Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 22 494
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • here, there, everywhere
Високите протеини помагат на черния дроб да се очиства, предполагам за това препоръчват изварата в случая. Но и на мен ще ми е интересно да прочета повече.

# 136
  • Швейцария
Разкажи повече за режима, които спазваш, че ми стана интересно.

Аз спазвах известно време много ниско въглехидратен. Още на първия сеанс в дружеството по диабет ми обясниха, че трябва да го сменя, ако искам да съм здрава. Казаха 3 хранения на ден. На всяко трябва да има 30-40 гр въглехидрати (не повече, ако целта е да се отслабне), протеини и мазнини. На ден трябва да има 5 порции зеленчуци и плодове, като 1 порция е една шепа. 1600 до 1800 калории на ден. Бяло брашно и сладко са забранени за диабетици. Идеалната закуска е мюсли, които си правя сама с трици, кисело мляко 1.5%, черни боровинки и стевия за сладост. Идеалната чиния за обяд и вечеря съдържа протеини (парче месо или риба или сирене), въглехидрати , мазнини (зехтин, омега 3) и зеленчуци. Въпросните 30 грама въглехидрати са 2 малки картофа или 3 лъжици ориз или 1  филийка пълнозърнест хляб.

Прилагам линк на швейцарското дружество на специалистите по хранене, където членува моята специалистка. Там е нарисувано съдържанието на идеалната чиния за балансирано и здравословно хранене.
На немски е , но картинката се вижда. При мен въглехидратите са леко намалени, тъй като аз отслабвам.

http://www.sge-ssn.ch/ich-und-du/essen-und-trinken/ausgewogen/au … gewogener-teller/

Забравих да добавя, че ми казаха да отслабвам по 1-2 кг на месец. Повече не е здравословно. Мерят ме всеки месец и ми се карат, ако съм отслабнала повече.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 09:40 от JennyBG

# 137
  • София
Благодаря за детайлите.

# 138
Момичета, от няколко години не консумирам тестени изделия, до преди година и половина си позволявах една малка препечена филийка в събота на обяд . От тогава изцяло съм премахнала тестените и се чувствам прекрасно. Един ден имаше изостанали пълнозърнести спагети и за да не ги хвърлям реших да ги хапна, на обяд 200 грама заедно със соса и вечерта 200 гр със соса. Корема ми стана като балон, беше ми ужасно тежко и не се чувствах изобщо добре. Освен това на следващата сутрин като се претеглих тежах + 800 гр. Отне ми няколко дена за да ги загубя тези 800 грама. Този месец бях на детски рожден ден и за да не обидя домакините хапнах малко триъгълниче пица,  почувствах се още по-зле от предния път, пих храносмилателни ензими за да пооправя положението, пак качих доста грамове...Твърдо продължавам с моя си режим защото се чувствам прекрасно, хапвам яйца,гъби,  месо, риба, пиле със салати, но се съобразявам и с калориите, обичам мазни мръвки, но само с такова хранене нищо не свалих. Прегрешенията са ми малко черен шоколад, малко плод. Яйцата са ми любими и всеки ден хапвам по 2 на обяд с домат и 30-40 гр. сирене, вечер месце със зелена салата. Благодарение на споделената от Невена нюкасълска диета успях да сваля килограмите, които ме мъчиха няколко години и от около 50 вече съм 47 кг. Искам 45, но по нататък и това ще стане. Изкарах на нюкасълската 3 пълни дни, като преди това няколко дни постепенно намалявах въглехидрати и калории. Единственото, което ме спря да продължа е страха от увисването на кожата, вече съм на 50 години. За тези три дни хапвах 500 калории, като си оставях 100 за всеки случай да не преритам от глад. Това не се случи, но вечер си ги допълвах тези калории с коктейл 20 гр.водка и  домашен доматен сок. Пия много рядко алкохол, 2-3 пъти в годината за Коледа, НГ и РД, ако не е доматения сок даже не бих пила изобщо, не го понасям... От ноември се стремя да спазвам режим. Никога преди това не съм имала толкова висок хемоглобин, преди беше постоянно на долна граница а сега е 142 при норма от 120-160, триглицеридите винаги са били под норма 0.51 при референтни от 0.6, желязо 18.4 при референтни 7.4 -28, общ холестерол 5.35, HDL над нормата 2.42 при референтни до 1.68,  LDL 3.21 при риск от 3.4 до 4.89. Ендокриноложката ми каза, че тези резултати само можело да ме радват, ама като знам какви съвети ми даваше относно хляба.... и загубих доверие в нея и не и вярвам. Бяхме през август 10 дни на море, нямаше къде да се тегля там, обедното ми хранене беше според режима, но вечер си хапвах пържен сафрид, цаца и картофки, не много, обикновено се натъпквах със салата. Не съм чувствала неразположение както с тестените храни. Прибрах се със свито сърце, първата ми работа беше да се претегля, бях качила само 1 кг и се успокоих, за няколко дни го свалих.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 11:01 от necha

# 139
Това е като мярката с ръка на precisionnutrition. Аз започвам да се обучавам с тях, по-нататък ще мога да споделям при интерес.

https://www.precisionnutrition.com/calorie-control-guide-infographic

# 140
  • Paris, France
Скрит текст:
Разкажи повече за режима, които спазваш, че ми стана интересно.

Аз спазвах известно време много ниско въглехидратен. Още на първия сеанс в дружеството по диабет ми обясниха, че трябва да го сменя, ако искам да съм здрава. Казаха 3 хранения на ден. На всяко трябва да има 30-40 гр въглехидрати (не повече, ако целта е да се отслабне), протеини и мазнини. На ден трябва да има 5 порции зеленчуци и плодове, като 1 порция е една шепа. 1600 до 1800 калории на ден. Бяло брашно и сладко са забранени за диабетици. Идеалната закуска е мюсли, които си правя сама с трици, кисело мляко 1.5%, черни боровинки и стевия за сладост. Идеалната чиния за обяд и вечеря съдържа протеини (парче месо или риба или сирене), въглехидрати , мазнини (зехтин, омега 3) и зеленчуци. Въпросните 30 грама въглехидрати са 2 малки картофа или 3 лъжици ориз или 1  филийка пълнозърнест хляб.

Прилагам линк на швейцарското дружество на специалистите по хранене, където членува моята специалистка. Там е нарисувано съдържанието на идеалната чиния за балансирано и здравословно хранене.
На немски е , но картинката се вижда. При мен въглехидратите са леко намалени, тъй като аз отслабвам.

http://www.sge-ssn.ch/ich-und-du/essen-und-trinken/ausgewogen/au … gewogener-teller/

Забравих да добавя, че ми казаха да отслабвам по 1-2 кг на месец. Повече не е здравословно. Мерят ме всеки месец и ми се карат, ако съм отслабнала повече.

А този режим за колко време ще те излекува от диабет? Специалистката каква успеваемост има? Освен хранителен режим приемаш ли някакви добавки? Кръвната захар в какъв диапазон се движи при този режим, сутрин, 1 и 2 часа след ядене.

Във Франция живея и ме сложиха на подобен режим заради рязко качване на килограми. Продължавах да качвам и намалиха калориите на 1200, та пак продължавах да качвам. Караха ме да тичам, да тичам повече и нищо.

necha, поздравления 💐. Браво. Няма проблем да свалиш калориите като си кето и не, за 2 кг не увисва кожата, даже на 50г, които чувам след няма и седмица 😎.

Прегрешения веднъж седмично са ОК.

За подуването - пробиотици. Като не ядеш ВХ, бактериите, които ги обработват в червата измират и после катонхапнеш малко няма кой да ги обработи. Другото са ензими, както пишеш, но не са достатъчни.

Радвам се за тебе и че си добре, особено за желязото.

# 141
По повод пробиотиците да препоръчам Биогая, има ги в аптеките. Пила съм какви ли не, евтини и много скъпи. Тези са определено добри.

# 142
100гр дневно ВХ за диабетик... не че съм много учудена, ама сериозно?!

Залагам си главата, че така човека се държи на границата на неконтролируемия диабет, без да я прескача, но никога няма да го вкара в ремисия и да види недиабетни показатели.

# 143
  • Paris, France
Миоки, предполагам след всяко ядене на ВХ тръгват да ги горят. Виждала съм слаби мъже, при които отслабване не обърна диабета да го обръщат с такова ядене и горене,само дето в началото ядат ВХ веднъж дневно, после 2 пъти и 50гр общо максимум в началото. Невъзможно е да се обърне диабет с ядене на ВХ без ходене веднага след това. Само един човек познавам, който успя, но при него имаше жесток дефицит на разни Д3, Б12 и много други, нямаше наднормено тегло и спортуваше в някаква степен.

# 144
Днес изядох няколко шоколадови бонбона, има ли смисъл утре да изследвам Инсулин на гладно или да изчакам една седмица и тогава?

# 145
Невена, точно така - спортът не неутрализира ефектите от лошата диета.
Със 100 гр. ВХ на ден, диабета никога няма да се вкара в ремисия, ако ще да се спукаш от тренировки, само ще забави леко неизбежното, а то не е никак розово.

jof, инсулин на гладно може да изследваш. За натоварването важи това за ВХ до колкото разбирам аз.

# 146
  • Paris, France
Днес изядох няколко шоколадови бонбона, има ли смисъл утре да изследвам Инсулин на гладно или да изчакам една седмица и тогава?

Ако общите ти калории за деня са същите като вчерашните може да го изследваш. Ако си на кетогенна изчакай 2-3 дена, но:

Днес тук е 10.55ч, а в България 11.55ч и вече си изяла няколко бонбона. Разбирам, че е имало повод, но на каквато и диета да си или да не си,няколко бонбони наведнъж нямат работа в устата ти.

Миоки, чакам авторката да уточни. Ако има проучвания и работи, супер..... ама....... надали. Мене тук ме изядоха като обясних за Нюкасълската в началото, преди 2 години. Имаше възмущение, отричане, а аз даже не правих класическата с 46% калории от ВХ, а VLCKD с калории на Нюкасълската. Може авторката да е на същата и затова да и действа добре.

Предложих кетогенна на една позната. Почна я, но диабетът и се влоши и взе да я боклучи. 100 пъти и казах, че с ябълки и ядки няма да стане, ама не, във форуми за кетогенна видяла рецептите. За здрави мъже да за 140кг лелка с диабет е трудно. Преди около година я срещам и отслабнала. Новото и джи пи я сложило на нискокалорична,че и кетогенна,ама строга. Що не съм и казала. Ми казах и, ама не я заинтересува тогава. Тя избирателно ядеше лъжиците с мас и ябълките.

# 147
Аз за това все питам какво се яде с подробности, защото всеки разбира различно ниско въглехидратно, а много хора дори не отчитат един куп неща които подхапват, така между другото - само залъче, нищо работа, не се брои или смятат, че един ден може така, другия онака и ще има положителен ефект, защото общо за месеца, са консумирали по-малко ВХ от преди, а тя "схемата" не работи така.

# 148
И вкъщи така не броят залците и глътките и все подканят 'ама то е нищо, ама то...'. Толкова ми е втръснало, че давам игнор и оглушавам като се започне.

# 149
О, аз вече съм се отказала да давам акъли, даже когато ми ги искат. Щом виждам, че съм приказвала един час какво, как и защо, отиваме да седнем на масата и приятелката си чупва спокойно от пърленката, от пицичката, бодва си паста да я пробва.... Ама нали не си е поръчала тя, явно смята, че не е проблем. А преди това един час е мрънкала, че не й отслабва коремът, че не й е добре, кръвното играело, не знам какво... Уж кима, като говорим, а после дори не усеща какво прави. Ами вече свивам рамене, като ми се оплаче, всеки да си кара, както си знае.

Общи условия

Активация на акаунт