Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 21 835
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Аз го гледах това с кафето с масло, но реших че се шегуват с тия 2-3 супени лъжици масло по рецептите. Ама то тая тяхната кафява п**ня дето я наричат кафе и си я сипват по литър на закуска може да поеме сигурно и цяло пакетче.
Аз пия еспресо от хубава арабика, в него съм слагала половин чаена лъжичка масло + няколко капки мляко или само маслото и така ми е ок. С кокосово ми се утаява над кафето и не ми харесва. Това го правих първите дни, когато исках да правя 16 ч фаст и ми беше непривично да не закуся, защото млякото малко ми дига кз и бих прегладняла след него. Сега си намерих от местен производител прясна незаквасена сметана от пасищни крави - разкош. Не е хомогенизирана и няма глупости като тези в супермаркета.   1-2 лъжици в кафето и е разкош (това сигурно са към. 10-15 мл) Много по-приятно ми е от масло. А и имам нов трик - кафето си го пия директно след обяда все едно е десерт. И тялото да го брои за 1 ядене. Свикнах да не закусвам. Днес сутринта пак бях леко гладна, сигурно от цикъла и затова преди да изляза по задачи си стоплих една чаша костен бульон от същата ферма - изкарах до 14 ч без грижи и май не опорочава напълно фаста. Simple Smile преди обяда кз ми беше станала 4 - това май е малко нисичко, но не усещах симптоми като хипогликемия.

# 646
Невена, когато Т3 пада реверсивният Т3 се увеличава и обратното.
Аз си пия мазно кафе- или по-точно хапвам около 10 грама парче масло и пия кафе със сметана. Понякога маслото ми е 15 гр. Другото ми кафе е само със сметана или чисто, понякога му добавям ч. л. кокосово масло- ако ми се занимава с миксерчето за фрапе да разбивам. Мисълта ми е, че изобщо мазното ми кафе не е като на някои американци които слагат по 2-3 с. л. масло в кафето и отделно добавят и кокосово масло... Grinning
Мойто е точно такова Smiley грижи с него нямам( моето е чаша от 150мл, не е еспресо), държи ми сито цял ден, до момента, в който усещам, че ми трябва солидна храна в стомаха.
Май пия прекалено много кафе, обаче не забелязвам негативи за това за сега нямам намерение да се лишавам.

За да не се разделя мазнината от кафето, трябва да се блендира. Така става на пяна, а не стои на мазни локви.

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 15:28 от Миоки

# 647
  • Paris, France
Невена, когато Т3 пада реверсивният Т3 се увеличава и обратното.

Не винаги, не и при ИР с мазен черен дроб. Много е Сложно. При мене кетогенната намалява rT3 въпреки понижаване на калории, сваляне на тегло и липса на ВХ. Обяснението е, че намалява възпалението, а то също увеличава rT3. По логиката за едното пада, а другото се качва, би трябвало Т3 да се е качило, но и то пада. И активната, но и неактивната форма на Т3 се влияят от твърде много фактори за да можем да ги разглеждаме симплистично.

И гените са важни, хронични болести, анатомични дефекти, дали предците са еволюирали на студен или горещ климат.  Хората с Даун синдром имат по робдение патологично нисък rT3, приюерно, северните имат висок.

Т3 и rT3 се влияят и от адренали. Имах позната, която рязко наддаде на тегло, окапа и косата и все имаше нисък Т3 и висок rT3. От нея чух за rT3. Пиеше Т4, Т3, суха жлеза от животни, но си седеше дебела. В нормално време и 20°С навън ръцете и бяха ледени. Имаше и приличен кортизол. Ходи в САЩ по лекари, направиха и схеми с Т3 сутрин, но в малка доза, Т4 също, но по-късно и взе, че отслабна. Не знам какво и имаше, но мога да я питам. Още е слаба, добре е и вече не пие хормони.

Аз отдавна не го меря. Тук е 70-80€ теста, не във всяка лаборатория го правят и честно казано, не виждам смисъл в моя случай.

Деси, следващият път, в който видиш висока КЗ вечер просто направи някакво кардио, така че да легнеш с КЗ под 5. Не е сложно да свалиш от 5.7 до под 5. Не е като да е 11 или 8. Няма да отнеме много време. Сънят застопорява КЗ там, където е.

Вече няколко пъти ти казах, че не е важно колко е  станала инцидентно. Важното е да е добра в повечето от времето и твоята вече е. Не се учудвай ако някой ден измериш и по-висока. Стрес, умора, болест я качват.

Не е нисичко 4, идеално си е. Като стане под 4.5 и е редовно под 5 можеш да увеличаваш ВХ.

Още веднъж браво за усилията и идеалните резултати. Ти си нашата звезда.

Миоки, аз няма да мога да изкарам деня със 150мл кафе. Не е много. Пия 3 до 5 пъти повече. Помага да не се омазнява дроб и да не се правят жлъчни камъни. Само дърпа магнезий, ама аз си го пия отделно като се сетя.

# 648
Невена, не се изразих правилно. Дневната ми доза е 3-4 такива чаши от по 150мл вода. всичките са нес с масла. Просто не моге да го пия чисто. В дни, в които фаствам дори кафе не пия, че ми е много гадно, хем моето е доста слабо. Вкъщи домашните пият от кафеварка, а това съвсем не мога да го пия.

# 649
Каква трябва да е дневната доза магнезиев цитрат? ММ си е взел някакъв на прах и мисля да пия от него, но ми е трудно дозирането. Препоръчителната дневна доза е дадена за спортисти и мисля, че ще ми е много.

# 650
  • Paris, France
Каква трябва да е дневната доза магнезиев цитрат? ММ си е взел някакъв на прах и мисля да пия от него, но ми е трудно дозирането. Препоръчителната дневна доза е дадена за спортисти и мисля, че ще ми е много.

По принцип се водим по pH на урина, което целим да е около 7. Много кисела, под 6.8-6.5 и не слабеем и правим кисели камъни в бъбреците. Много алкална и не можем да останем в кетоза и правим алкални камъни.

Ако нямаш листчета за тестване на урина можеш да си поиграеш- сипваш в две чаши урина и в едната сипваш киселина като лимонтозу, лимонов сок, оцет, а в другата сода бикарбонат. В която почнат да излизат мехури има лек проблем. Ако е в чашата с бикарбонат, урината е кисела, ако е в чашата с киселина е много алкална.

Пиеш половин доза и гледаш лал се чувстваш.

Не пий много ако те изкарва от кетоза! Случва се на някои хора.

Ясно, Миоки. Аз си го пия чисто и горчиво и се чудя как съм го пила със сметана, че и захар

# 651
Благодаря! Да, движението ми я сваля със сигурност, но се чувствах изморена - 2 часа по-рано бях въртяла почти час колелото. Може би вечерното колело ще го разделя на 2 сесии - една след вечеря, че вечерям рано и една преди лягане. Иначе сутринта се събудих с кз 5. Може би заради движението мускулите ми са продължили да горят глюкоза. Аз още съм доста нетренирана и тези крачки и колелото за мускулите ми са сериозна тренировка и това май улеснява нещата.

# 652
Невена, доколкото знам, една част от Т4 се конвертира в Т3, друга в rT3.   Оптимално е реверсивният Т3 да е възможно най-нисък. Неговата функция мисля беше да "извежда"/неутрализира излишното количество Т3. Симптоми като задържане на течности, напълняване и др. се свързват именно с повече репресивен Т3.
Много хубава статия (има и елемент на реклама, но въпреки това е доста информативна):
https://bulvit.com/shtitoviden-t3-ili-zashto-ne-moga-da-otslabna … s-eltiroksin.html
Миоки, твоят случай с мазното кафе и храненето е малко по-различен Simple Smile Но ако човек си пие едно такова кафе с много масло и после по много мазнини в няколко хранения реално се натрупват твърде много мазнини. А и ти нямаш излишни кила.

# 653
Това с бронираното кафе бях решила да го пробвам и аз, нали съм си любопитна пък и голямо хвалене му хвърляха тогава навред из нета... Набързо стигнах до извода че не е моето нещо. На някои хора им замества закуската и сигурно им е ОК, ама аз цял живот разпъждам хора дето ми дуднат че трябвало да закусвам пък аз не ща. Нямам какво да замествам в случая.
Като бях решила да опитам, щото пък знам ли, може и да е хубаво... ами те тия "рецепти" са си баш за американците с техните кофи филтърно кафе и с техните навици иначе да се наяждат мъжката Grinning Като гледах клипчета, ами че те по една кана кафе в блендера и сума ти масло вътре, то става на някаква боза дето само по име се води кафе... да си го пият. Аз на моята малка чашка еспресо, няма какво да се занимавам с глупости, а и чисто ми е най-вкусно. За някои сигурно е много добър вариант, просто не за всички. Слагам сметана от време на време ако ми скимне, но обикновено не повтарям скоро пак, то ми е странно и с нея.

# 654
Миоки за хАмериканците 150 мл си е свръх късо еспресо Simple Smile такова ми сервираха в прехваленият тамошен Старбъкс, в които кафето е доста далеч от това тук. Иначе кафето им е изключително слабо. В някаква гигантска бака половин литър, а може и повече капваш капка halt&half (нещо май като сметана, но мен да питаш и то е някакво преработено до неузнаваемост мляко) и цялата бака побелява. Няма вкус на нищо. И си слагат по една лопатка лед на цялата тази отврат. Не им коментирам coffee специалитетите дето сигурно имат толкова калории и захар, колкото в половин торта гараш. Преди пиех шварц, но много силен - в офиса слагат 10 супени лъжици за една кана. Това може сигурно и мъртъв кон да събуди. Но драстично намалих кофеина и сега пия еспресо - хем е многократно по-вкусно, хем има многократно по-малко кофеин. Колкото по-късо, толкова по-добре. Сигурно мога да свикна и без сметана, но така ми е много вкусно.

# 655
Хаха, да така си е. Тяхното е съвсем не...ска пот. Smile То и моето не особено силно. Аз, не че държа толкова да го пия с масла, но просто не мога да свикна на чисто, а и така ми е вкусно и не ми се отразява на теглото. Преди го пиех с 3 лъжички захар и суха сметана Scream

Ще ми се да намаля кафето, ама не съм стигнала този етап все още.

# 656
Аз с 4 захарчета 😂

# 657
Вчера гледах една суха сметана за кафе в Лидъл... Bowtie Страшна работа беше съставът и...един куп съставки, не очаквах такъв списък. А аз наивно очаквах да пише само сухо мляко/сметана и хидрогенирана/частично хидрогенирана палмова мазнина...то било много по-зле. Trollface

# 658
Ако е само такова нещо вътре, няма да я докарат на вкус и мирис. Друго си е да има списък дето е по-дълъг от CVто на повечето хора...

# 659
Невена, тези ленти стават лиhttps://organiclife.bg/ph-test-lenti-za-urina-i-slyunka-ph-5-6-8-0.html ? По кое време се тества?

Общи условия

Активация на акаунт