Подготовка за малкия човек - тема 12

• 52 923
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Аз смятам, че голяма част от кожните проблеми на децата и алергиите идват от препаратите. За това си взех Сано Максимa за дрехите и завивките, а за прелетните за многократна употреба взех праха на бамибино мио и дезинфектанта на бамибино мио. Като цяло колкото по малко препарати и с по-изчистен състав толкова по-добре.

# 226
Пера само с Ариел бебе на 40градуса.Не ползвам нищо друго.Всички дрехи,чаршафи и завивки минават през сушилнята.

# 227
  • Варна
Пера с бебешки био и съм много доволна. Омекотител не ползвам и за нашите дрехи,  дезинфектант за дрехи не бих използвала също. Всякаква химия избягвам в грижите за детето, доколкото и докогато е възможно.

# 228
  • София
Пера с домашен сапун от баба на ръка.

# 229
Аз пера с Тео. На голямото едва сега започнах да пера с нашия Персил. Отначало ползвах омекотител. Вече не

# 230
Пера с ариел бебе, без омекотител на 40°. Без дезинфектант .Всъщност няма значение какъв бебешки препарат ще използваш, важното е да няма алергия детето от него.

# 231
  • Германия
Пера цялото ни пране с бебешкия прах на дм, много го харесвам, защото е без аромати. Омекотител за новородено не е препоръчителен, вече като попорасне бебето може да се слага, може и да не слага, въпрос на личен избор и предпочитания.
Дезинфектант за бебешки дрехи никога не бих ползвала, не виждам какво има да им се дезинфекцира. В началото не тях бодита и други парцалки на 60 градуса, но след първия месец пера заедно с нашите дрехи на 40 градуса. Нямам сушилня, простирам на балкона. И не гладя

# 232
Аз май останах не разбрана. Ще пера с дезинфектант единствено пелените за многократна употреба и то не всеки път. Съдържанието на урината и фекалиите могат да доведат до развитие на бактерии, а този дезинфектант е разработен специално за пелени за многократна употреба.
А иначе дезинфектант съм слагала на дрехи, които са ми подарени и не схм сигурна къде са били и колко време. При първоначалното пране - после не.

Омекотител не ползвам нито за нашето пране, нито за бебешкото. Опитах с яйце за пране, обаче нещо не се получава всеки път.

# 233
Тео,може ли снимка на бебешкия на дм❤🤗

# 234
  • Германия
Тео,може ли снимка на бебешкия на дм❤🤗

# 235
Здравейте момичета! Стигнах до етапа, в който започнах да купувам вече дрешки, чаршафчета, завивки и други неща, които ще трябва да пера.
Питането ми е следното:
1) Какъв препарат-на прах или течен сте ползвали/ще ползвате вие? Дали конвенционални или био? Марки?
2) Мислите ли за нужна употребата на омекотител и дезинфектант за бебешки дрехи?
Питам понеже около мен, а и докато чета насам-натам срещам и мнения, че едва ли не почти няма никаква разлика в тези регулярни препарати и специалните бебешки... Тоест отново става въпрос за маркетингови трикове...?!? Както и че изпирането на високи градуси със стандартен препарат било достатъчно за почистване и хигиенизиране на бебешките текстилни изделия...
Малко се обърквам и биха ми били полезни реални препоръки от вече минали по този път мами. Както и просто да чуя и други мнения
Вчера гледах Ася Демирева, консултант по кърмене, която каза, че бебешки неща се перат на 60  градуса, с течен бебешки препарат.
Не се ползва омекотител, с двойно изплакване, сушилня или по - добре- на слънце, без гладене.
Аз пера на 40, помръзва ме двойното плакнене, суша на слънце. Засега кожата й се държи, но е станала много суха от ежедневно къпане.
Свекървата настоява за банята на бебо, нямам избор- завряна съм снаха.
Мажа я понякога с Емолиент на Мустела, но без ефект. Какво мислите за Юриаж.

# 236
Катеричка ,аз от както не къпя ежедневно ,кожата й е по-добре.Веднъж седмично душ гел,всекидневно само вода,емулсия за тяло много рядко.Няма нужда просто,от всекидневен душ гел изсъхваше кожата и имаше лишей на челото.От както го спрях е много добре.
Дух,не бях чувала за яйце за пране,интересно изглежда,изпира ли добре?

# 237
Katerichka,ползвам Юриаж от раждането.В болницата ги къпеха и ги мажеха с душ гел и мляко за тяло на Юриаж и аз продължих със същото.Вече е на 1 година и никога не е имала проблем.Кожата й е изключително гладка,не е суха,няма никакви пъпчици и никога не е имала.

# 238
Katerichka,ползвам Юриаж от раждането.В болницата ги къпеха и ги мажеха с душ гел и мляко за тяло на Юриаж и аз продължих със същото.Вече е на 1 година и никога не е имала проблем.Кожата й е изключително гладка,не е суха,няма никакви пъпчици и никога не е имала.
Ползваме душ олио Юриаж за атопична кожа, но като не я къпя не мога да разбера как й се отразя.
Искам да я къпя 2-3 седмично, но никой не не отразява, а тя е само на 2 месеца- не се цапа много.
Ползвали ли сте на Юриаж това:
https://aptekabg.com/uriage-bebe-1st-moisturizing-milk-500ml

# 239
Ползваме душ олио Юриаж за атопична кожа, но като не я къпя не мога да разбера как й се отразя.
Искам да я къпя 2-3 седмично, но никой не не отразява, а тя е само на 2 месеца- не се цапа много.
Ползвали ли сте на Юриаж това:
https://aptekabg.com/uriage-bebe-1st-moisturizing-milk-500ml
Точно това ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт