Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 22 395
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
И аз си правя домашно пастетче, само че 1/2 месо, 1/2 дроб, 1 гл. лук и морков. После пасиране с бульон и овкусяване. Яла съм и вариант с дроб и сланина, пак не е лош, но не знам  пропорциите.Това беше едно от първите неща, които си направих, като реших да кръцна зърнените. Все още ми е зор със закуските.

# 496
Анабел, броят въглехидрати не се определя от теглото ти. Няма такова нещо като малко въглехидрати за тегло 74 кг. Пробвай под 50 г, виж как ти понася.

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 10:33 от Анонимен

# 497
Дробчетата им намерих цаката как да ги готвя аз - с лук на кръгчета поне една глава,  2-3 лъжици масло, половин чашка бяло вино (може и без) сол и черен пипер, задушавам ги около 10-15 мин. После слагам 2-3 лъжици заквасена сметана, изключвам котлона и става топ манджичка. Понякога слагам и сърчица, още по-вкусно става. Същото правя и със свински дроб, много крехък и сочен се получава.
Лимонче, тоя пастет ще се пробва задължително. Blush

# 498
Maggrat, първо скрий кантара. След това ограничи вариациите от храни до необходимия минимум - месо, яйца, зеленчуци, млечни. Махни растителните олия освен зехтин. Махни слънчогледовите семки и фъстъците. Авокадото е позволено. Най-добре е да не посягаш към черен шоколад дори.
Яж така около месец. Не ограничавай калории и броя на храненията, но яж само когато си гладна, не под час. През този 1 месец наблюдавай как се чувстваш и как/дали се отразява на това как ти стоят дрехите. През този 1 месец може да тренираш ако искаш, но без да се престараваш - само колкото ти идва от вътре. След като изтече месеца, може да изкараш кантара. Ако няма промяна на нито един фронт, в което се съмнявам, пробвай да си играеш с млечните и да донагласяш храненето според това как реагира организмът ти. Ако имаш съмнения за нещо, питаш в темата и/или търсиш инфо в нета. Ще успееш.
Това, че не се получава нищо веднага, не значи че при теб не работи, просто трябва да си по-търпелива и да дадеш възможност на тялото ти да се адаптира и пренастрои към новото хранене. Отслабването е страничен ефект, не маркер на оздравяването. При някои отнема повече време, при други по-малко, на някои им трябват само базови промени, на други им трябва по-фина настройка.

Elena_of_Avalor, в тукашния Лидъл не продават дробчета никакви.

До сега ги пържех дробчетата, но нещо започнаха много сухи да стават. Може и да прекалявам с пърженето, че не обичам да са кървави. Сега ще пробвам печени.
Пастет си бях правила преди време, но ми е трудно да изям цялото количество сама - вкъщи му се назландисват, защото не става фин като купешкия. Дали готовия пастет може да се замразява?

# 499
И на мен ми растат косми по брадата.Мислех, че е от егн-то и пременопаузата. Също и ми загрубяха много лактите и са леко тъмни, четох, че е
типичен  симптом на ИР, нещо си "негралис".Хора да ви питам, пак се опитвам да почна Глюкофаж/ не ми пада сутрешната кз, след 2 мес. и половина режим/, само че ми е изписан XR от 1000, той може ли да се дели, за да го почна по-бавно?

# 500
XR глюкофажът с постепенно освобождаване не се дели, доколкото знам.

# 501
Хора да ви питам, пак се опитвам да почна Глюкофаж/ не ми пада сутрешната кз, след 2 мес. и половина режим/, само че ми е изписан XR от 1000, той може ли да се дели, за да го почна по-бавно?
Можеш да си вземеш от 500.

# 502
Правилно са ти казали, таблетки с удължено освобождаване не се разчупват никога, винаги се приемат цели. Иначе цялата идея за удължено освобождаване отива по ягодите... Този Глюкофаж го има и в по-малка доза в таблетка, това би било по-удачно.

Относно междинните похапвания. Наскоро най-накрая приключих "Код затлъстяване" мисля че се води на български, на Джейсън Фънг. Та там човекът писал че вдигането на кръвната захар е само отчасти причина за отделянето на инсулин, дори и храни дето не я вдигат пак ще провокират инсулин. И в тая връзка е по-добре да не се яде особено често, за да има и периоди (по възможност по-дълги естествено) с нисък инсулин и че това е начинът да се свали инсулинът на гладно, който иначе остава висок защото тялото ни свиква да е такъв постоянно, ако се яде много често. Той си е застъпник на фастовете човекът, но дори и да не е целенасочено цял ден примерно, има логика да не се подхапва постоянно там през 2-3 часа. Аз и не си и представям да съм гладна пак толкова скоро де, трябва да съм изяла една шепа храна само, а това не го наричам основно хранене.
А за фъстъците и слънчогледовите семки... първото спада към бобовите а не към ядките, а второто е пълно с Омега 6, та и двете не са най-добрият избор.

# 503
  • Пеликания
Излязоха ми вече повечето резултати, чакам си само пролактина. Силно се надявам да няма някоя лабораторна грешка и да си мисля, че се движа добре.
Някой нещо може ли да ми каже за ПК и чернодробните, защото там изобщо нищо не разбирам.

Резултатите от февруари
Скрит текст:
И от днес

# 504
Според моето немедицинско мнение, резултатите ти не са хич лоши, но имаш мегдан за подобрение. Гликирания е добре да падне още. Чернодробните мисля, че са също прилични. Като цяло, има подобрение. ПРодължавай да правиш каквото правиш, ако си доволна и от резултатите в огледалото.

# 505
Правилно са ти казали, таблетки с удължено освобождаване не се разчупват никога, винаги се приемат цели. Иначе цялата идея за удължено освобождаване отива по ягодите... Този Глюкофаж го има и в по-малка доза в таблетка, това би било по-удачно.

Относно междинните похапвания. Наскоро най-накрая приключих "Код затлъстяване" мисля че се води на български, на Джейсън Фънг. Та там човекът писал че вдигането на кръвната захар е само отчасти причина за отделянето на инсулин, дори и храни дето не я вдигат пак ще провокират инсулин. И в тая връзка е по-добре да не се яде особено често, за да има и периоди (по възможност по-дълги естествено) с нисък инсулин и че това е начинът да се свали инсулинът на гладно, който иначе остава висок защото тялото ни свиква да е такъв постоянно, ако се яде много често. Той си е застъпник на фастовете човекът, но дори и да не е целенасочено цял ден примерно, има логика да не се подхапва постоянно там през 2-3 часа. Аз и не си и представям да съм гладна пак толкова скоро де, трябва да съм изяла една шепа храна само, а това не го наричам основно хранене.
А за фъстъците и слънчогледовите семки... първото спада към бобовите а не към ядките, а второто е пълно с Омега 6, та и двете не са най-добрият избор.
Ето това мисля, че е моя проблем. От години съм все гладна и ям с междинни закуски... а храната често я ползвам за притъпяване на разни емоционални проблеми. От фастовете съм много далече, но поне ще гледам да няма междинни хранения..

# 506
  • София
Пуснах днес пак урина и ми пише за кетони +-
Някой знае ли какво значи това? Нищо не разбирам...
 Иначе захарта ми е 5.28. Имам прогрес, което много ме радва. На предното изследване ми беше 5.9.

# 507
Скрит текст:

Ето това мисля, че е моя проблем. От години съм все гладна и ям с междинни закуски... а храната често я ползвам за притъпяване на разни емоционални проблеми. От фастовете съм много далече, но поне ще гледам да няма междинни хранения..
Е то зависи и какво ядеш. Хляб, солети, бисквити... от това и аз ще съм гладна пак след малко, особено при нас с ИР кръвната захар играе нагоре-надолу след такива и не си е работа. Колежките ми масово такива неща подхапват и цял ден търсят по нещо после. И го мислят все, да си предвидят и да имат нещо, щото знаят че ще им пригладнее. Не го разбирам това, аз цял ден на храненето си ли ще обръщам внимание само. Я седни се наяж с хубава порция месо или яйца и там зеленчук отстрани пък виж дали ще си гладна скоро пак. Спокойно си изкарвам от обяд до вечеря, закуска не споменавам че никога не съм го уважавала това хранене и си го пропускам и сега. За който закусва, би си изкарал без проблем и от закуска до обяда. Да не съм бебе че да ям през два часа, минало ми е времето за това на мене. Веднъж така стана че и обяда пропуснах и нищо драматично не се случи от това, хем беше натоварен ден, вярно трябва да взема да го правя от време на време. А като си спомня преди - все гладна и все не се бях наяла...

# 508
  • Paris, France
Пуснах днес пак урина и ми пише за кетони +-
Някой знае ли какво значи това? Нищо не разбирам...
 Иначе захарта ми е 5.28. Имам прогрес, което много ме радва. На предното изследване ми беше 5.9.

Започваш да влизаш в кетоза. Браво! Повече бързо ходене за да свалиш КЗ и повече протеин вместо ВХ.
Сладури.Тези, които са спазвали кето диета и могат да се похвалят с ефекти биха ли споделили колко грама въглехидрати са приемали?Аз мога под 50.Под 20 ми е невъзможно.Не знам дали и за моите 74 кг не е твърде малко , но искам да го пробвам, води се най ефективната гъвкава диета.

Аз имах успех със сваляне на коремни мазнини само с режим, в който ВХ идваха от сурови чушки, целина, магданоз, зелен лук и малко чесън. Ядях основно яйца, риба, агнешки черен дроб, сърце и подобни, пуешки гърди. Със салати от гореизброените зеленчуци.Никакви ядки и млечни.

При всеки е различно. Не толерирам изобщо либерална ВМ-НВХ дори след рязко сваляне на тегло и нормализиране на КЗ и инсулин.

Кетогенните диети могат и да не ти помогнат ако не ядеш правилните мазнини или прекалявам с тях, ако ядеш прекалено много протеин, недостатъчно протеин, но това е строго индивидуално.

Чувствам се доста по-добре и имам по-добър инсулин като ям домати, моркови, боб и ориз + големи салати от зелени листа, без мазнина извън дневната доза омега 3, отколкото като ям ядки, сирене, колбаси + същите зелени салати.

Съветвам начинаещите да започнат режима с 5 малки хранения в почивни дни, а намаляването на броя хранения идва естествено. В началото целта е да се намаляват ВХ без да изпитваме глад.

Авокадото, само по себе си не може да бъде хранене. Няма протеин.

За вегетарианец е по-логично да увеличи яйца и гъби, отколкото млечни и ядки. Ядките съдържат доста ВХ и омега 6 едновременно. ОК са за спортуващи, кетоадаптирани мъже, за нас не съвсем.

# 509
  • София
Но за мен е  вредно да съм в кетоза, защото съм бременна.

Общи условия

Активация на акаунт