че януари месец ще започнем процедура и няма мърдане повече, до тогава имаме 4 натурални цикъла да посрещнем и те тава е Grinning

# 260
Честито сърчице Лира!
Аз познавам момиче което се е изследвало в Малинов и има клетки в норма.
Иначе и моите са малко над нормата, но реших да не правя вливки, първо защото както научих от ТСХ одисеята през която минах...ако нещо е близо до нормата, може да е моментно състояние и не е хубаво да се пипа и в повечето случаи само си се оправя и второ, точно тогава започна всичко с коронавируса и реших че не ми се рискува.
Др Калчев ме е питал дали ще ги правя, но като казах че не искам се съгласи че е по-добре.

Локо, ще стискам палци. Всичко ще е наред. Да знаеш че вече си имат и онлайн проверка на резултати в клиниката и е много удобно преди прегледа да си провериш и да питаш ако има нещо. П.С. И да не си забравиш протеиновото шейкче от първия ден че може да забравят да ти кажат.

# 261
  • София/Севлиево
Моите НК съм ги изследвала два пъти в Цибалаб и един в Надежда през различни години и резултатът е почти  един и същ-завишаване на общия брой между 1 и 3 единици.Сигурно в Малинов ще покаже повече така като ви чета.Станулов каза,че ще вливам интралипид и аз съм "За"тоя път и при бременност ще ги държа изкъсо поне в първи триместър...

# 262
  • София

Ето това ми показа резултата.

# 263
Записвам се и аз да ви следя, момичета. Съвсем нова в бгмама, но получила доста полезна информация от тук. След абразио на 21.09, сега чакам МЦ, за да може след това, дай Боже октомври, да възобновим опити. Притеснява ме ЩЖ, имам Хашимото (преди бременност и до 6 г.с. ТСХ беше около 3, утре ще видя с ендокринолога дали това може да е било причина, въпреки, че според гинеколожката няма как). Ще видим оттук нататък какво следва, но стискам палци на всички и дано да сме късметлийки през октомври!

# 264
  • София
Лира, има ли коментар от Русев? Той обикновено така си пуска изследванията - когато ги е видял и коментирал какво трябва да се направи.

# 265
  • София
Ох,добре,че ми обърна внимание. Видях коментара,че веднага иска Интралипид 10 мл да се влее. Благодаря,Strawberry!!!

# 266
Честит октомври месец момичета. Дано има много плюсчета и сърчица Heart

Излезнаха моите хормони на 3ти ден, ами както се очакваше, завишени си остават LH и FSH, поне пролактина съм го смъкнала около 3 пъти. Чакам да пусна следващата порция хормони след 21 ден и ще ходя при моята гинеколожка, за да видя какво ще правим. Ще и дам шанс преди да се върна при Перси в Надежда. Този месец също ще го пропуснем. Още ми е много високо TSH-то, а и още не знам как е жлезата. След 2 месеца ще мина на ехограф за да я видим.

И аз имам мутации при основния панел за тромбофилии, но още не съм си записала час за преглед. Чакам да видя какво развитие ще имам с ЩЖ и тогава. А НК още не съм пускала, но и тях ще изследвам, но след като оздравея напълно.

Lira Честито сърчице Heart

# 267
  • София
Скоро по проблема с ИР се включи една потребителка, която коментираше, че в началото на бременността е била в кетоза и е сваляла кг вместо да качва. Понеже не помня коя беше искам да я помоля да ми пише на лично, ако е удобно.

# 268
Fillme е търсената ни бременна Smile

# 269
Момичета, само искам да кажа, че от 1 октомври започва месец на профилактика за рак на гърдата и ще се извършват безплатни прегледи в определени клиники в България с предваритено записяане на час. За София е в Първа АГ “Св. София” и четох, че ще преглеждат по 4 жени на ден.
https://novini.bg/zdrave/bolnici/621318?fbclid=IwAR0ky_s8OBYfm3M … 4CICOLZb8QOaXQIKI

Отделно, сега из Фейсбук ми попадна това. Може да е полезно за някоя от вас в София.

Общи условия

Активация на акаунт