Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 22 485
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
Тая царевица какво ти търси в менюто, Just а Woman?
Ясно, разбрах....без царевица, всъщност няколко пъти я слагах по-малко, но явно не....
Рибата тон консерва, или май и тя не...
А всъщност кое е крайно недостатъчно, в смисъл ...салата ли повече, месо, яйца/млечни

Днес за обяд съм изяла една пържола пилешка на скара 150гр. със салата горе-долу около 350гр.-400гр. междинна малко бадеми сурови, закуска беше к.мляко с канела и една филийка пълнозърнест с крема сирене

# 271
Рибата тон е добре, но от консерва не е най-доброто. Просто гледай да не е прекалено често, ако имаш възможност взимай прясна. Недостатъчно са ти протеините според мен. Пробвай да си вкарваш храната в някой калкулатор да видиш как е съотношението докато се ориентираш.
Пилешката пържола може да я придружиш с една бучка масло -10-20гр ако е от бяло месо.

# 272
Месото е малко според мен, полезните мазнини също.
Ядеш миниатюрно количество яйце/месо и огромни салати, с доста млечни. Основно караш на салата с мляко.
Пълнозърнестият хляб също е не.

# 273
Рибата тон е добре, но от консерва не е най-доброто. Просто гледай да не е прекалено често, ако имаш възможност взимай прясна. Недостатъчно са ти протеините според мен. Пробвай да си вкарваш храната в някой калкулатор да видиш как е съотношението докато се ориентираш.
Пилешката пържола може да я придружиш с една бучка масло -10-20гр ако е от бяло месо.
Не риба тон бях сложила половината от не много голяма консерва в салата и честно казано не мисля да я ям често, просто за разнообразие си взех. Купувам си риба и си пека. Използвам един български калкулатор и гледам да съм около 1200-1300калории за деня. Гледам да правя упражения почти всеки ден по около 10-20мин.
И съм объркала добавката : Ресвирол

# 274
Миоки, не мога да слагам в скрит текст от тел, така че който не му се чете за котки, да прескача Joy
Трябва да го откажеш от рояла. Трудно ще е , но не го жали, доброволно няма да умре от глад, спокойно. Вземи му Taste of the wild или Orijen или Acana. Със сигурност ги има и при вас. Добър вариант е N&D Farmina. Тя е с ниско съдържание на зърно, и то не е царевица или ориз, а киноа примерно. Винаги гледай и процента пепел в съдържанието. Да не надвишава 6, най-много 7. Той им запушва бъбреците с оксалати. По спомени в Рояла беше бомбастично количество. В Акана е най-малко. Вече съм забравила точно колко.
Сменяй постепенно ако искаш, първо смесвай 20/80, 50/50 и така до цяла доза. Моят обаче беше хитрец и обираше само гранулите роял, другите - тц. Ама като го оставих 3 дни да се куми на пълната паница и не отстъпих, накрая я прояде.
Абе за всичко си трябва четене и проучване. Ако се довериш на ветеринарите - да си яде храната, от която магазинът им печели и това е. Ужас. Аз сега и с кучето съм станала цял вет. Чета, чета, чета. На нея пък високопротеинова храна я докарва до диария, въпреки, че се води най-добрата храна за енергична порода, като нейната. Е, намерих баланса с N&D. Виж дали и при твоя няма да е добър вариант, щом е чувствитвлен.

# 275
Just а Woman, не гледай калориите, а пропорциите на макроелементите - протеини, мазнини и въглехидрати. Те са ти важни, не калориите. Протеини ти трябват поне 1,5гр на кг желано тегло, мазнините трябва да са ти най-голям процент от калориите, след това протеините и ВХ най-малко като е добре да са под 75гр дневно.

Arwen Amarantha
Скрит текст:
брагодаря за съветите и предложенията! Ще се огледам какво има тук и ще действам да видим как ще се получи. Много искам да го откажа от тия гранули. За пепелта не знаех, много полезно!

# 276
Докато Ви изчета коментарите от последните дни, вие сте стигнали до храненето при животните.... Нещо доста се обърках с тези калории и въглехидрати, протеини и всичко ще напиша примерно меню от мои ден, ако може да ме ориентирате - правилно ли е, като за 2 седмици съм свалила 3кг., без да пия Глюкофажа , само Ревотрила /дано не бъркам името/ наобяд.
Закуска: 150гр. к.мляко с канела 1 лъжичка, кафе без захар, яйце, салата с айберг и чери домати, авокадо 150гр.
Обяд: Супа спанак 340гр. с к.мляко 50гр. и сирене 50гр., салата  айсберг с чери домати
Междинно: бразилски орех - 15-20гр.
Вечеря: салата айберг с чери домати, царевица, зелен лук, р.тон.
Да допълня започвам от 95кг., ако има значение масата
Това поне за мен са детски порцийки храна, особено както част от тях са салатка просто...
На салатата бих сложила маслини вместо царевицата, предполагам че самата царевица няма да е много като количество ама не е точно като за нас храна. Особено в началото, айде като вече човек се вкара в норми тогава бива за разнообразие. Съвременната царевица е толкова сладка, всичката е модифицирана.
Половин консервичка риба тон или едно яйце да ти е протеинът за основно ядене... недей така, не бива. Зарежи следобедното там междинно, а на обяд седни и се наяж така че да ти държи до вечеря.  И аз ям често яйца и салата, лесен обяд ми е за работа. Само че яйцата са три (L) и салатата е с маслини, зехтин, евентуално и малко сирене някакво. Ако харесвах авокадо и такова щях да слагам но не е моето нещо и наблягам на маслинките.

Аз съм доста по-малко кила и физическата ми активност не е особено впечатляваща и разни приложения ми смятат 1400-1500к базов метаболизъм. Демек, ако нищо не правя ми трябват толкова. Над това отгоре е работа, няколко километра ходене и какво ли не и стават повечко. 1200-300 ако са редовно за 95 кила човек са си глад и мизерия според мене. Колко ще изкараш така с гладуване? Ще сваляш до някое време и после ще спреш, повечето хора или се демотивират и теглят майните и се връщат към старите навици (ясно е че тогава се връща всичко и с лихвите) или намаляват още калориите. Това второто хептен не бива. Направи си режима така че да се нахранваш добре и да не ти е проблем да си на него за неопределено време.

# 277
  • Paris, France
Миоки, а запушеното коте защо не можахте да го спасите? Горката душичка. Последният път моят имаше отлагания на камък в пикочния мехур, та затова изписаха храма, която е кисела. Тези с ориз и царевица са алкални.

Не можеш да сменяш изведнъж една храна с друга. Започва се, като в старата храна се слага по едно зрънце от новата, после 2, 3, 4 и ако видиш, че има промяна в изпражненията, повръща, не ще да яде, намаляващ количеството нова храна, чакаш и пак увеличаваш.

Голям красавец ти е котарака. Някакъв породисти е явно. Прилича ми на Chartreux и British shorthair, но не съм спец по породи.

Скрит текст:
Не риба тон бях сложила половината от не много голяма консерва в салата и честно казано не мисля да я ям често, просто за разнообразие си взех. Купувам си риба и си пека. Използвам един български калкулатор и гледам да съм около 1200-1300калории за деня. Гледам да правя упражения почти всеки ден по около 10-20мин.
И съм объркала добавката : Ресвирол

Царевицата няма място в хранене, в което се яде авокадо и други мазнотии. Никакво.

3кг не са малко. В кетоза ли си? Ако не, нормално е да не мърдам бързо кантара надолу. По-скоро не си, ми се струва.

Протеинът за мене е малко. Ако целят отслабване при много собствена мазнина бих яла няколко седмици:

1. 3 яйца с някакви зелени и и малко маслини. Ако не съм защитена, още яйца

2. Обяд - месо със салата, риба със салата, но по поне 200гр месо или риба, малко мазнина от маслини, примерно.

3. Вечеря- месо или риба със салата.

В момента в закуската ти има много мазнина. Авокадото е мазнина, млякото е мазнина, яйцето е мазнина. Протеинът идва от яйцето и млякото и малко от салатата. В едно яйце има 6-7 грама протеин, в млякото и толкова няма май.

Мазнините, собствените ти, сами по себе си пречат да влезеш в кетоза. Допълнителните и те.

Качи протеина и засега гледай да не ядеш нищо от консерва!

Храната гледай да е достатъчно като количество и протеин! Мазнината не е особено важна, защото си имаш твоя в излишък.

Добро начало и ти пожелавам бързо и леко отслабване.

# 278
Невена,

Скрит текст:
Британец е.
Със запушеното коте, не знам какво точно се случи. Зпочна да се чувства зле и го водихме на вет. Оказа се запушване. Не знам дали ветовете не си свършиха работата както трябва или късно го заведохме. Линя около седмица и накрая почина. Отдавна беше, още ученичка бях, но още ми е мъчно като се сетя, а и беше млад на около 2 години, но не беше кастриран. Този го кастрирах на 8 месеца след като ме маркира една сутрин в лицето както си спях. Не знам дали това има някакво значение за запушванията, по-скоро ми се струва не.
Ще пробвам с постепената замяна, само да видим каква храна ще избера.

# 279
лимонче, част от ИР и диабета е проста математика - количество енергия на изход и на вход, като ефектът е кумулативен. Днес изяждаш 3000 и изразходвал 2500 калории., утре същото, вдругиден и след 10 години, ето ти диабет.  Ако дядо ти и майка.му са ходили повече в младостта си и имат повече мускулна маса е нормално да толерират повече захар.

Доказано е, че мускулната маса на плода и по-точно възможността за трупане на такава се определя и от активността и мускулната маса на майката, бащата, но и баби и дядовци. Днешната младеж се ражда по-висока, но с по-малко мускулна наса от предците си.

Деси, напусната кожа на краката е 100% от недостиг на магнезий. Коментирали сме го. И аз го имах в лека степен. Чсориазисът изчезва след диета. А майка ти, освен безотговорна е диабетичка. Щом те е родила със захар 10 тя си остава предразположени към диабет. Това ако КЗ не е следствие от стероиди за разтваряне на дроба на фетуса, примерно. И да, диабетичната ти, през бременността майка те е предразположиша към ИР и диабет.
Всъщност е точно обратното. Баба ми е ходила и работила много, а дядо ми и майка му са го играли робовладелци. Необяснимо и за мен, дядо ми и до ден днешен е адски мързелив и се храни много вредно (предимно козунак с прясно мляко) и е напълно здрав.

# 280
Благодаря много, беше ми необходимо, за да знам дали вървя правилно. Ще редуцирам мазнините, и ще увелича протеина. С този калкулатор все се съобразявам и като мина зададените калории, които са при въведени параметри на текущо състояние и се получават толкова калории, затова в повечето случаи наблягам повече на салатата, а "точа лига" по рибата, примерно. Няма да ям ядки повече, ще добавя повечко яйчица Heart Eyes, иначе взимам авокадо и го добавям в салатата, както и маслини, просто в конкретният ден толкова, пак да споделя, заради калкулатора.... Макар и бавно, ще вляза в час, за да отслабна без хапчета, надявам се Tired Face. Чувствам се по-добре , определено, макар и не с чак толкова добро темпо.

# 281
Момичета, сега като ви чета се замислям, че и моите протеини са малко. Варират между 45 и 90 г., но в общия случай са май около 50-60 г дневно. Приложението ми ги мери между 18 и 23% от общия прием. На почти всеки обяд и вечеря ям месо (пържола, голямо бутче и др под) или яйца (2 или 3, по-често 3). Не знам защо идват толкова малко накрая като грамаж, но 200 гр. пържола не знам как ще събера. Сега на вечеря ядох солидна салата със зехтин и свинска пържола (беше си големичка, но не е била повече от 110 гр сготвена) с малко запечени зеленчуци - повече от сита се чувствам. Калориите ми средно са около1200-1300. Не се чувствам гладна, аз съм дребна ~160 см, в момента 58 кг и ще е добре да стана около 50 кг., но не ми е водеща цел слабеенето, а стабилизиране на кз и инсулин.

# 282
Събира се като първо изядеш пържолата, а после салатата Wink
Между другото е по-добре и за стомаха, защото протеините стимулират отделянето на стомашни сокове и киселини за ефективно смилане на храната, а когато има достатъчно киселина, не се получават киселини в хранопровода.

В повечето случаи, незатварянето на сфинкрета, който отделя хранопровода от стомаха е поради ниско ниво на стомашни сокове е и причината за неприятното изгаряне на хранопровода.

# 283
Ще обърна внимание само да се кара по-внимателно с канелата- особено ако не е цейлонска, 1 ч. л. сутрин хич не е малко! На мен ми действаше зле по-малко количество, като "парцал" се чувствах, отмаляла...трябваше да хапвам нещо, за да се почувствам добре...сега понякога добавям малко в кафето, но малко.
Невена, Миоки, какви доволни котета Heart Eyes
Миоки, моята котка (не е жива вече) беше голям непукист за храна- ядеш е си гранулите, ама често и по много малко количество. Престояли не я кефеха, трябваше да чуе звука от сипването. От пържоли и луканки бягаше Joy От гранулите ядеше, но ей така небрежно...Единственото нещо за което правеше котешки концерти и мяукаше беше...сварен черен дроб! Твоят котанчо дали няма да го одобри? Не познавам котка която да може да устои на черен дроб...имали сме и други котки...
Ох, не знам...май трябва и тема за ИР при животните- докъде сме стигнали с тази преработена храна... Flushed

Последна редакция: нд, 27 сеп 2020, 01:25 от dolce miele

# 284
Не ще бе, нищо не признава. Не се качва на масата, не близва от нашата храна. Спокойно оставям яденето отвън, няма да го доближи да го помирише даже. Никога не съм виждала друга такава котка, а съм виждала доста. Единственото човешко което е близвал е малко варен яйчен жълтък, ама трошички изобщо не може да се каже че е ял и малко сардини от консерва ама пак изключително миниатюрно количество.

Протеините са изключително важни за изграждането на коса и обновяването на костите. Много е неправилно да се ограничават, особено с напредване на възрастта и не, ненатоварват бъбреците.

Общи условия

Активация на акаунт