Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 22 301
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
  • Стара Загора
Благодаря за бързите отговори. Веднага се насочихме към невролог заради съмнения за епилептичен припадък. Обаче мен тази захар над 7 ме озадачи. Държах аз лично да видя и инсулин на гладно. И ето....
Всъщност линейката като идва, той припада втори път, мандибулата се заключва, все пак отварят устата,правят му сърдечен масаж, връщат го в съзнание. Креатинина е висок и оше един показател CPK също над нормата, явно заради сърдечния масаж. Чернодробните показатели са в норма, обаче този креатинин не е ли за бъбреците нещо. Има ли връзка с инсулина и захарта?

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 15:41 от Maria Dimova

# 526
  • Paris, France
Кетогенната диета е съставена точно за епилептици.

Дъщеря ми имаше съученик с дебела майка -епилептичка. Други две от децата на родителите му също имаха епилепсия и едното не беше и наред с главата. Даже са го изнасяли с медицински въртолети и са го държали в предизвикана кома.

Като отслабмнах 2014г и казах за диетата и че подобрява епилепсия, но тя не се заинтересува. След 2 години я виждам отслабнала. Разказа ми, че я сложили на много строга диета без нищо извън месо и малко зеленчук, даже грах не ядяла, защото се оказало че има диабет. Беше все още леко дебела и на диета. След още година я виждам и не мога да я позная. Казва ми, че вече не е диабетичка и не е и епишептичка и не взима лекарства за епилепсия, но все още внимава с храната и са я пратили на фитнес. Повече не се видяхме и не зная какво е станало.

За креатинина съм пас.

Магнезият е супер важен и за епилепсия и за инсулин. Вижте добавките В първия пост и го изчетете!

# 527
CPK е показател на сърцето, но има различни фракции и зависи коя е изследвана. Може да се изследва и за мускулите.
Минете през невролога и според мен не е лошо да се консултирате с кардиолог и ендокринолог.
Ако младежът е висок и е израснал много в последната година, може това да обяснява ниското кръвно.

# 528
Как може да не припадне при кръвно 50/50, че и съвпаднали (не даже сближени) граници. Глюкозата може да е избълвана, заради стреса от припадъка в момента. А също съм припадала два или три пъти в живота ми, но при нараняване, ставаше ми зле от гледката на собствената ми кръв. Но при хипогликемия имах абсолютно същите усещания, като преди припадъците - внезапно изпотяване, разтреперване и гадене.

# 529
Благодаря за бързите отговори. Веднага се насочихме към невролог заради съмнения за епилептичен припадък. Обаче мен тази захар над 7 ме озадачи. Държах аз лично да видя и инсулин на гладно. И ето....
Всъщност линейката като идва, той припада втори път, мандибулата се заключва, все пак отварят устата,правят му сърдечен масаж, връщат го в съзнание. Креатинина е висок и оше един показател CPK също над нормата, явно заради сърдечния масаж. Чернодробните показатели са в норма, обаче този креатинин не е ли за бъбреците нещо. Има ли връзка с инсулина и захарта?
Да, има връзка, но високите нива на КЗ и инсулин увреждат и бъбреците.
Проверете за диабет, може да е под риск от развитие на тип 1 щом е много слаб. Изглеждат сериозни нещата, взимайте мерки. Ако се окаже не толкова сериозно, още по-добре, но не неглижирайте. Да подчертая, че само спекулирам, не се наемам да правя категорични изводи, просто се погрижете за детето. Успех!

# 530
  • Paris, France
Mioki, може да е мазно слаб, с мазнини в корема. Не винаги се виждат. Той си има тежка ИР с инсулин 23 и КЗ 6.. Да каже ендокринолог, но на мене ми се вижда тежка ИР и гърч, предизвикан от хипогликемия поради хиперинсулинемия.

# 531
  • Стара Загора
Днес в 18 сме на ендокринолог. Ще видим какво ще кажат. Благодаря на всички.

# 532
Mioki, може да е мазно слаб, с мазнини в корема. Не винаги се виждат. Той си има тежка ИР с инсулин 23 и КЗ 6.. Да каже ендокринолог, но на мене ми се вижда тежка ИР и гърч, предизвикан от хипогликемия поради хиперинсулинемия.
Да, възможно е. Много ми е мъчно когато са засегнати деца. Дано да му обърнат достатъчно внимание и да се вземат мерки навреме. 

Maria Dimova, дано всичко да е наред. Дръж ни в течение.

# 533
  • София
Днес бях при личния. Праща ме на ендокринолог, плюс това ми е назначил КЗП, холестерол и триглицериди да се изследват. Не ми се ходи по доктори изобщо, честно ви казвам. Няма нещо, което да не съм чувала.

# 534
Поради каква причина те изпраща на тези прегледи? Ти с какви оплаквания отиде при ЛЛ?

# 535
  • Столичанин ама не в повече :D
Скрит текст:
Скрит текст:
Е ми сори, че на някой не му харесва, ама захар над 5 не е ок и нанася щети на организма. Не списващите в темата са определили тази стойност за граница.
Ако ще се сърдите на някого за това, сърдете се на тоя дето ни е създал. Иначе всеки е свободен да си я вдига колкото иска и му е по силите, живота и здравето са си негови.

Не знам кой го е измислил, но явно лекарите масово не го знаят 😕, или пък не е баш така. Ако някой ми беше казал, че 5 и нещо на гладно не е ок, можеше и по-рано да разбера, че нещо не е наред, само че и личен и гинеколог от известна клиника ми казваха, че си е ок. А дори и ендокринилогът ми не е казвала, че след хранене трябва да е под 5, та съм се подготвила да я питам за тези работи. Моля, посочете лекари, които могат да дават нужните насоки за решаване на проблема, а не просто лекарства, тук, в Бг.

Никой не го е измислил. Резултати от проучвания и наблюдения над милиони хора от цял свят го доказват. И не е 5, а 4.5, но предвид резултатите, от които започват начинаещите целим 5, защото е много лесно и бързо постижимо.  

Пускала съм линкове към изследвания, доказващи, че малко увеличение на КЗ, нещо като от 4.5 на 4.8 увеличава рисковете от сърдечно-съдови заболявания 2-3 пъти, че КЗ над 6 на първи час предвижда сърдечно-съдови заболявания, че КЗ на гладно от 5.3 предвижда развитие на диабет до 10г.

Ръцете ме заболяха да слагам линкове и да обяснявам, но ето линк към статия, в която има линкове към няколко подобни изследвания:

https://chriskresser.com/when-your-%E2%80%9Cnormal%E2%80%9D-bloo … 9t-normal-part-2/

Резултатите на повечето проучвания показват, че удвояването на риска започва при покачване на КЗ от 4.5 на 4.6 и след 5 се покачват стремглаво.

Диабет 2 е лесен за обръщане ако се хване в началото, но гъбичните, вирусни, бактериални кожни инфекции, които се развиват могат да останат с десетилетия след като човекът вече няма диабет или се храни така, че да има винаги КЗ около 4.5. Защо да се докарваме до там?

Ако чакаме лекарите да се заинтересуват можем да си умрем.

Не знам дали страницата я има в първия пост. Елора, ако иска да я сложи за любознателните, но не мисля, че с нещо ще помогне за подобряване на състоянието, а и като гледам, никой не чете първия пост.

Лекарите знаят всичко това, но здравните системи не изискват от тях да го прилагат, не искат таралежи в гащите с немотивирани хора.

Пратих при ендокриноложката, която ме диагностицира доста мои познати. Тя препоръчва по 5 салатки дневно, няма право да изисква кето, а само да дава брошурата със стандартното хранене, 5 салатки пълнят стомаха и така ядем по-малко боклуци, но това минава покрай ушите на повечето хора.

Познавам много лекари, които са опитвали да прокарат идеята за отслабване, ядене според метъра, но нямат време да обясняват с подробности и след някакъв период им писва да оборват мнения на други лекари, които карат по стандартната система, да оборват информация, излизаща от институции с репутация, а и да си рискуват кариерата.

Предишното ми джипи познаваше диетите и ги е проучвал заради близки с диабет. Помогна ми много, но в един момент ме помоли да не пращам неинформирани и немотивирани хора при него, защото няма време да спори с тях. Ако някой иде готов за нюкасълска и добавки, за кетогенна, той помагаше с намаляване на дозите на лекарствата. Ако някой иде да спори опасно ли е бързото отслабване, как ще живее без Метформин и каже, че на срещата ендокринолог му е казал, че диабетът прогресира и не е възможно да се обърне го отпраща обратно.

Даже и на мене ми писва, честно казано.

Арвен, проблемът с хапчетата е, че действат до време и после не. Няма лошо да се пият в началото, но само до осъзнаване и стабилизиране.

Изморих се.
Прочитайки с интерес последните странички (след като едно момиче ми се жалваше как ще живее само на мазно месо и зеленчуци както са и казали в тая тема, и ставайки ми ясно, че вм модата и тук е актуална както навсякъде другаде), виждам сериозна пунктуалност относно тази кръвна захар, но защо никъде не се говори с колко се повишава риска от сърдечни заболявания и смъртност по всякакви причини при такова хранене, защото според най-мащабното проучване което е представено на конгреса на европейското дружество по кардиология през 2018 се доказва, че диетите с ниско съдържание на въглехидрати вдигат с 51% риска от смърт от коронарна болест на сърцето.

Никъде не се говори, защото малко хора нагъват само мазно месо и защото мащабното проучване не взима предвид качеството на поетите мазнини. Не е все едно дали нагъваме индустриално угоени със субсидирани зърно крави и болни свине, яйца от угоявани със зърно кокошки, навряни в мръсни, бетонни помещения без място да си мръднат крилете и хранена със  ...... зърно риба или ядем богати на омега 3 меса и дива риба. Пържено в транс мазнини месото е вредно.

Другото е, че няма как да ядем ВХ докато не ги толерираме. Много от нас ядем кетогенна за много къс период и след това ядем по друг начин. При мене не е имало седмица, в която да ям месо повече от 3 дни седмично.

Понякога се храня и ВВ, но това е чак след сваляне на прословутата КЗ и инсулина. Когато се храня ВВ със седмици не закусвам животинска храна.

Някои от нас се храним и вегетариански поне в повечето дни. Била съм 2 месеца на вегетарианска кето диета. Има и веганска варианти, но са с протеини на прах.

Има и начини с постене, през ден, за 2 месеца.

В първия пост е обяснено. Е, повечето нямаме добри резултати без някакъв период на изключване на ВХ. Елица б, тити пити опитаха. Някои генетично особено хора, северни, ескимоси, никога няма да могат да ядат ВВ без щети.

Има и WFPBD за хора, които нямат добри резултати на кето, не желаят да ядат животинсканхрана. За ИР тази диета е без мазнини, обаче. Писали сме и за нея.

Може ли линк към изследването?

Ох, болят ме пръстите.
Може би не се изразих правилно, това което съм го казвал много пъти, е че проблема не е дали е вм, нх, вв и т.н., а прекалената консумация на животински продукти, защото те просто скъсяват живота.

"Анализ на данни от 15 400 души в САЩ е открил U-образна връзка между смъртността и приема на въглехидрати. Проучването установява, че хората, които живеят най-дълго, са склонни да бъдат тези, които получават около 50 до 55 на сто от приема на енергия от въглехидрати.

Сара Сейделман от Бригъм и женската болница в Бостън и нейните колеги се чудят дали видовете мазнини и протеини, които хората ядат в диети с ниско съдържание на въглехидрати, могат да допринесат за намаляване на дълголетието.
Проучвайки данните, те установяват, че когато хората заменят въглехидратите с месо като агнешко, свинско, говеждо и пилешко месо - характерно за диетите с ниско съдържание на въглехидрати в Европа и САЩ - тяхната смъртност се увеличава.
Но обратното се отнася за онези, които вместо това ядат източници на протеини и мазнини на растителна основа като бобови растения, зеленчуци и ядки. „Колкото повече обменяте растителни мазнини и протеини за въглехидрати, толкова повече рискът намалява“, казва Сейделман.
Екипът смята, че повишената смъртност на нисковъглехидратните диети се дължи на по-ниския прием на плодове и зеленчуци и вредното въздействие на животинските протеини и мазнини върху възпалителните и окислителни стресови системи в организма.
„Ако ще изберете диета с много ниско съдържание на въглехидрати като начин за отслабване или като начин на хранене, е много важно да имате предвид да замените въглехидратите с по-растителна храна“, казва Сейделман.
Що се отнася до тези, които ядат много въглехидрати, смъртността им може да е по-висока поради метаболитни проблеми, свързани с консумацията на големи количества рафинирани въглехидрати, като бял ориз и хляб."

"Диетите с ниско съдържание на въглехидрати може да не са най-здравословните за дълъг живот - 2 големи нови проучвания предполагат, че са свързани с по-висок риск от смърт

Диетите с ниско съдържание на въглехидрати са популярен начин за отслабване, но все по-голям брой изследвания показват, че те могат да доведат и до преждевременна смърт, ако се спазват за дълги периоди.
Ново проучване на повече от 24 800 възрастни в САЩ установи, че тези, които са ограничили приема на въглехидрати, имат 32% по-висок риск от смърт от каквато и да е причина, отколкото хората, които са били на диети с високо съдържание на въглехидрати.
Тази констатация се привежда в съответствие с други нови данни на повече от 447 500 души по целия свят.
Ограничаването на въглехидратите може да бъде добра стратегия за отслабване, но експертите казват, че не е добре да се следва в дългосрочен план.
Диетите с ниско съдържание на въглехидрати имат много разновидности, всяка с много последователи. Хранещите се по Аткинс ядат много месо и яйца, преди бавно и внимателно да въвеждат въглехидрати, докато кетогенната диета призовава хората към рязко намаляване на въглехидратите и да се съсредоточат върху увеличаване на приема на мазнини от храни като масло, сирене и авокадо.
Но все по-често учените откриват, че преминаването към хранене с ниско съдържание на въглехидрати може да не ви донесе полза в дългосрочен план.
Изследване, представено във вторник на Конгреса на Европейското дружество по кардиология 2018, разгледа моделите на отчитане на храненето на 24 825 души в САЩ за повече от десетилетие.
Изследователите разделили участниците в четири квартила, от диети с най-ниски въглехидрати. Те открили, че американците в дъното на 25%, които не ядяли почти никакви въглехидрати, са с 32% по-висок риск от смърт от каквато и да е причина, отколкото тези, които са с най-висок прием на въглехидрати.
Те открили също, че диетите с ниско съдържание на въглехидрати са с 51% повишен риск от смърт от коронарна болест на сърцето и с 35% повишен риск от смърт от рак в сравнение с хората в първите 25% от хранещите се с най-много въглехидрати.
Изследователите сравняват тези резултати с данни за диетите на 447 506 души по света и установяват, че като цяло диетите с ниско съдържание на въглехидрати имат 15% повишен риск от смърт.
Изследователите смятат, че това може да е така, защото замяната на здравословни, богати на фибри въглехидрати - като пълнозърнести храни и някои зеленчуци - с повече месо може да доведе до опасност.
"Нашето проучване предполага, че в дългосрочен план те са свързани с повишен риск от смърт от всяка причина и смъртни случаи от сърдечно-съдови заболявания, мозъчно-съдови заболявания и рак", казва Мацией Банах, професор от Медицинския университет в Лодз в Полша който помогна за написването на изследването.
Здравословните въглехидрати като пълнозърнести храни и боб не са лоши за вас.
Това ново проучване идва по петите на друго световно изследване на данни за смъртността, публикувано в Lancet по-рано този месец. То установи, че хората, които ядат умерено количество въглехидрати и се съсредоточават върху цели, здравословни храни като зеленчуци, бобови растения и ядки са склонни да живеят по-дълго от хората, които ограничават приема на въглехидрати.
Това е по-голямо доказателство, че най-добрата стратегия за диета в дългосрочен план е режим, богат на зеленчуци, пълнозърнести храни и здравословни мазнини от естествено мазни източници като маслини и авокадо.
"Опитайте се да направите избор, който запълва чинията ви с растения", казва Сара Сейделман, кардиолог и изследовател по хранене в Бригъм и женската болница в Бостън, която ръководи изследването на Lancet.
Тя казва, че не е ясно дали диетата на растителна основа, която също е с ниско съдържание на въглехидрати, може да бъде здравословна дългосрочна стратегия, защото никой наистина не се храни по този начин.
"Това не е естествен начин на хранене", казва тя.
Вместо това, когато хората изхвърлят въглехидратите, те често посягат към повече животински протеини и мазнини.
Яденето на повече масло и месо може да повиши кръвното ви налягане, а Световната здравна организация казва, че преработените меса като хот-дози, шунка, бекон и колбаси могат да причинят рак. Възможно е всеки вид червено месо, преработено или не, да бъде свързано с повишен риск от колоректален рак. А някои риби носят високи нива на нитрати, което може да причини рак при животните.
Нещо повече, диетите с ниско съдържание на въглехидрати, които премахват зърнените храни и пресни продукти за повече месо и риба, могат неволно да подкисляват урината, излагайки на риск от развитие на камъни в бъбреците."

https://www.thelancet.com/journals/lanpub/article/PIIS2468-2667( … )30135-X/fulltext

Ето и една част от изследване за това колко живеят инуити (ескимоси), тъй като те са любим пример на високомазнинните, защото били здрави, пък се хранели вм-нвх.

"Продължителността на живота при раждането на инуитите от бившите северозападни територии нараства от 29 години през 1941 г. до 1950 г. (38 години по-малко, отколкото за Канада като цяло), до 37 години през 1951 г. до 1960 г. (33 години по-малко), до 51 години през 1963 г. до 1966 г. ( 21 години по-малко) и до 66 години през 1978 до 1982 г. (19 години по-малко) . За инуитите в Нунавик продължителността на живота от 1984 до 1988 г. е 14 години по-малка, отколкото за общото население на Квебек.
Резултатите за 2000 до 2002 г. показват, че продължителността на живота при раждане е била около 67 години в Нунавик и около 69 години в Нунавут, или приблизително 13 и 11 години по-малко, отколкото за Канада като цяло по това време."

"През 1991 г. продължителността на живота в районите, населени с инуити, е била с 10 години по-малка, отколкото в Канада като цяло, с по-голяма разлика между жените (11 години), отколкото при мъжете (9 години). До 2001 г. разликата е повече от 12 години, а разликата е подобна при мъжете и жените. С 67 години през 2001 г. средната продължителност на живота в населените с инуити райони е приблизителна с продължителността на живота за цяла Канада през 1946 г."

И защото твоите мнения са хубави бих ти казал и нещо друго (и към всеки, който чете), излекуване не е подобряване на инсулин и/или кръвна захар и в същото време влошаване на други показатели (примерно холестерол или щитовидни хормони), това е все едно боклука от кухнята да го преместим в хола и да твърдим, че сме си почистили къщата, същинското излекуване се случва ЕДИНСТВЕНО, когато има подобрение във ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ, защото когато страда панкреаса СТРАДА ЦЯЛОТО ТЯЛО, когато страда щитовидната жлеза СТРАДА ЦЯЛОТО ТЯЛО, когато страда черния дроб СТРАДА ЦЯЛОТО ТЯЛО и т.н. и т.н.. който не разбере това просто няма как да се излекува истински, а ще продължи да участва в един театър на абсурда. Самото осъзнаване на тази проста истина е трудно за човек живеещ в това общество и през живота си учен на други неща, но който съумее да го направи ще намери и пътя към здравето, което не е нищо друго освен ниво на баланс. И не, не съм вегетарианец, обичам свинско (което вдига инсулина колкото ориза), проблема, е че при вм теории около зрънце истина се оплитат неистини, и за незапознатия отсяването е трудно (примерно наскоро гледах един вм доктор, беше клип за вдигането на сутрешната глюкоза, всичко добре, до момента в който започна да обяснява, че човек имал поносимост към въглехидрати за не повече от 30-40 години, което е ясно, колко смехотворно звучи, защото тогава всички на 30-40 щяха да са с ир, пък има милиони възрастни хора, без помен от такива проблеми пък хранещи се с тея отровни въглени цял живот). Между другото не знам дали си наясно, че животинските храни (без яйцата, които обаче качват холестерола) вдигат инсулина, колкото зърнените, без обаче да вдигат кръвната захар, заради това много хора си мислят, че се оправят, докато всъщност продължават да си тормозят панкреаса. И накрая ще ти задам следния въпрос, тука се твърди, че референтните граници на инсулина са прекалено високи, ок, защо обаче не се казва същото и за границите на холестерола, както е за едното, така да бъде и за другото, но няма как да стане, защото с такова хранене е доста трудно, някой да поддържа лош холестерол под 2.6. И защото ще почне да се говори, че имало изследвания доказващи, че повишения холестерол предпазвал, на всеки е ясно, че има 100 пъти повече изследвания доказващи, че повишения холестерол вдига риска от сърдечни заболявания, и всички сериозни кардиологични институции го твърдят, и докато вариациите в кръвната захар са симптоматични и могат да се усетят, то при сърдечно съдовата система не е така, проблемите се усещат когато вече са се развили в много сериозна степен. Но всъщност не е нужно човек да чете десетки изследвания за да се радва на добро здраве, а просто трябва да види света около себе си и да установи, че всичко в него се основава на баланса и здравето не е нищо друго освен ниво на баланс. Бяга ли се от баланса в една или друга посока не може да има добро здраве.

Скрит текст:
Е ми сори, че на някой не му харесва, ама захар над 5 не е ок и нанася щети на организма. Не списващите в темата са определили тази стойност за граница.
Ако ще се сърдите на някого за това, сърдете се на тоя дето ни е създал. Иначе всеки е свободен да си я вдига колкото иска и му е по силите, живота и здравето са си негови.

Не знам кой го е измислил, но явно лекарите масово не го знаят 😕, или пък не е баш така. Ако някой ми беше казал, че 5 и нещо на гладно не е ок, можеше и по-рано да разбера, че нещо не е наред, само че и личен и гинеколог от известна клиника ми казваха, че си е ок. А дори и ендокринилогът ми не е казвала, че след хранене трябва да е под 5, та съм се подготвила да я питам за тези работи. Моля, посочете лекари, които могат да дават нужните насоки за решаване на проблема, а не просто лекарства, тук, в Бг.

Никой не го е измислил. Резултати от проучвания и наблюдения над милиони хора от цял свят го доказват. И не е 5, а 4.5, но предвид резултатите, от които започват начинаещите целим 5, защото е много лесно и бързо постижимо.  

Пускала съм линкове към изследвания, доказващи, че малко увеличение на КЗ, нещо като от 4.5 на 4.8 увеличава рисковете от сърдечно-съдови заболявания 2-3 пъти, че КЗ над 6 на първи час предвижда сърдечно-съдови заболявания, че КЗ на гладно от 5.3 предвижда развитие на диабет до 10г.

Ръцете ме заболяха да слагам линкове и да обяснявам, но ето линк към статия, в която има линкове към няколко подобни изследвания:

https://chriskresser.com/when-your-%E2%80%9Cnormal%E2%80%9D-bloo … 9t-normal-part-2/

Резултатите на повечето проучвания показват, че удвояването на риска започва при покачване на КЗ от 4.5 на 4.6 и след 5 се покачват стремглаво.

Диабет 2 е лесен за обръщане ако се хване в началото, но гъбичните, вирусни, бактериални кожни инфекции, които се развиват могат да останат с десетилетия след като човекът вече няма диабет или се храни така, че да има винаги КЗ около 4.5. Защо да се докарваме до там?

Ако чакаме лекарите да се заинтересуват можем да си умрем.

Не знам дали страницата я има в първия пост. Елора, ако иска да я сложи за любознателните, но не мисля, че с нещо ще помогне за подобряване на състоянието, а и като гледам, никой не чете първия пост.

Лекарите знаят всичко това, но здравните системи не изискват от тях да го прилагат, не искат таралежи в гащите с немотивирани хора.

Пратих при ендокриноложката, която ме диагностицира доста мои познати. Тя препоръчва по 5 салатки дневно, няма право да изисква кето, а само да дава брошурата със стандартното хранене, 5 салатки пълнят стомаха и така ядем по-малко боклуци, но това минава покрай ушите на повечето хора.

Познавам много лекари, които са опитвали да прокарат идеята за отслабване, ядене според метъра, но нямат време да обясняват с подробности и след някакъв период им писва да оборват мнения на други лекари, които карат по стандартната система, да оборват информация, излизаща от институции с репутация, а и да си рискуват кариерата.

Предишното ми джипи познаваше диетите и ги е проучвал заради близки с диабет. Помогна ми много, но в един момент ме помоли да не пращам неинформирани и немотивирани хора при него, защото няма време да спори с тях. Ако някой иде готов за нюкасълска и добавки, за кетогенна, той помагаше с намаляване на дозите на лекарствата. Ако някой иде да спори опасно ли е бързото отслабване, как ще живее без Метформин и каже, че на срещата ендокринолог му е казал, че диабетът прогресира и не е възможно да се обърне го отпраща обратно.

Даже и на мене ми писва, честно казано.

Арвен, проблемът с хапчетата е, че действат до време и после не. Няма лошо да се пият в началото, но само до осъзнаване и стабилизиране.

Изморих се.
Прочитайки с интерес последните странички (след като едно момиче ми се жалваше как ще живее само на мазно месо и зеленчуци както са и казали в тая тема, и ставайки ми ясно, че вм модата и тук е актуална както навсякъде другаде), виждам сериозна пунктуалност относно тази кръвна захар, но защо никъде не се говори с колко се повишава риска от сърдечни заболявания и смъртност по всякакви причини при такова хранене, защото според най-мащабното проучване което е представено на конгреса на европейското дружество по кардиология през 2018 се доказва, че диетите с ниско съдържание на въглехидрати вдигат с 51% риска от смърт от коронарна болест на сърцето.
Jerami,след като си позволяваш да пишеш подобни глупости, които целят само да объркат хората, които и без това са в трудно положение е желателно да ги подкрепиш с факти. Преди да открия ВМ храненето бях една много болна жена на възраст доста под 30. На 26-7 ми изписаха антидепресанти и лекарства за високо кръвно. Редовно ми прилошаваше и посинявах цялата. Да не говорим, че забременяването беше мираж. Тогава ВМ НВХ храненето ме спаси. Така и не започнах всички изписани лекарства. Холестерола ми влезе в норми, цикълът ми се появи и забременях цели два пъти. Жестоко съжалявам, че покрай кърменето прекъснах режима и това веднага се отразява зле на здравето ми. Депресия, повтарящи се вирусни  инфекции, редуващи се периоди на липса на менструация и продължаващи с месеци кръвоизливи, ускорен пулс, стягане в гръдната област. Може и кръвно да съм имала отново, не съм го мерила, но ми прилошаваше често и ме стягаше тила. От малко повече от 3 месеца се върнах на режима и цикъла ми вече се подобрява, депресията отшумява. Всички останали неразположения също изчезват постепенно. А забравих да спомена, че имам и очно заболяване с над 90% загуба на зрението на едното око, което беше започнало да прогресира. Сега забелязвам подобрение и там. Изводът за мен е, че никога не бих се отказала от режима заради някакви имагинерни вреди, при положение, че виждам огромни ползи върху себе си.
Яденето на невъобразими количества фаст фууд и пакетирани храни и пиенето на тонове подсладени напитки е сериозен проблем, това обаче е ОСЪЗНАТ ИЗБОР, защото всеки е наясно, че това е хранене с отрова, обаче промотирането на вм-нвх диетите за здравословни в дългосрочен план, е това вече е проблем, защото е лъжа. Да факт е, че когато човек се е хранил безразборно, ако ще да почне да се храни само с месо първоначално може да подобри състоянието си, въпроса е обаче за колко време, защото целта не е само да сме здрави краткосрочно, ами да го задържим това здраве (и всъщност да сме живи) колкото е възможно по-дълго (поне моята цел е такава).
Никой не отрича, че с такова хранене се отслабва, защото просто тялото се вкарва в режим на глад и оцеляване (заради, което вдига хормона на стреса кортизола, което е защитна реакция и дори само това е достатъчно като доказателство за вредата от това хранене в дългосрочен аспект).
Ако тоя начин на хранене е толкова полезен, защо голямата част от вм-нвх защитниците не смеят да хранят децата си още от самото им захранване по този начин, поне аз не съм срещал такива? Ти би ли хранила детето си от самото му захранване така?
Има и още нещо което бих искал да добавя, всеизвестно е, че витамин б12 се набавя единствено от консумация на животински храни, но същевременно този витамин въпреки, че е водноразтворим, всъщност е в най-голямо количество в организма (в черния дроб може да се съхраняват до 5000мкг, а на организма са му нужни 2,4мкг дневно), и именно този факт, също би трябвало да доведе до извода, че щом организма е устроен така, че запасите от единствения изцяло животински витамин да му стигат за години, значи животинската храна не би трябвало да се консумира ежедневно от нас.
Но всъщност дори и без изследвания, а с малко логика, човек може да стигне до извода, че режими базирани на животинска храна са пагубни, с едно просто доказателство на хиляди години, което се нарича ПОСТИ. В миналото не е имало народи на земята (разбира се в днешното модерно общество това почти не съществува, защото човек си мисли че е по-голям от природата и затова е много по-болнав), които да не изключват за определен период животинските продукти независимо от местоположението си и независимо каква религия изповядват (а в някои религии има и изцяло забранени храни, които винаги са животински), и този факт би могъл да наведе на правилната посока на мислене, че зад този тип пост изглежда има много по-дълбок смисъл от чисто религиозния аспект. А това идва именно от факта, че животинските храни са много по-трудно преработваеми от растителните и вкарват доста токсини в организма, и той има нужда периодично да се пречиства от тях.
Нека да погледнем и в реалния свят, за да видим в действителността как стоят нещата, давам за пример доживелия до 104 години кардиохирург Елсуърт Уорхъм, който въпреки, че извършва операции до 95 години (демек определено е изложен на стрес, защото надали е много успокояващо когато осъзнаваш, че буквално държиш човешки живот в ръцете си) над 50 години е веган, не коментирам дали този начин на хранене е правилен или не, не коментирам дали вегетарианството е правилно или не, (аз лично смятам, че човек има нужда от определено количество животински храни, но не всеки ден и с месеци на пълно изключване) просто показвам РЕАЛЕН ЧОВЕК, който е бил над 50 години веган и е доживял до 104 години, търся и досега не съм намерил ПОНЕ ЕДИН РЕАЛЕН ЧОВЕК, хранещ се вм-нвх или въобще предимно с месо доживял до такава възраст, някой доживял до 90 и такъв няма (до 80 може и да има, и то със сериозната уговорка, че поне половината от живота си се е хранил с тея отровни въглехидрати). Ако някой почне да се храни така още от раждането си ще има продължителността на живота на инуитите от по-горното изследване, които към 1946 година са живеели средно до 29 години (докато по същото време в другите части на Канада хората са живеели до 67).

# 536
  • София
Качвах си и тук изследванията. Висока захар, висок инсулин, нисък вит Д. Аз знам, че съм я ИР. Последно ходих на ендокринолог миналия ноември. Какво само да ходя. Да ми каже и той че трябва да отслабна сякаш не го знам

# 537
Е да де, ама като си отишла с оплаквания и тестове, какво да те прави Simple Smile
Пак добре, че те изпраща, а не ти казва че нищо ти няма.

Ти, мисля, знаеш какво трябва да правиш. Никой не може да го направи вместо теб. Я да се стягаш! Един живот имаш и единствения човек способен да се справи с проблемите ти си ти. Стига си викала неволята, виждаш, че не идва. Действай, момиче!

jerami, стига преписва, дай първоизточниците и стига с тоя стогодишен лекар, една птичка пролет не прави.

Да, бих си захранила детето с НВ ВМ, за съжаление късно осъзнах кое ни прави болни.

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 18:06 от Миоки

# 538
Jerami, много съжалявам, че изчетох почти целият ти пост. По-голяма глупост не бях чела. Лишен от всякаква логика. И един въпрос, как разбра, че преди режима съм се хранила с пакетирани храни и подсладени напитки? Това просто не е истина. От малка се храня с домашно произведена храна, а безалкохолни не обичам. Оказа се обаче, че боба от градината и сладкото на баба не ми понасят. Детето си не бих хранила изцяло НВ защото просто няма нужда. Това хранене е предимно за хора, които не понасят добре ВХ. Аз не съм радикална и не смятам, че е проблем здрав човек с достатъчно физическа активност да се храни с умерено количество ВХ, но човек с доказана ИР и диабет да го прави си е чисто самоубийство. Все едно човек с доказана непоносимост към дадена храна да я яде щото му носи ползи. Ми не, в такъв случай се приема, че вредата от тази храна е по-голяма от ползата. Има варианти след, като човек обърне състоянието си да започне да се храни ВВ ако желае, както е направила Невена.
Друго невярно твърдение е, че с тази диета се приемат по-малко зеленчуци. Това изобщо не е истина. Повечето хора, които се хранят така консумират салата към всяко ядене. Имаше и още глупости и противоречия, но не ми се задълбава.

# 539
Аз като най-малко разбираща да се обадя😂
Изобщо не мога да коментирам този чаршаф, защото не разполагам с познанията нужни за това.
Само ще кажа че последната част ме уби🤪
Дядото на мъжа ми жива до 95.До последно си беше подвижен и не пиеше лекарства.Познавам го от десет години.Вода не пиеше.Само лимонада от тези по 50 стотинки два литра.Или вино .В чашата с виното два пръста неразбита захар.По цял ден меляше боклуци.Кроасани, вафли, сухи пасти, в края на деня обръщаше захарницата и си наливаше в устата.Ама живя до 95.Дайте да го патентоваме като режим за дълголетие 😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт