Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 21 840
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Е ако е веган, със сигурност взима от вън, защото в храната (ако наистина е стриктен веган) Б 12 няма.

# 616
Да, вероятно не е от Нескуик, но съм чела за случаи да имат високо желязо от ядене на обогатени зърнени закуски...

# 617
Аз винаги съм имала високо Б12 или на горната граница или над нея, освен по време на бременността. Тогава взимах допълнително. Но аз винаги съм яла много, много месо.

# 618
Ако човек има mthfr или mtrr мутации синтетичните б витамини са токсични за него, маскират дефицити и блокират усвояването на б витамините от естествената храна. В днешно време само жени, които са имали по няколко спонтанни аборта си правят изследване за тези мутации. Аз имам такава мутация, но не бих съветвала никой да приема нещо със синтетични форми, освен ако не се е тествал и 100% сигурен, че няма такива

# 619
Да, вероятно не е от Нескуик, но съм чела за случаи да имат високо желязо от ядене на обогатени зърнени закуски...
Тя каза, че само дояжда понякога на детето. Егати нескуика-бомба трябва да е Grinning

# 620
Arwen, исках да наблегна на втората половина от изречението си. А и отначало не знаех колко често е това "понякога"- после беше уточнено. Wink

# 621
Аааа Desii, недей така аз съм си правила пък даже и не съм забременявала никога😂Ама при мен е много трудно постижимо това и реших да не чакам няколкото аборта.
Иначе те подкрепям относно синтетичните форми.Аз точно тези мутации ги нямам, но въпреки това не ги взимам.

# 622
Невенче, тук неведнъж хората са доказвали, че с този режим се оправя холестерол + триглицериди. Като кз, пикочна, инсулин и още куп други неща. Има и такива, които вече 10 години го спазват. И са в прекрасно здравословно състояние.
Аз също съм една от тези.
И идва някакъв и ми казва, че режима ми бил вреден, ще ми вдигнел холестерола и не знам си още какво.
Краставици на краставичар ще ми продава hahaha

# 623
  • Paris, France
Елора, нека да дойде и да каже той/тя какво прави, на какъв режим е, какво приема, как се е движил инсулина, щитовидните, другите
маркери . Знам, че има хора, при които ВМ-НВХ не помага. Нещо генетично беше за холестерола. Те не трябва да ядат мазнини. При мене либералната ВМ, която ти следваше не работи и ме влоши. Не я боклуча, радвам се, че има хора, за които е направила чудеса, но аз не мога да се храня така.

Ето, Деси123 е яла ниско ВХ, но явно не достатъчно или мутацията и прави нещо. Сега свали захарта със спорт, ядейки толкова ВХ, колкото е яла преди, че и повече. Аз със спорт дебелеех преди режима.

Една тукашна мацка замина за Африка. Няма как да яде салати от страх за паразити. Казах и за моята WFPBD и че дори с дни, в които ям мазнини ми действа добре на всичко. На тази диета тя се влоши и цикълът и спря, а аз с нея го докарвам.

Всички сме различни и е добре да има повече опции, повече избор.

Като влязох да пиша преди 2 години много хора ме заядоха за нискокалоричната, колко е вредна, как после се връщали колата, как разболявала, обаче сега много ниско калоричните диети се ползуват масово. Мода, предпочитание.

Моят холестерол е идеален на кетогенна с трева и на WFPBD без плодове. Ай включа една ябълка дневно всичко се проваля. А ти си ги ядеш. Е, не става отвратен както като бях ИР, но летвата ми е вече високо.

# 624
  • Столичанин ама не в повече :D
Скрит текст:
Jerami, много съжалявам, че изчетох почти целият ти пост. По-голяма глупост не бях чела. Лишен от всякаква логика. И един въпрос, как разбра, че преди режима съм се хранила с пакетирани храни и подсладени напитки? Това просто не е истина. От малка се храня с домашно произведена храна, а безалкохолни не обичам. Оказа се обаче, че боба от градината и сладкото на баба не ми понасят. Детето си не бих хранила изцяло НВ защото просто няма нужда. Това хранене е предимно за хора, които не понасят добре ВХ. Аз не съм радикална и не смятам, че е проблем здрав човек с достатъчно физическа активност да се храни с умерено количество ВХ, но човек с доказана ИР и диабет да го прави си е чисто самоубийство. Все едно човек с доказана непоносимост към дадена храна да я яде щото му носи ползи. Ми не, в такъв случай се приема, че вредата от тази храна е по-голяма от ползата. Има варианти след, като човек обърне състоянието си да започне да се храни ВВ ако желае, както е направила Невена.
Друго невярно твърдение е, че с тази диета се приемат по-малко зеленчуци. Това изобщо не е истина. Повечето хора, които се хранят така консумират салата към всяко ядене. Имаше и още глупости и противоречия, но не ми се задълбава.
Само дето аз никъде не съм казал, че ти си се хранила с пакетирани храни и подсладени напитки, примера беше, че има хора, които се хранят така ясно осъзнавайки, че това са отрови, но има хора, които се хранят вм-нвх, вярвайки, че си помагат докато всъщност правят обратното, а дали са глупости проучвания извършени от кардиолози, които цял живот се занимават със сърдечното здраве всеки сам може да си прецени, въпроса, е че аз не прочетох в детайли, кое точно не е вярно, за да го поразискваме, а само, че било глупост, което май за тази тема е нормално положение
човек има непоносимост към НЕЕСТЕСТВЕНИТЕ ХРАНИ, а в естествената храна има и въглехидрати и протеини и мазнини, освен макронутриенти, обаче има и микронутриенти, които също са от значение за здравето. И щот пак говориш за себе си и за сладкото на баба ти, между сладкото на баба ти и един суров плод, приликата е същата като между парче месо и един кренвирш този пример поне би трябвало да си го разбрала нали? И един въпрос в тази домашна храна присъстваха ли примерно хляб екстрахирани мазнини и млечни храни?
Аз като най-малко разбираща да се обадя😂
Изобщо не мога да коментирам този чаршаф, защото не разполагам с познанията нужни за това.
Само ще кажа че последната част ме уби🤪
Дядото на мъжа ми жива до 95.До последно си беше подвижен и не пиеше лекарства.Познавам го от десет години.Вода не пиеше.Само лимонада от тези по 50 стотинки два литра.Или вино .В чашата с виното два пръста неразбита захар.По цял ден меляше боклуци.Кроасани, вафли, сухи пасти, в края на деня обръщаше захарницата и си наливаше в устата.Ама живя до 95.Дайте да го патентоваме като режим за дълголетие 😂😂😂
А дали 95 години е ял кроасани, вафли, сухи пасти, как мислиш?
Баба ми е на 95, с акъла си, и честно ви казвам, никога, ама никога не бих искала да доживея тази възраст. Само човек, който не е виждал подобна суперстарост, може да си мечтае и да се стреми към подобно дълголетие.
Абсолютно всеки човек заспива с надеждата да види утрешния ден без значение на колко години е, само, че когато е млад тъй като времето е далече не мисли особено за това, но колкото повече се приближава часа му толкова повече почва да го прави. Разбира се, понякога възрастните хора са затруднение за своите близки, но това не променя по-горе казаното.
Дълголетни са западноевропейците, да. Но на каква цена. Мерси съм да живея до 80-90 с шепа лекарства и със замъглен мозък, болна и дебела. Прабаба ми живя до 90, умря заради счупен крак и залежаване. Беше суха като клонка и ядеше по кофичка кисело мляко и някоя паничка супа. То повече не трябва на тая възраст.
Дръжте си въглехидратите, пълнозърнестите и хапчетата. Ние тук ще мрем здрави.Grinning
А холестеролът пази мозъка от алцхаймер и старческо оглупяване. Ама опреснявайте си знанията, де.
А пък тая пропаганда с вредното месо и полезните растения.... то е смешно, но страшно вече. Колко трева трябва да изпасе един всеяден организъм, за да си набави нужното от парче месо? Около 20-30 кила? И какво ще усвои от тях? Почти нищо. Вярвайте си, че се отслабва заради глад и стрес с месо.
Слагането в едно изречение на въглехидратите, пълнозърнестите и хапчетата, е много често срещано при вм последователи, други примери са слагането в едно изречение на фруктозния сироп и плодовете, и разбира се слагането в един общ знаменател въглехидрати на една голяма група храни без значение какви макро или микронутриенти имат. Холестеролът предпазва когато е в определено количество, но ще ти задам следния въпрос, за доброто здраве на сърцето добрия холестерол е препоръчително да е над 1.6 mmol/l, в тази тема поне за това сме на едно мнение нали? Ако добрия холестерол е по-висок примерно 3,4,5 и т.н. mmol/l ще предпазва ли по същия начин сърцето? И защото както винаги съм казвал, човек ако се огледа в света около себе винаги може да намери аналогичен пример относно здравето, всички знаем, че слънцето дава живот, но ако 24 в денонощието грее слънце ще продължи ли да дава живот?
jerami, би ли си показал кръвните изследвания? Специално захар и инсулин както и витамини и липиден профил. Мисля, че в тази тема ще си доста по-убедителен, отколкото тия чаршафи дето ги постваш.

bebidigo, симптоми някакви имаш ли? Пикочната ти е в норма мисля, ако мерните единици са mmol/L и ако нямаш някакви симптоми, които да свържеш, е ок.
Нали ти самата твърдиш, че е по-добре холестерола да е повишен защото така предпазвал, иначе може би е добра идея за инсулина като ще направя дори нещо повече от това, така че дори киселия лимон може да намали киселинноста си и да увеличи фруктозата си. Относно твоето тсх, е достатъчно показателно как човек възприема нещата както му е удобно, защото относно глюкозата си много прецизна, относно тсх обаче не, казвайки, че щом нищо не те боли е без значение, което разбира се е нормално за теб да е най-важното.

TSH - Не е константа, променя се в зависимост от сезон и храна, двигателна активност, наличие на йод, цинк, Б12 итн. Моето беше станало над 2.50 при ИР, казаха ми да не го меря по време на диета и 6 месеца след нея. След година беше малко под 2, сега е около 1.5.

Естествени храни и ВХ - В грешка си. Има много естествени храни, в които фибрите са над 2 пъти повече от ВХ и съответно ВХ не се усвояват. Такава е целината. Месото, яйцата, млякото са естествена храна. Дивите хищници се хранят с месо. Ако имаш предвид, че отглежданите индустриално животни са тъпкано с хормони,антибиотици и месото им не е витаминозно съм съгласна.

Холестерол - при 90% от хората яденето на мазнини сваля холестерола, а гладуването и изключването им го качва. Бях пускала изследвания на брат и сестра след глад и след ядене на мазнини. Ако искаш да го пусна пак. Прав си, че наситените и транс мазнини влошават холестеролния профил, но това се случва при липса на омега 3 и ядене на фруктоза. При мене яденето на ВХ дава добър холестерол само ако е съпроводено с доста двигателна активност, храната е веганска и цяла и е готвена без никаква мазнина и не ям ядки. Този тип хранене е труден и невъзможен за повечето хора. На мене ми е вкусно и не ме бърка, но домашните не я щат. И не работи при всеки, а само при хора с нормално тегло и без излишни мазнини в корема. Колко хора могат да ядат боб без мазнина с черен ориз без мазнина? И салата без мазнина? Аз мога, но е трудно да готвя едно за мене и друго за останалите трима. Като съм кето ориз и картофи правя отделно.

яйца - В голяма грешка си, че качват лош холестерол. Яйцата от тревопасни кокошки са супер храна, която сваля холестерол дори ядена с ВХ и това го писаха доста хора. В яйцата има инозитол, Б12, Д, цинк, колин, все вещества, които са нужни за обмяна на мазнини и ВХ, но и протеини. Имам съсед, който яде по 12-20 варени яйца дневно+ друго и е с идеален холестерол на 80г. Жена му го е водила на доктори, но резултатите му са винаги завидни. Около 10-20% от хората ще качат холестерол на яйца и за тях е по-добре да не ядат мазно.

Мисля, че гледаш само вида храна, а не качеството.

Много стари хора искат да умрат. Баба ми беше помолила да не я водят в болница и да не я реанимират ако се разболее. Умря ма 90+, здрава, права и с акъл са си, но след смъртта на дядо не и се живееше, не и се седеше сама в апартамента, не искаше на чуждо място (у майка). Един австралийски професор отиде и се евтаназира в Швейцария на 104, защото нямал качество на живот и живи близки.

Имам линкове към проучвания за всичко, което твърдя, пускала съм ги в стари теми. Мързи ме да ги търся пак, но съм готова да го направя ако някому е интересно.

уми зуми, можеш ли да опишеш грамажа и вида храна, от който КЗ скача на 11.4? Това е супер висока захар, която натоварва бъбреците и не бива да се допуска. А на каква КЗ започваш да ядеш?
Скрит текст:
Jerami, много съжалявам, че изчетох почти целият ти пост. По-голяма глупост не бях чела. Лишен от всякаква логика. И един въпрос, как разбра, че преди режима съм се хранила с пакетирани храни и подсладени напитки? Това просто не е истина. От малка се храня с домашно произведена храна, а безалкохолни не обичам. Оказа се обаче, че боба от градината и сладкото на баба не ми понасят. Детето си не бих хранила изцяло НВ защото просто няма нужда. Това хранене е предимно за хора, които не понасят добре ВХ. Аз не съм радикална и не смятам, че е проблем здрав човек с достатъчно физическа активност да се храни с умерено количество ВХ, но човек с доказана ИР и диабет да го прави си е чисто самоубийство. Все едно човек с доказана непоносимост към дадена храна да я яде щото му носи ползи. Ми не, в такъв случай се приема, че вредата от тази храна е по-голяма от ползата. Има варианти след, като човек обърне състоянието си да започне да се храни ВВ ако желае, както е направила Невена.
Друго невярно твърдение е, че с тази диета се приемат по-малко зеленчуци. Това изобщо не е истина. Повечето хора, които се хранят така консумират салата към всяко ядене. Имаше и още глупости и противоречия, но не ми се задълбава.
Само дето аз никъде не съм казал, че ти си се хранила с пакетирани храни и подсладени напитки, примера беше, че има хора, които се хранят така ясно осъзнавайки, че това са отрови, но има хора, които се хранят вм-нвх, вярвайки, че си помагат докато всъщност правят обратното, а дали са глупости проучвания извършени от кардиолози, които цял живот се занимават със сърдечното здраве всеки сам може да си прецени, въпроса, е че аз не прочетох в детайли, кое точно не е вярно, за да го поразискваме, а само, че било глупост, което май за тази тема е нормално положение
човек има непоносимост към НЕЕСТЕСТВЕНИТЕ ХРАНИ, а в естествената храна има и въглехидрати и протеини и мазнини, освен макронутриенти, обаче има и микронутриенти, които също са от значение за здравето. И щот пак говориш за себе си и за сладкото на баба ти, между сладкото на баба ти и един суров плод, приликата е същата като между парче месо и един кренвирш този пример поне би трябвало да си го разбрала нали? И един въпрос в тази домашна храна присъстваха ли примерно хляб екстрахирани мазнини и млечни храни?
Аз като най-малко разбираща да се обадя😂
Изобщо не мога да коментирам този чаршаф, защото не разполагам с познанията нужни за това.
Само ще кажа че последната част ме уби🤪
Дядото на мъжа ми жива до 95.До последно си беше подвижен и не пиеше лекарства.Познавам го от десет години.Вода не пиеше.Само лимонада от тези по 50 стотинки два литра.Или вино .В чашата с виното два пръста неразбита захар.По цял ден меляше боклуци.Кроасани, вафли, сухи пасти, в края на деня обръщаше захарницата и си наливаше в устата.Ама живя до 95.Дайте да го патентоваме като режим за дълголетие 😂😂😂
А дали 95 години е ял кроасани, вафли, сухи пасти, как мислиш?
Баба ми е на 95, с акъла си, и честно ви казвам, никога, ама никога не бих искала да доживея тази възраст. Само човек, който не е виждал подобна суперстарост, може да си мечтае и да се стреми към подобно дълголетие.
Абсолютно всеки човек заспива с надеждата да види утрешния ден без значение на колко години е, само, че когато е млад тъй като времето е далече не мисли особено за това, но колкото повече се приближава часа му толкова повече почва да го прави. Разбира се, понякога възрастните хора са затруднение за своите близки, но това не променя по-горе казаното.
Дълголетни са западноевропейците, да. Но на каква цена. Мерси съм да живея до 80-90 с шепа лекарства и със замъглен мозък, болна и дебела. Прабаба ми живя до 90, умря заради счупен крак и залежаване. Беше суха като клонка и ядеше по кофичка кисело мляко и някоя паничка супа. То повече не трябва на тая възраст.
Дръжте си въглехидратите, пълнозърнестите и хапчетата. Ние тук ще мрем здрави.Grinning
А холестеролът пази мозъка от алцхаймер и старческо оглупяване. Ама опреснявайте си знанията, де.
А пък тая пропаганда с вредното месо и полезните растения.... то е смешно, но страшно вече. Колко трева трябва да изпасе един всеяден организъм, за да си набави нужното от парче месо? Около 20-30 кила? И какво ще усвои от тях? Почти нищо. Вярвайте си, че се отслабва заради глад и стрес с месо.
Слагането в едно изречение на въглехидратите, пълнозърнестите и хапчетата, е много често срещано при вм последователи, други примери са слагането в едно изречение на фруктозния сироп и плодовете, и разбира се слагането в един общ знаменател въглехидрати на една голяма група храни без значение какви макро или микронутриенти имат. Холестеролът предпазва когато е в определено количество, но ще ти задам следния въпрос, за доброто здраве на сърцето добрия холестерол е препоръчително да е над 1.6 mmol/l, в тази тема поне за това сме на едно мнение нали? Ако добрия холестерол е по-висок примерно 3,4,5 и т.н. mmol/l ще предпазва ли по същия начин сърцето? И защото както винаги съм казвал, човек ако се огледа в света около себе винаги може да намери аналогичен пример относно здравето, всички знаем, че слънцето дава живот, но ако 24 в денонощието грее слънце ще продължи ли да дава живот?
jerami, би ли си показал кръвните изследвания? Специално захар и инсулин както и витамини и липиден профил. Мисля, че в тази тема ще си доста по-убедителен, отколкото тия чаршафи дето ги постваш.

bebidigo, симптоми някакви имаш ли? Пикочната ти е в норма мисля, ако мерните единици са mmol/L и ако нямаш някакви симптоми, които да свържеш, е ок.
Нали ти самата твърдиш, че е по-добре холестерола да е повишен защото така предпазвал, иначе може би е добра идея за инсулина като ще направя дори нещо повече от това, така че дори киселия лимон може да намали киселинноста си и да увеличи фруктозата си. Относно твоето тсх, е достатъчно показателно как човек възприема нещата както му е удобно, защото относно глюкозата си много прецизна, относно тсх обаче не, казвайки, че щом нищо не те боли е без значение, което разбира се е нормално за теб да е най-важното.

TSH - Не е константа, променя се в зависимост от сезон и храна, двигателна активност, наличие на йод, цинк, Б12 итн. Моето беше станало над 2.50 при ИР, казаха ми да не го меря по време на диета и 6 месеца след нея. След година беше малко под 2, сега е около 1.5.

Естествени храни и ВХ - В грешка си. Има много естествени храни, в които фибрите са над 2 пъти повече от ВХ и съответно ВХ не се усвояват. Такава е целината. Месото, яйцата, млякото са естествена храна. Дивите хищници се хранят с месо. Ако имаш предвид, че отглежданите индустриално животни са тъпкано с хормони,антибиотици и месото им не е витаминозно съм съгласна.

Холестерол - при 90% от хората яденето на мазнини сваля холестерола, а гладуването и изключването им го качва. Бях пускала изследвания на брат и сестра след глад и след ядене на мазнини. Ако искаш да го пусна пак. Прав си, че наситените и транс мазнини влошават холестеролния профил, но това се случва при липса на омега 3 и ядене на фруктоза. При мене яденето на ВХ дава добър холестерол само ако е съпроводено с доста двигателна активност, храната е веганска и цяла и е готвена без никаква мазнина и не ям ядки. Този тип хранене е труден и невъзможен за повечето хора. На мене ми е вкусно и не ме бърка, но домашните не я щат. И не работи при всеки, а само при хора с нормално тегло и без излишни мазнини в корема. Колко хора могат да ядат боб без мазнина с черен ориз без мазнина? И салата без мазнина? Аз мога, но е трудно да готвя едно за мене и друго за останалите трима. Като съм кето ориз и картофи правя отделно.

яйца - В голяма грешка си, че качват лош холестерол. Яйцата от тревопасни кокошки са супер храна, която сваля холестерол дори ядена с ВХ и това го писаха доста хора. В яйцата има инозитол, Б12, Д, цинк, колин, все вещества, които са нужни за обмяна на мазнини и ВХ, но и протеини. Имам съсед, който яде по 12-20 варени яйца дневно+ друго и е с идеален холестерол на 80г. Жена му го е водила на доктори, но резултатите му са винаги завидни. Около 10-20% от хората ще качат холестерол на яйца и за тях е по-добре да не ядат мазно.

Мисля, че гледаш само вида храна, а не качеството.

Много стари хора искат да умрат. Баба ми беше помолила да не я водят в болница и да не я реанимират ако се разболее. Умря ма 90+, здрава, права и с акъл са си, но след смъртта на дядо не и се живееше, не и се седеше сама в апартамента, не искаше на чуждо място (у майка). Един австралийски професор отиде и се евтаназира в Швейцария на 104, защото нямал качество на живот и живи близки.

Имам линкове към проучвания за всичко, което твърдя, пускала съм ги в стари теми. Мързи ме да ги търся пак, но съм готова да го направя ако някому е интересно.

уми зуми, можеш ли да опишеш грамажа и вида храна, от който КЗ скача на 11.4? Това е супер висока захар, която натоварва бъбреците и не бива да се допуска. А на каква КЗ започваш да ядеш?
Значи нищо на този свят не е константа, но при хора, при които слабото място е щитовидната жлеза, могат да си докарат проблеми там, защото всеки човек има силни и слаби страни, и въпреки, че това се възприема основно за черти в характера, в организма всъщност е абсолютно същото, а тъй като проблемите с щж са по-разпространени при жените, при тях рискът е по-голям, и гледайки изследванията тук във форума на голяма част от жените без проблеми с щж щитовидните хормони са неоптимални, защото щитовидните хормони фт4 и фт3 са по-важните и всъщност те са хормоните на щж, тсх всъшност е хормон на хипофизата (но това е друга тема).

За другото не говоря за частен случай като целината, защото никой не живее само на целина, говоря за общи принципи, за млякото в природата не съществува друг бозайник, който да го консумира като възрастен индивид и то от друг животински вид. И затова и хората си плащат със стотиците хиляди заболявания (към 2010 са над 300 000 официално признати за такива). Естествената храна за всеки животински вид е тази, която даденото животно може да достигне само със собствени сили без помощни средства, сега може би това посягане към неестествената храна преди милиони години ни е направило хора, защото иначе може би бихме си останали просто едни примати, но това е друга много обширна тема, не за тук.

При 90% дали холестерола ще се свали зависи от вида на мазнините, и при 90% от хората, с ядене на животински мазнини холестерола се вдига, иначе просто не биха съществували статините, забелязвам, че ти пак говориш за вх, аз говоря за вида на храната, ако човек се храни с хляб ще си влошава холестерола и въобще здравето, ако обаче се храни със жито ще си подобрява холестерола и здравето (примерно житната диета е доста популярна и много хора отчитат ползи от нея), а спрямо здравето между хляба, който се прави от жито и житото има толкова общо, колкото между фруктозния сироп и плодовете, в които има фруктоза.

Яйцата, когато са сварени вдигат лошия холестерол, когато са сурови добрия, и е факт, че ако на изпит по биология в медицинския на въпрос да се изброят брой от храни, които да съдържат всичко най-лесния отговор е яйцето, тъй като в крайна сметка от него се ражда живот и съответно има всичко необходимо като макро и микронутриенти за да се случи това, но има една приказка много хубаво не е на хубаво, прочети пак риторичния ми въпрос за слънцето от предишния пост, за яденето на много яйца, винаги има малък процент от хора, които се различават от останалите, при изследвания при спортисти, винаги има по някой, който на вм хранене постига по-добри резултати от останалите, и съществуват едни 2.5%, които се чувства най-добре на вм-нвх, както и има едни 2.5%, които се чувстват най-добре с хранене с над 70% въглехидрати, аз мога да ти кажа примерно за Винс Жиронда, който е ял по 36 яйца на ден, но от кои е по-вероятно да е човек, от тези 5% които се различават от останалите, или от останалите 95%?
Факт, е че качеството на храната също е от значение, сегашното био е все едно храната отпреди 100 години, но човек дори и без да се храни био пак може да поддържа добро здраве, примерно има био кренвирши, дали са особено полезни, щом са био?
За последното, което е по-далечно от останалото, ясно ти е, че много млади хора също искат да умрат, но това вече е въпрос на лично себеусещане. Иначе човек е социално животно и трябва да има социален живот, за по-новите поколения може би е по-лесно донякъде заради интернет, но за по-възрастните не е така.
Дискусиите с теб са интересни, определено имаш какво да кажеш и определено трябва да се обръща внимание на нещата, които говориш, но тъй като това ми е предпоследния пост в тая тема (защото jerami може да разбира или да не разбира от ир, но определено съжалява, че въобще отвори тази тема) няма да можем да ги продължим, успех.

# 625
Продължавам да не мога да й хвана логиката на моята нощна кз. Днес бях на път да се похваля с отлични показатели и то при положение, че хапнах и закуска и то не особено и режимна. Дойде ми първи цикъл след кюртажа и си се събудих доста гладна и станах още по-гладна след разходката на кучето и леко отпаднала, та реших че не е ден за фаст. А и си беше празнично за мен.
Ето цифрите: снощи заспах при кз 5.0; тази сутрин кз 4.8 (при ставане от леглото); 4.7 преди обяда, 4.8 след обяда и след около 20на Мин велоергометър, 5.4 (първа лека изненада) след още 30на Мин велоергометър; 4.8 след вечеря, след 15 -20 Мин на велоергометъра; 4.8 след още половин час велоергометър; и Сегаааааа 5.7 преди лягане. От вечерята не съм яла и пила нищо освен вода и един пробиотик. Бях седнала малко да поработя, но за деня имам над 14 000 крачки и общо час и половина велоергометър и то повечето вечерта. Въртя го умерено, без пресилване. Не мерих преди обяда и вечерята кз, че забравих покрай битовизми. Иначе днес калориите ми са повече от обичайното, но са под 1400.
Не се тревожа особено много за тази кз от 5.7 по никое време щом системно за деня изглежда я поддържах доста по-ниска, а и няколко пъти ми се случва нещо подобно - вдига се вечер, а на сутринта е доста по-ниска. Виждам, че усилията дават резултат и ще я овладея и нея. Просто се чудя на какво ли се дължи?!? Някой има ли идея?

А за въглехидратите - сега са ми доста по-малко от преди. Преди ядях бобови, много рядко домашен пълнозърнест домашен хляб или паста, всеки ден плод и имах междинни похапвания и не се движех. Сега съм изключила всичко това, освен плодовете (тях ги намалих до много малка порция през няколко дена, напр 30-40 гр малини или къпини или 1/3 банан). Бобови мисля да включа чак след като видя малко по-стабилни ниски нива в продължение на няколко седмици и то по модела на Джени (1-2 лъжици).

jeremi, никой не те кара да ядеш кето или ниско въглехидратно, или да пиеш мляко. Всеки решава за себе си. Аз познавам доста хора докарали си анемия от веганство, то е също противоестествено за човека. Дори човекоподобните маймуни не са вегани, а човекът още от преди да еволюира до хомо сапиенс е ловувал. А за болестите - не само човекът  боледува, болести има и винаги е имало и по човек, и по животни, и по растения. Това, че днес откриваме различни заболявания, не значи че преди не са съществували, просто сега имаме знанията да ги откриваме. Продължителността на живот нараства драстично в крайна сметка. И тази щитовидна - за хора с Хашимото например пълнозърнести храни (всичко що е с глутен) им са супер противопоказни и дори лекарите им ги забраняват. Доста хора в този форум са изключили напълно от храненето именно хляб/ паста, захар, ГМО картофи и ори, избелен с арсеник (не ми изглежда голяма загуба на нуттриенти), всичко друго си ядат.

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 00:46 от Desii_123

# 626
Здравейте отново Heart Има ли някой от вас, който е имал много килограми за сваляне (аз имам около 60), общо взето положението не е цветущо, наясно съм, но имам много мотивация за промяна. Вече заминаха 5 килограма и продължавам смело напред Grinning ако има някой който е свалил много килограми как ви се отрази това на инсулина и като цяло на ИР, как се чувствате. Радвам се, че се осъзнах на време преди да стане прекалено късно (никога не е прекалено късно за промяна) Heart

# 627
Елора и Бледолилава (отдавна не е писала тук) свалиха много кг. И други е имало. На тях двете мисля, че повече от добре им се отрази и на ИР, и на начина по който се чувстват... Simple Smile

# 628
Здравейте отново Heart Има ли някой от вас, който е имал много килограми за сваляне (аз имам около 60), общо взето положението не е цветущо, наясно съм, но имам много мотивация за промяна. Вече заминаха 5 килограма и продължавам смело напред Grinning ако има някой който е свалил много килограми как ви се отрази това на инсулина и като цяло на ИР, как се чувствате. Радвам се, че се осъзнах на време преди да стане прекалено късно (никога не е прекалено късно за промяна) Heart
Каква диета спазваш и за колко време ги свали?
Аз съм сваляла няколко пъти по 30-35 кг, но после ги качвам, и качвам все повече.

# 629
Каква диета спазваш и за колко време ги свали?
Аз съм сваляла няколко пъти по 30-35 кг, но после ги качвам, и качвам все повече.

Честно казано не бях много стриктна, но ги свалих за по-малко от месец. Хапвах си по два или три пъти на ден (две основни и едно междинно). Ядях пилешко и риба с някаква салата, много крем супи (те ме спасяваха), също и въглехидрати (любимите и също така най-вредните) Grinning пълнозърнест хляб или хляб с лимец. Не знам до колко е правилно, но един път в седмицата си правих така наречения мръсен ден и ядях каквото искам и така продължавах наново. Това което промених е че започнах да се движа и спортувам по един час на ден, което в случая е стъпка в правилната посока и по този начин инсулина ми спадна със 7 единици. Предполагам че ако спазвах стриктно ниско въглехидратна диета щеше да е повече, но аз се отпусках и не спазвах стриктно. Сега отново съм в редиците Joy

Общи условия

Активация на акаунт