Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 22 359
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Мари Ст и Птиче, че все забравям Птиче, браво за напредъка. Пожелавам ви скоро да сте от другата страна на барикадата. Доста крилца сте стопили.

Чувството ,че лека полека вървиш в правилната посока е повече от приятно,.особено след години трупан негативен опит с диети и неразпознаване сигналите на тялото. Благодаря ,Невена, оценявам похвалата ти.
И все пак, съм на средата на пътя,  20 см от талията   за 9 месеца са вече миналото,  но и там имам още работа. Хубавото е ,че се научих покрай това състояние на търпение и не  падам толкова бързо духом от бавните резултати.
 Кз все още гравитира около 5, понякога засичам 4ката, но и аз се поотпуснах  лятото малко, многото стриктност  ми се отрази в един момент зле на психиката. Имах нужда да не ми е само това в главата.
Лошото е,че цикълът и при мен се разбута и от 3 месеца почти спря, идва за ден - два, , а цял живот съм била по часовник.  Отделно ЩЖ започна да ме стяга доста силно от известно време, юни като ходих на биопсия във Варна ме успокоиха ,че не  са страшни нещата  и не съм за медикамент.
Мисля скоро да пусна едни  контролни изследвания

И аз откакто смъкнах КЗ го няма кефа от замъгленото зрение... Stuck Out Tongue Winking Eye

Така се радвам да прочета това, Долче.  пожелавам си го и на себе си, и на всички които имат този проблем.

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 13:27 от Птиче

# 511
Но за мен е  вредно да съм в кетоза, защото съм бременна.
Пиеш ли достатъчно вода?

# 512
  • Cobrs
Невена, ти от самото начало ми каза да избягвам млечните в началото. Проблемът ми беше, че с гъби и 5-6 яйца не се чувствам сита. Ще спра млечните, но ще продължа с месото, поне докато преодолея чувството на глад. Никога не съм се хранила по часове, но пък преди режима ядях много плодове между основните хранения или замествах основните хранения с плодове. Спирам ядките, а авокадото само в салата ще добавям понякога. Благодаря ви, момичета, за насоките! И на теб Миоки!

# 513
  • София
Опитвам поне 2 л на ден да пия. Това ми беше контрола. Миналият път ( преди 1 седмица)беше само +, но сега отидох в друга лаборатория и резултат беше +-, което нищо не ми говори. Поне означава ли, че са малко или? Изпратила съм ги иначе и на ендокринолога. Не повръщам, така че и от това не е. Въглехидрати имам на всяко ядене, пак по препоръка от лекар. Консумирам предимно пълнозърнести продукти.

# 514
Добре де, от кога стана вредно е да се храниш с питателна храна като месо, яйца и зелечнуци за гарнитура, без да злоупотребяваш с плодове? Продължавам да се чудя, от какво се лишава човек, бременна жена или не, ако не яде картофи, ориз, зърнени и варива. Thinking Какъв дефицит и на какво би могла да има.
Някой ако знае, нека сподели, защото аз не се сещам за нито един витамин или минерал, амино киселина или мастна киселина, заменими или не, които не може да се набавят в адекватни количества от храните подходящи за кето и кетоподобно хранене.

# 515
  • София
На мен ми казаха да не ги спирам именно заради кетоните, които може да са опасни за бебето.

# 516
  • Стара Загора
Здравейте група,

Какво мислите по следния казус:
Тинейджър на 14 г, здрав, жизнен, много слаб, в час по физическо припада и си гълта езика. Не бил закусвал. В болницата му пускат изследвания, излиза захар над 7. Кръвното му било 50/50.Днес по мое осмотрение пуснаха и инсулин. Резултатът е захар 6,16 и инсулин 23,71.
Знам, че има компетентни мами в тази група, захарта и инсулина може ли да са причина за припадък?

# 517
На мен ми казаха да не ги спирам именно заради кетоните, които може да са опасни за бебето.
не може ли да замениш пълнозърнестите с повече зеленчуци (вкл. Кореноплодни като морков, цвекло, целина - те са по-богати на въглехидрати, особено сготвени) -микс сурови и сготвени, хубави ядки (орехи, бадеми, малко бразилски орех), кисело мляко, дори пълномаслено прясно мляко (има повечко захари) тук-там малко бобови (напр хумуса при мен сякаш не ми вдига кз; в лещата май има фолат), семена като чия и ленено, дори малко плод (особено горски плодове). Виж схемата, която е тази тема ми препоръча Невена - струва ми се подходяща и при бременност (на мен ми я препоръча след аборт, с цел бързо възстановяване и поддържане на кз/инсулин и при нова бременност). Всичко това е хубаво за бременността и е с въглехидрати. И веднага след ядене -разходка, обикаляш ако трябва в къщи като хамстер. Аз хапвам от всичко изброено, макар и умерено и не ми бъркат много в кз. Пак да са вх, но да не е зърно (хляб, паста, ориз, овесени ядки). Ако ти действа като на мен зърното - ефекта върху кз е несравним с нищо друго. Така хем ще ти е по-лесно да контролираш кз, хем не би трябвало да влизаш в кетоза.

# 518
  • Paris, France
Но за мен е  вредно да съм в кетоза, защото съм бременна.

Не разбирам какво искаш да правиш и постигнеш.

И кетони, но и захар в урината са признаци на липса на баланс между приети и изразходвани калории.

Като не искаш кетони в урината ядеш повече протеин, драстично намаляващ мазнини извън супер нужни, гориш всички ВХ след ядене и си следиш урината да не става кисела.

Каква е киселинността на урината ти в момента? pH е в изследванията.

# 519
  • София
Да поддържам нормална кръвна захар и да нямам кетони в урината, това се опитвам да постигна. Смятам, че със захарта се справям, защото вече съм я намалила с повече от 1 единица. PH от днес ми 5.5. Всички останали показатели на урината са в норма.
 Благодаря за препоръките. Ще пробвам. След колко време да пусна пак според теб?

# 520
Здравейте група,

Тинейджър на 14 г, здрав, жизнен, много слаб, в час по физическо припада и си гълта езика. Не бил закусвал. В болницата му пускат изследвания, излиза захар над 7. Кръвното му било 50/50.Днес по мое осмотрение пуснаха и инсулин. Резултатът е захар 6,16 и инсулин 23,71.
Знам, че има компетентни мами в тази група, захарта и инсулина може ли да са причина за припадък?
Може, аз съм припадала два пъти - един път в първи клас и веднъж в гимназията. От тогава знам като ми прилошее какво да правя и не съм стигала до припадъци. И аз бях болезнено слаба и като дете и като тиин. Чак след 30-те си години станах "нормална" разбирай не кльощава.

Нямам официално потвърждение, че е заради инсулина, но правех често сериозни хипогликемии, та се самодиагностицирах, защото нямах установен или наблюдаван друг здравословен проблем в детска и тинейджърска възраст.

# 521
Но момчето май не е било с хипогликемия, защото захарта е била висока след припадъка, а не ниска.
Според мен трябва да се направи обременяване, защото и двата показателя са високи.
Какво е това кръвно 50 на 50? За пръв път виждам съвпадащи граници и не е добре. Да не би да е грешка?

# 522
  • Paris, France
Идеалното рH на урина е 7. 5.5 е кисела урина на болен човек. Пиенето на повече вода може леко да помогне, но не и да неутрализира кетоните, които са кисели. Повече алкализиращи зеленчуци и малко цитрат. Купи си ленти за киселинност, има и в алиекспресс и са точни и мери! Целиш 7.

Здравейте група,

Човек не може да си глътне езика, освен ако не го отреже първо.

Положението е доста зле и инсулинът е ужасно висок. Преди непрекъснато високия инсулин тялото непрекъснато търси глюкоза и се самоизяжда, разграждайки мускули.

Оправете храненето и двигателната активност и няма да е лошо известно време да не яде ВХ.

След това силови упражнения за качване на мускули и винаги повечко протеин..

Изчетете първия пост и съветите за режим и добавки.

Витамин Д, Б12, селен заслужават изследване.

# 523
Не знам, но при хипо се получават припадъци - недостиг на глюкоза до мозъка, в следствие на прекалено много инсулин. При всички случаи е свързано с обмяната на въглехидратите. Не се знае в момента на припадъка кави са били стойностите.

# 524
  • Paris, France
Не знам, но при хипо се получават припадъци - недостиг на глюкоза до мозъка, в следствие на прекалено много инсулин. При всички случаи е свързано с обмяната на въглехидратите. Не се знае в момента на припадъка кави са били стойностите.

Да, най-вероятно е направил хипогликемия от физическото натоварване в час по физическо, но когато е дошла линейката и са го боцнали, захарта вече е била висока, защото черният дроб е изхвърлил глюкоза. Понеже е с висок инсулин, тялото му не произвежда кетони като няма глюкоза и мозъкът е изключил. В първия пост има графика.

При редовни стойности 6 и 7 той е с преддиабет и отива към диабет.

Общи условия

Активация на акаунт