Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 9

• 62 526
  • 790
  •   1
Отговори
# 75
Аз малко не разбрах -  в какво се състои не доброто отношение? Иначе им писах за свободни дати - ясно и бързо ми отговориха.

# 76
  • Велико Търново
Момичета, ако лайтмотива за недоброто отношение дойде от моя коментар, не искам да го вземате за меродавен. Споделих своя опит и то не като гост турист, а по друг повод.

# 77
  • Асеновград
Момичета, ако лайтмотива за недоброто отношение дойде от моя коментар, не искам да го вземате за меродавен. Споделих своя опит и то не като гост турист, а по друг повод.
Коментара е много полезен, всъщност показва точно отношение.Дали си доброволец или клиент не бива да има разлика. И в двата случая се заплаща в единия с труд , във втория с пари. За жалост липсата на отношение е болен въпрос , не всеки захванал се предлагане на настаняване разбира че не предлага само легло и санитарно помещение, а преживяване. Туриста може да се примири с малки неудобства ако преживяването предложено от домакините го компенсира.

# 78
  • Пловдив
Абсолютно мисля като Panayotu. В този край на Родопите сме били безброй пъти, но ние отсядаме в Горна Арда. Там хората са с широки души и никога не сме имали проблем с отношение. Едно от малкото места, където последните 10 години сме се връщали много пъти и пак ще се връщаме.
Между другото едно лято от Горна Арда тръгвахме за Гърция и да не се връщаме до Смолян, хванахме пътя Смилян -Рудозем. 5 км, най-ужасните в живота ми, а сме минавали по пътища всякакви. Ако от там е пътя за Змиево, без Лада Нива или подобен боен автомобил - трудна работа Neutral Face

# 79
Да добавя, че пътя до там е черен и не е за всяка кола - това са 7 км. И няма магазин или нещо от където да си купиш храна. Така, че ако тръгнете натам трябва да предвидите и тези неща. Освен липсата на гостоприемство, което за мен в Родопите е немислимо ... но  има и такива хора за съжаление
Моля, не свръзвайте собственичката с Родопа планина! Тя не е от нашата мая замесена!

# 80
  • Пловдив
Никой не я свързва, напротив, коментарите са, че е немислимо за Родопите.

# 81
  • софия
Ти потвърди впечатления на клиенти.

# 82
  • Велико Търново
Просто не ми е било цел да се изказвам негативно, затова се притесних да не звучи тенденциозно. Моето усещане беше като за бизнес С Родопите, хванал си нещо, което е на сърце на хората и го правиш. Както казахте по-горе собственичката всъщност няма нищо общо с Родопите и мисля, че по повод отношение и посрещане си личи. Няма лошо да предлагаш на софиянци и хора от големи градове преживяване с еко био продукти и прочие (имам предвид, че за големия град био спанак и картофи са голяма работа, някой да не се обиди), но като съм гледала какви са цените за един уикенд там и като знам какво се предлага...

# 83
  • Пловдив
В крайна сметка - за всеки влак си има пътници. Както и всеки има право на избор.

# 84
  • Асеновград
Не е за конкретния комплекс, но е точно по тема гостоприемство. Дано повече собственици на къщи за гости, хотели и вили го прочетат и се замислят. Темите които засяга в интервюто са много актуални.

# 85
  • у нас
Здравейте. Търся най-доброто място за настаняване на язорип Кърджали. ММ Юли прави 40.и тъй като не се празнува искам да му подаря незабравима почивка. Ще правя програма за обиколки и посещения за забележителности в района, но искам и мястото за отсядане да е добро-чистота, кухня, забавление. Приемам и препоръки за забавления и препоръки за района. (Търсач е на силни усещания.) Търся лични впечатления!

# 86
Здравейте. Търся най-доброто място за настаняване на язорип Кърджали. ММ Юли прави 40.и тъй като не се празнува искам да му подаря незабравима почивка. Ще правя програма за обиколки и посещения за забележителности в района, но искам и мястото за отсядане да е добро-чистота, кухня, забавление. Приемам и препоръки за забавления и препоръки за района. (Търсач е на силни усещания.) Търся лични впечатления!
Ето моите лични впечатления, но не мога да кажа на практика нищо изпитано за местата за настаняване. Места за забавления не знам да има.
Първо - не бих си причинила да ходя юли точно там - горещината е жестока и в средата на септември. Основните места за спане са в Главатарски хан. Освен това има малко хотелче на мястото, където се влива р. Боровица в язовира. Бивша хижа (беше определено зле преди години, при следващото ходене спахме на палатка на брега на язовира). Има две къщи за гости в местността Нулата - най-западната част на язовира, където се влива р. Арда. Едното е пълна скръб - седнахме в жегата да изпием по нещо студено, преди да си опънем палатката, но въпреки молбата ми (нямаше други посетители), продължи да дъни идиотска чалга на 100 децибела. Има и едно по-лъскаво, не мога да кажа нищо за него.
Забележителностите в близкия район са основно красиви гледки, особено от южната страна, но и иска доста обиколка с колата. Другото - няколко тракийски неща - пещера Утробата , скалите при Дъждовница, няколко крепости близо до язовира. Не виждам къде може да има силни усещания.
Ако искате такива - по-добре се отправете в района на Триград - Ягодина в Западните Родопи. Много по-високо и нормални температури през лятото. Там има наистина места, които предлагат силни усещания. Едното от тях е посещение на Харамийската пещера (не съм си причинявала това). Второ - качване с открит джип до Орлово око над Буйновското ждрело (също не съм го правила). Третото, проверено миналото лято - най-екстремната еко пътека у нас, между Буйновското ждрело и Борино. Нормални неща за гледане - Триградското ждрело, пещерата Дяволското гърло, Ягодинската пещера, Буйновското ждрело.
Не мога да дам съвет за настаняване в района.

# 87
  • Асеновград
На 1 страница има линкове за предишните теми.В темите има много писано за района както и за местата за настаняване. На база прочетеното можете да зададете конкретни въпроси и за местата за нощувка и хранене и за забележителностите.

# 88
  • у нас
Недоволна, благодаря за споделеното. Всички изброени за западни Родопи сме били, някои места по 2 пъти. Обичаме Родопите и единствено не сме били в източните-затова се насочих и към Кърджали. Обичаме природата, гледките и разходките. Ще търся още инфо. Благодаря за споделеното. Може и да проверя за аз. Доспат.
Panayotu  следя темите за Родопите отдавна. Търся актуална информация. Благодаря 🙂

# 89
  • Асеновград
Недоволна, благодаря за споделеното. Всички изброени за западни рждоби сме били, някои места по 2 пъти. Обичаме Родопите и единствено не сме били в източните-затова се насочи и към Кърджали. Обичаме природата, гладките и разходките. Ще търся още инфо. Благодаря за споделеното. Може и да проверя за аз. Доспат
Маджарово , може да наблюдавате лешояди, както и да разгледате забележителности наоколо. До някои от забележителностите в източните Родопи достигането е доста  екстремно и си е преживяване.

Общи условия

Активация на акаунт