Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 22 327
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Това омега 3 ок ли е? Искам да си взема, че маслото от дроб на треска ми свърши, но нещо не мога да се ориентирам.

# 586
Сладури, има ли доволни от режима на Румяна Илиева?Наскоро научих за нея и искам да се уверя, че не е някаква измама просто, защото в нейния режим всички храни били позволени но в стриктно определени количества и ми звучи твърде хубаво за да е истина Grinning

# 587
_limonche_, общо взето стандартните концентрации.

goldfinch, чернодробните показатели са горе-долу като моите. Триглицеридите може още малко да свалиш, казват че е хубаво да са под 1. Като цяло са прилични.
При мен калцият е близо до горна граница, но не я е прескочил.
Затлъстял черен дроб се определя с ехограф и според чернодробните показатели. Затлъстяване в коремната област може и да има, но може и да няма видимо отвън.

# 588
Ами значи приемам ,че не е затлъстял.В общи линии нямам корем, направо е плосък.Тлъстинки трупам в ханша,като не се ограничавам.
Annabelle дамата за която питаш я знам от тренировките които пуска в онлайн пространството.Преди години съм правила доста от тях и са супер.За диети не знам .Гледах я и преди, че качва рецепти.Ако целта ти е отслабване, предполагам, че ще е ок, но не знам ако имаш някакви придружаващи заболявания дали е разумно, защото доколкото знам тя си е просто фитнес инструктор.

# 589
По-скоро не е затлъстял. Гледах си стари изследвания, чернодробните са ми кажи-речи 1:1 стойностите ми от 2008г. различават се с някакви малки цифри след десетичната запетая. Примерно АлАТ 2008 е бил 10,46 през  2018 е бил вече 18, а сега 2020 е 10.
Общо взето повечето кръвни които имам от 2008 и от 2020 са много подобни стойности докато през 2018 има доста по-големи разлики. Единствено холестеролът ми се различава по-сериозно, но триглицеридите са съвсем близки тогава и сега, така че не планирам скоро да умирам от сърдечно заболяване Grin

# 590
Креатининът колко трябва да бъде? И ph на урината? Знам, че скоро се коментираше, но го проспах, а сега не мога да намеря.

# 591
Референциите на моите изследвания са 45-90 mmol/L. За урината не знам.

# 592
Креатининът колко трябва да бъде? И ph на урината? Знам, че скоро се коментираше, но го проспах, а сега не мога да намеря.
Мисля, че Невена препоръчваше да се стремим към ph 7 .

# 593
А, мерси. Намерих си някви миналогодишни изследвания, моята е била 6. Глюкоза 4,4, креатинин 54, триглицериди 0,54, холестерол естествено висок Sunglasses. Ще видим сега, личната пак ми е пуснала пкк и урина, ще ходя, кво да правя. Кажете освен витамин Д какво още да пусна извън стандартния пакет?

# 594
Феритин и желязо, ако си любопитна.

# 595
  • here, there, everywhere
На Румяна режимите са разнообразни, но определено се гладува с тях. Ако можеш да носиш на глад, действай.

С риск да скандализирам, в последните години все повече чета за вредата ( не ползата) от суплементирането с омега3. Ако желаете да го приемате, по-добре хапвайте риба.

Невена, не съм съгласна с ниацина.

# 596
  • София
Сладури, има ли доволни от режима на Румяна Илиева?Наскоро научих за нея и искам да се уверя, че не е някаква измама просто, защото в нейния режим всички храни били позволени но в стриктно определени количества и ми звучи твърде хубаво за да е истина Grinning

Не е измама. Няма да имаш проблем с нея, но тя изготвя режим за здрави хора. Стреми се да си в калориен дефицит. Ще те накара да ѝ пишеш какво ядеш, какво обичаш да ядеш и какво не желаеш да присъства в менюто ти. Виж част от безплатните ѝ тренировки според мен и си действай с твоя режим според твоя проблем, в случая - ИР.

# 597
Оо готова съм да гладувам за да достигна мечтаната ми фигура, няма проблем.Просто нещо гъвкаво търсех.Тя слага въглехидратите в много стриктни количества доколкото чух, според мен помага и на хора с ИР.

# 598
На Румяна режимите са разнообразни, но определено се гладува с тях. Ако можеш да носиш на глад, действай.

С риск да скандализирам, в последните години все повече чета за вредата ( не ползата) от суплементирането с омега3. Ако желаете да го приемате, по-добре хапвайте риба.

Може ли нещо по-конкретно за вредата от омега 3. За пръв път чувам.

# 599
  • Paris, France

Разкажи За вредите от омега 3, особено във връзка с ИР.

С какво не си съгласна за ниацин?

"Nicotinic acid: As a supplement, nicotinic acid is a form of niacin used to reduce cholesterol levels and lower your risk of heart disease ( 1 ). Niacinamide or nicotinamide: Unlike nicotinic acid, niacinamide doesn't lower cholesterol." - за разлика от ниацин, ниацинамидът не намалява холестерола (лошия).

Общи условия

Активация на акаунт