Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 22 525
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Сигридов и на мен ми препоръчваше ходене. И по време на бременността ходех много. Вече в последните месеци, когато времето не позволяваше излизане навън обикалях къщата, като хамстер. С ММ се шегувахме, че бебето ще бъде пътешественик. Толкова пътувания и разходки е видяла.

За храненето навън. И на мен ми беше трудно да издържам по повече часове без ядене, но последно време все повече удължавам интервалите между храненията. Случва се някак неусетно. Вечер ям към 19.00 и на другият ден чак към 15.30-16.00. Сутрин докато нахраня малкото, пък разходка. После каката се прибра от училище, обядват. Понякога помагам за някое домашно и то станало следобяд.
Напролет почвам работа и ще ми трябва бърз вариант за храна. Вече с две деца ще ми е по-сложно. По този повод се сетих, че преди си правех буркани с месо и само си сипвах в кутия. Сега може да си направя в малки бурканчета и само да си взимам вилица за още по-бързо. Веднъж в месеца ще ми иде един дообяд да си стерилизирам буркани, но пък в ежедневието ще си спестявам много време. На всичкото отгоре така месото става много вкусно.

# 211
Има онлайн тренировки за бременни според триместъра, но все пак много зависи каква е изходната позиция. Така че с внимание.

Аз погледнах швейцарската брошура и ми се стори мейнстрийм. Явно всичко зависи какви продукти се избират. Прилича на Зоната наистина, но зелената Зона е доста обрана.

# 212
Лимонче, моля те, кажи как стерилизираш месото! Blush Има тема за храната в кутии за училище и офиса- за идейки Wink Малката си носи храна от вкъщи, с планиране и организация се получава. Но в началото ми беше доста трудно.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 19:17 от dolce miele

# 213
  • Швейцария
Момичета, понеже питахте за примерно меню, ето какво ядох вчера:
Закуска: мюсли от трици (ВХ), кисело мляко 1.5% (протеин), черни боровинки, стевия
Обяд: салата от зелена, чери домати, моцарела (протеин), зехтин и балсамико с филийка пълнозърнест хляб (ВХ)
Веяеря: 1 пилешка кълка (протеин), салата зеле с моркови,  3-4 лъжици боб (ВХ)

Ако огладнея между обяд и вечеря хапвам 1 шепа бразилски ядки или 1 ябълка или 2 парчета шунка без хляб или парче някакво сирене. Салатите са големички.

Обясниха ми, че метформина не действа, ако не се спазва режим на хранене. Пише го и на листовката.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 19:04 от JennyBG

# 214
Това е храна за врабчета. Аз ако ям така, ще умра от глад. Scream

# 215
Лимонче, моля те, кажи как стерилизираш месото! Blush Има тема за храната в кутии за ичилище и офиса- за идейки Wink Малката си носи храна от вкъщи, с планиране и организация се получава. Но в началото ми беше доста трудно.
Режа месото на кубчета и го осолявам добре,  оставям го за час-два в хладилника да се отцеди останалата кръв. След това го измивам хубаво със студена вода и отново го насолявам. Слагам горе-долу 1 лъжица сол на 1 кг месо. Редя плътно в буркани, но не до горе(да не се докосва до капачката). Затварям и варя за 2 часа. Можеш да експериментираш с подправки ако обичаш, аз го предпочитам натурално, само със сол. Издържа много дълго време. Яла съм месо  на повече от година приготвено по този начин.

# 216
За такива схванати като мен- как затваряш, как вариш, на какви градуси, вода добавяш ли, обръщаш ли бурканите? Grinning

# 217
Затварям в обикновен буркан с винт. Ето такъв. Пълня до тук.

Вода не слагам вътре в буркана. Натъпквам месото много плътно да няма въздух. Варя с капачката нагоре, в по-голям съд с повече вода за да останат бурканите хубаво покрити с вода по време на дългото варене. За градуси не знам. Засичам времето щом започне да ври много силно и не трябва да се прекъсва процеса. След като минат два часа спирам и оставям малко да изстинат във водата. После вадя и обръщам . Стоят обърнати обикновено през ноща.

# 218
Благодаря ти за отговора, Невена! Всичко по темата ми е съвсем ново, ще прочета първия пост задължително. Какво означава закъснял отговор? Изследванията показват ли инсулинова резистентност? Според моята докторка не е нещо сериозно. Какво означава, че малко по-дълго отнема диетата?

Знам, че в общи линии ниско въглехидратното хранене означава основно ядене на месо, а аз не съм особен любител, та ще търся варианти. С 2-годишно дете вкъщи, което основно аз си гледам спорта засега е мираж, но ще опитам да намера време да проуча темата, защото здравето е важно. Ще ви следя и вас тук Simple Smile

# 219
Дара, ако не се лъжа бяхме от една и съща отчетна. Децата ни са почти на една възраст. Моето много се радва да участва в процеса на упражненията. Използвам я, като тежест 😀 Примерно правя клеколе с нея на ръце. Или се качва на гърба ми при планк. Когато правя упражнения, в които не мога да я включа тя ме имитира. Пробвай да приобщиш детето.

# 220
  • Paris, France
Момичета, понеже питахте за примерно меню, ето какво ядох вчера:
Закуска: мюсли от трици (ВХ), кисело мляко 1.5% (протеин), черни боровинки, стевия
Обяд: салата от зелена, чери домати, моцарела (протеин), зехтин и балсамико с филийка пълнозърнест хляб (ВХ)
Веяеря: 1 пилешка кълка (протеин), салата зеле с моркови,  3-4 лъжици боб (ВХ)

Ако огладнея между обяд и вечеря хапвам 1 шепа бразилски ядки или 1 ябълка или 2 парчета шунка без хляб или парче някакво сирене. Салатите са големички.

Обясниха ми, че метформина не действа, ако не се спазва режим на хранене. Пише го и на листовката.

Като гледам храненето ти е нещо като по-либерална ВМ-НВХ. Реално ВХ са в незначително количество и могат да се изгорят с махане с ръце. В закуската имаш трици, а ВХ от тях не се усвоява. Бях чела едно сравнение на КЗ след почти кило салата моркови и зеле и диабетици се очудваха, че КЗ, ако изобщо е мръднала, е с много, много малко, нетипично малко за количеството ВХ. Нормално е.

И една забележка - моцарелата е много мазна, а с малко протеин.

Да, за да работи Метформин трябва да се намалят ВХ. Мисля, че щом отслабваш и КЗ е под 5 перманентно ще ти намалят и дозата Метформин и скоро ще го спреш.

Успех ти пожелавам. 💐.

Дара, имаш ИР, да. В първия пост има референтни стойности и на първи час инсулинът не трябва да надскача 25, на втори 15. Понеже непрекъснато произвеждал много инсулин ти трябва повече цинк и магнезий и не само.

Нарушението при тебе не е вече само на първи час. Ако инсулин и КЗ падаха и на втори час бяха по-ниски, отколкото на първи щеше да имаш нарушение на първа фаза само, което отнема по-малко време за оправяне.

Не се яде предимно месо и месо може и да не ядеш ако не искаш. Има и вега варианти,но те изискват изкуствени растителни протеини на прах. Яйца, гъби, много листа като спанак, кълнове носят протеин. Може и от млечни ако ги понасяш.

И не слушай докторката, защото ако почакаш ще се озовеш с куп инфекции и диабет.

Целиш КЗ под 5 във всеки един момент. Не е трудно. Виж, JennyBG е диабетичка, а захарта и е перманентно по-ниски от твоята. Тя има по-ниски шансове от тебе да развие гъби, бактерии, да и се запушат артерии, да вдигне кръвно, да направи инфаркт или инсулт, да се парализира, да оглупее, ослепее.

За начало менюто на Дженни, но с яйца вместо месо вечер, с много гъби, с огромни салати ще ти помогне.

Нашата другарка лимончето ще те стяга и мотивира. Като ми бяха малки децата и аз ги ползуват за тежест. При бърза разходка връзват бебето на гърба си.

# 221
Аз още я нося в раница. Супер тежест е. А като я пусна да ходи пада голямо тичане 😀 Според мен с малко дете е супер период за спорт. Хем на открито, хем на закрито. Така и детето се занимава и майката е във форма.

# 222
  • Швейцария
Невенче, мерси за пожеланието. Моцарелата е light, а често слагам вместо нея пармезан на парченца. Както виждате ВХ изобшо не са много.

# 223
Благодаря ви, момичета! Hug
Хем малко ме стреснахте, хем ме окуражихте. Да, и аз тичам нон стоп след детето, нося в раница и рядко подвивам крак, но той си пада малко диване и е трудно с него да правя специални упражнения. Надявам се засега това да върши работа, а като дойде време за ясла повече.
Ще проуча възможностите за диета, но отсега като споменах на мъжа ми хранене без въглехидрати той започна да ме убеждава, че това не е здравословно, че човечеството винаги се е хранило така и че тялото има нужда от тази енергия Thinking

# 224
  • София
Моят мъж пък започна по-малко въглехидрати и от мен да яде. Joy
 За мен закуските са трудни и защото не консумирам мляко. Днес ядох една пълнозърнеста филийка, сирене, маслини и спанак, защото само такъв зеленчук имах. Цял ден ми се гадеше иначе, ама на сила ям. С първата ми бременност, противоположно на всички очаквания започнах да повръщам в началото на втори триместър и така 3 месеца... Дано ми се размине този път.

Общи условия

Активация на акаунт