Подготовка за малкия човек - тема 12

• 52 459
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
И моята кола е с изофикс, кошчето ни е обикновено, захващаме с колан. Изглежда стабилно. Предходната кола беше без изофикс, покупката на нова не се водеше от това да има изофикс и изобщо не съм се интересувала.
Но ако съдя по описаниено системата върви заедно със столчето /пак казвам, че не съм сигурна/
https://rayatoys.com/stol-za-kola-moni-motion-s-isofix-sistema-cheren

# 151
Нашия модел е без включена изофикс ситемата, но така и така излиза скъпо. Като лазахте и нова кола...възможно е и да купим нова кола, та за това май по- добре да не бързаме със закупуването на системата Изофикс. Ще използваме коланите.

# 152
  • Германия
Добре е от сега да решите какво столче ще вземете след кошчето.
Аз съм с MaxiCosi, кошчето ми е Pebble Plus, а стилчето е 2WayPearl, като двете са съвместими с изофикс базата. 2WayPearl ви го препоръчвам, респективно новият модел, на който не се сещам името в момента.
Кошчето да се обезопасява с колана на колата е голяма хамалогия и мен лично ми се струва малко несигурно така, но може би защото съм свикнала да си сложа кочето на базата и то да си щракне и готово.

Та с две думи, бих се огледала от сега какви столчета има на пазара, има ли такива, които са съвместими с базата на кошчето и от тях да си избера система. Нашите кошче и столче в момета се ползват от второто дете, след това вероятно ще бъдат продадени, тай като ние май приключихме със семейното планиране.

# 153
Здравейте, малко ще сменя темата. Какво е необходимо/задължително да имаме в аптечката след изписването на новороденото бебе? Вярно ли е,че атрибутите на момчетата се мажат с риванол??  🤔😯

# 154
Аз имах спирт,физ р-р,аспиратор,термометър.В първите дни взех и Стеримар.

# 155
  • Beyond the stars
Здравейте, малко ще сменя темата. Какво е необходимо/задължително да имаме в аптечката след изписването на новороденото бебе? Вярно ли е,че атрибутите на момчетата се мажат с риванол??  🤔😯

Ъъ не Grinning
Спирт за пъпчето, физ разтвор при необходимост, термометър и това е май.

# 156
Моя мъж чисти бубката на големия сега с реванол вечер . Но като беше малък - не
Имаме физиологичен разтвор, клечки за уши, аспиратор, мазило за тялото

# 157
Моя мъж чисти бубката на големия сега с реванол вечер . Но като беше малък - не
Имаме физиологичен разтвор, клечки за уши, аспиратор, мазило за тялото
За какво е този аспиратор ?

# 158
За нос. Издърпва секретите

# 159
  • Пловдив
Етилов спирт за пъпа, физиологичен разтвор за очи и нос. Клечки за уши, които почти не влизат в употреба. Судокрем, крем здраве, мокри кърпи, памперси, душгел и олио за тяло, клизмичка и компрес за спадане на температурата/от някаква лекция ми попаднаха/ -това беше налично, впоследствие закупих пробиотик, мазилото за обрива, Лефакс /за коликите/ и Вигантол.

Сега и за този риванол ще чета, че в болницата нищо не са ми казали по-спициално да правя. Попитах едната детска забелването кога, каза след годинка.

# 160
  • East Coast
Включвам се и аз. До сега само четох.. тази, предишната и темата преди това. Следя редовно Wink
С момче на път ( Фев. 1ви.)
За дъщерята ползвах Pufies, също Huggies, но от Памперс съм най-долона. Както и кърпички пак на Памперс.
За козметика Мустела - тази, която е само с авокадо. Олио за масаж ( това беше любимата част от деня на каката : банята и след това масажът Simple Smile) почистваща вода и шампоан/ душ гел.
За подсичане бях много доволна от Судокрем.
За количка : за сега съм се спряла ( след доста коментари, отзиви и видеа )на Mompush 2020
За шишета : пробвах какво ли не. Авент най й допаднаха.

Някой дали е пробвал бибероните и шишетата на NANOBEBE? Сложила съм си ги в списъкът, имат чудесни отзиви.

Flowers Four Leaf Clover

# 161
  • Варна
Момичета, имам въпрос и аз. Някои ползвал ли е подобни кошчета за памперси и има ли мнение:
https://www.baby.bg/tommee-tippee-higienen-kosh-za-pampersi-twis … i-twistclick.html

Интересува ме една касета за колко памперса долу-горе заминава? Thinking Пише, че коша събира до 30, но самата касета толкова ли е? Защото са доста скъпи (3 касети - 50лв) и ако са с по 30 памперса, това значи, че една касета стига за 3-4 дена?! Grin
Търсих доста в нета, но не мога да намеря инфо.

# 162
  • Beyond the stars
Момичета, имам въпрос и аз. Някои ползвал ли е подобни кошчета за памперси и има ли мнение:
https://www.baby.bg/tommee-tippee-higienen-kosh-za-pampersi-twis … i-twistclick.html

Интересува ме една касета за колко памперса долу-горе заминава? Thinking Пише, че коша събира до 30, но самата касета толкова ли е? Защото са доста скъпи (3 касети - 50лв) и ако са с по 30 памперса, това значи, че една касета стига за 3-4 дена?! Grin
Търсих доста в нета, но не мога да намеря инфо.

Да кажа, че кошът за памперси от комплекта на Икеа върши същата работа. https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/changing-tables- … ane-4-br/30199283
При затворен капак няма абсолютно никаква миризма, пък стои в стаята.
Та в този ред на мисли - доста излишен разход. Ако наистина касетата е за 30 памперса , в началото ще отива за 4-5 дни.

# 163
  • Варна
Да кажа, че кошът за памперси от комплекта на Икеа върши същата работа. https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/changing-tables- … ane-4-br/30199283
При затворен капак няма абсолютно никаква миризма, пък стои в стаята.
Та в този ред на мисли - доста излишен разход. Ако наистина касетата е за 30 памперса , в началото ще отива за 4-5 дни.
Благодаря! Точно този кош предлагам и аз на моя мъж. Според мен другия е излишен разход, ама той си пада по технологичните неща и затова се интересуваме. Вчера питахме в един магазин, където ги предлагат, но и там не можаха да отговорят колко торбички има в една касета. Тъй че май ще го убедя за по-евтиния.

# 164
  • Германия
Абсолютно излишна покупка, която само пари ще ви гълта.
Аз си взимам торбички за памперси от дм, в Лидл също ги има понякога, струват 2-3 лв за 100бр. Докато не миришат много слагам по 4-5 памперса в торбичката и тогава я хвърлям, държа я на повивалника. След захранването, като започне акото да мирише кошмарно, държа торбичката с памперсите на балкона, или слагам наакания в торбичка, връзвам и хрърлям 🤷🏻♀ Та на кратко, кош за памперси не използвам

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 07:06 от TeoM83

Общи условия

Активация на акаунт