Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 22 340
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • here, there, everywhere
Ето това е доста умерена статия за мега 3 суплементите. Един от проблемите е, че често суплементите са окислени ( има случаи дори на гранясали). Това не е от публикацията де.

Рей Пит също не препоръчва омега 3 заради PUFA, но той пък застъпва доста въглехидратите.

Както и да е, Крис Крессер е доста авторитетно име, особено в палео-средите. Има доста умерен и сериозен подход.
https://chriskresser.com/should-you-really-be-taking-fish-oil/

Отделно балансът омега3/6 е важен. Мисля Миоки преди време също го споменаваше.

# 601
По-важно е да задържиш мечтаната фигура. Постигането е лесно, задържането е истинския проблем, а то с глад не се постига.
Съгласна съм за омега 3 суплементирането. Проблемът не е самата омега, а това че е нестабилна и много лесно оксидира, дори при много добри условия на съхранение. Просто не е устойчива, а когато е оксидирала се повявяват много гадни вещества като алдехиди.

# 602
Здравейте! Не знам дали тук е правилното място, но все пак ще пробвам.
Тъй като напоследък, /вече доста време/ не се чувствам добре, реших да си направя едни общи изследвания.
Минах през други лекари, по други въпроси и дойде време да си обърна внимание и на това.
Изморявам се лесно, нямам желание да свърша нещо, много забравям, спя зле, сутрин не мога да стана и напълнях.
Скрит текст:

Вторник имам час за ендокринолог, но ще се радвам да получа мнение и съвет и от вас!
Благодаря ви за вниманието и отново се извинявам, ако това не е правилното място за поста!

# 603
Според изследванията е правилното място.
Вит. Д ти е нисък, инсулина висок, гликираният хемоглобин и той е висок. Имаш ИР а утайката говори за някакво възпаление, но не може да даде по-точен отговор къде е и може и да няма връзка с ИР. Общо взето стандартна картина, поне според моите наблюдения.
От щитовидните не разбирам, други предполагам ще се включат за коментират там.
Пиеш ли добавка Б12?

# 604
Миоки, благодаря за отговора.
Не пия добавка за Б12. Интересното е, че мин. година пусках подобни изследвания, но нямах възможност да мина през лекар след това. Тогава Б12 беше по-нисък, желязото също беше ниско. А не съм пила никакви добавки, нито съм се хранила особено "полезно" или с цел да ги вдигна.

# 605
Ами те стойностите си варират и според храната и според това в кой етап какво усвояват телата ни. б12 ти е добре, но Д-то трябва да оправиш. Той е мастноразтворим и си иска мазнини за добро усвояване. Чети първия пост и действай да си оправиш храненето. Като свършиш това, ще ти изчезнат и симптомите които изброи.
Липсата на сън се отразява на паметта, така че е много важно да спим пълноценно, което пък е свързано с цялостното общо здраве.
Моят сън се подобри рязко и значително след корекции в диетата и не съм станала по-работна, ама вече не ми трябва силна воля, че да свърша нещо елементарно физическо както преди.

# 606
Б12 е с много добра, висока стойност, но това е странно на фона на толкова нисък фолат. Сигурна ли си, че наистина нищо не приемаш - някакви витамини, магнезий, пробиотици, хранителна мая, дори някои зърнени закуски - в подобни неща слагат синтетични витамини от б-групата. Огледай си нещата, които приемаш. Понякога приемът на такива синтетични форми може маскира дефицит и затова питаме.

# 607
Феритинът не е особено ок, запасите от желязо се изчерпват първо оттам...ЖСК е към горна граница което може да означава недобро усвояване на/недостатъчно желязо. Приемани ли са добавки с желязо? Хемоглобинът не е зле иначе...

# 608
Ами те стойностите си варират и според храната и според това в кой етап какво усвояват телата ни. б12 ти е добре, но Д-то трябва да оправиш. Той е мастноразтворим и си иска мазнини за добро усвояване. Чети първия пост и действай да си оправиш храненето. Като свършиш това, ще ти изчезнат и симптомите които изброи.
Липсата на сън се отразява на паметта, така че е много важно да спим пълноценно, което пък е свързано с цялостното общо здраве.
Моят сън се подобри рязко и значително след корекции в диетата и не съм станала по-работна, ама вече не ми трябва силна воля, че да свърша нещо елементарно физическо както преди.
Спането винаги ми е било проблем, откакто се помня... В момента предимно се наспивам добре, не че съм започнала да заспивам рано но явно сънят ми е по-качествен като цяло. Кафето сутрин ми е повече за кеф и като ритуал за мен си, отколкото действително да ми е нужно за разсънване.
Интересното е че точно днес една от колежките ми изкоментира как чела че това някой да се прозява постоянно и да му се спи било симптом на диабет или преддиабет... ами аз като си спомня как все бях изморена преди, нищо чудно че тия хора искат все да си почиват. Разликата е осезаема след известно време на режим и свалени повечето излишни кила.

# 609
Абсолютно никакви добавки. Пробиотици 1-2 пъти за тази година и то по една опаковка. Желязо - никога. Исках да мина първо през лекар, за да не направя някоя беля. От време на време си чопвам от нескуика на детето, но това е.

# 610
А в Нескуик няма ли добавено желязо? Той мисля, че е с добавени витамини...виж етикета.

# 611
Те вече бутат синтетични витамини на всичко пакетирано, особено на зърнените, щото иначе са само баластра.
Прекалено висок Б12 амй се свързваше и с някакво заболяване, но не помня какво беше, а и в случая нивата са в рамките на нормалното, а там ставаше въпрос за някакви много високи стойности.

# 612
А в Нескуик няма ли добавено желязо? Той мисля, че е с добавени витамини...виж етикета.

Ами да, всъщност има витамини Б, Д и желязо.
Но все пак рядко се случва да ям от него, а и не вярвам да са в големи количества.

# 613
Не е от нескуика, дори да ядеш в големи количества. Добре е, не го мисли него толкова, виж другите неща да оправиш.

# 614
Естествено, че не е от нескуика.
Между другото, познавам една веганка с високо б12, откъде го вади, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт