Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 22 393
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • Пеликания
Хаха не е тайна. По назад бях споделила, че ще ходя при него - д-р. Артин Магардичян във Варна. Млад е, но от 4-ма, при които съм била (все жени) той ме прие най-сериозно и не почна направо с лекарствата. И сега като се замисля, при мен май все се получава така, че съм най-доволна от мъже лекари Grinning

# 451
Много благодаря 🤗
Ще ме караш да ходя на здравен туризъм от София във Варна.😁
Аз утре съм на преглед и ще споделя как е минал.

# 452
  • Paris, France
Мари Ст и Птиче, че все забравям Птиче, браво за напредъка. Пожелавам ви скоро да сте от другата страна на барикадата. Доста крилца сте стопили.

За месото и рибата - ако не си намирате дива, агнешкото у козе месо са добри. Тях не ги угояват (само) със зърно. Който не може да си набавя такова месо приема омега 3 и готово. Приблизителните дози са в първия пост.

Написах един дъъъъъъълъг пост за косми и взе, че се изтри. Нямам много, но от пубертета, още като почнаха да растат, започнах да ги скубят ежемесечно. С възрастта се налагаше все по-рано. Вече скубя веднъж годишно и за да се намирам на работа и нямам нищо. Нищо извън вежди, мигли и коса не расте.

Като станах ИР майка ми забеляза още първия ден, че имам мъх по лицето и пори като кратери.. Аз самата забелязах, че веждите ми не растат във външните краища и че космите им са станали дебели и дълги. За пръв път почнах да ги скубя и подстригвам.

Това лято си епилирах лицето - никакъв мъх.

Е, и от възрастта е. Изчезването по тялото било от ниския ми прегненолон. В края на веждите било от високо TSH. Наистина вече не слагам молив.

Сега скубя вежди на 10 дена и космите вътре в носа веднъж месечно. Липсва ми скубането. Отвреме навреме мажа и другаде, но като дръпна няма косми и кефа от леката болка.

# 453
Хахаха, ще ме умориш, Невена... нямало го кефа, да ти имам проблема! Grinning

# 454
И аз откакто смъкнах КЗ го няма кефа от замъгленото зрение... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 455
Ограничавате ли се в грамажите на позволените храни или си хапвате докато се наядете?

# 456
Аз не ограничавам, ям когато съм гладна.

В началото ограничението не е препоръчително, защото така и така организмът е под стрес докато се адаптира от горене на глюкоза към горене на мазнини. Не е нужно допълнително да се усложнява ситуацията, а после пък количествата се регулират от самосебе си при консумация на "правилните храни".

Ако искаш да ограничиш общото количество храна, най-добре е да се направи с интервално гладуване, вместо с хронично ограничаване на калориите, защото при втория вариант, рискуваш да си скапеш метаболизма.

# 457
Хора, бихте ли споделили изцяло ли сте изключили въглехидратите или ги приемате в определено количество? Примерно 20 или 50 грама.
Другият въпрос ми е за яйцата.Има ги във всички диети, но в приложението MyFitnessPal за закуска 3 варени яйца примерно ми излиза, че съдържат много мазно (онова Fat),които ме учуди.

# 458
fat = добро. Мазнините в яйцата идват от жълтъците. Не разбрах какво питаш за тях.

Аз съм от тези, които приемат ВХ под 20гр. често под 5гр. тотал, не нетни. Нямам оплаквания от това. Вече почти 2 години се храня така.
Имам чиит подхапвания, които не броя. Днес например хапнах едно парченце портокал, понякога изяждам квадратче черен шоколад, но това са изключения веднъж месечно, понякога и по-рядко.

# 459
  • Швейцария
Хора, бихте ли споделили изцяло ли сте изключили въглехидратите или ги приемате в определено количество? Примерно 20 или 50 грама.
Другият въпрос ми е за яйцата.Има ги във всички диети, но в приложението MyFitnessPal за закуска 3 варени яйца примерно ми излиза, че съдържат много мазно (онова Fat),които ме учуди.

Аз ям 30-40 гр въглехидрати на хранене по съвет на диетоложката ми, която е специализирана за диабетици. Те се намаляват, но да се изключат напълно според нея и лекарите ми е вредно за здравето. Спазвам режим на балансирано хранене, който е за цял живот. Сладко и бяло брашно не ям. За яйцата 3 на едно хранене е твърде много, според мен.

# 460
И защо да са много три яйца?

# 461
На мен не са ми много, ям по 2-3-4-5 дневно. За мен яйцата са супер храна и като състав и като универсалност, ям ги с всичко. Баща ми едно време ми се смееше че ще започна да кодкудякам, защото като ме питат какво ще ям, все е пържени яйца на очи.
Като малка съм боледувала от хепатит А и трябваше да съм на диета без яйца и там други работи известно време. Още помня едни пържени на очи в един ресторант във Варна, които бяха поръчани за сестра ми, а аз понеже не трябваше да ги ям, за мен нямаше. Smile

# 462
  • Швейцария
В едно яйце има 155 калории и 10.61 г мазнини. За 3 яйца това са 465 калории и 31.83 грама мазнини. На който му е ок, да си ги хапва, на мен не ми е.

# 463
И какво лошо има в това?
Аз ям доста яйца. Понякога даже 10 с масълце. Не ми се отразява зле. За по-малко от 4 месеца съм свалила близо 19 кг вече.

# 464
JennyBG има определен лимит на калориите наложен от диетоложката.
На мен също не ми се отразяват зле мазнинките. Калории не броя.

Общи условия

Активация на акаунт