Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 22 403
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • Швейцария
_limonche_, сподели примерно меню за 1 ден, ако може. Радвам се, че си отслабнала толкова много и ми е интересно какво ядеш.

# 466
Аз ям въглехидрати по схема препоръчана от Невена, защото за моите цели в момента кето не е ок. ВХ основно идват при мен от зеленчуци и млечни; плод в момента хапвам 1-2 пъти седмично. Схемата е ям и горя с движение до добри нива на КЗ - ако не успявам без да се скапя, значи са ми много въглехидратите. ВХ така са ми под или около 20% от какорийния прием (диста варират, но средно около 40-50 г на ден като това са и фибрите). Не си ограничавам количеството месо, зеленчуци, яйца - ям колкото ми е нужно да се нахраня добре. С месо и зеленчуци до сега след това е изпълнимо свалянето на кз с движение независимо колко съм изяла. Внимавам обаче да не прекалявам с количествата млечни и разни неща за хапване, които са ми удоволствие, а не основна част от храната. Намалих обаче и броя хранения - 2 на ден и никакви междинни, така имам фаст 16-18 ч. При мен иначе не става- няма как да следваш схема ядене-горене и да ядеш 4 пъти на ден, така нон стоп или ще ям, или ще търча Simple Smile така в момента ми се подобряват нивата на кз у и то осезаемо. Заради яденето на 2 пъти на ден и намаляването на въглехидрат за сметка на мазнини и протеини съм много сита и обективно калорийният ми прием е доста нисък -около 1200 калории. Не ям нищо зърнено, картофи, ориз, киноа.... и бобови (за сега).

# 467
_limonche_, сподели примерно меню за 1 ден, ако може. Радвам се, че си отслабнала толкова много и ми е интересно какво ядеш.
Вчера за обяд ядох пилешко филе с масло и чесън, около 200 гр и салата от малко червено цвекло с много магданоз и оцет. За вечеря към 250гр пилешки дробчета в масло с чушка.
Днес за обяд 3 варени яйца. За вечеря 4 бъркани яйца с масло, 1 сурова чушка с малко сирене. Не закусвам.

# 468
Някой може ли да даде рецепта за пилешки дробчета в масло. Моите стават някак сухи напоследък - не ми се получават.

# 469
Някой може ли да даде рецепта за пилешки дробчета в масло. Моите стават някак сухи напоследък - не ми се получават.
Аз ги правя на фурна. Слагам дробчетата в тава, масло според това кой колко мазно обича, може и някоя друга добавка от сорта на чушка или лук, сол, и доливам вода до половината на дробчетата. Слагам да се пекат. Оставяш си вода ако ги обичаш по-сочни. Аз ги обичам по-препечени и я чакам да се изпари. Може да си сложиш червен пипер ако обичаш. Аз не слагам, че малкото дете не яде ако в яденето има червен пипер.

# 470
  • Швейцария
Aз виждам много животински мазнини и никакви въглехидрати. Да, отслабва се така, но доколко е здравословно е друг въпрос. Аз практикувах това 3 месеца и лекарите в хор ми казаха веднага да го променя, ако не искам да вляза в болница след още 3 месеца. Послушах ги. Но всеки си знае кое му е оптималното хранене и няма да споря.

# 471
Какво месо бихте ми препоръчали.Което и да погледна все е мазно и си имам чувството че ще ми попречи на отслабването...
Има една диета "Японско чудо" и във вечерята ѝ се включва парче месо и там не подразбирам какво да е това месо.Най удобно ми е да взимам готово където има на скара.Редовно виждам :пилешки или свински шишчета; свински ребра, пилешко филе, кюфтета и кебапчета,бяла вещалица, селска вещалица, но всичко ми се струва мазно и неподходящо.

# 472
Aз виждам много животински мазнини и никакви въглехидрати. Да, отслабва се така, но доколко е здравословно е друг въпрос. Аз практикувах това 3 месеца и лекарите в хор ми казаха веднага да го променя, ако не искам да вляза в болница след още 3 месеца. Послушах ги. Но всеки си знае кое му е оптималното хранене и няма да споря.
Лекарите ти да си скъсат дипломата. Преди няколко страници писах как това хранене преди години направо ме възроди. Не съм влизала в болница, а се хранех така доста време. После забременях, кърмих и прекъснах режима. Здравето ми се влоши много бързо. Сега отново го спазвам от 3.5 месеца и се подобрявам много бързо. Подобрението при мен е впечатляващо, освен това съм сита и отслабвам.

# 473
_limonche_, благодаря! Ще пробвам във фурната, тамън за утре имам приготвени за готвене.

# 474
Миоки, ако не те мързи можеш да пробваш преди това да ги изкиснеш в кисело мляко за няколко часа. После ги плакнеш и си ги готвиш. Така стават още по-сочни и я няма миризмата на кръв.

# 475
_limonche_, разреждаш ли млякото?

annabelle_the_doll, мазнините имат най-малък инсулинов отговор в сравнение с протеини и ВХ, а ако няма повишени нива на инсулин, няма и отлагане на новообразувана мастна тъкан, така че от мазнини не се пълнее, пълнее се от въглехидрати най-вече или от комбинация от мазнини и ВХ, заради процес наречен "Цикълът на Рандал", при който мазнините и въглехидратите се сътезават за усвояване и гориво за енергия, а тъй като повишени нива на глюкоза в кръвта са токсични, се обработват първо те, а мазнините отиват в "склада".

# 476
Какво месо бихте ми препоръчали.Което и да погледна все е мазно и си имам чувството че ще ми попречи на отслабването...
Има една диета "Японско чудо" и във вечерята ѝ се включва парче месо и там не подразбирам какво да е това месо.Най удобно ми е да взимам готово където има на скара.Редовно виждам :пилешки или свински шишчета; свински ребра, пилешко филе, кюфтета и кебапчета,бяла вещалица, селска вещалица, но всичко ми се струва мазно и неподходящо.
Повечето тук не сме се точно уплашили от мазнините, ВМ-НВ хранене като че ли е най-популярното в темата. Та от месото - даже и бекон си хапвам чат-пат, с нищо не ми е попречил. Кебапчетата не са толкова мазни, но купешките не са и толкова месо според мен. Пилешки шишчета и пилешко филе ако са ти мазни, не знам...

Стриктно кето и аз не знам дали бих се навила, че и дългосрочно. Това наистина не е за всеки, пък и не всекиму е нужно. Но едно доста по-умерено ВМ-НВ хранене си ми върши много хубава работа и смятам и дългосрочно да съм си така.
Свалих повечето от излишното тегло без да си давам зор хич. Може още малко, но не ми е фатално. Върнах се към доста по-правилни пропорции, а не както се шегуваше една позната за себе си - "мерки 100-100-100, талията където искаш я брой!". Кожата ми се подобри доста, а винаги е била много проблемна преди, това да гониш 30 и да имаш кожа като на 13 годишен пубер хич не си е работа. Чувствам се много по-добре от преди откъм енергия, даже взех и да спя по-добре, това винаги ми е било проблем. Също преди да навърша 30 вече имах повишено кръвно налягане, не много но то нямаше да остане само така ако не бях взела мерки. И това отпадна. Който не ме познава, ако ме види няма да ми даде нито годините, нито килата. Ще занижи с около 10 и за двете. Така де, умря циганката... но само позитиви мога да изкажа, ако и на някого да му се струва че ще се гътна в най-скоро време от много яйца или от това че месото ми не било постно или забравих какво още. Ами аз и преди се хранех по-здравословно от повечето ми познати, пък как се бях повредила, значи за мен не е било здравословно.
Калории не съм броила, нито пък съм стояла гладна. Вероятно съм късметлийка че при мен това хранене работи добре и от раз, но от темата наблюденията ми са че по-скоро е изключение да не се отрази добре при ИР. С уговорката че режима всеки си го наглася, сигурно няма и две от нас дето да се хранят досущ еднакво. Ако трябва да се тръшкам постоянно това и онова колко калории имат, то само от това ще ми се вдигне и захар, и инсулин, и кортизол, че и кръвното...

# 477
Миоки, не го разреждам. Сипвам им половин кофичка и ги омазвам хубаво. Може и повече, но толкова ми остава обикновено от детето за оползотворяване.

# 478
Благодаря ,natka,Mioki!Изясниха ми се някои неща и се информирах за НВ хранене.Струва ми се най - ефективно за отслабване, затова исках да го разуча.Търся нещо наистина сигурно, но и гъвкаво ( с програма изготвена от диетолог ще ми е много трудно).
Между другото разлика между пилешко филе и пилешки гърди има ли?Извинявам се за тъпия въпрос.Но точно пилешките гърди са най - диетични, а наблизо в една скара до нас се продава пилешко филе.

# 479
Филе е редно да е от гърди, тоест бяло месо. Най-добре да питаш на място, ако искаш да си сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт